Машина за хляб-28 част

• 54 407
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • Разград
Госпожо Бедствие,страхотен хляб.  bouquet Никога не съм яла Бородински хляб,но го обичам точно такъв,какъвто изглежда.
Нано,хлябът ти е хубав,но кифличките са ти върха.  bouquet Изглеждат страшно вкусно.Като казваш кифлички,нали имаш впредвид козуначните?

# 346
KayRenn ,малко импровизирах,но разтворих по-малко от половин пакетче жива мая в 200 мл прясно мляко+1 ч.л захар и малко брашно.след като се активира поставих в машината.разбих 1 яйце,след това 2 ч.л.зехтин,брашно и 1,5 ч.л.сол.брашното е само типово и е около 350-400 гр.слагах на око...наду се хляба,но не стана равен отгоре-не знам защо...

да-имам предвид козуначените кифлички,но ми е трудно да ги оформя Grinning

# 347
В темата за Рецептите няма ни една за тутманик. Някои може ли да ми пусне една  Praynig

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458863.0  - тутманика на Касиер, който е вълшебен! Мазнината търпи промени - може вместо масло - мас, но е въпрос на вкус.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464100.690 - друг тутманик.
Nano, пак страхотни неща си направила!Дали вкусът на типовия хляб е като този от детството ми... newsm78 Обожавах го!
г-жа Стихийно бедствие, поздравление за здравословния хляб!

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 18:50 от petu6ka63

# 348
Малко ми е неудобно,но тъй като за втори път моля за помощ и никой не ми отговаря,ще се самоцитирам:

Здравейте!
Аз редовно ви чета и следя,но нямам време да снимам изобщо.Иначе съвсем добре се справям с машинката и хлебопроизводството Grinning

Бих искала да ви помоля да ми препоръчате рецепта за здравословен,пълнозърнест хляб.Нещо немога да си наглася рецепта за такъв хляб.Правих няколко пъти,но не ми хареса нещо на вкус.Иначе се получи,бухнал мек.......ама нещо не ми допадна.Аз иначе редовно в белите хлябове слагам добавки - овесени трици,ръжени,типови и пълнозърнести брашна
Току що изпекох един пълнозърнест хляб по рецепта уж изпробвана пишеше че е.Получи се едно смачкано хлебче,грозно на вид.Не съм го рязала още,дано става за ядене.

Извинете за натрапването Praynig

# 349
  • Разград
Дес,аз си правя пълнозърнесто хлебче,но точни пропорции нямам.Правя го на бързата програма,като наблюдавам процеса и контролирам втасването.Както и да го направя,пълнозърнестото хлебче все ми е вкусно.Незнам защо не ти е вкусно.Сложи му яйце,кисело мляко,ядки някакви,но трябва да наблюдаваш.

# 350
Привет на всички работливки.
Неуморни сте...Браво.
Направили сте прекрасни неща.
Дани честито придобивка.
Г-жа Стихиино...Бординския ти хляб е като плетена дантела
Нано много ти е хубаво хлебчето обичам типов,а кифличките ти са превъзходни
Честит празник на всички. bg
По този повод направих един тутманик на Аелис/тутманика на Невена/и понеже е около 1 кг.брашно-месих два пъти.
За първи път ги пекъх в иена .Първия за гостите,че бяхме канени на приятели на вилата за обяд а ето снимки от втория.
Лесно,бързо и вкусно.

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 18:59 от megans

# 351
  • Разград
Мег,здравей. Hug Чудесен тутманик си спретнала,браво на теб.  bouquet

# 352
Мерси мах мама.
Само да кажа,че другия го правих на 3 кори,рязах на ленти и само усукани ги редих в правоъгълна иена по късички-напречно не по дължина.Мислех,че ще се слеят...а то се получиха като плетенички.
Съжалявам,че не го снимах...но нямаше време...горещ го занесохме.
Пак ще правя и ще го снимам.
Когато тестото е хубаво подлежи на всякакви импровизации.
Сега вече е крайно време да се заема по сериозно с козунаците.
newsm78

# 353
  • София/Варна
Нано, благодаря за рецептата, нпременно ще опитам. А на коя програмоа го пече - за чер или бял хляб?

# 354
Макс мама,какво трябва да наблюдавам?Аз го пуснах на програма за пълнозърнест и го оставих да се прави.По едно време погледнах беше хубаво бухнал.После поглеждам,малко преди да почне да пече и беше се сбръчкал отгре Thinking

# 355
Нано, благодаря за рецептата, нпременно ще опитам. А на коя програмоа го пече - за чер или бял хляб?

пекох го на 1ва-основна програма-при мен 3часа

# 356
  • Русе
Започнах тутманика на Касиер, но той май не е много за машина. Ще покажа после резултата но някои да се смили над начинаещите и да пусне нещо по-лесно  Praynig

# 357
  • София
Започнах тутманика на Касиер, но той май не е много за машина. Ще покажа после резултата но някои да се смили над начинаещите и да пусне нещо по-лесно  Praynig

Тутманика на касиер винаги съм месел на машина и на нищо друго. Е ... не съм го изпичал в нея ама и да искам не мога, защото си има последващо оформяне и си иска по голям съд за изпичането.

# 358
  • Разград
Макс мама,какво трябва да наблюдавам?Аз го пуснах на програма за пълнозърнест и го оставих да се прави.По едно време погледнах беше хубаво бухнал.После поглеждам,малко преди да почне да пече и беше се сбръчкал отгре Thinking

Ако решиш да го правиш на бързата програма.
По мои наблюдения тестото само от пълнозърнесто брашно трябва да е по-твърдо,за да издържи на втасването.

# 359
  • Русе
То за изпичането е ясно. Обаче имам притеснения за тестото. Оставих тестото мноооого леко да лепне по стените на контейнера и добавих маслото. 30 мин. не стигнаха тестото да изпапка мазнината и го пуснах да се меси още 15 мин. и сега чакам да втаса  newsm78 До тук добре ли е , Дядо?

Общи условия

Активация на акаунт