Кинезитерапия - НСА

• 20 760
  • 16
  •   1
Отговори
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте.. Simple Smile
12 клас съм и започнах да правя опити да се подготвям за матурата по биология. Искам да попитам..1.Само  с матура по биология може ли да се кандидатства или трябва задължително да държа и писменият изпит ? 2.Вие как се подготвихте ? 3.Горе - долу какви оценки трябва да имам на изпитите, за да вляза.. В смисъл..около 4 дали ще имам шансове...или искат отлични оценки ?

# 1
  • Мадрид / София
Влез в сайта на Академията и там трябва да ги има изискванията за кандидатстване. Ако не намериш  отговор пиши пак за да попитам.

http://www.nsa.bg

# 2
  • Sofia, Bulgaria
Влез в сайта на Академията и там трябва да ги има изискванията за кандидатстване. Ако не намериш  отговор пиши пак за да попитам.

http://www.nsa.bg

Търсих..не намерих конкретно това..ще съм ти благодарна, ако попиташ. Simple Smile

# 3
Здравейте.. Simple Smile
12 клас съм и започнах да правя опити да се подготвям за матурата по биология. Искам да попитам..1.Само  с матура по биология може ли да се кандидатства или трябва задължително да държа и писменият изпит ? 2.Вие как се подготвихте ? 3.Горе - долу какви оценки трябва да имам на изпитите, за да вляза.. В смисъл..около 4 дали ще имам шансове...или искат отлични оценки ?

По-добре кандидатсвай в Медицинския колеж в София за рехабилитатор. Това е по-широкия профил, който включва и кинезитерапия, но ти дава възможност да работиш и като физиотерапевт, рехабилитатор както в спротни центрове, спа центрове, така също и във всички медицински заведения, държавни и частни.Само с кинезитерапия, нямаш достъп за работа до болнично заведение. За НСА ти трябва и солидна спортна подготовка, независимо че ще учиш кинезитерапия, там сериозно се изумчават и спортни дисциплини. Дори имаше нелеки изпити по спорт. Как се кандидатства ще трябва да се информираш или като купиш справочник или от сайта им или звънни по тел. в учебен отдел в НСА. Преди имаше и задължителен изпит - тест по БЕЛ. Много верятно е да има възможност и с оценки от матури да се кандидатства. Провери си намясто в НСА, за да си сигурна. В МКолеж в София се кандидаства с тест.

# 4
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте.. Simple Smile

По-добре кандидатсвай в Медицинския колеж в София за рехабилитатор. Това е по-широкия профил, който включва и кинезитерапия, но ти дава възможност да работиш и като физиотерапевт, рехабилитатор както в спротни центрове, спа центрове, така също и във всички медицински заведения, държавни и частни.Само с кинезитерапия, нямаш достъп за работа до болнично заведение. За НСА ти трябва и солидна спортна подготовка, независимо че ще учиш кинезитерапия, там сериозно се изумчават и спортни дисциплини. Дори имаше нелеки изпити по спорт. Как се кандидатства ще трябва да се информираш или като купиш справочник или от сайта им или звънни по тел. в учебен отдел в НСА. Преди имаше и задължителен изпит - тест по БЕЛ. Много верятно е да има възможност и с оценки от матури да се кандидатства. Провери си намясто в НСА, за да си сигурна. В МКолеж в София се кандидаства с тест.

Няма начин да ме приемат в медицинския. Знам си възможностите....а там искат отлични оценки ..

# 5
Не е вярно, че само с 6 можеш да влезеш. говорим не за МУниверситет, а за Мед. колеж. ето ти класирани кандидат студенти тази година напърво и второ класиране. Можеш да видиш последното прието момиме на второ класиране с какъв нисък бал е!!! Понякога имат и 3 и 4 класиране, ако не си запълнят местата. Не си слагай сама пречки за кандидатстване, а провай на повече места. Освен това в НСА изпитите и класиранията са много преди МКолеж, така че ако не влезеш в НСА имаш допълнителен шанс да те приемат в МКолеж. Там има и нови специалности, които са интересни. В НСА изпитите по спорт са много трудни и без ходене на курс в самата академия е почти невъзможно да успееш на изпита. Поинтересувай се повече за различните възможности. Малкият ми син така миналата година като теб се заинати да кандидатства фармация само в МА и тъй като не успа да влезе си загуби цяла година. Тази година пробва и на други места и в други специалности и от тази есен е приет в УННС приложна информатика, а фармацията я загърби. Задължително опитай на повече места. Големият ми син е рехабилитатор и сме минали по този път с НСА и т.н., затова ти пиша. http://mu-sofia.bg/system/files/File/priem/2KL_2014_Reh.pdf   http://mu-sofia.bg/system/files/File/priem/1KL_REH2014.pdf

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 15:34 от fatalina

# 6
  • Sofia, Bulgaria
Оуу..не обърнах внимание, че става въпрос за Мед. колеж..

# 7
  • Мадрид / София
В сайта, който ти дадох в раздела за кандидатстване има специално за кинезитерапевтите кандидат студенти следното: Писмен изпит по биология и дори е даден въпросника за тази година за подготовка за този изпит. Описано е в графата балообразуване какво влиза в бала. Разгледай сайта много внимателно. Има доста информация. Освен това преди изпита има подготвителни, които са много важни. Само с матура няма да стане. Имай предвид, че програмата на кинезитерапевтите е много натоварена, защото освен дисциплините, общи и задължителни, ходят на практика по болниците и имат изпити доста трудни. Това в общи линии.

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 21:43 от Angela61

# 8
  • Sofia, Bulgaria
В сайта, който ти дадох в раздела за кандидатстване има специално за кинезитерапевтите кандидат студенти следното: Писмен изпит по биология и дори е даден въпросника за тази година за подготовка за този изпит. Описано е в графата балообразуване какво влиза в бала. Разгледай сайта много внимателно. Има доста информация. Освен това преди изпита има подготвителни, които са много важни. Само с матура няма да стане. Имай предвид, че програмата на кинезитерапевтите е много натоварена, защото освен дисциплините, общи и задължителни, ходят на практика по болниците и имат изпити доста трудни. Това в общи линии.
Благодаря  Simple Smile

# 9
  • Sofia, Bulgaria
Разубедиха ме... Посъветваха ме да си изкарам курс за масажистка (Заради това исках да го уча предимно..) и да запиша висши по професията ми в Пловдивския..

# 10
Разубедиха ме... Посъветваха ме да си изкарам курс за масажистка (Заради това исках да го уча предимно..) и да запиша висши по професията ми в Пловдивския..

Кинезитерапията е много различна от масажа.

# 11
  • Sofia, Bulgaria

Кинезитерапията е много различна от масажа.

Попринцип да, има разлика...но можех да започна да го работя и с тази специалност..

# 12
Здравейте.. Simple Smile

И аз имам желание да уча Кинезитерапия. Прочетох,че казвате,че специалността Рехабилитатор е с много по - голям широк спектър на реализация. Може ли да разясните малко повече разликата между двете какво предимство дава едната и какво другата специалност? Вярно ли е, че специалността Кинезитерапевт е по - висока от тази на Рехабилитатор и по йерархията след нея друга такава няма.
Може ли след завършване на МК да се продължи магистърска степен?
Принципно във всички ВУЗ заведения пише,че се кандидатства с тест по БЕЛ и Биология и специално в НСА се вземат и резултати от матурите. Влизането става при успех от всичко това ако успееш да се класираш.
Имам много въпроси в главата ми и се надявам да ми помогнете, за да съм подготвена и да разбера дали си струва в НСА или може и в МУ в Пловдив или София.
Благодаря!

# 13
Ще проверя как стоят нещата и ще пиша.

# 14
Ще проверя как стоят нещата и ще пиша.

Много благодаря! Ще ми е от полза. Може ли да проверите не само за НСА,но и за другите университети и колежи.
Интересуваме също и по какви учебници трябва да се подготвям,защото никъде не прочетох за автори и издателства на учебниците.
Аз съм в самостоятелна форма на обучение и в гимназията дето уча Биология и Химия се учи до 10 клас след това сама ще трябва да се готвя и въпросът със учебници и литература много е важен за мен!
Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт