Баба Марта с усмивка съблече на ЮНЧЕ зимното елече. Тема №103.

• 19 657
  • 724
  •   1
Отговори
# 315
Аз веднъж ходих на ДК в София. По принцип уж има отделни входове за поликлиниката и консултацията - но трябва да идеш да извикаш лекаря от поликлинката. Ако си сам с детето, няма как да не влезеш при болните деца. Другото, което ми направи неприятно впечатление, е липсата на часове. Приема се, че майките имат всичкото време на света и могат да идат и да чакат по 1.5-2 часа, докато лекарят си свърши работата. Иначе за уредите - навсякъде, където съм посещавала ДК (3 места ж Швеция и 1 в София) ръстът се мери с дървения уред, който прилича на сандък. Само че в нашата ДК поне са го облепили с шарени картинки, та изглежда по-весел за децата Simple Smile...
Честно казано аз не вуждам смисъл лекар да прави редовните консултации - мерене на тегло и ръст, даване на съвети за захранване и отглеждане. Това може да го правят специализирани детски сестри, както е практиката тук, а лекарски прегледи има в 2-рия, 6-тия месец и 1 годинка. Така лекарят има повече време за наистина сериозните случаи и болни дечица.  

# 316
Наистина е ужасно с тези детски консултации. Аз водих Адка миналата седмица на консултация и бях с майка ми. В коридора беше пълно с болни деца, като едното дори имаше шарка. Майка ми се възмути и каза, че когато ние сме били деца детската консултация и кабинетите за прегледи са били на отделни места. А за деца болни от шарка и други инфекциозни болест е било задължително посещение вкъщи, а не да висият пред кабинетите за детска консултация.

Дано скоро се променят нещата Praynig

# 317
Рая ще вземем да я преместим в Бургас Simple Smile
Добре са праща много целувки на всички бебоци не може да влезе във форума има някакъв проблем с нета
Мгамишева честита месечинка   bouquet
Сафира лек път Simple Smile

# 318
Благодаря момичета,

Нашата консултация минава много добре. Ходим по ЗК. Кабинета е много чист и приятен. Мерят бебчетата на електронна везна. Ръст се мери на едно легълце което има метър, опират му главичката в единия край и гледа къде е крачето. Винаги слагат нови чисти чаршафчета. Мерят глава, гръдна обиколко, слушат сърцето и гърдичките. Преглежда гърло. За друго не се сещам.
Винаги е с записан час. Има часове за прегледи и за консултации. Разбира се случвало се е да има болно детенце, но това е рядкост.

Аз съм изключително доволна.

Преди забравих да честитя на астралните близначета на Тео. Да са живи и здрави и да радват много мама и татко.

# 319
Сафира, радвам се, че писа, прави го по-често Simple Smile Лек полет и дано слушат сладурковците!

Ние със somebody сме при една и съща лекарка, но аз съм  доволна от нея. Може би защото никога не ходим с количката  Laughing С две деца на тоя етап е абсурдно да ходя сама на консултация, а таткото държи да сме с колата Simple Smile Винаги сме със записан час, вътре е чисто и проветрено. Консултацията е в отделна стая от тази, в която преглеждат болни дечица. Има чисти пелени, но аз винаги си нося. Преглежда по ЗК, макар че е частна практика.

Бързо да се оправят болните бебчета, а зъбоникнещите да са малко по-спокойни (ако е възможно). Ние снощи превърнахме спалнята в баня заради течащото носле на Сави и бебките спаха очудващо добре. Аз май се наспах за първи път от месеци. Оставихме и нощната лампа пусната. Дано така да бъде и занапред, но пък не ми се иска да ги изнежвам в супер топла стая.

Аморето ми се губи напоследък

Как е Андреа на Анито?

Албена, ще разказваш после, голям купон те чака Simple Smile

За фестивала - обичам концерти, но този ми е твърде хард. Имаме билети за Елтън Джон обаче  Simple Smile

# 320
Кате, това е защото нямаш набит поглед,като моя, нали знаеш, че забелязвам всеки  дребен детайл Wink, следващия път, като отидете, погледни,между шкафа, където слагат бебчетата и стената, каква мръсотия е там, още я помня Wink Но ти знаеш,че за мен това беше  само една от причините, да не ходя там, а основната причина, да не повторим  ходенето си, бе самата педиатърка! Wink

# 321
Кабинетът на моята лекарка не е в поликлиника, а е под наем на партера в един блок, има си чакалня, много е чисто и приятно, иначе ние с бебка винаги ходим в определен час и влизаме без да чакаме, ако обаче се наложи - изчакваме или навън пред кабинета, ако е топло, или в колата и тя ни извиква. Peace

Близначкова, аз мислех да ходя днес до outlet-а, но мъжът ми се обади преди малко и ми каза, че на Цариградско шосе имало голямо задръстване още от 4-ти километър и да позная, закъде са се запътили всички автомобили, а той се опитва да си стигне до офиса. Тия хора не са ли на работа, че са тръгнали по магазините, едва 1ч. е! Ако цените са такива, както казва somebody изобщо даже няма и да ходя. Crossing Arms

Андреа на Анито е вече вкъщи и е добре, и Пресчо е добре.

# 322
  • Пловдив
Аморе ви праща поздрави на всички. Ще пише скоро, когато има възможност.
На мен Петя ми се губи. Някой поддържа ли връзка с Ая. Как са те?
На нашата педи кабинета й е в блока срещу нас. За това ми е много удобно. Консултациите се провеждат в едната стая на апартамента, където влизат само здрави деца. Болните чакат в друга стая. Ръста се мери както при mgamisheva, кг на кантар.
snowwhite да не помислиш, че се заяждам, а просто искам да кажа, че консултациите не са само мерене и теглене. Преслушва се детето, гледа ни главичката, фонтанела, в началото проверяваше и развитието-напр. като я слагаше по корем, и гледаше дали си изправя главата и разни подобни. Опипва коремчето и всичко което е необходимо.

# 323
Вили, той моя мъж ми каза, само за няколко магазина , които е видял , т.е не е имал възможност да ги обиколи всичките, но предполагам това важи и за останалите!  В Ларедут , последен модел маратонки Пума без намаление ти излизат към 180лв, в БГ същите струват 320 лв- за какво говорим просто- та така май ще е и с този аутлет! #Cussing out

Ninand, Aya се върна на работа още от септември месец, добре са, Ема и тя много порастнала!

# 324
Леле, народа се е побъркал  Laughing  а криза имало. Неделя май някъде другаде ще ходиме за обувки или ще го отложа и без това другата седмица ще е гадно времето и навън няма да ходи Никата, само с количката.

# 325
Да, somebody, със сигурност тези цени ще са  в повечето магазини, нищо, че стоките са от колекции от предишни години и са закупени "на килограм", а и не се знае дали марковите дрехи са наистина "маркови" или само етикетите са такива. Mr. Green

# 326
Още един разочарован от хипер outlet-a.
Иво отиде да си търси маратонки и не знам си още`кво и каза, че повече няма да стъпи там.
Сега гледаме едни маратонки, които там ги е видял за 240 лв. в един сайт с доставката до Бг излизат 200.  Mr. Green

От съдържател на два магазина на Витошка /кумът ни/ знам, че у нас истински маркови дрехи от конфекциите, има само в магазините втора употреба.  Mr. Green

# 327
  • София
Сега се сетих, че близо до нас има едно малко магазинче- бебешки аутлет, ще взема да проверя там за обувчици на бонбоника.
 А иначе аз и не очаквах друго от този аутлет. Просто няма такъв филм в бг. Впрочем сега като се замисля в Монтана има един, в който си бях харесала шлифер на 60-тина лева, ма не помня на коя марка беше...

# 328
Нашата консултация е в поликлиниката, влиза се от един вход, но консултациите са в дясната част, а кабинетите за прегледи - в ляво. Така там, където се провеждат консултации влизат само тези дечица, които са за консултация. Дават ми предварително дата и час, на които да отида - така че чакането е от 2-3 минути най-много 10мин. А иначе - за тегленето и меренето - са кантарът и дървения сандък, но знам че ръст на бебе може да се мери само така. По-късно когато вече бебчетата стоят  изправени - се мерят на ръст прави.
Мгамишева - честита ви месечинка!

# 329
Аморе ви праща поздрави на всички. Ще пише скоро, когато има възможност.
На мен Петя ми се губи. Някой поддържа ли връзка с Ая. Как са те?
На нашата педи кабинета й е в блока срещу нас. За това ми е много удобно. Консултациите се провеждат в едната стая на апартамента, където влизат само здрави деца. Болните чакат в друга стая. Ръста се мери както при mgamisheva, кг на кантар.
snowwhite да не помислиш, че се заяждам, а просто искам да кажа, че консултациите не са само мерене и теглене. Преслушва се детето, гледа ни главичката, фонтанела, в началото проверяваше и развитието-напр. като я слагаше по корем, и гледаше дали си изправя главата и разни подобни. Опипва коремчето и всичко което е необходимо.

Знам, че не се заяждаш  Hug. И при нас ги правят тези неща, с изключение на преслушването (защо трябва да се преслушва здраво дете?!). Специализираните детски сестри тук ги правят тези неща. Те мпогат да забележат, ако нещо се отклонява от нормите, и викат лекар. Лекарите поставят диагнози и назначават лечение.

Както и да е - идеята на тукашната система, е че трудът на лекарите е много скъпоплатен и висококфалифициран. Също така броят на лекарите е много по-малък на глава от населението, и затова се налага да имат много по-ефективна здравна система. Имат страшно добре обучени акушерки и детски сестри, които напълно могат да изпълняват функциите на консултациите и по-голямата част от наблюдението на бремеността. Но в БГ е различно просто защото медицинския персонал не е толкова специализирано обучен (имам предвид сестрите и акушерите). Системата е друга. Аз лично съм по-доволна от шведската публична здравна система, сравявайки я с българската публична здравна система. ИНаче на частно в България понякога може да получиш по-добри услуги.

Общи условия

Активация на акаунт