Машина за хляб-28 част

  • 54 445
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 293
Глутена за него знаеш, това е протеиновия белтък, който всъщност изгражда тестото. Има го само в пшеницата. Тия конците на козунаците пък и хубавото бухнало тесто го дължим на глутена. Той прави една такава мрежичка нали и в нея се задържа въглеродния двуокис, който пък произвежда маята. И така от тия двете става нещо като гъба. После след втасването печем да изсушим, и хляба който наистина си е нещо като печена гъба става мек у пухкав.

А домашния глутен е този който е получен, чрез извличане в къщи демек. В тестото освен глутен има и нишисте. Та като се премахне нишистето остава едно такова гъбесто лепаво лъскаво жилаво наречено глутен. После будистките монаси го варяли в силен бульон и така получавали "псевдомесо". Та то аз днес това тръгнах да правя ама пък си викам бе яаааа да зема че да притуря малко и в козунака.

Не знам дали, чрез подсладителя ще премахна "налягането" на захаридите, ама понеже е приготвен на друг принип се надявам да стане. Още повече, че в темата за козунаците помниш, че коментирахме вече този въпрос.

Добре , съгласна! Вече гледам малко по-благосклонно на козунака ти   Peace Grinning

За глутена ми светна чак когато прочетох "извличане"  smile3555 Хитро си се сетил , браво ! newsm10

Цитат
Не знам дали, чрез подсладителя ще премахна "налягането" на захаридите, ама понеже е приготвен на друг принип се надявам да стане. Още повече, че в темата за козунаците помниш, че коментирахме вече този въпрос.

Пропуснала съм момента  Blush Щеше ми се да имах повече време да ви чета  Blush После ще разровя да видя къде сте го писали.











# 331
  • София
  • Мнения: 1 231
  Дидолина, страхотна е!Отчупи ни де Laughing

Ами аз я снимах топла и ходих до магазина за брашно,че да замеся нова че тая на вид не я докарах.Доде се върна и нямаше нищо за снимане,бяха ми оставили едно парче  ooooh! Обаче беше много вкусна и седеше на конци,все едно козунак.Довечера ще меся пак,аз цял ден съм на вода,ама не наказвам другите  Joy

# 332
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Привет, днес се разписах с хляб с овесена каша...
Не съм ви чела обстойно последно време,т.е. дали не повтарям на някой рецептата, но исках да го споделя с вас...Макар че не очаквах да стане хляб от "туй нещо", то взе че се получи
Впечатленията ми от вкуса му са,че кората му е леко дъвчаща ( жилава също е добра дума),но  е хубав...
Ще пусна рецептата в отделената тема, ето снимки


# 333
  • Мнения: 5 539
Благодаря за информацията за брашната, ще ги потърся в Метро и Кауфланд

# 334
  • София
  • Мнения: 863
Здравейте, да се присъединя и аз към вашите стройни редици като съвсем пресен притежател на Мулинекс 5000, която купихме преди час. Исках да си вземем като тази на г-жа Стихийто бедствие, ама пусто сърце не трае две седмици за доставка, та завлякох днес половинката в Технополис и взехме Мулинекса. И тъй като ме сърбят ръцете веднага да я пробвам, моля ви, кажете коя рецепта да пробвам? В книжката съветват да е тази за основен хляб, ама вие тук сте по-големи специалисти  bouquet

# 335
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте, да се присъединя и аз към вашите стройни редици като съвсем пресен притежател на Мулинекс 5000, която купихме преди час. Исках да си вземем като тази на г-жа Стихийто бедствие, ама пусто сърце не трае две седмици за доставка, та завлякох днес половинката в Технополис и взехме Мулинекса. И тъй като ме сърбят ръцете веднага да я пробвам, моля ви, кажете коя рецепта да пробвам? В книжката съветват да е тази за основен хляб, ама вие тук сте по-големи специалисти  bouquet

Дъбре дошла в нашите сплотени редици.Ето тук четеш харесваш си някоя рецепта,които са хиляди  все изпитани,и правиш с машинката.Има много рецепти на които е описано на коя програма и как се действа с машинката като за начало.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

# 336
  • Мнения: 22
Здравейте пак,днеска имам голям мерак да спретна един кекс във хлебопекарната,но не намирам никъква рецепта за моята машина.Някой ако има TAURUS - My Bread и е правил кекс да драсне една рецепта ..Предварително благодаря! Wink

# 337
  • Мнения: 293
Здравейте пак,днеска имам голям мерак да спретна един кекс във хлебопекарната,но не намирам никъква рецепта за моята машина.Някой ако има TAURUS - My Bread и е правил кекс да драсне една рецепта ..Предварително благодаря! Wink

Би ли ми дала основната рецепта за хляб от книжката към хлебопекарната , за да се ориентирам какво да ти препоръчам ,  да не ровя из нета за цялото ръководство?

# 338
  • Мнения: 22
http://img32.imageshack.us/img32/5362/pictureav.jpg  ето тука са рецептите от книжката....

# 339
  • Мнения: 293

По табличката на Dina.K , твоята машина попада в графата с 50% влажност на тестото. В такъв случай рецептите от машинките в тази графа би трябвало да се получат успешно и в твоята.Ето рецептурник на Morphy Richards . Има няколко рецепти за кекс (на английски са, ако имаш нужда от помощ , свиркай и ще помагам) , може да ти хареса нещо.

Dina.K , съвсем се загуби ?

# 340
  • Мнения: 22
http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=bg … p;sl=en&tl=bg

малко натруфено ама се чете...остана и мерилките да отговарят на мойте и ще е супер,мерси Simple Smile

# 341
  • Мнения: 2 214
Ето как изглежда моя Бородински хляб, направих само половин порция, малко се натъжих за Украина като вкусих хляба, стана същия както го правят у дома.
Правих го по рецептата от упаковката на сместа, промених две неща едното вместо захар добавих кленов сироп и още едно, на упаковката пише че 100 грам от сместа се добавят към бяло брашно, аз тези 100 грама смес ги залях с вряла вода, това го прочетох в рецептурника от Бревиле, там  има рецепта за черен руски хляб и там ръженото брашно го заливат с вряла вода, реших и тук така да направя и стана. В оригинала Бородинския се прави с ким, моите не го тачат, така че правих го с микс от домашни смлени подправки.
Хляба вътре е влажен, точно така как то го помня, единствения му недостатък че не е висок и красив, още повече че сложих половин порция, но пък бородинския никога не е висок, другите качества са важни в него, а аз мисля че останалото му беше наред.

# 342
  • Мнения: 2 082
днес пробвах малък хляб само от типово брашно-отгоре не стана равен.какво иска...?  newsm78



а това са кифличките на макс-мама  Mr. Green





нещо не ме бива в оформянето...

# 343
  • Русе
  • Мнения: 7 934
В темата за Рецептите няма ни една за тутманик. Някои може ли да ми пусне една  Praynig

# 344
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Нано, а каква е рецептата за този хляб само от типово брашно? Че първият и последен път, когато се опитах да го направя, приличаше по-скоро на бородинския хляб на г-жа Стихийно бедствие.

Общи условия

Активация на акаунт