Алегория представям си какво си изпитала. Аз също вързах една гривничка на ръчичката на Алекс, а пък такава с безопасна игла сложих на количката.
Захира, Алекс през деня почти не спи, преспива между храненията по 15-20 мин. и това е. Слава богу, че през нощта си спинка. Изобщо не ти е лесно, ние бяхме така в самото начало и като се сетя как се чуствах...... Дано с израстването малката започне да си спинка по цяла нощ и нещата да се подобрят.
Като гледам всички колко сте напред със захранването, а ние сме въвели само морков и картоф. Опитах и с тиква, но на втория час след като му дадох цялото му коремче беше в ситни петна. Утре мисля да му дам тиквичка, дано не се обрине. С тази алергия съм на тръни да не вземе да стане някоя беля. Един ден му се появяват петна, на другия няма. Иди разбери дали прави реакция на моркова или картофа или е просто някакво съвпадение.
Нашата педиатърка ми каза да му давам и каша вече, а пък алерголожката при която го водихме ми забрани, защото каза, че бил много дебеличък и от кашите щял да качи още

Пробвала си ВСИЧКО останало!!! Докога мислиш, че можеш да издържиш така???
Наистина не те разбирам, а много добре знам какво ти е и най-вече как би могло да бъде преодоляно, евентуално. Знам, тук много мами оплюха оставането на бебето да ПОплаче, уважавам това мнение. Но без да искам да обидя някого, за мен това са предимно хора, които НЕ са преминали през това, през което преминават никога неспящите, бибероните, вечно кърмещите, какакто бях АЗ!!! И аз бях против, но желанията и разбиранията ми са едно, а практиката е друго. Освен това Андреа плака точно 2 вечери по половин час и стана друг човек, БЕЗ да преувеличавам! Научи се на самостоятелност. Същото се случи и при Сънчо. Ние не си обичаме децата ли? Не ги обгръщаме с цялата си топлота, грижа, не им се радваме ли?
Направо сърцето ми спря,такъв плач последва.Сега главичката й е синя на мястото на удара
Мъжа ми вика:"Ние не сме я изпускали да падне или да се удари,а чужд човек"...
Наистина спинка много малко за бебе на тази възраст.Пробва ли с Генгигел,нали много го хвалига мамита тук.Ако имаш познат от чужбина пробвай и с Осанит,наистина има страхотни отзиви за него.
И аз съм й вързала мартеничка,но скоро май ще я махна. 
Аз също се притеснявах за наддаването и не исках да давам каши, но си промених мнението. Хем защото си качи съвсем нормално предния път, хем защото действително чета, че са много полезни. А и давам всеки ден каша с цел да се засища за през нощта и да се буди по-малко
Но детето си има периоди и сега като е кисел напълно го разбирам, пък ще премине. В крайна сметка като не го боли нищо ни е оставял и по цяла нощ си спим. Днес ни изби 3тото зъбче, от толкова време се белеят с 4тото и все ги чакам ии залагах кое ще изпревари. Сега вече съм в очакване да има перфорирани цици