Машина за хляб-28 част

• 54 309
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Ето снимки на черния прах , за който стана дума по-горе.Поли и товоя ли е такъв?

При мен определено не е брашно , а е фин прах от метал....освен ако брашното не свети като слюда на слънцето  newsm78

# 496
  • тъгата в мен
Айде,пиша за последно,че се оправи хавата.Просто пуснах празна машинка на програма за тесто.Изчаках си я културно да свърши с месене и втасване и накрая с артистичен замах(от по-яките) издърпах контейнерчето.

# 497
  • Разград
И аз виждам такова нещо под контейнерчето.Избърсвам със салфетка.Мазно е,стои на парцали.

Браво,Свраче.

# 498
  • София
Айде,пиша за последно,че се оправи хавата.Просто пуснах празна машинка на програма за тесто.Изчаках си я културно да свърши с месене и втасване и накрая с артистичен замах(от по-яките) издърпах контейнерчето.

В първия пост са дадени сервизите, защо не им се обадите по телефона в понеделник, може би и друг път е имало такива ситуации и ще ви отговорят.

# 499
Капризче, нямам такова чудо по дъното на машината бре Thinking. Най-много да имам попаднало брашно понякога, но то си стои бяло и след края на програмата. Аз не можах да снимам нагара, защото този път почти нямаше като извадих хляба. Съмнява ме, че при мен нагаря някакво уплътнение и просто в един момент ще свърши самото уплътнение и ще откаже машинката. Може би не мога да опиша откъде точно изпада това нещо при мен. Значи като обърнете контейнера с дъното нагоре, се вижда тази част, която задвижва бъркалката и която се движи въртеливо. И някъде съвсем в основата и вероятно стои това уплътнение, което аз мисля, че нагаря при моя контейнер.
Капризче, не ми се струва нормално това, което ти показваш newsm78. То вярно, че доста триене става, но все пак ....Дано не стане проблем за в бъдеще.
Искам да се отчета с моят хляб, че стана много висок, направих го с прясно мляко и малко вода+ яйце и се запече страхотно отгоре. Бяхме коментирали преди време, че хлябът с прясно мляко получава по-добър загар.

# 500
  • тъгата в мен
Обадих се,дядо Хаджия!Къде ме търсиш мене Joy Чичо-майстор ме убеди,че такова нещо като блокиране на контейнера няма!Силно енергично дърпане му е майката.ПокАни ме ,естествено да го издърпат на място(ако не ме е срам-да отида)
Айде,със здраве и с топли хлебчета .
п.п.
Макс-мама Hug

# 501
Към ползващите машина Тефал имам питане - ползва ли ли сте програма 11, която според указанието не готви, а осигурява месене и втасване за повече от 4 часа. Чудя се дали не е подходяща за месене на козунаци  newsm78

# 502
  • София
Към ползващите машина Тефал имам питане - ползва ли ли сте програма 11, която според указанието не готви, а осигурява месене и втасване за повече от 4 часа. Чудя се дали не е подходяща за месене на козунаци  newsm78

Ами разгледах упътването за машината, ама в него са дали общо време и не става ясно колко е месенето и колко е втасването. Лично на мен обаче това време 4 часа (в упътватенето е дадено 5:07 часа) ми се струва прекалено много за каквото и да е хлебно изделие.

Между другото разгледайте това. На руски е ! Близо 60 странии от Тефал с рецепти. И там обаче не видях никъде някакви съвети за какво може да се използва тази прогама.

# 503

Ами разгледах упътването за машината, ама в него са дали общо време и не става ясно колко е месенето и колко е втасването. Лично на мен обаче това време 4 часа (в упътватенето е дадено 5:07 часа) ми се струва прекалено много за каквото и да е хлебно изделие.

Между другото разгледайте това. На руски е ! Близо 60 странии от Тефал с рецепти. И там обаче не видях никъде някакви съвети за какво може да се използва тази прогама.

Мерси за съвета! ДА, наистина нито в упътването, нито пък в CD-то, на което са рецептите (линкът, който си дал, е именно това), има някаква информация за времето на отделните етапи в програмите. Аз затова и реших да питам. Всъщност почнала съм да майсторя постните козунаци, дядо Хаджи. Тъй че, ако възникнат питанки, се надявам да си наоколо и да дадеш акъл. В моята машина има програма месене и втасване - меси 30 мин и втасва 1 ч. С нея съм подхванала. ДАно да стане.

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 15:16 от Тодоран

# 504
Ердинч, ще снимам, но какво по-точно, като не знам newsm78. Нагара мога да го снимам като опека хляба, който пуснах сега Laughing. Всъщност тези парченца, които са нещо като люспички може би, излизат след като съм пекла. Отдолу, от под оста, където е въртящата част. Така като се погледне, не се вижда нищо. Даже и с пръст трудно стигам до самото място.
Сладко не съм правила. Само веднъж още в началото - лютеница.

снимай като капризчето, дъното на машината и дъното на казанчето (вътрешен + външен изглед)

Капризче, тоя прах на снимката ми се чини че е метална стружка  newsm78
що не снимаш и покажеш дъното на казанчето ти и от външната и страна

Ето снимки на черния прах , за който стана дума по-горе.Поли и товоя ли е такъв?

При мен определено не е брашно , а е фин прах от метал....освен ако брашното не свети като слюда на слънцето  newsm78

таман бях писал че е метален прах, забелязах забележката ти, това не е на добре, показва износването на съответните парчета и сухото триене помежду им  Naughty може би е вследствие на много твърдо тесто, знам ли  newsm78

близо година ползвах Северин и не съм имал подобен проблем

може да намалиш износането им като ги намажеш със масло,

# 505
  • с трима мъже :)
Здравейте

Днес мисля да направя картофения хляб на Венета

Някой правил ли е в Мулинекс 5000 картофен хляб?
Има ли някакъв чалъм?

Преди малко ядохме бутчета на фурна - от тия, сочното пиле на Маги - не беше нещо особено, като си го пека на фурна пилето, по-ми харесва Simple Smile Правих и грах с картофки и моркови - задушени в тенджера. Но всички ометоха една супер проста пърленка, която опекох първо, защото нямахме хляб, и второ - защото ми остана тесто от една пица през седмицата Simple Smile

Пръленката беше супер Simple Smile

Та - обратно към картофения хляб.
Помагайте!  Praynig

# 506
що не снимаш и покажеш дъното на казанчето ти и от външната и страна

Какво износване , тя пущината още нова - няма и месец  newsm78 Кажи къде да смажа с масло?

# 507
  • Разград
Гала,привет. Hug Машинката ти значи е оправена.Какъв й беше проблема?За картофеният хляб не мога да ти помогна,не съм правила никога.

# 508
  • София
Здравейте

Днес мисля да направя картофения хляб на Венета

Някой правил ли е в Мулинекс 5000 картофен хляб?
Има ли някакъв чалъм?
...
Помагайте!  Praynig

Няма никакъв чалъм. Правел съм хляб с картофи в машината по някаква моя измислена рецепта, която дори не си и спомням та пак така нямам спомен да съм правел нещо кой знае какво.

# 509
[Привет на всички.
Прочетох за проблемите ви и аз погледнах моята...пу,пу като нова е...няма такъв прах или да е мазно...аз от миналия великден съм със Северин и до сега е нямало проблем.
Дано да не става голяма повреда.
И днес от мен питките по рецептата дадена  от  Поли  newsm51
и две питки по рецептата на мах мама с кисело мляко. newsm51

За хляба с бира и маслини не остана време ...но и утре е ден.

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 17:14 от megans

Общи условия

Активация на акаунт