АВГУСТинските дечица, с мартеници ще закича - тема № 12

• 31 740
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Честити месечинки на всички бебчета, които празнуват днес   bouquet

Алегория представям си какво си изпитала. Аз също вързах една гривничка на ръчичката на Алекс, а пък такава с безопасна игла сложих на количката.

Захира, Алекс през деня почти не спи, преспива между храненията по 15-20 мин. и това е. Слава богу, че през нощта си спинка. Изобщо не ти е лесно, ние бяхме така в самото начало и като се сетя как се чуствах...... Дано с израстването малката  започне да си спинка по цяла нощ и нещата да се подобрят.

Като гледам всички колко сте напред със захранването, а ние сме въвели само морков и картоф. Опитах и с тиква, но на втория час след като му дадох цялото му коремче беше в ситни петна. Утре мисля да му дам тиквичка, дано не се обрине. С тази алергия съм на тръни да не вземе да стане някоя беля. Един ден му се появяват петна, на другия няма. Иди разбери дали прави реакция на моркова или картофа или е просто някакво съвпадение.
Нашата педиатърка ми каза да му давам и каша вече, а пък алерголожката при която го водихме ми забрани, защото каза, че бил много дебеличък и от кашите щял да качи още  newsm78

# 331
Захира: добре де, защо не продължи с излизане от стаята и оставянето да поплаче? За да има ефект наистина трябва упоритост и воля.  Naughty Пробвала си ВСИЧКО останало!!! Докога мислиш, че можеш да издържиш така???  #Crazy Наистина не те разбирам, а много добре знам какво ти е и най-вече как би могло да бъде преодоляно, евентуално. Знам, тук много мами оплюха оставането на бебето да ПОплаче, уважавам това мнение. Но без да искам да обидя някого, за мен това са предимно хора, които НЕ са преминали през това, през което преминават никога неспящите, бибероните, вечно кърмещите, какакто бях АЗ!!! И аз бях против, но желанията и разбиранията ми са едно, а практиката е друго. Освен това Андреа плака точно 2 вечери по половин час и стана друг човек, БЕЗ да преувеличавам! Научи се на самостоятелност. Същото се случи и при Сънчо. Ние не си обичаме децата ли? Не ги обгръщаме с цялата си топлота, грижа, не им се радваме ли?  Crossing Arms Peace

Шайн: ами дискутирахме вече за кисела, че в никакъв случай не е по-полезен от кашите (най-вече заради захарта, макар че може и БЕЗ захар да стане, аз публикувах линк с рецепти, където имаше 2 доста добри). Просто за разнообразие, тъй като ВСЯКА вечер САМО каша, колкото и различни видове да има, омръзва.  Peace Намерих го, ето виж, особено предпоследните 2 рецепти: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=130477

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 13:18 от Yana-barborana

# 332
  • София
  Здравейте,момичета,
  Уикенда бяхме в провинцията и затова не съм се включвала.Изкарахме добре с изключение на това ,че първата вечер Никол се скъса от рев,2 часа без да спре,но това докато свикне с обстановката,а и имаше много нови хора около нея.Имахме и 1 малък инцидент ,за съжаление.Леля ми я взема да й се порадва и я държи седнала в нея с гръб към стъклена маса.Но я държи само за краката и тя като се джасна назад така си трясна главичката в ръба на масата.  Cry Направо сърцето ми спря,такъв плач последва.Сега главичката й е синя на мястото на удара Sad Мъжа ми вика:"Ние не сме я изпускали да падне или да се удари,а чужд човек"...
   Захирка,много гадно това за неспането на Анди.Дано скоро се оправи и да е някакъв период Praynig Наистина спинка много малко за бебе на тази възраст.Пробва ли с Генгигел,нали много го хвалига мамита тук.Ако имаш познат от чужбина пробвай и с Осанит,наистина има страхотни отзиви за него.
  Трейси,за пюрето и ние имаме малък напредък 40-50 гр пюре (да не ме чуе дявола).Само,че й отнема 30 мин да ги изяде Sad Дано започни да си ги яде като в началото.Иначе много странно-не иска да яде тиква,а броколите си ги яде чисти.Явно тиквата не я иска,защото й я смесвах с тиквичките,а тях ги гледаше с такава отврат...
  За кашите и аз мисля да изчакам поне 1-2 месеца,ще въведа месото и плодовете преди това,точно заради качването.
  Алегория,добре ,че е бил малкия дявол  Hug И аз съм й вързала мартеничка,но скоро май ще я махна.

# 333
Янче, благодаря Hug!Аз ще си продължа с кашите за сега Thinking
Гануша, относно глутена, основните проблеми са с вродената непоносимост.В тези случаи, ако ще и на две годинки да го дадеш, пак ще се прояви.Оптималното въвеждане е около 6-8 месец, не заради друго, а защото сега захранването започва на 5-6 месеца и първо се въвеждат нискоалергенните храни.Около месец и половина -два след захранването вече няма никакъв проблем да се въведе. Ако има реакция, тя се проявява след 2-3 месеца( говорим за реакция към глутена, а не пъпчици или петънца).Понякога глутеновата непоносимост се провокира от някои вирусни заболявания и не може да се каже дали има връзка със захранването. Нашата педиатърка е изключително за късното захранване, но според нея не трябва да се изчаква много с глутена, защото в по-късна възраст се натрупват много глутен-съдържащи храни и натоварването е по-голямо.
Малко объркано го написах, но Белослава се събуди и мрънка.
Хари, Hug

Айде, чао от мен, че закъснявам Hug

# 334
Благодаря на всички ви!!! Само да ви кажа, че съм взела просо и мисля да въвеждам днес. Кашата е на ХИП. Дано всичко е ок.
Радвам се че лошото време ви накара да се звърнете всички. Поне да кажете как сте!!!  Peace

# 335
  • Sofia
Ганушка, аз пюрето на Сънвал го разредих с пащърнак и 30мл АМ. Аз във всички зеленчукови слагам задължително по 20-30мл АМ, защото София след като си изяде пюрето, я слагам да я кърмя и тя в повечето случаи заспива, та не взима много, затова за да съм сигурна, че храненето й е млечно, слагам АМ.
За кашите - не й давам всеки ден каша, именно заради качването. Но пък държа да й давам, защото в тях има много полезни неща и е хубаво да се дават. Софи също качва всеки месец по половин кило и си е пухкава, но пък педито не ми е казала, че е дебела толкова, че да спра кашите. Аз правя така: два дни давам плодово пюре следобяд, после 1 или 2 дни само каша или каша с плодово пюре и следващите два дни пак плодово пюре. Колко тежи твоята Бузанка?

# 336
Хариела, Гануша : Стига бе, все още ли качват по половин кило??  #Crazy Ние до предния път бяхме така, но предния бяхме наддали само 240гр.  bowuu Аз също се притеснявах за наддаването и не исках да давам каши, но си промених мнението. Хем защото си качи съвсем нормално предния път, хем защото действително чета, че са много полезни. А и давам всеки ден каша с цел да се засища за през нощта и да се буди по-малко  Peace След консултацията в понеделник ще видим как сме с наддаването.  Thinking

В месните пюрета нямало нужда да се слага АМ, вие ще слагате ли?

ГЛУПИ: четете, но не пишете, и ти изчезна!  Hug
Бож777 и ти така...

Италиана: моля те прати ми на скайпето адреса на заведението и в колко се събираме, че забОравих  Mr. Green

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 14:24 от Yana-barborana

# 337
Аз се успокоявам, че още не сме стигнали 7 кг, та за това давам смело каша всеки ден Laughing.
А според едната докторка хич не сме слаби, и поради тази причина каза да намаля плодовото пюре на половин бурканче и да е като десерт, а не между храненията, но аз го давам в 10 сутринта, защото иначе не виждам как ще стане.А не искам заради плодовото да й отнемам от млякото или зеленчука, но се замислих, че мога да го давам вместо половин доза каша newsm78.
Вече наистина изчезвам Laughing Hug.

# 338
  • София
Привет! Ние както нямаме пропуснат ден без излизане сега правя молебен да спре, щот иначе ще трябва в кегурото и оная лудата с чадъра  Joy Joy Joy
Янче и ние не поглеждаме АГ въобще. Най-много като е до нея да я захлупи върху себе си и да се провира между дъгите с играчките и да ги рита.
Алегория, добре че всичко се е разминало. За съжление очите и мислите ни трябва да са с 5 идеи напред. На мен пък татито ми даде идеята да му изплета аз мартеничка и от две най-обикновенни кончета бяло и червено, както се плете синджирче на една кука му оплетох и му вързах. Стана супер нежна и няма никаква опастност  Peace
vesi_127, абе уж не сме само на кърма, но като го погледна 90% от храната си му остава това... имаме ориз въведен. Давах му тиква, сега пробвам с картоф, но нещо се поизрива по челцето и не знам кво става  newsm78 Май с mariellka сме на едно дередже.

А за завръщането май повечето сме си тук, но не ни се пише. Поне на мен де. Щот няма нищо кои знае колко по-различно при нас. И ние се будим през ноща понякога, особенно напоследък- яко биберончене пада Simple Smile Но детето си има периоди и сега като е кисел напълно го разбирам, пък ще премине. В крайна сметка като не го боли нищо ни е оставял и по цяла нощ си спим. Днес ни изби 3тото зъбче, от толкова време се белеят с 4тото и все ги чакам ии залагах кое ще изпревари. Сега вече съм в очакване да има перфорирани цици  Crazy

За боледуването може да им и нещо вирусно, малкия и той беше хремав, още е де, но по-малко. Аз в Събота нямах сили да стана и добре, че дойде майка ми на помощ.

# 339
  • Sofia
Янче, аз в месното няма да слагам АМ. Знам че не се слага, така и педи ми каза.

# 340
Янче, чета но не пиша защото няма какво. Simple Smile Ние сме добре, биха ни и последния пентаксим и този път за мое щастие няма особена реакция Simple Smile Малкия много си играе и мога да пиша само докато спи, а пък и тия дни много задачки са ме налегнали. Пък и с това хубаво време по цял ден сме навън. Като му се доспи и хайде в двора и в количката заспива за 2 мин. Аз му намерих цаката със спането като си вкарах количката вътре, хем заспива бързо хем спи повече а и е по спокоен. Толкова се радвам че го преудоляхме не искането в количка.
Захранваме се бавно, но славно Simple Smile Минахме, тиква, картоф, морков, днес трябваше да му дам пъщърнак ама много късно стана и ще го оставя за утре Simple Smile Педиатърката ми се смя,че за всичко имам схема и настояа да му дам зелена чушка. Моля някой ако е давал да ми даде съвет какво да правя Simple Smile Всела съм и броколи, мисля и тиквичка и карфиол да вкарам и да започвам с плодовите, че май наистина съм бавна със захранването Simple Smile
Малкия толкова се кефи на лъжицата, че като се размрънка му я давам и той си хапва въздух с нея и се кефи Simple Smile)
И марти напоследък е неспокоен доспта през нощем, даже една нощ спах несъзнателно в неговото креватче и на другата сутрин бях инвалид не мога да помръдна Simple Smile) Венците така яко са ни се издули и пак нищо Sad
Трейси и аз му правя домашни пюрета от нещата които имам ама нещо ми се изчерпаха вариантите и ние от 2-3 дни ядем по около 40-60 гр пюре с кърма и вече си отваряме устата от кеф Simple Smile) а Като хапва тиква си се усмихва даже Simple Smile)
Честити месечинки на порасналите дечица, на Савана, на Рибката и на другите които пропускам Simple Smile)

Детегледачката ми е болна и трудно се задържам на компютъра Simple Smile)
Чао че ревем Sad

Алегория много съжалявам мила за мартеничката, и ние опитахме със закачаща но той я изкубна и викам на ръчичката му е достатъчна Simple Smile)
Абе Данчето свикна ли го Бобко в количката, какво стана?
ох чао Simple Smile)

# 341
Здравейте сладурки... Hug
Да не ви казвам от кога съм го записала тоя пост  ooooh!
Днес дадохме кръв и урина.Хемоглобина ни е 120 и вси4ко ни е в нормата ...много съм щастлива.
4естити месе4инки на Митето , Ники  и Савана.
Да са живи и здрави и винаги усмихнати.
Ганушке ,добре завърнала се.Уипсваше ми Mr. Green ...Ти още ли си на диетка.Браво за килограмите.Колко си свалила до сега и за колко време?
Малеее Алегориа... косата ми настръхна.Добре ,4е нищо не е станало и Теди е добре...направо не ми се мисли какво е можело да стане  Praynig
Александра, ми няма как...Кати ще трябва да постои в кошарата.А ти си прала мокета ли, 4е е мокър?
Лиде , какъв е тоя курс...после да разкажеш.По нашия въпрос има ли някакво развитие?
Захира мила, направо незнам как издържаш.Анди май е най-неспящото бебе...Направо ми става много мъ4но  Hug Да не би да консумираш нещо, което и се отразява на нея...кафе, 4ерен 4ай, шоколад, кола....и т.н. Сигурно не е от това,най-вероятно ги избягваш тия неща,ама нямам идея какво друго може да е newsm78
Трейси , ние сме само на купени пюренца.Нищо не му правя,защото нямам нищо домашно.Само ябълки, от които му правя единствено сок4е. Браво на Дани.Ще по4не да хапва и той
Джемма , много кофти ...а още по-гадното е ,4е грешката не е ваша, а на друг 4овек...ама няма какво да направиш.
Незнам на вас, ама на мен ми е много гадно , да давам на някой да ми гушка детето.Все мърморя отстрани, дръж го тук, не го слагай така...дръж го здраво,4е много ска4а...и т.н. малко съм досадна, ама...много ме е страх да не го изпуснат
Шайн4е Аз давам всеки ден по половин плодово пюре, следобяд към 3-4 часа - между двете хранения.Сутрин гледам към 10 да му давам сок.
Привет! Ние както нямаме пропуснат ден без излизане сега правя молебен да спре, щот иначе ще трябва в кегурото и оная лудата с чадъра  Joy Joy  Joy
Joy Joy Joy Joy Joy Joy
4естито ви зъб4е...мале трето, 4е 4етвърто се белеело...Ние сме още от беззъбите Mr. Green
Глупи , браво на Марти.По4нал е ве4е да стои в коли4ката зна4и...Ние другата седмица си идваме за малко,дано да е хубаво времето и  ще гледам да ти се обадя да излезем на кафенце

# 342
Здравейте и от мен !
 Честити месечинки на порасналите бебчета Simple Smile

Яна
и аз не пиша много често ,че с това скитосване навън -докато първо ви изчета и не остава време за писане.Но днес понеже е отвратително навън -няма да се излиза.
Малката е приспана в количката в коридора ,че в кошарта през деня не спи.

Ние сме добре.Със захранването и ние не сме много напреднали.Досега е яла само картоф (който не го хареса ) , тиква , морков и тиквичка .Последните три много й харесват и аз към тях прибавям картофа .Аз също засега си правя пюретата , но като започнем с месото мисля да взема готови.Днес следобед  (към 17.00 ч) мисля да й дам оризова каша .И след това ще започна да въвеждам плодовете.
И аз много се замислям дали да не давам от замразените зеленчуци на Бондюел ,но не ми се струва много удачно това първо да размразявам и после пак да замразявам.Пък да правя само по една порциика не си е работа.
Миналата седмица дадохме кръв и урина(много лесно я взех с тези колекторчета -точно за две минути )- и резултатите са добри.Хемоглобина е 132.

алегория
-много неприятно това с мартеничката.И аз съм вързала една на ръката ,а другите са на количката.

Имам малко смешен въпрос : Вашите бебчета плезят ли се? Моята Калина много се плези милата-постоянно езика й е навън .

# 343
Абе мам4ета, вашите деца по колко пъти на ден ядат?Ние сме на 4 хранения, ама ми се струва много рано за толкова малко хранения? newsm78
И за кашите, всеки ден ли ги давате?На нас педи ни каза през ден Thinking

# 344
  • Sofia
Джема, наистина много гадно с удрянето на Никол. Ужас ... Praynig Тя сигурно и леля ти се е почувствала много кофти, ама ... Добре че не е станало нещо по-лошо, ама сега си носи синината детето.  Hug

Бож777, София не се плези. От време на време само.

Аси, Софи яде също 4 пъти. Има и едно 5-то хранене, което аз почти не го броя, защото много малко цоква и заспива.
Кашата не я давам всеки ден, сутринта писах, че я давам през 2 дни. По принцип педито ми беше казала през ден.

Общи условия

Активация на акаунт