Машина за хляб-28 част

  • 54 210
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 652
Дядо Хаджия, четох днес рецептата за тъмнобирения хляб и понеже нямах бира, сменихх с вода и останалото оставих на машината. Снимки ще приложа малко по-късно.  Използвах сирене, с почти същата консистенция като крема, сухи чушки и маслини - и трите слагах на око.
След като започна месенето започнах да притурям брашно на супени лъжици, понеже вместо хубава топка имах нещо като кесксова смес. Що годе го докарах, но пък първото месене свърши. Оставих да втасва, защото не можех да се занимавам с него. При второто месене пуснах сиренето и др. неща, но прибавих още брашно - заради сиренето, защото знам (от готвене), че се втечнява. Тестото пак се размаза и слагах още поне 5 л брашно. Втасва много бавно, някак си се размаза - бях го отписала хляба, но пък взе, че се стана. . 
Всичкото това го разказвам, за да ти дам инфо как се държи тестото при добавяне на брашно. През цялото време съм се опирала на вашите съвети, благодаря за което. Пропуснах и нарязването, защото ме беше страх, честно казано, да не го скапя съвсем.

# 121
  • София
  • Мнения: 8 492
...
Всичкото това го разказвам, за да ти дам инфо как се държи тестото при добавяне на брашно. През цялото време съм се опирала на вашите съвети, благодаря за което. Пропуснах и нарязването, защото ме беше страх, честно казано, да не го скапя съвсем.


Това и харесвам на тази тема, че споделяме и грешките си и така можем да се предпазваме от тях.

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 20:46 от дядо хаджия

# 122
  • Мнения: 652



Консистенцията беше нежна и мека и в същото време плътна. При всички случай моята технология е различна от оригиналната, но съм се опряла на нея. В крайна сметка е опит при работа с различни добавки.
Синчето маслини недолюбва, но опука 3 парчета. Мъжът ми, който предишния си живот е прекарал в Бъкингам, даде висока английска оценка с особена жизнерадостност: а, бива!  Аз, лично, зарязах диетата.
Хлябът ухае невероятно от чушките и маслините.

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 20:57 от shedi

# 123
  • Мнения: 22
Някой ако има машина Taurus My Bread да ми пише на лично моля!Благодаря!

# 124
  • Мнения: 55
ПЕТУШКА,писах ти на лични-рецептата за царевичния хл.

# 125
  • София
  • Мнения: 8 492
ПЕТУШКА,писах ти на лични-рецептата за царевичния хл.

Ааааа такава ли била работата. От утре ще пиша само на ЛС.  newsm62

# 126
  • София
  • Мнения: 1 230
ПЕТУШКА,писах ти на лични-рецептата за царевичния хл.

Ааааа такава ли била работата. От утре ще пиша само на ЛС.  newsm62


Ааааа да ги нямаме тия,тука всичко да цъфне,аз как казах какво ме е посъветвал Дядо  Crossing Arms
И ако я караме така,тези загори тенджери като мен,от де да се научат а.Всичко тука черно на бяло,аз за какво ви чета ред по ред,за да се науча нали   bouquet или вие искате моя мъж да мята машината и някой от вас тайничко да седи отдолу и да я хване  hahaha

# 127
  • Мнения: 243
ИлиЯна,днес ходих до МЕТРО /Русе/,-НЯМА  ЗЕЛМЕР

Има   РОНСОН  - 96 ЛВ
         
         МУЛИНЕКС ОW 2000 154 ЛВ

         ТЕФАЛ - 240 ЛВ
Благодаря ти, че провери  Hug
Май ще се ориентирам към Мулинекс 5000  Peace

# 128
  • Мнения: 678
Чета ви редовно,нищо ,че не съм вкусвала хляб вече месец,мъжо си пече редовно иначе,винаги перфектни хлябчета,даже гледам си ги снимал с фотоапарата Joy
Но от понеделник заминава в командировка за 2 месеца и ще ръждяса машинката Sad

# 129
  • Мнения: 55
Извинявайте,давам рецептата на всички.Но аз си мислех,че не ви е интересна

ЦАРЕВИЧНО-ПШЕНИЧЕН ХЛЯБ

300 МЛ ВОДА
1 2/3 чл сол
1сл захар
3-4 с л олио/мазнина/
1 яйце/правила съм и без/
1/5 кубче жива мая
2 с л сушени зеленчуци/пакетче от Кауфланд/ или слънчогл.ядки
350 гр бяло бр
150 гр царевично

Царевичното бр се залива със 150-160 мл вряща вода и се бърка да стане гладка каша./в горещата вода солта/.Маята разтварям с 40-50 мл топличка вода + захарта.Царев. каша трябва да изстине.

последователност/знаете/

олио
яйцето
останалата  вода
маята
кашата
брашното
може 1 с л грис
При сигнала -сушените зеленчуци или слънчогледови ядки
мазах с яйце и посипах с царевичен корнфлейкс/със слънчоглед е по-вкусно/

# 130
  • Мнения: 293
Xм , имало си чалъм значи царевичното брашно  newsm78 Идея си нямах  Shocked Чакай сега да те питам - разтваряш маята със захар и я чакаш да шупне и после я добавяш към олиото и яйцето?А яйцето разбива ли се предварително?Всъщност каква е разликата във вкуас "с яйце" и "без яйце"? И солта кога я слагаш?С брашното ли?
Извинявай , че толкова въпроси , но рецептата ми идва като по поръчка.Утре трябва да занеса един царевичен хляб на едно събиране, но тази вечер първият ми опит не ми хареса.

Ейййй , забравих да питам , коя програма ползваш за хляба?

# 131
  • София
  • Мнения: 8 492
Докато Лидан ти отговори, аз също да подкрепя това, че царевичното брашно го заливам с вряла вода. Не знам дали е задължително и дали трябва да се прави пък и не съм го чел никъде, просто сам стигнах до този извод, защото иначе на мен специално после церевичното брашно ми стои като пясък в хляба. Солта я тургам във врялата вода дето ще залея царевичното брашно.

Сега...за тези по експериментите бих предложил да разтворите първо във врялата вода зеленчуковата подправка на Маги и после да залеете царевичното брашно. Ако ще добавям ябълки или картофи, заливам царевичното брашно с водата, в която съм ги варил.

Яйце не съм слагал при мен, та там нямам думата.

За маята Лидан да си каже нейното, пък аз ще спомена, че я разтварям във вода с много малко захар и брашно (някъде съм чел, че ако сложа много захар, после ще я затрудня при работата и).

# 132
  • Мнения: 293
Много ти благодаря за включването  Hug Имам поръчка за чист цевичен хляб , та ще мина и без експерименти утре   newsm51

# 133
  • Мнения: 383

момичета и момчета ще може ли да намерим точните рецепти за:

Болярски бял хляб
Ръчен хляб Добруджа
Хляб Славянка
Типов хляб

 newsm78

Хлябът-полезен ли е?

Този уникален продукт съдържа пълния спектър от необходимите за човека хранителни вещества. Ако ни се наложи, можем да приживеем дълго време единствено на хляб. И не само ще оцелеем, но ще запазим здравето и жизнеността си - така смятат някои диетолози. Противниците им пък са на мнение, че да се яде хляб е вредно. Истината със сигурност е някъде по средата. 

Първа теза - хлябът е най добрата храна. 

У нас хлябът се радва на голямо уважение. Според статистиката консумираме повече в сравнение с останалите европейски страни. Много диетолози не виждат нищо лошо в това, защото различните видове хляб ни доставят куп полезни минерални вещества, витамини В1, В2, РР и С, желязо, калций. Хлябът с трици намалява риска от сърдечносъдови заболявания и предпазва от задържане на течностите в организма, този без белтъчини се препоръчва на хора с бъбречни заболявания, а за хипертониците се предлагат разновидности с намалено съдържание на
сол. Консумирането на хляб от едро смляно брашно предотвратява появата на гастрит и язва, понижава нивото на холестерола в кръвта и се препоръчва при затлъстяване.
Проблемът обаче е в това, че хората рядко обръщат внимание на правилното хранене. Вместо здравословните варианти поглъщат бял хляб от фино смляно брашно, не се отказват от кифлите и мазните банички. Вместо грубия ръжен хляб предпочитат ръжено-пшеничния. Какви са последиците?
Прекомерната употреба на хляб значително ограничава консумацията на други зърнени храни и зеленчуци, съдържащи различни витамини и полезни вещества.
Хлябът, приготвен от фино смляно брашно и богат на мазнини, може да влоши дейността на сърдечносъдовата система.
Високото потребление на бял хляб води до затлъстяване.
Българинът не сяда на масата без хляб, защото никое ястие не му е вкусно без него - дори ориз, спагети, картофи, макар че в този случай не се нуждаем от допълнителен прием на въглехидрати. Свикнали сме в дясната ръка да държим вилица, а в лявата - хляб. Без него обядът или вечерята ни се струват непълноценни.

Втора теза - вредно е да се яде хляб


Широко разпространеното схващане е, че от него се дебелее. Натоварва и разширява стомаха, предизвиква киселини, оригване и подуване. Затова е по-добре въобще да се изключи от храненето и да се компенсира с плодове и зеленчуци. В някои страни въобще не се консумира хляб, което не пречи на хората да са здрави.
Първата задача на три от четири жени, решили да отслабнат, е да го изключат от менюто си. Абсолютно погрешна тактика, защото хлябът, точно обратно на общоприетото мнение, помага за намаляване на теглото и за възвръщане на добрата ни форма. Той е богат на фибри, които не се разграждат при храносмилането и се изхвърлят почти напълно. Тези баластни вещества играят важна роля – преминавайки през червата, стимулират дейността им и отнасят със себе си излишните мазнини от храната. Така помагат за намаляване на лошия холестерол в кръвта.
Дори спешно да се нуждаете от свалянето на няколко излишни килограма, спокойно яжте хляб. Изберете обаче вид с високо съдържание на фибри - пълнозърнест, с добавка на трици, семена и други. Той не само подобрява дейността на храносмилателните органи, но и предпазва от появата на хемороиди и язва на дванайсетопръстника.
Когато избирате хляб, обърнете внимание на кората му - ако е гладка и едноцветна, значи е изпечен от фино смляно брашно. Щом повърхността му е неравна, той е смес от няколко вида брашна. Ръжения хляб се познава по тъмния цвят и по грубата консистенция, реже се трудно на филии.
Ръженият хляб не се препоръчва на хора с повишена стомашна киселинност.
Подходящ за тях е диетичният хляб без мая.
При бъбречни заболявания трябва да се консумира специален хляб без белтъчини.
При стомашни разстройства не бива да се консумира ръжен и ръжено-пшеничен хляб, заменете го с препечен пшеничен.
Ръженият хляб се изключва напълно от менюто при заболявания на черния дроб и злъчката, а също и при язва на стомаха. Препоръчва се употребата само на бял, но в никакъв случай пресен - добре е да е престоял малко.
Диабетиците и хората с високо ниво на кръвна захар трябва да помнят, че белият хляб е вреден за тяхното състояние.
Хляба от вечерта се усвоява по-добре от пресния, затова на закуска се препоръчват препечени филийки

Хлябът пази от хипертония и повишен холестерол тука и тука

Експерти: Не купувайте хляб с Е-та!

Солта в хляба на Хлебозавода Бургас отговаря на Европейските изи … авословен продукт

Хляб без месене       Също така мой приятел я пробва в машината

# 134
  • София
  • Мнения: 102
За жалост няма с какво да се похваля днес, освен с едно рошаво типово-пълнозърнесто паве, в което метнах риган и чесън и е адски вкусно, но видът му пак е  Embarassed Embarassed Embarassed
.....
И при мен днес се получи същото с пълнозърнесто-ръжено брашно на Арчар+маслини+сушени домати. Вкусен хляб, но без калпаче, спихнат. Абе тухличка

Общи условия

Активация на акаунт