Тайната на дългата и здрава коса - 77

• 113 334
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
Аз съм доволна.

# 406
Направих си шампоан с отвара от розмарин. Шампоана стана доста воднист, но мирише много приятно. Като почне да ми расте косата като луда, ще ви съобщя...  Flutter

# 407
  • Русе
Направих си шампоан с отвара от розмарин. Шампоана стана доста воднист, но мирише много приятно. Като почне да ми расте косата като луда, ще ви съобщя...  Flutter
   Как действа розмарина на косата  newsm78

# 408
# 409
Интересна идея, изкушавам се да я пробвам  Simple Smile

# 410
Здравейте
Имам един екзистенциален въпрос Mr. Green
В момента съм на "лечение" - медицински шампоан, лосион и хапчета и лекарят предписа с шампоана да се мия 2 пъти седмично, мааааксимум 3, но пак ме гледаше накриво. За мен е абсурд да си мия косата 2 пъти седмично, защото да не казвам на какво става!... Той каза, че може с вода само, но пак знам, че нищо не става само с вода.. мислите ли, че ще бъде противопоказно, ако си я мия третия път с друг шампоан (в момента имам на Пантен)? Примерно вторник - медицинския, четвъртък - Пантен и неделя - пак медицинския..  Thinking

# 411
  • София
Третият път можеш с хума ( с 1 жълтък и оцет в нея), за да почине скалпа от химия. А и измива за разлика от вариянта само с вода  Peace

# 412
Здравейте
Имам един екзистенциален въпрос Mr. Green
В момента съм на "лечение" - медицински шампоан, лосион и хапчета и лекарят предписа с шампоана да се мия 2 пъти седмично, мааааксимум 3, но пак ме гледаше накриво. За мен е абсурд да си мия косата 2 пъти седмично, защото да не казвам на какво става!... Той каза, че може с вода само, но пак знам, че нищо не става само с вода.. мислите ли, че ще бъде противопоказно, ако си я мия третия път с друг шампоан (в момента имам на Пантен)? Примерно вторник - медицинския, четвъртък - Пантен и неделя - пак медицинския..  Thinking

Има още един вариант...масово се практикува по разни чужди форуми за коса, ама масово, на англ. се казва накратко The No-Poo method. Идеята е че не си мият косата с шампоан, а с балсам. Балсамите с отмиване всъщност си имат пенители като нормалните шампоани за д амогат да се измият, само че в по-малки количества и съответно не дразнят толкова скалпа.  Аз лично все още не съм го пробвала, все си мисля че ще омазнявапо-бързо косата, но толкова много хора го хвалят че явно няма такъв ефект...

ДОктора не е искал да си миеш по-често точно защото повечето шампоани имат агресивни пенители които допълнително раздразват скалпа и само ще влошат положението. Ако много настояваш да се миеш по-често с шампоан, вземи си задължително такъв без СЛЕС, който е най-агресивния пенител и най=масовия, има предложения  на първата страница.

# 413
  • Пловдив
Себорал Форте мирише гадно. Нещо не ми вдъхва доверие.

# 414
  • В полите на Пирин планина
Себорал Форте мирише гадно. Нещо не ми вдъхва доверие.

Не мирише приятно, о чак гадно, не бих казала ... Иначе за ефект е изпитам многократно, вкл. и от мен и мъжа ми. Косата ми расте по-бързо от него. На мъжа маха пърхота безотказно за разлика от разни знайни и незнайни шампоани против него.

Фльор жълтък с или без хума и оцет е алтернатива за измиване - пробвай.

# 415
  • Пловдив
Не мирише приятно, о чак гадно, не бих казала ... Иначе за ефект е изпитам многократно, вкл. и от мен и мъжа ми. Косата ми расте по-бързо от него. На мъжа маха пърхота безотказно за разлика от разни знайни и незнайни шампоани против него.

Благодаря Lady Brinne . В такъв случай ще продължа да го ползвам. Искам да ускоря разтежа на косата си, пък и имам пърхот. Последния път майка ми като ми нанасяше маската ми каза, че имам доста.
Колко пъти се слага седмично? На упътването пише май 2-3 пъти.

# 416
  • В полите на Пирин планина
Да, толкова - 2-3 пъти.

# 417
  • София
освен номера с хумата и яйцето,става и с кисело мляко и сода за хляб.Ефекта за мазните корени е добър.Пробвах и двата начина и този със содата на мен по ми допада,з-то на мойта дълга коса жълтъка не ми стига Simple Smile и два не ми стигат и много неикономично ми идва вместо да си ги изям.
Освен това бебешките шампоани не са ли натурални без консерванти и всякакви там вредни елементи.Та не е ли равносилно бебешки шампоан на собственоръчно направения вкъщи от тия по горе описаните съставки?Смисъл ефекта не е ли все така добър за косата?

# 418
здравейте момичета Hug

чета темата отвреме-навреме,наистина има много ценни съвети за този прекрасен аксесоар-косата Peace
нямам  възможността да прочета всичко по темата,затова искам да ви задам един въпрос-имам голямо количество коприва,която кипнах във вряла вода и ще я ползвам за кулинарни цели.нещо ми се върти в мозъчето,че мога да използвам водата от коприва за косата ми,ама как се чудя newsm78

знам,че тук е мястото,където най-добре ще ми отговорят,затова предварително благодаря Hug

# 419
Ходих на фризьор и да оставя настрана,че ме офъка,скрашно нещо и сега  #Cussing out,но ми каза,че за мазни корени може да пробвам след като се изкъпя и да втрия малко сол и веднага да изплакна
А това със содата и киселото мляко я кажете как се прави,защото е нещо ужасно мазнотията,не я пожелавам на никого Laughing

Общи условия

Активация на акаунт