Отговори
# 720
Процедурен въпрос: при вето може ли да се преправя генерално или само леки промени са допустими? Може ли след ветото да искаме стария закон плюс поправките от писмото на ЕК?

# 721
Е в крайна сметка какво се промени днеска?
Какво беше в тоя доклад на Манева?
Какво стана с глобите?

Глобите ги приеха. Е и? Нима Монсанто не могат да си платят глобичка от 300 000 лева и да продължат да си сеят?

# 722
Процедурен въпрос: при вето може ли да се преправя генерално или само леки промени са допустими? Може ли след ветото да искаме стария закон плюс поправките от писмото на ЕК?

Може да се променя наново всичко. Гласуване в зала - по всяка вероятност и по думите на Л. Тошев - следващата седмица!

Дали не можем един митинг да спретнем около НС?

# 723
  • Бургас

Ако помня добре, при вето се редактира само тази част, която е върната. Президента не връща всичко, а изброени членове и т.н. И естествено после ония може да го прегласуват 1:1 без промени и край.

# 724
Здравейте и от мен.
Отвратих се.
Още със започването Цачева заяви, че няма да ни даде думата.
Имаше предложение от Божинов чл. 79 и чл. 80 да останат, както са в сега действащия закон, но го отрязаха.
Глобите - първо гласуваха глоба в размер на 1 000 000 лв, но после, след реплика на депутат (ще го видя по-късно кой беше) приеха да са в размер от 300 000 до 1 000 000 лв. (с такава глоба бълха ги е ухапала Монсанто!)

Сестрата на die Hexe ми даде диктофон, така, че имаме на запис цялото заседание.

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 18:10 от горица

# 725
Вижте сега! Каквото и да сме спорили, каквито и съмнения да сме имали, каквито и пропуски да сме направили до сега, трябва всичко да оставим назад!
Тази седмица да мобилизираме най-доброто от себе си, с всички средства, с които разполагаме!
Преди всичко крясъци до Бога за това, как не е било отчетено общественото мнение. Как не са ви дали думата, нито са обърнали внимание на което и да е от предложенията на последното заседание.
Как премиер и председател на народно събрание са декларали - единият, че по никакъв начин няма да се сее ГМО в България, а другият - че всички текстове ще се съгласуват с НПО
Как официалната политика на ЕС е против желанията на всички европейски граждани.
Как икономически най-силните държави, на които се крепи ЕС, са предприели курс към отказ за отглеждане на ГМО на техните територии.
И висене пред парламента
И листовки - може и не напечатани в печатница, а на принтер вкъщи. Залепени навсякъде.
И работа с всички депутати, до които има достъп.
Петиции до президента
Да му напишем точка по точка, какво да връща, като налага вето.
И всичко по медиите - нека да ни обвиняват в преекспониране.

# 726
  • София
От 12 март до 16 март 2010г., в гр.София, НДК ще има Алея на Здравето!

Няма да бъда в София, а идеята ми е следната:

да има присъствие от наша страна на хора, които да събират на хартиен носител подписи срещу ГМО; също така да се разпространят и брошурите ни!

моля ви, има ли възможност някой да прегърне тази идея, за да може да се осъществи?!

bouquet

# 727
"КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ, ЩЕ ПОЖЪНЕ БУРИ!"

Да започваме организиране на нов и разтърсващ  България и света митинг - със сериозна организация, големи плакати на много места и хиляди малки листовки и стикери. И този път специално да бъдат поканени всички представяни в България западни медии, и всички герои във vbox и в youtube - ако е аудиозапис само - слагаме снимки от вида - дилъри на гмо и др ...тематични картинки и се миксва клипчето с гласа!

"Кураж дружина вярна, сговорна..."
http://vbox7.com/play:cbbb68b9

# 728
Незабавно започване събиране на подписи на хартия!!!

Да се направи форма за сваляне в интернет. която може да се разпечата и да се разпрати по всички места!!!

Никой не може да прескочи волята на народа!!! Никой!!![/b]

# 729

Да се направи форма за сваляне в интернет. която може да се разпечата и да се разпрати по всички места!!!

Според мен си биха сами шута. Хич не съм сигурен, че  на следващите избори ще съберат пак толкова процента поддръжка.
За такова поведения според мен има...МНОГО сериозни причини, примерно ако някой им е "направил предложение, което 'не могат' да откажат!" #2gunfire

Смятам че трябва да търсим всички възможни и подходящи съюзници!

# 730
"КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ, ЩЕ ПОЖЪНЕ БУРИ!"

Да започваме организиране на нов и разтърсващ  България и света митинг - със сериозна организация, големи плакати на много места и хиляди малки листовки и стикери. И този път специално да бъдат поканени всички представяни в България западни медии, и всички герои във vbox и в youtube - ако е аудиозапис само - слагаме снимки от вида - дилъри на гмо и др ...тематични картинки и се миксва клипчето с гласа!

"Кураж дружина вярна, сговорна..."
http://vbox7.com/play:cbbb68b9

newsm10 newsm10 newsm10

# 731
Съдейки по това http://news.v2.bgnes.com/view/807619 и това http://www.mediapool.bg/show/?storyid=162282 и други подобни

ББ и Гоце са ни продали отдавна за енергийната стратегия на бизнеса в България. Посещението на председателя на ЕП  идва да докаже, че ЕП е съгласен в БГ да се садят ГМ за био горива. За това говори и декларираната на гласа на Йежи Бузек да говори за енергийни теми.

Извод: Облъчването на народа ни е повсеместно и на никой от високите етажи НЕ БИВА ДА СЕ РАЗЧИТА !

ТРЯБВА ДА СЕ ЗАДЕЙСТВАМЕ И ДА ГИ ПРИТИСНЕМ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН !

Искам ПАК да ви кажа, Не разчитайте на управляващите !
Вижте от кога е уредена и замислена подкрепата на Йежи Бузек от 12-13 Февруари най-малко, а може и по-рано!

Подкрепям Рафаил  Peace

Да се направи форма за сваляне в Интернет. която може да се разпечата и да се разпрати по всички места!!!

Трябва да направим и декларация, че излизаме от преговорите! Да приемат закона без синхронизация с гражданството !

ПП.
Ще ми се да чуя и резервния план на _Grace_ !

# 732
Предлагам Монсанто, Бузек, Манева

моментално да ги номинираме за Нобелова награда!!!

-------------------
Подписката трябва да стигне до всички домоуправители и институции в нашата страна НА ХАРТИЯ !!!!

# 733
wandering , наистина имаме нужда от такива повдигащи духа песни , спокойно можем с тази на уста да се изправим за поредна и не последна битка .

А и части от текста са прекрасни :

" О , майко моя , родино мила , земя си красна , райска градина !"

"Нека в битка славна влезем ний , нашата десница Бог ще подкрепи ! "

С гняв и дързост днес да издигнем глас , Времето няма все да чака нас !"

Момичета , моля , всяка една от вас , когато може да влезе в църква , да запали свещица и да се помоли за помощ и подкрепа в тази чудовищна битка !

# 734
  • Бургас

Според мен си биха сами шута. Хич не съм сигурен, че  на следващите избори ще съберат пак толкова процента поддръжка.
За такова поведения според мен има...МНОГО сериозни причини, примерно ако някой им е "направил предложение, което 'не могат' да откажат!" #2gunfire

Смятам че трябва да търсим всички възможни и подходящи съюзници!

А до изборите ще се сее, сее, сее...

Общи условия

Активация на акаунт