Машина за хляб-28 част

  • 54 181
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 293
Ааааа благодаря благодаря имам си го.
Чакай да ходя да намеря линка да ти го постна тук - ама са на руски предупреждавам.

Нямам проблем с руския , благодаря  Hug

Ето и 2 рецепти към горната статия

Препоръчителната дневна доза на консумираните фибри е около 30-40 г. През последните години хранителната индус-
трия разработи разтворими фибри, които могат да се добяват към продуктите,които ежедневно консумираме (сокове,
мляко, хлебни и сладкарски изделия и др.). Рецептата за този хляб, произведен от пълнозърнесто, ръжено брашно и ядки е специален с това, че в него е увеличен процента на фибрите, които се предлагат на нашия организъм.

Продукти: 400 г брашно тип 500 (W300, P/L = 1), 300 г ръжено брашно, 300 г пълнозърнесто пшеничено брашно, 800
мл вода, 30 г мая, 20 г сол, 200 г лук, 100 г орехи, 100 г лешници, 100 г бадеми, подобрители.

Начин на приготвяне: Първо замесете пълнозърнестото брашно, маята и 400 г от водата от рецептата. Оставете да втасва.Запечете ядките и след това ги счукайте.Нарежете лука. Към втасалото пълнозърнесто тесто добавете останалите продукти и месете няколко минути. Оставете тестото да почива 20 минути. След това разделете на късове по 60г, окръглете ги и ги наредете в тава. Оставете да втасва при 27°С и 60% влажност за 60 минути. Печете при 220°С с пара за около 20 минути.

Продукти: 10 кг пшенично брашно (W = 220; P/L = 0,6),2 л вода, 200 г сол, 400 г захар, 300 г сухо мляко, 20 яйца, 4 кг
маргарин, 400 г мая.


Начин на приготвяне:Замесете в тестомесачка маргарина, солта, половината от водата, сухото мляко и яйцата. След като се получи гладка консистенция, добавете останалата вода, ратворената мая и разбийте отново. Добавете брашното и месете около 3 минути на първа скорост. Оставете тестото да почива около 30 минути. Част от тестото оформете на фитили, от които да направите гевречетата, а от останалото оформетете малки хлебчета с удължени
краища. Оставете да втасват за 80 минути при 30°С и 75% влажност. Печете при 200°С за около 25 минути


P.S. Хей , дядо хаджи, сайта е страхотен!Благодаря newsm51

# 181
  • Мнения: 151
Цитат
От къде го изрови това ръководство за Делонги   newsm78

                Delonghi                                            Thinking                                             Breville
    
                                    

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 09:02 от Dina.K

# 182
  • Мнения: 9 785
капризче, дали няма да е по-добре да ги пускаш тези статии на дядо хаджия и той да ги помества на първа страница, вместо тук вътре в темата? Съдейки по мен, едва ли някой ги чете. А който проявява интерес, да знае къде да ги намери Peace.

# 183
  • Мнения: 383
Цитат
Ердинч , какво имаш предвид под точни? Последната рецепта за типов хляб е на Жоро Бордовски.Изпробвала съм много от неговите неща и смея да твърдя , че са много сполучливи  Peace

исках да кажа най правилни рецепти, оригинални


Цитат
Виж сега какво открих, докато се рових да ти търся рецептите.

благодаря, смъкнах ги всичките в пдф  Hug

Цитат
Използване на оптималното количество мая при замесване на хляб

Зависимостта между количеството мая, обема и газообразуването показва, че над 3,2% мая, газообразуването расте стремително, обема също. Това е най-добрата работна зона. Над 4% мая обема пада, защото намалява газозадържането, което до голяма степен зависи от качеството на брашното и преди всичко от неговата сила.

от предишните съотношения и даденото тука ще намеря средното и ще се съобразя в новата таблица със процента за прясната мая  Hug

дядо хаджи благодарим за линка

ето и още няколко

http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?t=755  иска регистрация, но според мене е мн добра тема
http://www.hlebopechka.net/
http://forum.hlebopechka.net/
http://forum.saechka.ru/index.php?showtopic=1848
http://kuking.net/t21.htm
http://www.koolinar.ru/recipe/view/35966
http://www.vse-hlebopechki.ru/
http://www.-spam289-/forum/60-42-1
http://blog.kp.ru/showjournal.php?journalid=1972368&keywordid=677179
http://www.povarenok.ru/recipes/destiny/44/
http://zhurnal.lib.ru/g/grigorxewa_n_w/text-44.shtml
http://www.forumy.ru/livespace/view.php?dat=20061227233915
http://www.carina-forum.com/carina/index.php?topic=7639.0
http://www.hitachi-he.ru/products/home/homebakery/recipe/index.html
Рецепты для хлебопечек

в момента пробвам тоа хляб без месене, вчера в км 17часа почнах с първото 5-6 минутно кратко бъркане( без месене ) , тази сутрин към 9'00 беше 2то бъркане(пак без да се меси ) и сега пак втасва(до като удвои обема си) а към 19'00 ша са пече, много слаба ми се види структурата на глутена но ша видим кво са получи на края след цели 28 или 32 часа  

Хляб без месене  

No-Knead Bread video

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 09:46 от Ердинч

# 184
  • София
  • Мнения: 2 649
петушка, max mama, много ви благодаря!

# 185
  • Мнения: 2 082
последният ми хляб-за мен доста сполучлив.не мога да ползвам рецепти и туй то Grinning започнах да правя хляба с айрян малката доза,но промених повечето неща.сложих маслини и пълнозърнесто брашно.исках да сложа чесън,но забравих





# 186
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Нано,страхотно изглежда.  bouquet

# 187
  • София
  • Мнения: 8 489
капризче, дали няма да е по-добре да ги пускаш тези статии на дядо хаджия и той да ги помества на първа страница, вместо тук вътре в темата? Съдейки по мен, едва ли някой ги чете. А който проявява интерес, да знае къде да ги намери Peace.


Може би е по добре пък да си направим нещо като библиотека с линкове.

# 188
  • Мнения: 3 453
капризче, дали няма да е по-добре да ги пускаш тези статии на дядо хаджия и той да ги помества на първа страница, вместо тук вътре в темата? Съдейки по мен, едва ли някой ги чете. А който проявява интерес, да знае къде да ги намери Peace.


Може би е по добре пък да си направим нещо като библиотека с линкове.

   Абсолютно!Трябва да има такава библиотека Peace

 Сега да се похваля с първият си читав тутманик от машинката. Mr. Green Направих много малка доза че ме беше страх да рискувам.Следващият път ще направя голяма.Стана страшно вкусен.

 
  

# 189
  • Мнения: 125
Здравейте, аз от колко дена не съм ви чела  ooooh! Но нямам никавво време, имам уважителна причина  Hug .  
Ще пътуваме в чужбина тази нощ с колата, за в път реших да направя втория път хлебчета за хамбургери на Лабрекс. Пак са вкусни , но не ми харесаха на вид  Sad .  От какво може така да се напукат?
Ето ги


А тези от преди няколко дена, не се напукаха  newsm78:

 А това са по рецепти на Макс-мама, също са напукали и сякаш се сплескали.

Каква грешка допускам?

Все пак да благодаря за рецепта на Лабрекс и на Макс-мама   bouquet  bouquet  bouquet  
Лабрек, благодаря ти за съвети на лични  Heart Eyes
Много се извенявам за големи снимки, после ще ги махна или ако имам време преди да тръгнем ще намаля размера.

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 12:20 от Alyona

# 190
  • Мнения: 23
От 4 месеца имам машинка за хляб Bifinett. Много си я харесвам и всеки ден я полваме. Единственото, което ме дразни е, че понякога се вадят бъркалките. Дори на сервиз я носих. Предполагам, че грешката си беше моя в дозирането на водата и гъстотат на тестото. Сега вече много внимавам и се случва доста рядко. Все пак се радвам, че мога сама да си правя хляб!  Peace Малко се пълнее от него, но иначе е много вкусен! Simple Smile

# 191
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Альона,напукани-ненапукани изглеждат много добре.  bouquet Трябвало е още малко да втасат,затова са се напукали.

# 192
  • Мнения: 767
Nano, прекрасен хляб smile3501, каква е рецептата за него?
Кашарел, тутманикът ти е като вкусно цвете  bouquet
Альона, изглеждат страшно съблазнителни питките! newsm10 Моите също винаги се напукват, за това спрях да ги правя.
В момента втасва половин козунак на Скарлет О Хара, но май съм оставила тестото по-меко, като гледам как се разлива... smile3516 Нищо, поне ще е пухкав!

# 193
  • Мнения: 2 082
Цитат
Nano, прекрасен хляб , каква е рецептата за него?

Благодаря,  Simple Smile
рецептата е

айрян-260 мл
яйца малки 2 бр-аз сложих 1
захар непълни- 1,5 с.л-аз сложих 1,5 ч.л
сол-о,7сл-аз сложих 2 ч.л
краве масло-56гр-аз сложих половин ч.ч.зехтин
бяло брашно 500 гр-аз сложих 200 пълнозърнесто и другото бяло
суха мая -5 гр -аз използвах жива

и тъй като реших,че съм станала майсторка  Joy започнах да правя козуначените кифлички на макс мама
голяма борба беше  ooooh!-не можах да оформя кифли като хората,първите се разляха,вторите малко по-добре станаха,а последната част от тестото оформих,като козунак.ми то,като живо това тесто бе-дали ми е дошло малко брашното...?



кифлите от първата тава ми залепнаха и ми изтече сладкото hahaha,но иначе са много вкусни

# 194
  • Мнения: 2 082
това е останалата част от тестото-в двете плитки сложих локум,а в другата шоколад

Общи условия

Активация на акаунт