Машина за хляб-28 част

  • 54 363
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • София
  • Мнения: 102
Таня, Дина, Дидолина и дядо Хаджия - благодаря от сърце. Значи тая пуста техника вместо 12 минути, меси 22 при празната проба и включи не втасване (то какво втасване ще е само оставащите 10 мин - не ми се мисли) Но важното е, че превключи. Уф, така се бях уплашила! Ресто, никъде няма да я нося, ще си я гледам в къщи, ще й гугукам - ако трябва. Още веднъж - благодаря и приятна вечер. И да печете, ей, че да имам какво да чета Simple Smile

# 421
  • Мнения: 427
Ами да ви кажа моите виенски кифлички с банан не станаха никак зле.Тестото беше малко по-меко ,но работих върху набрашнен плот,та успях да ги оформя.Е не са с прекрасен вид ,но ще ги изядем,няма да отидат на боклука ,както си мислих Simple Smile

# 422
  • София
  • Мнения: 1 230
Ами да ви кажа моите виенски кифлички с банан не станаха никак зле.Тестото беше малко по-меко ,но работих върху набрашнен плот,та успях да ги оформя.Е не са с прекрасен вид ,но ще ги изядем,няма да отидат на боклука ,както си мислих Simple Smile

Я дай тук по една снимка да видим какво си сътворила   bouquet
Баба Станислава,дано машината се оправи,че е голямо удобство   bouquet

# 423
  • Мнения: 767
Lidan, ето тук е рецептата за пълнозърнесто тесто. И не само newsm53
http://trydiani.blogspot.com/2009/03/blog-post_30.html
Аз да ви се оплача - реших да правя турските гевреци, но цялата доза. Миналия път ги месих на ръка, а сега защо реших, че ще е в машинката като си и знам хала - малък и е капацитета. Blush Много странна консистенция, като не успях да сложа целия килограм брашно. След омесване в машинката извадих и продължих на плота, като добавях мазнина - сякаш ще оправя така нещата. Мушнах го обратно да втасва и да видим дали ще стане за ядене. newsm78  

# 424
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
 smile3515 Banghead
Типовото ми хлебче спихна - явно живата мая Юва е доста силничка ....
Май ще си го ям само аз ...

# 425
  • Мнения: 55
КayRenn,eto обещанието

НЕМСКИ РЪЖЕН ХЛЯБ -втори вариант



Да пусна ли рецептата за тази сполучлива тухличка?

# 426
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Пускай, като консистенция изглежда чудесен.

# 427
  • София
  • Мнения: 102
КayRenn,eto обещанието

НЕМСКИ РЪЖЕН ХЛЯБ -втори вариант



Да пусна ли рецептата за тази сполучлива тухличка?
Леле, супер, особено за човек като мен, който мре за черни хлебчета! Пускай рецептата, ако трябва - ще почерпим Simple Smile

# 428
  • Мнения: 55
НЕМСКИ РЪЖЕН ХЛЯБ втори вариант

2-3 с л маргарин/в/у бъркалката/
1/2 кисело мл + 1/2 топличка водичка/смесва се/общо 300 мл
1/4 жива мая + 1с л захар + малко от течността/разтваря се/
1 с л маджун/меласа,петмез,както му казвате/в течността
2 с л какао също в течността
450 гр брашно/100 гр бяло+350 гр ръжено/
1 с л пш.грис
1 2/3 чл сол
При сигнала 2 с л ядки/имам смес ленено,слънчогл.овесени/
Мазах с прясно мляко и посипах с ръжени ядки


ОСНОВНА ПРОГРАМА при мен 3 часа


# 429
  • София
  • Мнения: 102
Благодаря, Лидан! Ще се пробва обезателно. Обаче имам питане - знае ли някой къде в София може да се купи маджун, меласа, петмез и пр. Никога не съм го мяркала в магазините (не значи, че го няма, ама аз не съм виждала).

# 430
  • София
  • Мнения: 8 497
Благодаря, Лидан! Ще се пробва обезателно. Обаче имам питане - знае ли някой къде в София може да се купи маджун, меласа, петмез и пр. Никога не съм го мяркала в магазините (не значи, че го няма, ама аз не съм виждала).

Във всичките по-голями хипермаркети го има.

# 431
  • София
  • Мнения: 863
Аз да се отчета на всички, които вчера се отзоваха на моята драма. Днес цял ден четох темите, вместо да работя Embarassed и надъхана си тръгнах от работа дори час по-рано, за да правя втори опит на машината. Прибирам си вкъщи и какво да видя - половинката (дето и едно яйце не може да свари) метнал да прави френски хляб Laughing Е, ядосах се малко, че ме е преварил, ама хляба му стана чуууден! Сега ходи из къщи и се оглежда самодоволно и тайно злорадства, че моят вчера нямаше такъв красив вид hahaha

# 432
  • Мнения: 383
Аз да се отчета на всички, които вчера се отзоваха на моята драма. Днес цял ден четох темите, вместо да работя Embarassed и надъхана си тръгнах от работа дори час по-рано, за да правя втори опит на машината.

newsm11

Цитат
Прибирам си вкъщи и какво да видя - половинката (дето и едно яйце не може да свари) метнал да прави френски хляб Laughing Е, ядосах се малко, че ме е преварил, ама хляба му стана чуууден! Сега ходи из къщи и се оглежда самодоволно и тайно злорадства, че моят вчера нямаше такъв красив вид hahaha

# 433
  • Мнения: 55
Баба Станислава,аз преди време писах-КУПУВАМ МАДЖУН ОТ БАБИТЕ НА ПАЗАРА/домашен-700 гр.5 лв-утре ще ходя пак да си купя/на пазара в Русе/
Някой беше писал,че и в София има/мисля на женски пазар/

# 434
  • София
  • Мнения: 102
Благодаря, Лидан! Ще се пробва обезателно. Обаче имам питане - знае ли някой къде в София може да се купи маджун, меласа, петмез и пр. Никога не съм го мяркала в магазините (не значи, че го няма, ама аз не съм виждала).

Във всичките по-голями хипермаркети го има.
Ами колкото и  да е тъпо - да питам къде да го търся. Вчера бях в Кауфланд за Гелфикс - естествено нямаше. Само фикса за туршии. Нямаха даже и есенциите на д-р Йоткер. Та затуй питам - при кои продукти да търся, може би не търся правилно. Аз ходя до Фантастико, Т-маркет и Кауфланд (по транспортни причини)

Общи условия

Активация на акаунт