Баба Марта с усмивка съблече на ЮНЧЕ зимното елече. Тема №103.

• 19 655
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро и от нас Simple Smile В Бургас времето е отвратително, вали, вали и едно сиво..
Искам лятоо и слънцеее  sport027 family newsm41

По въпросите на Анджи..
Спи с боди с дълъг ръкав ,надолу боса и в тънко чувалче без ръкави, спи при нас, завиваме се с олекотена само.
Проба манту - не сме правили.
Честито зъбче на Симонка Simple Smile
И на Ели е на път да избие най-накрая  зъб отгоре..венеца е започнал да се процепва..

Джералдин..и при нас положението със смъкнатите гащи е такова Joy Joy Joy

За столче за кола да споделя, че ние най-накрая решихме какво да купим - 9-36кг с положения на гръбчето(Премаман), само чакаме да ни го доставят, че го купиха преди нас наличното.

# 181
Честито на рожденичката днес.
 newsm59

Франческа, дано Т на Симона да е от зъбките, но и най-добре да я сваля бързо и да се оправя. Ти какво и даваш за темп? На нас педи ни е препоръчала хексалгин за темп по-висока от 38.5 или ако панадола не мога. Дано се оправи бързо.

АленТа, хайде регистрирай се във ФБ Twisted Evil И аз бях противник на ФБ, а сега имам огромен списък с приятели  newsm62

# 182
Привет и от мен , нова съм.ЧЕСТИТА БАБА МАРТА - да са ни бели , червени , румени , засмени дечицата!По последните въпроси :моята дъщеричка спи с боди , пижама с дълъг ръкав и спално чувалче без ръкави и отгоре юрганче; не сме правили проба манту , имаме белег.

# 183
ПолиПоли, и нашият педиатър дава този съвет- Панадол или други лекарства за деца, съдържащи парацетамол до 38,5, а след това хексалгин.
За сега не е вдигала Т по-висока от 37,5.
Дано се разминем само с това.  Praynig

Анджи, честит ви зъб!

На ФБ и аз бях върл антифен, но сега без клюкарката не мога.  Mr. Green

# 184
Аз пък все нямам време за Фейса, че и ми прави някакви проблеми при качването и си стоя с 2 снимки само... Crazy
Мъжо и той се зариби по фермата hahaha, хем доскоро се присмиваше на колегите си, но аз отдавна съм казала край на игрите Naughty, достатъчно време съм си изгубила преди.
yanuni добре дошла при нас!

# 185
Здравейте и от нас!
И във Варна времето е супер гадно, и както се очертава и днес ще си висим вкъщи Cry
Ето и моите отговори на въпросите:
1. С какво слагате децата да спят? (облекло)- боди с къс или дълъг ръкав, пижама и чорапи
2. С какво ги завивате? -  С моята олекотена завивка
3. Правихте ли проба манту - не
И аз дълго време не ползвах фейса, макар че имах регистрация. Откакто го преоткрих обаче не мога без него. Намерих сума ти познати на голяма част от които бях изгубила дирите през годините. Събрахме се и с някои от съученичките ми от гимназията(от 27 човека, имахме само две момчета) и отпразнувахме преди месец десет години от завършването ни, което беше наистина едно важно събитие за мен, и което ако не беше фейса щях да пропусна.

# 186
BABY12, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

Франчи, дано да са само зъби,   love001 за  Симонка!

Направо ме обхваща див ужас, като гледам колко много чакащи деца има за всяка от детските градини и колко малко са свободните места. ooooh!

# 187
Братство, все по-малко време ми остава за пред компютъра и не успявам да изчета всичко, но за съжаление винаги като влезна чета за някой, че е болен или детенцето му, нека да стават вече по-постоянни температурите и да не влияят така на здравето ни!
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА/малко на патерица/ НЕКА ДА СМЕ ЗДРАВИ, ВЕСЕЛИ, ЗАСМЕНИ И ОТ ПРОБЛЕМИ НЕОБРЕМЕНЕНИ  Mr. Green

Интересно ми е за възпитанието, да споделят мамите с опит,  от кога и по какъв деликатен начин започнахте да показвате на децата "кой е шефа"?
Нямам предвид тормоз и налягане на мнение в/у детската психика/да не ме разберете погрешно/, но гледайки по градинки и паркове, как децата масово се тръшкат, отговарят, че дори и посягат на родителите си, вярвам че има начин да се покаже на едно дете, че трябва да има уважение към родителите си и възрастните! И изобщо цялата тема за възпитанието ще ми е много интересна. Идеята с "хитринките" също ми допада. Дори мисля, че трябва да е на първа страница с цветен шрифт  Laughing

Кате, стискам палци да разкараш този колит възможно най-лесно и бързо  Praynig Аз не си представям да пазя диета, каквато и да била /то си ми и личи де Embarassed/ и нещото от, което винаги ме е било страх е да не ми се наложи да спазвам такава с мед. цел  ooooh! Успех с изследванията  Hug
Анито,  Hug за теб и малките ! Бързо да се изпаряват болестите! А и честита месечинка на Преси!
Geraldine, и тук да си кажа, че малката Мо е прелестна в моите очи, а за свалянето на панталонките  hahaha
Грета, правиш стахотни теми, благодаря  Hug   bouquet
Включвам се по въпросите:

1. С какво слагате децата да спят? (облекло)- На около 19-20 градуса, ги обличам с боди с къс ръкав и цяла пижама с крачоли
2. С какво ги завивате? - с тънки олекотени завивки, но най-често спят без тях  ooooh!
3. Правихте ли проба манту - имат си белези с/д педиатъра, аз нищо не виждам  Thinking

И искам да споделя, една информация, която мисля ще е полезна , ако вече сте го обсъждали-моля за извинение. Наближава момента с прохождането и смятам, че избора на подходящи обувчици е много важен. Следващата информация е събрана от лекции на известни и не толкова познати български ортопеди.

"Детските крачета са лесно податливи на деформации, защото скелетът им е изграден от хрущял, който се втвърдява чак към 18-тата година. Изборът на подходящи обувки може да спести проблеми като плоскостъпие, болки в краката и гърба, лесна умора при продължително ходене и др. До 5-тата годинка на детето стъпалото му е защитено от мастна възглавничка и не чувства болка, за това въпросът, дали му убиват обувките е неуместен!
Грижа за крачетата:
-първите стъпки е добре да бъдат на бос крак или с чорапки с твърда подметка, но така че детето да има реално усещане за допир.
-всяко краче има уникална форма, обувките се оформят според крачето и за това не е хубаво да се износват чужди обувки
-ноктите режете не прекалено навътре и рязането да става по права линия за да се избегне врязване
-чорапките не бива да са твърде тесни защото могат да предизвикат схващане на крачето
Обувките, подходящи за нашето дете:
-нито твърде тесни, нито твърде широки
-изработени от естествени материали, за да избегнете запотяване и неприятни миризми, също така изкуствените материи могат да предизвикат появата на гъбички
-подплатата и вътрешната подметка също трябва да са от ест. материя или попиваща потта тъкан
-с мека, плътна, нехлъзгаща се и еластична подметка
-със солидна задна час, поддържаща петата
-с широка /закръглена/ предна част, с поддържащо палците бомбе
Размера на обувките:
-обувката трябва да се пробва в изправено положение на детето, защото когато е седнало, стъпалото е по-малко
-пръстите трябва да са свободни
-м/у петата и задната част на обувката, трябва да има около 6мм разстояние /трябва да можете да си проврете малкия пръст/
-същото разстояние трябва да има м/у пръстите и предната част на обувката
-натискането на предната част на обувката, не може да определи дали тя е подходящ размер, защото децата инстинктивно си свиват пръстчетата
-за да прецените дали дължината на избраната от вас обувка е подходяща, трябва да измерите стелката, а не подметката
Единствено дължината на стъпалото показва точния размер - с шаблон в изправено положение-очертайте ходилото на детето и измерете разстоянието от петата до края на палеца и на двете крачета.
ТАБЛИЧКА ЗА НОМЕРАЦИЯ:
НОМЕР НА ОБУВКАТА:    ДЪЛЖИНА НА СТЪПАЛОТО В ММ:
19                                   от 113      до 119
20                                        119           125
21                                        125           131
22                                        131           137
23                                        137           143
24                                        143           149
25                                        149           155,5
26                                        155,5        162
27                                        162           168

-има различни стандарти за номерация на обувките,  за това най-добре открийте съответния номер на избрана от вас марка обувки[/size]"

Малко дълго стана, за което се извинявам, но се надявам информацията за ви е от полза!
Хубав ден и повечко слънце ви пожелавам!

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 12:04 от *Di*

# 188
Аз и на кю-то и скайп не бях привърженик пък се регистрирах  Tired  истината е, че не ми се занимава. Висенето тук ми е предостатъчно.

BABY12, Честит рожден ден
  bouquet

Ди, полезен материал, тъкмо тези дни ще купуваме обувки, чудя се дали да не му взема маратонки или обувка си. Благо проходи с Колев и Колев, после минахме на маратонки. По другия ти въпрос, когато за първи път се тръшне трябва да му покажеш кой определя правилата  Peace Още са малки, но им наближава времето. Честно казано нямам спомен за точна възраст. Въпроса е да реагираш навреме, а не след 5тото тръшкане да се сетиш  Peace  Да си постоянна и последователна, да става на момента, защото тогава разбират за какво става въпрос когато са малки, след това да говориш няма смисъл.

# 189
Здравей Юнска банда,

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА И ОТ МЕН! Да сте живи и здрави и все по-рядко да пишем за болести!

На патерица - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЯНИЦА! (Джери  Laughing) Желая ти здраве, любов и късмет, да те гледат щастливи детски очи и влюбен мъжки поглед Simple Smile

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ЕЛИ (Baby12). Мила, да си жива и здрава и ти желая само радости и любов!!!

Фейсбучките вече знаят, че Феникс си е дошла и е публикувала прекрасни снимки на порасналите момчета. Дано й остане време да драсне и тук Simple Smile

Франчи, как е Зиби?

Ди, мерси много за инфото и пожеланията.  Hug

Ванни, пробвай да влезеш във ФБ с друг браузър, за да качиш снимки

1. С какво слагате децата да спят? (облекло)- потниче и пижамка-гащеризон
2. С какво ги завивате? - две олекотени юрганчета, ако е студено (спалнята ни е усойна)
3. Правихте ли проба манту - да, оказа се положителна и няма да ги бодат за БЦЖ

Гледахте ли снощи в "Господари на ефира" как се произнесе Общината по случая "Леля Рени от 69-то ОДЗ"??? Бясна съм  #Cussing out При толкова доказателства за корупция и нагласен прием на деца, от общината заключиха, че всички документи са изрядни и няма нарушения в ДГ  Sick

# 190
Гледахте ли снощи в "Господари на ефира" как се произнесе Общината по случая "Леля Рени от 69-то ОДЗ"??? Бясна съм  #Cussing out При толкова доказателства за корупция и нагласен прием на деца, от общината заключиха, че всички документи са изрядни и няма нарушения в ДГ  Sick

НЕ съм гледала, къде мога да го гледам сега? Пфу, и аз съм изневрена от детските заведения  Sick

*Di*, преди време Петя беше написала (по памет тук цитирам), "гледам го и му казвам строго НЕ!, не прави така!, без да се усмихвам". И аз това възприех. НЕто е НЕ. Мисля, че времето не идва, а от самото начало трябва да има някакви семейни правила. Ако искаме да възпитаваме по начин, който сме си избрали, не е нужно да чакаме да станат на еди колко си, а веднага! Обаче са такива сърцеразбивачи и усмивкопредизвикачи, че не ми се мисли  ooooh! А ако са цяла банда, която се наговаря "зад гърба ти" ... Wink
Мерси за инфото за обувките Simple Smile

# 191
По интонацията нашите 8-9-10 месечни деца вече много добре определят насторението на отсрещната страна. И започват да разбират от НЕ. Аз не се свеня да го използвам.

# 192
Гого като прави белички казвам НЕ той се обръща хили ми се и продължава  ooooh!
Ди мерси за инфото
Ей опасна тази Мо  Hug
Елито и тя трябва да си покаже номерцата  Heart Eyes
Добре дошла на новата мама   bouquet

# 193
И аз съм на мнение, че децата ни вече разбират НЕ-то и аз вече от месец насам го използвам /времето когато започна да отскубва кабели от контактите, сега сме се обезопасили-контактите достъпни за него са затворени, а ако някъде се поставя кабел е в разклонител вдигнат на високо/.

ПП А ФБ вярно е голям клюкарник и аз като добре възпитана клюкарка вече стигнах до там, че да не мога без него  hahaha

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 13:37 от PoLy_PoLy

# 194
  • София
Грета, не съм била аз, не си спомням да съм казвала такова нещо. Обяснявах за "не", когато бебето те хапе, ама за усмивка май не съм споменавала. Бебетата ни отдавна разбират, какво означава тази дума.
Иначе е добре за детето да има ясни правила от началото и те да не се сменят, както и ако единия родител забрани нещо, другия да не го отменя. Това е много важно за авторитета на родителите. По принцип по мнение на психолози(нещо, което аз стриктно спазвам) е добре родителите да си сменят ролите на "доброто и лошото ченге". Защото детето се настройва негативно спрямо единия. Каквото и да правите, трудните моменти идвам, когато детето стане на 2-2,5 и започва да се утвърждава Аз-а. Тогава се бунтува, тръшка се, посяга, прави напук. Тогава родителят е длъжен да определи границите, които са допустими и преминаването им има последици. Не говоря за бой като последица, а като разумно наказание, което едно 2-3 годишно дете може да разбере. Въобще тази възраст е добре да се манипулира със стимули и подходящи за детето наказания(при нас действа изключването на телевизора или забрана да се гледат филмчета от телефона на баща и).

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 15:48 от petia_tag

Общи условия

Активация на акаунт