СЕПТЕМВРИ' 09 TEMA 18

• 18 888
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте

Първо да благодаря на dundito за отговора  bouquet

gorbi, Честита ви годишнина - здраве и много любов поне още 10 такива годишнини напред! smile3525

Бързо оздравяване на дечковците на  valkata, anita и pokahontas Heart Eyes

Май захранването при кърмените бебета е наистина по-трудно, но при нас и кърменето на последък е така, т.е.  Борко яде много малко кърма, а за другото нямам коментар..Преди 2 дни дори борих ужасно запушване на каналче и буца в гърдата. Сега вече съм по-добре, благодарение на Бу и Хедра.

у, това го пиша 45 мин Twisted EvilИсках да се призная и аз за виновна при групата на мъничко пушещите кърмачки EmbarassedНе е полезно хич, ама да не бях започвала преди 15 г..
Някой не ме ли иска за съседка фермерка?

# 661
Ванина, браво, че си успяла да се справиш с колектора за урина. Аз не знам какво ще постигна този месец като се налага да се правят изследвания.
Мислех да действам като Tsveta. Обаче сега първо ще се пробвам няколко пъти с колектора, а ако не става, ще действам със стерилен памук или марли в памперса Simple Smile

По отношение на кашите, аз още не съм почнала да давам. Виждат ми се прекалено калорични и се чудя кога и дали изобщо да давам. А и не знам кои са хубави. Може някой да препоръча добра марка.
Засега съм заместила обедното хранене със зеленчуково пюре. На предната консултация педиатърката ми каза да давам вече месно, но аз реших да изчакам и да започна да й давам при 6 навършени месеца, тоест от другата седмица. Невена яде 4 пъти на денонощие, като сутрешното, следобедното и вечерното й хранене са АМ. Не знам кога да почна да давам пюрета или каши по време на другите хранения  newsm78

Надина, голям ужас си изживяла с това " НЛО". На мен преди време ми се беше случило нещо подобно с някакви тинейджъри на около 14 години. Разхождаме се аз и още 2 майки с количките, а срещу нас вървят 2-3-ма тинейджъри на по около 14 години. Тръгнаха към количките със следнита песен " я елате бебенца при батко" и правят жестове, наподобяващи полов акт... Аз бях толкова шокирана, а и не само аз, а и другите майки, че просто стоях като вцепенена. След като отминаха момчетата, и трите изпаднахме в истеричен смях. Просто нямах думи.
Надина, смях се на историята с крещящите бебета Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 17:06 от Gorska_Kitka

# 662
  • София
Надина много гадно с тоз младеж...баси и работата...
tsveta  Joy хаха размя ме...гнусливка ще дойдеш...
Горска млечните каши са ама много хубави...с кеф си дояждах ако останеше нещо де...повтарям пак  Милупа, Хумана, Хип и Фризокрем...На Нестле кашите, КАти нещо не ги долюбваше...Аз пък харесвам кашите и  мисля, че ако се дават в умерени количества, няма да " напомпат" бебето...пък и до 1 годинка, трябва някакво разнообразие за тия бебчовци...неможе само плод и зеленчук и сухари ...Кашите са си екстра...

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 17:22 от EmiR

# 663
Надина, много неприятно!!!  #2gunfire И на мен ми се е случвало често да надничат в количката, ама чак такова преследване не е имало...
Викаме и пеем мноооооого  Heart Eyes И се напъваааа... ще се пукне през дупето от напъване. Обикновено го прави като не иска повече да яде Simple Smile и спирам да давам Simple Smile
Елица си я кърмих докато захраня, а със самото захранване никакъв проблем не съм имала! Отваря си устата от първата лъжичка! Повтарям се вече  Crazy

# 664
  • Габрово
За колекторчетата да се кажа не е толкова сложно. Не бях го залепила идеално и половината урина беше извън него, но и вътре имаше некви 30-на грама, които са си напълно достатъчни.
Още докато я подсушавах преди да лепна колектора Рая се изпишка на хавлията и аз викам леле сега сума време ще чакам да й се допишка пак, но след няма и 10 мин. пак пишка така, че няма да чакате много.
В испания взимах проба по много интересен начин- даваха ни една малка лентичка, нещо като лакмус и само  докосвах с него напишканият памперс и пращах по пощата за проба, ама тук нема такива екстри.

# 665
Емир, благодаря за съветите по отношение на кашите Simple Smile Ще взема да купя скоро на Милупа или Хумана.

Валката,
леле, това с лентичките звучи прекрасно. Ами те хората на запад са си го измислили, за да си опростят живота... Де да можеше и тука така да се вземат проби.

# 666
Надина, неприятна случка HugВика и моя младеж, даже си крещи някой път - мъжи ми снощи каза, че на майка си се е метнал Laughing

урината - май не трябва да е стерилна, но педката ми каза за давността - 1 час.

# 667
  • София
Здравейте,момичета.
Чета,че за урината си говорите.Днес водих малката
до Цибалаб да и вземат кръв и урина.Плами така и не беше
пишкала в колектора и тази,която беше на регистратурата ми
каза,че ако се изпишка докато се приберем и да я оставя урината
на балкона до утре,докато я занеса в лабораторията!Било достатъчно студено!
И аз ей така  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked!
Викам,ама как от днес за утре,тя няма да е актуална,а тя ми вика
ми тогава сложете за през нощта.Аз и казвам,ако се наака,нали ще се
замърси пробата!Аааааа,вика,няма страшно! Shocked Shocked Shocked
Нямам думи!

# 668
  • София
Доста ме хвана шубето и като си помисля как от време на време оставям количката пред някои магазини уж набързо, а аз ще гледам отвън и вече  Naughty не така.

Много неприятно това. Никога не оставяй количката дори само за малко!!!

Взимане на урина правех по много лесен начин с каката и баткото. Сутрин когато се събуди детето му махах памперса и директно над чашка го изпишквах. (Е, разбира се трябва да се хване момента преди да се е изпишкало, което може да не е лесно.) Тогава се е събрало доста голямо количество. Абсолютно без проблеми ми се е получавало. Преди 5 години бях купила колектор, но не го използвах.

# 669
И аз това щях да пиша че бебчетата пишкат веднага след  сън. Може да пробвате и с "пишшшш" Получава се в повечето случаи. Други пък пишкат след като пият водичка.  Peace
Количката не я оставям дори за миг. Веднъж една продавачка ми се изрепчи да не съм влизала с количката в бебешкия и магазин, направо онемях. Казах, че няма да си оставя детето на улицата и си излязох. Много интересно как всички бебешки магазини не са предназаначени за бебета...

# 670
Това с магазините и забраната за влизане с колички е абсурдно. Преди време на една майка от Люлин така и бяха откраднали количката с детето( пази Боже). И аз като влизам в магазин с количката ме гледат злобно, особено ако навън е кално и мокро, но хич не ми пука. Ако магазините искат да продават, ще се съобразяват с нас. В повечето случаи магазинерките са доста неучтиви, но ако собственика е там, не смеят да изразят недоволството си от "омърсяването" на магазина. В никакъв случай детето не трябва да се оставя и за миг само навън. Големи психопати има.

# 671
Никога, по никакъв повод и в никакъв случай не съм оставяла детето си пред магазин. И слава богу, никога не са ми правили забележка, че влизам с количката в магазина.

# 672
Арлина за рефлексите на кърмените бебета не знаех-пууу да им и рефлекса от една седмица се води Бобката захранен  Whistling, ама досега повече от 40 грама пюре не е изяждал, голямо бутане с език, голямо нещо. Пробвах вчера и днес да правя пюрето по-рядко, вчера се опитах да му го изцърквам с пипетата от панадола-по имах успех, а днес направо разширих дупката на едно шише, да му го дам да го изпие, ми той човека не знае какво да прави шишето-дъвка преживя и накрая се отказах, едва ли 20 мл. да е изял от пюрето.

Ами то това с рефлексите за избутване на езика важи за всички бебета, не само за кърмените. Така е, за да не попадне нещо в устата им, което да ги задуши. Този рефлекс явно малко по- късно се губи при бебета само на кърма, не ползващи биби, поне такива наблюдения имам. А че си отваря устата, отваря я, то е пак рефлекс, опознавателен дет се вика, да пробва всичко с уста. Ама това, че отваря не значи, че после нещо остава в тази уста, с такава погнуса плюе всичкооо ooooh! Joy Голям потрес! Sick
А целта на упражнението е все пак освен нови вкусове и усвояването на работата с лъжица от паница Wink  Така че Надинка ми се струва излишно да се мъчиш с пипети и биберони да му го даваш това пюре. Има време ще свикнат и ще се научат, идеята все пак не е непременно захранване на толкова или толкова месеци  Wink

Голямата новина от днес е, че мързеливата ми Лора се обърна както си играеше на гимнастиката на дивана от гръб по корем и аз най- случайно я видях как го направи Mr. Green Не се подпря или хвана някъде, за да си помогне, та това вече го считам за обръщане, разгеле Joy

# 673
Борис пък не се обръща. Само се върти в кръг по гръб, като бръмбърче...

# 674
  • София
Борис пък не се обръща. Само се върти в кръг по гръб, като бръмбърче...
И Никола е същият. Малък мързеливец Mr. Green

За кашите съм се спряла на Милупа по вашите препоръки. Само дето и аз ще се сблъскам с проблема на Дундито за малкия асортимент безмлечни каши Confused

Общи условия

Активация на акаунт