АВГУСТинските дечица, с мартеници ще закича - тема № 12

• 31 741
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Шайн: ами да, и в твоя начин с даването 2 на 2 дни не виждам проблем. Кой както си прецени. И си права, че съдържанието на месо в купешките изглежда доста малко, но пък си мисля, че щом така ги правят може за тази въздраст е достатъчно? Знам ли  Thinking А ти домашно месо ли имаш?? И по колко слагаш в пюретата??  newsm78 Заешкото е едно от най-крехките и полезни меса, не само за бебетата Simple Smile Ти никога ли не си яла заешко??? Мноооогоо е вкусно и в живота щерка ти може да иска да го хапва, та можеш отсега да й го предложиш  Grinning има го в доста готови пюрета  Peace

Алегирия: случва се да не домислим нещо, не сме безгрешни! Слава богу, че малкият дявол!  Hug Да, знам за царевицата, и аз се дразня, че я има в толкова пюрета, а аз не мога да я давам. Не, не съм сигурна, че от нея се обрина, може и от Хипското мляко в кашата (една много 'на ти' продавачка тук в бебешки магазин ми каза, че доста бебета правели проблем от хипските млечни каши...) Определено ще й дам царевица, просто вероятно около 8м, за всеки случай. Дотогава ще търся пюрета без нищо царевично...

# 316
  • Ах, морето
Алегория, Амбишъс, мерси за пожеланията.  Hug

Алегория, и аз му бях закачила на Десислав мартеничка на блузката и снощи, докато се суетяхме около приготвянето на вечерята, нашият налапал висящите бял и червен конец и ги смучеше. Представих си и аз каква беля можеше да стане, ако я беше откачил.

От къде толкова енергия от "ТАЯ ГОЛА КЪРМИЦА"  Joy Joy Joy

Вие още ли сте само на кърма?

Ние снощи пак се борихме с ябълките, като не намерих нито тиква нито круши. И изобщо какви други плодове мога да давам? Имам предвид не готови пюрета, а пресни плодове, които аз да направя на пюре.

# 317
Добро утро!
Да ви питам някоя от вас давала ли е Дормикинд за съня на бебето и помага ли? Направо не знам какво е това чудо -   цяла сутрин съм ей така от безсилие newsm45 . Моето бебе се оказа най-неспящото от всички. Вече нощно време дори с кърмене не мога да я приспя. Събужда се /в поледно време спи с нас/ и си откарва по 3-4 часа будна през нощта - някой път вика, рита, говори си нещо и не заспива и не заспива, не самичка да речеш, че търси близост - умишлено сме я взели при нас.  Същото е и като е в нейното креватче. През деня също не иска да спи, а иначе е веселичка. Чета, че бебета на нейната възраст трябва да спят по около 17 ч. на денонощие, а на нея ако й се съберат 7 е добре. А за бебетата било много важен съня, защото само тогава се отделял хормон на растежа.

# 318
Добро утро!
Да ви питам някоя от вас давала ли е Дормикинд за съня на бебето и помага ли? Направо не знам какво е това чудо -   цяла сутрин съм ей така от безсилие newsm45 . Моето бебе се оказа най-неспящото от всички. Вече нощно време дори с кърмене не мога да я приспя. Събужда се /в поледно време спи с нас/ и си откарва по 3-4 часа будна през нощта - някой път вика, рита, говори си нещо и не заспива и не заспива, не самичка да речеш, че търси близост - умишлено сме я взели при нас.  Същото е и като е в нейното креватче. През деня също не иска да спи, а иначе е веселичка. Чета, че бебета на нейната възраст трябва да спят по около 17 ч. на денонощие, а на нея ако й се съберат 7 е добре. А за бебетата било много важен съня, защото само тогава се отделял хормон на растежа.

Zahirka, aз съм давала Дормикинд, сигурно 2 седмици без да спирам по 3 на ден - никакъв ефект!!! Даже като го спрях си мисля,че почна да спи повече... той се буди по 3 пъти средно през нощта, но само давам цица и пак заспива, т.е. дори не си отваря очите, а само примрънква и така...
Сигурно са зъби при вас, и за това е толкова неспокойна... знам какво е...а някой роднина няма ли да я разходи през деня, а ти да поспиш?

# 319
Захира, не съм давала , но за всички препарати от тази серия "-кинд" съм чувала много добри отзиви.
Дано е някакъв период, защото всички дечица около нас са във фаза на будуване. Белослава обикновено спи като пън и с топ не можеш да я събудиш, а от една седмица проплаква по 4-5 пъти на нощ за биба. И през деня спи по 30-40 мин.  Имам чувството, че се насъбра много - топло време, пълнолуние, пролет Peace.

Янче, не съм яла заешко, или поне до там, до където ми стигат спомените Laughing. Зайците винаги съм ги възприемала за домашни любимци Laughing. Не знаех, че е толкова полезно, в такъв случай ще го въведа и него. Малко обърках реда, защото дадох пилешко, но нищо.
Домашно месо имам специално за Белослава. За сега само пуйка, но съм поръчала пиле, а после и телешко  и агнешко.  Слагам по малко, гледам да е около 1/10. Примерно месо, колкото една кибритена кутийка и още 9  такива парченца зеленчук- картоф, морков, чушка, ориз. Става прекрасна супа за ядене Laughing

Я кажете, моля , за кисела, че ме вкарахте в големи размисли с него Praynig.

# 320
  • Варна
Захира, на една приятелка бебенцето беше така, като му никнаха зъбки, събуждаше се в 1.00 и до 5.00 беше кукуряк, така докато не му избиха. Ние също нямаме по17 часа сън, някъде към 13 часа и се събират. Каквото и да е надявам се вече да се подобрят нещата, че ти най-много се измъчи Hug

Шайн, аз заешко ще дам, защото го дават най-слабо алергенно, пък и ние си ядем зайчета. Спомням си че беше казала, че педито ти е разяснила някакви неща за глутена, ще споделиш ли, аз съм в чуденка кога да го въвеждам newsm78

Лиде, бе не си починах много, най-гадното беше че бяха донесли сумати и сладки работи, баници, тиквеник, който много обичам, и аз само ги гледах как ядат и ми течеше слюнката Grinning , но пък за сметка на това вече съм 62,800кг bowuu

Бърборанке, аз сигурно няма да и въвеждам отделно целината, не вярвам да се обрине от нея newsm78 (просто не ми се занимава Mr. Green)

# 321
Италиана, Шайн, Гануша благодаря Ви Hug! Ще пробвам все пак, мажа й венците с една хомеопатична паста, с друга с лидокаин по-рядко, пие чай "Лека нощ"на който само името му е такъв, но подобрение никакво, проветрявам постоянно помещението, а същевременно не са й подути венците. Преди се оплаквах, че я кърмя през час, но поне заспиваше и успявах да поспивам по 40-50мин. между кърменията, а сега почти по цяла нощ се кокори.

Италианче няма кой, аз затова така съм се отчаяла - няма кой да ме смени до тоалетната да ида дето се вика. Бабите работят и двете и не могат, а всеки път когато я оставя на някой да я гледа за малко първия половин час е добре и после се почва един рев до полилавяване чак. Това е недостатъкът, че си се гледаме самички двете, че до такава степен е свикнала само с мен, че не може да си представи друг човек да я гледа.

# 322
Мерси за отговорите на всички.
Аз само да се похваля, че Дани вече си изяжда по около 50 гр. пюренце  newsm44
Захира, много кофти това, че  няма на кой да я оставиш поне за малко да си отпочинеш. Аз в това отношение съм ОК, майка ми много ми помага, изкарва малкия на разходки и го гледа като има почивен ден, та аз да мога да поработя малко.
Заешкото наистина е вкусно, и аз го харесвам. Ама на нас ни е още рано за месо де.
Забравих да се похваля, че Дани вече  се върти и на двете страни като пумпал. То май вече всички бебета се въртят де  newsm78

# 323
Здравейте!Ние днес става ме на 7 месеца newsm68 (колко бързо растем Cry)
Честито и на Савана и Никола!Много да слушкат и папкат smile3525  bigdance2

Захира и ние не спим много,вечер се буди през час.И аз незнам защо,не е гладен,буди се и щом го гушна и полюшкам заспива и така цяла вечер!И аз бях чула за тези хомеопатични хапчета,че били добри но не ми се иска да му давам,поне за сега.
Алегория,добре,че е бил Малкия Дявол и сте се разминали само с уплаха от твоя страна Hug
Исках да питам,как мога да съхраня направено пюре до другия ден.Често пюрето което правя става в повече и го хвърлям и се чудя ако го сложа в едно бутканче с винт(докато е горещо) и обърна буркана да стане вакум,дали ще  става за ядене и утре??? newsm78
Явно днес ще сме много активни,вали навсякъде lalalala
 URL=http://www.radikal.ru][/URL]

# 324
  • Варна
Захира, и аз съм така, няма на кога да я оставя, но при нас проблема е че не са при нас във Варна, иначе като дойдат на гости няма проблем, вярно ме следи Дарито с поглед къде съм и се кисне понякога, но чак такива ревове не са

Трейси, браво на Дани за яденето и въртенето, ние още не се въртим от гръб по корем, мързелана голяма е моята дунда

Днес през 2 поста съм аз, така е като не писах известно време Mr. Green

# 325
 wavey мами и бебчета,днес е много облачно  Wear Umbrella дано поне да е топло на вън.
алегория  Hug най важното е,че не е направил белята.Аз закачих на Алекс също,но още вчера я махнах той просто неспря да я пъха в устата и тя вече не прилича на мартеница,та за сега само на количката си имаме.
захира Алекс през ден два ми прави номера и все по едно и също време през ноща става да си играе в 3 и заспива в 5 и аз съм те така сутрин #Shocked #Crazy
тази нощ аз го събудих просто не спрях да се въртя от що ме болеше корем и ми се гадеше newsm78 явно съм яла нещо което не е било хубаво.дори събудих таткото да го гледа,а той нашия ме обвини,че му бил най хубавия сън сега и утиде пак да си легне #Crazy #2gunfire #2gunfire повече няма да го будя квото ще да става.дори сега още спи не го е срам,че аз цяла нощ не съм спала Sick ма нищо аз няма въобще да му говоря smile3505 smile3521 и така оплакавих се лягам пак,че алекс спи на мен не че ще спи дълго сега ще стане да обядва baby_neutral  bouquet

# 326
  • Sofia
Здравейте и от нас!   bouquet Днес е кофти време, май цял ден ще изкараме у дома ...  Wink

Честити месечинки на Ники на Долс, Савана на Амбишъс и Митко на Рибката!!!  bouquet Hug  bouquet
Ганушка, аз й въведох царевицата най-вече заради това, че я има в месните пюрета. Дадох й моркови с царевица на Сънвал и много я хареса, вкусничко беше пюрето.

Ох, Алегория, ти направо ме ужаси...  Shocked  Добре, че нищо не е станало!  

Янче, да, въведох я вече царевицата. Има няколко пюрета без царевица, но избора е беден, въпреки че ги взех и тях де, тези без царевицата.

Госпожица Кобрети, няма проблем да даваш пасирана супичка, но без застройка и подправки, както си решила.

Шайни, благодаря!  Hug Липсваше, беше се позагубила за няколко дни. Но ти ходиш и на работа, та те разбирам.
Щом не искаш да даваш заешко на Бела, не давай, няма проблем според мен. Аз заешко ще й предложа домашно на Софи, че свекито гледа зайчета.  А за кисела, да дава се на мястото на кашата, но то е за да редуваш просто, за разнообразие. А иначе аз мисля да пробва да й го направя без захар, да видим какъв буламач ще излезе. На 16 страница в тази тема Янчето е публикувала рецепта за кисел, която на мене лично ми допада. Иначе аз също давам каша + плодово пюре.

Веси, аз съм правила ябълки, круши и банани на пюре досега.

Захирка, много гадно че не спи малката Анди. Направо ти съчуствам и си представям как ходиш, като пияна по цял ден, пък се притесняваш и за нея. Аз на твоя място бих пробвала с Дормокинд. София също реве от бабите, защото и ние се гледаме самички, но реве първия 1 час, после се успокоява и свиква. Андито защо така чак до полилавяване, значи много се страхува. Нали сега изпитват страх от непознати...

Рибке, аз почти винаги, като приготвям пюре на Софи, й остава и за другия ден, а понякога стига и за 3 дни. Държа го в хладилника в контейнерче на Авент, но и в стъклено бурканче да го сложиш, няма да има проблем.

# 327
  • Варна
Ганушка, аз й въведох царевицата най-вече заради това, че я има в месните пюрета. Дадох й моркови с царевица на Сънвал и много я хареса, вкусничко беше пюрето.

И аз точно по тази причина и въвеждам царевицата, не ти ли беше много гъсто това пюре на Сънвал, аз и го разредих с малко мляко, тези на Хип са малко по-рядки и по ги яде. Ти каша с плодово пюре всеки ден ли даваш, аз само въведох ориза с каша и оттогава не съм давала, страх ме е да не качва много, сега като минахме на 2-ка АМ на кутията пише че трябва да яде 210мл вода с 7 лъжички АМ, което идва някъде около 240 мл готов разтвор, аз и давам 180мл готов разтвор и пак качва това дете по 500гр, но пък нямаме никакво разнообразие, на обяд зеленчуково пюре и следобяд 60гр плодово и това е, чудя се с какво да разнообразявам, май трябва да и въведа някакви каши, но ще изчакам до следващата консултация да видя какво е качила и тогава

# 328
Честити месечинки на всички бебочета.
Рибке, и аз като правя пюренце, винаги правя двойна доза и оставям едната част за следващия ден в контейнерче на Авент. За един ден нищо не му става. На другия ден само изцеждам прясна кърма и добавям към вече намачканите зеленчуци и воала.
Алегория, ужас това с мартениците. И аз като Януш на Дани му закачих само  на ръчичката гривничка, а Пижо иПенда закачих на високо на кошарата   Peace. Наистина слага богу, че нищо не е станало

# 329
Алегория, аз само от това, което прочетох изтръпнах - на теб какво ти е било незнам! Hug Важното е, че всичко е свършило добре!

Захира - ох, съчувствам ти - много гадно така. Ние също сме самички, но не е чак толкова зле положението. А за спането - вярно е, че пише много неща, но все си мисля, ако детето е спокойно и не му се спи - може просто да няма нужда от сън. Както необходимостта от храна си е строгоиндивидуална, така и необходимостта от сън!

Общи условия

Активация на акаунт