Масажи. За красота и здраве. Вашите въпроси.

• 16 112
  • 117
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Явно ще трябва да преосмисля ползите и вредите от кафето Sad

Значи все пак при масажите се търси термичен ефект? Ще добавя малко масло от канела към маслото на Икаров, за да се загрея повече.
Тогава би било полезно и спортуване с неопренов колан за локално повишаване на температурата и съответното горене на мазнините? Какво ти е мнението по този въпрос, MrSmith ?

# 61
MrSmith исках да те попитам масаж на корем какъв се прави? Прави ли се изобщо?

# 62
MrSmith исках да те попитам масаж на корем какъв се прави? Прави ли се изобщо?

Прави се.
Много внимателно, защото там има много вътрешни органи и областта е най-слабо защитена, но се прави.
Някои жени не обичат да им се пипа корема. Затова в класическия масаж понякога го пропускам,
но ако става дума за АЦ, там няма "не искам", защото масажа там спомага подобряването на лимфотока на цялото тяло,
което на мен ми трябва преди да започна да правя самия АЦ масаж на проблемните зони, за постигане на най-добрия ефект.

# 63
Явно ще трябва да преосмисля ползите и вредите от кафето Sad

Значи все пак при масажите се търси термичен ефект? Ще добавя малко масло от канела към маслото на Икаров, за да се загрея повече.
Тогава би било полезно и спортуване с неопренов колан за локално повишаване на температурата и съответното горене на мазнините? Какво ти е мнението по този въпрос, MrSmith ?

Бях го писал вече в темата за целулита, тук ще го повторя.
За да се обобщи и да си го имате някъде на едно място написано,
ето някой съвети относно начина на живот, които
в хубаво да спазвате, независимо дали се борите с целулита или
искате да се предпазите от него:

- Редовно да се пие вода;
- Да се ограничи употреба на мазнини, сол, захар и консерванти;
- Да се увеличи употреба на витаними - плодове и зеленчуци;
- Не допускайте изкривяване на гръбначния стълб. Това пречи на лимфотока.
  Затова заседнал начин на живот е вреден. Ако работата ви е на компютър,
  ставайте от време на време за да се раздвижите и се старайте гърба ви да е изправен и
  по-принцип наблюдавайте стойката си;
- Лекувайте отичането на долни крайници и разширени вени.
- Лекувайте гинекологични нарушения, по специално подувания и отичане по време
  и непосредствено преди цикъла. Това се дължи на прекомерно отделяне на естрогена,
  който води до задържането на водата в организма;
- Избягвайте да носите стегнати дрехи и високи токове (доколкото е възможно);
- Избягвайте медикаменти, нарушаващи водния баланс в организма, такива са някой от
  противозачатъчните средства - преди да си сложите хапче в устата поинтересувайте се
  за страничните последици;
- Отстранявайте източници на стреса, които могат да бъдат причина за хормонални растройства
  и по този начин да стимулират развитието на целулита;
- Ограничете тютюнопушенето (ако не можете да го спрете съвсем).
- Спортувайте, като най-доброто е плуването.

По принцип съм против използването на неопреновия колан, защото той въпреки, че запазва
топлината, той в същото време пречи на подкожното кръвообращение.
Ако искаш можеш да го ползваш само по време на кардиото. След това го сваляй.
Не ти е нужен когато правиш разстегателни упражнения.

# 64
един въпрос за ето тази техника:

http://www.liebscher-bracht.com/

http://www.123people.com/ext/frm?ti=personensuche%20telefonbuch& … nk&wrt_id=217

дали има обу4ени масажисти по нея в БГ?

благодаря

# 65
Не разбирам немски, но това, което прочетох на английски,
ми подскава, че става дума за периостален масаж,
който обикновено се практикува от опитни кинезитерапевти,
работещи най-вече в болниците.
Ето на този линк се говори за този масаж, ако ги сравниш за какво става дума,
ще видиш, че се говори за едно и също нещо.

http://aesculapbooks.com/chapter3.html

Интересното е, че той е предложен още през 1929 г. от немски учени,
но са други Wink

Така, че нищо ново под слънцето.
Много е важно, обаче, кинезитерапевта да е опитен, за да извършва този масаж.
Объркаш ли реда на обработването на точките или пък пропуснеш да откриеш някои от находките
в периоста, можеш вместо да премахнеш болката, да я засилиш, например. Или в най-добрия случай просто да не помогнеш.

# 66
здр работя като инструктор по хранене в детска млечна кухня,но преди 1 месец завърших курс по масаж към център''АПОЛОН''.Може ли да споделиш къде и как започна работа като масажист,защото аз на този етап работя само с близките и ми е трудно да се престраша да работя към някой салон,. а ми се иска защото удоволствието да накараш някой да се чувства добре след напрегнат ден,не може да се сравни с нищо.А пък ако не го практикуваш всичко се забравя много бързо.Надявам се да пишеш .Желая ти приятен уикенд.

# 67
  • София
Мога да споделя някакви междинни резултати от моя самомасаж. Започнах преди 3 седмици, имах малки пропуски по Великден и тази седмица (получих някакъв обрив - може би от масажното масло). Може би съм направила около 15 масажа. В началото започнах на корем, бедра и дупе, но постепенно редуцирах само до корема. Определено мога да кажа че има резултат - месцето омекна, видимо по-малко е (като стисна в седнало положение при стегнати коремни мускули преди хващах 3.5см, а сега - 2.5, а преди да сваля 5кг съвсем наскоро, същото това нещо беше 4.5-5см). А кантара ми се е заковал на едни кг и не мърда (в едно и също време на деня), т.е не съм отслабнала.

Така че възможно е, но трябват усилия и постоянство.

Аз продължавам нататък, иска ли още някой да се включи в програмата "Помогни си сам!"

# 68
аз отдавна съм в отбора
резултати има, макар и бавно да идват
ползвам антицелул. олио на Веледа
поръ4ала съм и техния скраб, както и екстракт от бреза за вътр. прием, да видим дали ще помогне

за масаж ползвам 4етка от ест. косъм

# 69
  • София
Аз използвам масло на Икаров и масажен крем, в който прибавих масло от канела. Мисля, че ефекта се получава предимно от механичното въздействие, и на второ място от крема.

Mma Ramotswe, каква е тази четка, за която споменаваш? Аз нямам масажен диск и използвам дифузора на сешоара  Laughing. Върши чудесна работа, но ми се иска да си имам нещо по-подходящо, а не мога да си намеря.

# 70
# 71
  • София
Mma Ramotswe, благодаря.
Намерих сайта на фирмата, имат и масажен диск, какъвто търся.
Ти откъде си я купи тази четка?

# 72
не живея в БГ, отговорът ми няма да ти помогне
съжалявам

а за масаж под душа ползвам едно старо шише на Нивеа от душ-гел с масажна глава:
http://www.productreview.com.au/uploads/images/items/61305_nivea … assage_shower.jpg

# 73
  • София
 Sad
Не мога да проумея защо няма такива масажни аксесоари на пазара - подозирам някаква конспирация - вместо да постигнем бързи резултати, трябва да използваме 2-3 пъти повече скъпоструващи кремове  newsm78

Мисля че съм виждала този продукт на Нивея - все пак е нещо.
Благодаря ти   bouquet

# 74
Ние масажистите имаме дебело лоби, което не пуска тези продукти на пазара...  Joy

Ако сериозно, четката не служи за масаж, а по-скоро за пилинг.
С нея махате мъртвия слой клетки на кожата си, след което "2-3 пъти повече скъпоструващи кремове"
по лесно проникват за да си свършат работата по разбиването на целулита.
Вече след това имате нужда от самия масаж, с който донякъде разбитите целулитни депа ги изстисквате
та съдържанието им да си ходи чрез лимфната система. Дори да си правите самомасаж,
най-лесно ще е с ръцете. Всякакви масажни аксесоари не вършат кой знае колко по-добра работа.
Що се отнася до самите кремове и гелове, то обикновено колкото е по-скъп, толкова по-ефикасен.
По-скъпите съдържат определени активни вещества, които първо проникват по-лесно и второ разграждат
стените на целулита по-ефикасно, с което улесняват моята работа (в случай на самомасаж - вашата работа)... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт