Машина за хляб-28 част

  • 54 226
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 200
Айде и аз дет се вика сефтосах машината,че то онези 2,3 хляба които правих в началото не станаха никак добре. Та сега правих питкана на Макс Мама и резултата беше чудесен.Мъжо беше възхитен и тавата бързо се изпразни и спомощта на малчо  chef.  Даже я снимах,ама снимки утре,че ми падна батерията. Предполагам следващия път трябва да и сложа повече масло и сирене,че сега е нещо средно между пенерлия и хляб  Rolling Eyes,вие ще кажете.

# 76
  • Мнения: 293
Ето ме и мен.От вчера разучавам екселската таблица на Ердинч . Евалла , комшу! Жив и здрав да си за добрината ! newsm51 Коригирах си рецептата за бял хляб и я изпробвах тази вечер.Още е врял и не съм го разрязала, но то и няма нужда.Резултата е виден.





Е , калпачето , т.е. линията на угасване на маята  Wink е далеч преследвания резултат , но practice makes perfect  cook

A останалите крайчета от вчерашния хляб се превърнаха в ето това.




МравкА_ТанкисТ, имаш предвид дърпана и усукана баница ли? Може ли снимка следващи път, че нещо не доразбрах.Искаш да кажеш , че правиш баница в пекарната ?  Или по-скоро тутманик? newsm78




# 77
  • Мнения: 3 166
The Tulip , благодаря. Истината е, че не знаех, че тайната на хляб Добруджа е в типа брашно.  Embarassed Точно заради коричката питах.  Wink

# 78
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Ето ме и мен.От вчера разучавам екселската таблица на Ердинч . Евалла , комшу! Жив и здрав да си за добрината ! newsm51 Коригирах си рецептата за бял хляб и я изпробвах тази вечер.Още е врял и не съм го разрязала, но то и няма нужда.Резултата е виден.





Е , калпачето , т.е. линията на угасване на маята  Wink е далеч преследвания резултат , но practice makes perfect  cook

A останалите крайчета от вчерашния хляб се превърнаха в ето това.




МравкА_ТанкисТ, имаш предвид дърпана и усукана баница ли? Може ли снимка следващи път, че нещо не доразбрах.Искаш да кажеш , че правиш баница в пекарната ?  Или по-скоро тутманик? newsm78






Каприз резултата е перфектен.Сподели тази рецерта моля

# 79
  • Мнения: 407
Здравейте!
Искам да си покажа козунака от тази вечер.
За пръв път правя толкова сполучлив козунак, единственото нещо което обърках е че го изгорих малко. Ами то с две деца и мъж дето стои на лаптопа как да не го изгоря, хората на столчета пред печките, а аз с децата из апартамента.
Да кажа, че е по рецептата на max-mama и да уточня, ако не се вижда на снимката, че има страшни конци, а и друго по препоръка на Дядо Хаджия /видях от неговия сайт/ сложих 2 стрити на прах витамин С-та.



# 80
  • Мнения: 293
Каприз резултата е перфектен.Сподели тази рецерта моля

100 мл вода
100 мл. пр. мляко
100 мл. кисело мляко
2 ч.л. олио
1,5 ч.л. сол
1 с.л. захар (не пълна)
1,2 ч.л. лимонов сок
500 мл. брашно
6 гр. суха мая
 
Брашно се наложи да добавя , защото ползвах на София мел, а с него тестото ми винаги се държи така.

Медувпрочем , забелязах , че в рецептите на Pina за хлебопекарна мзанината многократно надвишава препоръчаната от Ердинч - около 10 пъти и ми е странно , защо има такова разминаване...  newsm78

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 01:11 от kapri_z

# 81
  • Мнения: 383

Цитат
Е , калпачето , т.е. линията на угасване на маята   е далеч преследвания резултат
...
Медувпрочем , забелязах , че в рецептите на Pina за хлебопекарна мзанината многократно надвишава препоръчаната от Ердинч - около 10 пъти и ми е странно , защо има такова разминаване...  newsm78

няма му нищо на калпачето, на мястото си е и е добре  Peace

таблицата е коригирана по международните стандарти за обикновен хляб ( много търсих и не можах да намеря/открия българския ), не е задължително да се спазват, само трябва да се внимава за общото количеството течност спрямо брашното  Peace

ако някой може да открие българския стандарт, с удоволствие мога да я използвам (коригирам) в таблицата  Peace

според тия стандарти, съотношението на продуктите спрямо общото количество брашно в една рецепта за обикновен хляб е желателно да са така:

                         желателни
течности(%)...........56 ÷ 60
захар (%).................1 ÷ 2  
Сол (%)....................1 ÷ 1,5  
Масленост (%).......1 ÷ 2
Cyxa Мая (%)...........1 ÷ 1,5

(процентите в първата колонка при желателните са били майсторските съотношения, така викат тука  Simple Smile )
 Hug

 newsm78 ако намеря време, скоро мисля да коригирам данните и да публикувам новата и версия на таблицата (например съотношението за маята може би трябва да се увеличи, защото по стандарта е за обикновенна мая, а съотношението на обикновената спрямо сухата бърза е 1:0,75, или кол. мая ще я регулирам с рецептите на Breville, защото те са много точни)  newsm78

ако имате допълнителни   chef забележки, в новата версия мога да се съобразя и със тях  Hug

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 07:13 от Ердинч

# 82
  • София
  • Мнения: 8 494
Здравейте!
Искам да си покажа козунака от тази вечер.
За пръв път правя толкова сполучлив козунак, единственото нещо което обърках е че го изгорих малко. Ами то с две деца и мъж дето стои на лаптопа как да не го изгоря, хората на столчета пред печките, а аз с децата из апартамента.
Да кажа, че е по рецептата на max-mama и да уточня, ако не се вижда на снимката, че има страшни конци, а и друго по препоръка на Дядо Хаджия /видях от неговия сайт/ сложих 2 стрити на прах витамин С-та.


Аааааа виждам виждам аз конците, даже и без очила ги забелязвам.  Laughing

Поздравления за страхотния козунак. Пък аз съм седнал да ви мисля и онлайн уроци да правя. Хич биля не ви и трябват, я какво вкусотии правите.

А така поразкажи някоя и друга дума, как точно го омеси, па втаса и т.н.

# 83
  • Плевен
  • Мнения: 97
Ама ....кога успяхте да изпишете 6 страници Simple Smile

# 84
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Пепа Илкова,възхитена съм.Браво,разкошен козунак.  bouquet По коя точно рецепта го направи?
Капри, newsm10 .

# 85
  • Мнения: 2 214
hakama ееееееее човек все си в чуденка, купи ли си кукър? че и него го мисли май много и подробно Laughing

# 86
  • Мнения: 9 785
Снощи направих пак хляба с бульон, като добавих и грис. Много пухкав:

# 87
  • Мнения: 0
И аз да се запиша с днешното си хлебче тип "Добруджа". Ухае супер.  Grinning
А може ли рецептата за този хляб? И как се получи коричката му - тънка или по-дебела?
Извинявам се за нахлуването в темичката ви.   Embarassed

Nano ,ето и обещаната рецепта за пита,става страхотна !
продукти
:1 кубче мая,400мл.пр.мляко,3 яйца,2ч.л.захар,3супени льжици олио,1с.л.сол.брашно и 1ч.пр.мляко за разтваряне на маята.жьлтька от едно яйце се оставя за намазване на питата след като подкисне.Прави се тестото ,точи се на 3 кори и между тях се слага масло и сирене.Навиват се и се режат на парчета.Нареждат се в тавата и се оставят пак да втасат и тогава се мажат с жьлтьька разбит с малко оли.

# 88
  • София
  • Мнения: 3 249
Аз тук не съм се отчела с вчерашните ми творения

недотам успешния
успешния козунак

# 89

Общи условия

Активация на акаунт