Машина за хляб-28 част

• 54 413
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Пуснах я така, без казанчето (което е естествено, ама какво искате от един филолог - технически мазол). Сега върти (меси) да видим. Благодаря, притеснена съм, наистина, хем нищо не разбирам, хем трябва в торба да я нося за ремонт. Даже почвам да си мисля дали да не зарежа работата, да карам с другите програми и толкова. Ако децата бяха тук все щяха да помогнат, ама сама трудно вече се оправям

# 406
  • София
Абе каква баница на дядото, и той ми е проблем от няколко дни, а е и с 2 инфаркта. Ама аре стига съм спамила темата. Благодаря, че ме изтърпяхте.

# 407
eli dechkin,отлично си се справила.И  на мен ми се яде,но мъжО ми иска само ръжени тухли и то  от вчера за днес/да са още по-грозни/

Петушка,много добре изглеждат питките.Като се каже пълнозърнести-какво слагате-пълноз.пшенично,пълн.ръжено или грахам.Малко не ми е ясно.Има ли я рецептата при РЕЦЕПТИ?

# 408
  • София/Варна
eli dechkin,отлично си се справила.И  на мен ми се яде,но мъжО ми иска само ръжени тухли и то  от вчера за днес/да са още по-грозни/

Давай да ги сменяме мъжете - моя пък никак не ми ги долюбва черните експерименти и като ме видя снощи да взимам  кило типово и кило ръжено брашно и му призля.

# 409
KayRenn,за смяната на мъжете съм съгласна/кой не иска млад мъж/!!!
Относно черните хлeбчета-по-късно ще кача снимки на днешното ръжено,за което мъжО мноооого ме похвали-доста сполучливо/разбирай грозничко на вид,а вкусно/

# 410
Ейй вчера не бяхме в къщи и като гледам колко имам за четене.. ooooh! Laughing
Аз да ви се "похваля"-май сътворих първото тесто за боклука Mr. GreenИмам няколко презрели банана и реших ,че ще правя нещо с тях в хлебопекарната.Знам страхотна рецепта за кекс с банани,ама е с шоколад и не става за малката,та мозъчето ми измисли да направя виенските кифлички ,като заменя част от брашното с 2 малки банана.Е ,не само не замених част от брашното,ами се наложи да сложа повече отколкото е по рецепта,защото тестото беше като за кекс Confused.Сега го оставих да втасва,ама като го пипнах се залепи за пръста ми и се разтегли като дъвка CrazyОсвен да се опитам да го изпека като хляб,щото кифлички от това няма да излезнат newsm78Някаква идея за спасяване на "тестото"от боклука? Laughing

# 411
Аз да ви се "похваля"-май сътворих първото тесто за боклука Mr. GreenИмам няколко презрели банана и реших ,че ще правя нещо с тях в хлебопекарната.Знам страхотна рецепта за кекс с банани,ама е с шоколад и не става за малката,та мозъчето ми измисли да направя виенските кифлички ,като заменя част от брашното с 2 малки банана.Е ,не само не замених част от брашното,ами се наложи да сложа повече отколкото е по рецепта,защото тестото беше като за кекс Confused.Сега го оставих да втасва,ама като го пипнах се залепи за пръста ми и се разтегли като дъвка CrazyОсвен да се опитам да го изпека като хляб,щото кифлички от това няма да излезнат newsm78Някаква идея за спасяване на "тестото"от боклука? Laughing

Освен да го извадиш от контейнера, да опиташ да замесиш прилично тесто и да го оформиш някак. Все ще стане нещо. Но пък може да е клисаво от бананите. Тъй или иначе си почнала, действай, пък току-виж си измислила нова рецепта Peace.

# 412

Освен да го извадиш от контейнера, да опиташ да замесиш прилично тесто и да го оформиш някак. Все ще стане нещо. Но пък може да е клисаво от бананите. Тъй или иначе си почнала, действай, пък току-виж си измислила нова рецепта Peace.

Ами реших да го оставя да втаса,май няма да е толкова меко,колкото ми се видя на пръв поглед.Ще видим какво ще се получи от цялата работа...Сложих в тестото 1 лъжичка трици,защото се сетих,че отнемат влагата .Абе знам си аз ,че от мен експериментатор не става ,особено като съм болна,ама пусти мераци... LaughingПосле ще споделя какво се е получило Laughing

# 413
Мисля че всичко ще е наред, тестото е по лепкава за ради банана и ще стане по мокро, следващия път сложи малко мюсли и ще стане идеално, и не се бой да експерементирш от това излизат най сполучливите рецепти.

# 414
  • София/Варна
lidan, не се залъгвай по възрастта, че ще получиш много млад мъж Wink. С нетърпение ще чакам да видя ръжения ти хляб и рецептата, по която си го направила, че и аз да се пробвам.
А аз ще покажа скоро типовото хлебче на Нано, което сега се пече в машинката.

# 415
  • Варна
Рускоговорящите и по -специално Госпожа Бедствие-кажете ми как се превеждаше "Тмин"  Praynig, че първата ми асоциация е Тамян,но помня,че много се смяхме с него в темата...и не означава това

# 416
  • София/Варна
Рускоговорящите и по -специално Госпожа Бедствие-кажете ми как се превеждаше "Тмин"  Praynig, че първата ми асоциация е Тамян,но помня,че много се смяхме с него в темата...и не означава това

Не съм г-жа Бедствие, но доколкото си спомням беше кимион.

# 417
  • Варна

Не съм г-жа Бедствие, но доколкото си спомням беше кимион.
ким или кимион? Има ли разлика...
Ох, и аз съм една готвачка... Laughing

# 418
  • София/Варна
Има разлика - ким си е ким и на руски, а кимиона е тмин. Кимионът по нашите ширини се ползва като подправка за месо, а кимът за соленки (мен нещо не ми допада като подправка)

А моят хляб превтаса и се накъдри отгоре. Мисля следващия път да сложа 1/4, а не 1/2 жива мая.

# 419
  • Варна
Има разлика - ким си е ким и на руски, а кимиона е тмин. Кимионът по нашите ширини се ползва като подправка за месо, а кимът за соленки (мен нещо не ми допада като подправка)

.......
Мерси   bouquet, ким в соленките, а кимион-в кюфтенцата  Laughing (и бородинския хляб)

Общи условия

Активация на акаунт