Незабравимите детски книги

• 20 937
  • 152
  •   1
Отговори
# 45
Да, точно така, баща и имаше инвестиции в диамантени мини в Индия. А маймунката е на индиеца, който живееше на тавана отсреща и беше слуга на приятел на бащата.
Същата е Simple Smile
Има филмче от 39-та: http://www.archive.org/details/little_princess
И он от 95 съм гледала.
Много я обичах и аз, милион пъти съм я чела Simple Smile

# 46
Така, като заговорихте за маймунки в главата ми излезе една маймунка Добродушко и три кучета - Капи, Долче и Зербино. Ако не се сещате това е от книгата "Без дом" на Хектор Мало. Вярно е, че има и филмче, но книжката е страхотна. Мисля, че това е една от малкото книги /+ "Чичо Томовата колиба", която също е отлична за тази тема/, които съм чела два пъти, а така като отчитам, как ми се отразява спомена на душата, трябва да ги прочета още веднъж.
Като казах "Чичо Томовата колиба", тя е на  Хариет Бичър Стоу и също е страхотна.
И за двете книги нося спомен от тъга, но и удовлетворение. Трябва на всяка цена да ги потърся и да ги прочета отново.

# 47
Да, Без дом и на мен ми беше много тъжна. Rolling Eyes
Не знаех че има филмче.

# 48
Филмчето също е много добро. Бях влюбена в Реми. Спомена ми е за едно русо, сладко момче. Хубаво беше направен. Струва си да се гледа, но книгата си е по-добра - длъжна съм да кажа.

# 49
A, аз обикновено проблеми с екранизации нямам.
Радвам се на два различни типа изкуство, оценявам ги по различни параметри. Sunglasses

# 50
Еовин, така е и правилно.

# 51
Честно казано предпочитам книгите пред филма.Така мога да си представям героите както ми харесва.А после като гледам филма и се разминава с представите ми ,се чуствам разочарована.Обичам да се потопя в историята на книгата и да оставя на въображението ми да рисува картините.Филмите пък обичам да гледам и да има тръпка-да не знам какво ще се случи в следващия момент.Затова или чета книгата или гледам филма.Е,има и изключения де  Laughing Но пък честно да си кажа много се разочаровах от екранизацията на Граф Монте Кристо.Твърде много беше отрязано.
Благодаря на всички ,които се включват по темата. Hug Помогнахте ми да си спомня книги,които съм забравила,а си струва да ги купя за децата ми.Дано и те ги харесат като мен.

# 52
Крокодила Гена помните ли го?
Страхотна тема  newsm51 ,поздравления  за авторката,намерих заглавията  на всички мои и впоследствие на дъщеря ми любими книжки.
Малки жени и  Добри Съпруги
Аз скоро си купих книжката, ново издание Simple Smile
Спомняте ли си зайчето Питър (http://detski-igrachki.com/product_info.php?cPath=28_161_169&products_id=1523), беше с невероятни илюстрации и миналата седмица случайно открих, ново луксозно издание на цялата поредица и смятам да го подаря на дъщеря си   bouquet

# 53
       Като стана въпрос за филми, сега се сещам че съм чела историята на Стюарт Литъл много преди въпросният мишок да се прочуе с филмовата си версия. Ако не се лъжа авторът се казваше Уайт /Е.Б.Уайт?/. Сега като ги съпоставям и двете версии ми харесват. Нещо което не мога да кажа за никоя друга книга /не само от детските заглавия/, която да ми е харесала  повече филмирана. Дори напротив след като съм чела книгата - лентата обикновено ме разочарова. Виж обратният вариант по-става. Книгата прочетена след филмовата версия само обогатява. /И тъй като всичко си има изключение - "Странният случай на Бенджамин Бътан"/

# 54
Вярно, че имаше книжка за Стюърт Литъл. Само дето съм я чела толкова отдавна, че си спомням само картинката на корицата. Дали сега я има преиздадена? Някой срещал ли я е?

# 55
  • Sofia
То и за Десперо има книжка, която според дъщеря ми е много по интересна от самото филмче.

# 56
А спомняте ли си колекцията от жълти книжки - "Незабравимите детски романи"  Heart Eyes Heart Eyes С тях пораснах Simple Smile Simple Smile Иначе много харесвам и творчеството на Бг автори - мисля , че и такава поредица имаше, но съм забравила издателството. Мери Попинз не видях да сте я споменали Simple Smile На мен ми харесваше Simple Smile Също много обичах приказки - всякакви по наросдност Simple Smile Дори и сега, когато имам време минавам през детския отдел в библиотеката, библиотекарките са едни и същи и много се радват да видят пораснали деца, четящи детски книжки  Heart Eyes

# 57
Аз пък се сетих за "Бирлибан". Също много свежа Simple Smile

# 58
да добавя още две от моите любими - 'реми и призракът', и 'билянка-разпилянка и живко- ленивко'.

# 59
  • Пловдив
Не споменавате за книгите на Туве Янсон. Аз ги харесвам всичките, обичам муминтроловете Simple Smile Харесвам тези въображеми същества с уникални имена - гафси, филифьонки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт