Баба Марта с усмивка съблече на ЮНЧЕ зимното елече. Тема №103.

• 19 599
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
Минди, дано всичко е наред.
 Praynig

Въпрос: Къде си държите  Mr. Green  децата, докато имате нещо да вършите?
Проблемът при мен е следният: Пълзи и то бързо, ако я оставя в хола например след минута я намирам в коридора на път за спалнята. Пълзейки, спира и пооблизва пода /особено й харесват плочките в коридора/, колкото й обезопасен да е апартаменът все има от какво да ме е страх. Най-вече от това, че се изправя и ходи, хваната за мебелите. Да, обаче вече така пада два-пъти и то доста гадно си удари главата отзад. В столчето за хранене не иска да седи, ако няма па-па. Повтаря го два-три пъти, и ако не й се поднесе лъжицата настава хипер драма от писъци и ревове. В проходилката не ще и да припари за повече от 2 минути, ОСВЕН ако не се гоним из апартамента. В кошарата няма как да я оставя без надзор, защото е на такова ниво/кошарата/, че вече е започнала като се навежда да прави опити да се прекатури, обаче ако я сваля на най-долното за сън е много ниско, направо на пода...... ooooh! Видяла съм се в чудо. Дайте съвет.

Аз вече съм смъкнала нивото на кошарата на най-ниското, което е почти на пода, но нямам избор. Ако имам нещо да върша в кухнята, го лагам в столчето за хранене, и го премествам до ншкое чекмедже да си го отваря и рови (най-често чекмеджето с пластмасовите големи лъжици и черпаци - много обича да ги вади, да удря с тях по табличката и да вдига шум). Така кротува за малко, докато аз измия чиниите например, или нещо друго.

# 631
Ето сега например, Петър е отворил гардероба ни и вади каквото намери, облизва, осмуква и ръмжи  Mr. Green Но той още е пале, седи в проходилката.

# 632
Минди Praynig

Франчи, оставям я в хола да пълзи и да си играе на килима с лъжици и черпаци Mr. Green, общо взето няма къде да се удари, но, разбира се, я оставям съвсем за малко сама. Проходилка ползвам по изключение, а в столчето за хранене седи само, ако гризе солети (от 2 дни й давам). Peace

# 633
Благодаря за поздравленията за именния ден!  Hug
gmarinova - за името ми - не грешиш - Петър е страхотен - много е готин помагачът и Председателят, май е  и "помагач" щом все подрежда гардероба  Laughing
Четито пропълзяване със малко закъснение на Петър и Жорко!
За именния ден - да си призная не го празнувам - едва от последните 5-6 години знам, че имам такъв, но не съм свикнала да имам имен ден! Понякога ми честитят и на Гергьов ден - незнам защо.
Честит рожден ден и от мен на Таня - здрава, щастлива и усмихната!
Марти от два дни се изправя на коленца - засега на шезлонга и на долния плот на масата - днес затвърждаваше уменията около час и разхвърля всичко що имаше на плота под масата  Laughing !
Дано болните дечица се оправят бързо и да има по-малко болни, че милите много се мъчат - нито могат да кажат какво ги боли, само ги гледаш и ти се свива сърцето!
Марти го слагам в кошарата, когато имам да върша нещо или в шезлонга/макар че падна един път, но му давам и играчка за занимавка/, но тия дни не иска да стои сам и нося шезлонга при мен - много обича да гледа какво правя - ама повечето неща върша, когато спи. Сега си имам помощница - майка ми е на гости - та и тя го гледа.

# 634
Минди  Hug дано се оправя Юли бързо, да кажеш как е минал прегледа..

Hug и за Алиджан и всички болни дечица..

Момичета благодаря ви за милите думи, наистина стреса си беше голям, но вече съм по-добре..

Франческа, при нас номера минава все още в кошчето за кола, държа го в кухнята, закопчавам я с коланите, давам играчки и окачвам нещо на дръжката както е вдигната - за едно миене на чинии и приготвяне на нещо бързо става..Другия вариант ми е в количката, пак в кухнята, малко тесничко става, но пък там и е по удобно.. кошарата сме я пуснали отдавна на най-долното ниво, но нашата има чекмедже отдолу - там я оставям само сутрин за не повече от 15 мин, като естествено поглеждам през 1-2 мин..ако не се разциври , но обикновенно сутрин се заиграва там и успявам да направя чай, кафе, закуска..проходилка не използваме, шезлонг само където го имаме...спеше до 3-месечна там..

# 635
  • София
Минди, хриповете не означават пневмония. Да слезе инфекция до белите дробове не е толкова ужасно лесно. Когато има хрипове е важно детето след като се изкашля да не се чуват, значи успява да ги изчисти. Peace

Франчи, аз кисело мляко не съм давала още. Давам само купешки пюрета.

При нас решението за оставянето за малко е кошарка от тези преносимите. Цял ден се разхожда в нея. Мога да я оставя спокойно. В момента обаче мрънкоти да я взема пред лаптопа. Прави се че плаче  Shocked Направо е глезня голяма ви казвам. Днес си държеше мишката с едната ръка, а с показалеца на другата въртеше скрола. Голям кеф  Crazy

Мъжа ми тази сутрин го е ухапало куче като е вървял към работа... Каза, че не му е пробило панталона  Praynig ( такъв дебел е като скиорските)
Ставам, че ще вземе верно да ревне еее значиии...

# 636
Благодаря за споделеното!

Танка, днес пробвах в стола за кола- писъци и ревове до небето.
Вили, не става да я оставя да пълзи в хола, защото тя веднага излиза и, което още по-страшно за мен стига до секцията, дивана или масата, хваща се и започва да ходи. Е, да, но още не емного задобряла в това упражнение.
Явно ще направя като Снежето и ща не ща ще я слагам да спи буквално на пода, но ще сваля нивото на кошарката най-долу.
Джери, аз обмислям вариант да купя кошара за игра.

# 637
  • София
Да, на мен тези за игра ми харесват повече, а и са си направени с тази цел. Ние нашата я имаме отдавна и я използваме като ходим при нашите на гости и за спане, то тя си е преносима за спане де... Дървената отдавна я свалихме на най-долното ниво и отначало ми се струваше много ниско, но вече не ми прави впечатление.

# 638
Франческа, мен ме спасява кошара за игра, купихме една голяма квадратна , метър на метър е...и само там мога да го оставям без надзорен-докато съм в тоалетната единствено...
Иначе в леглото, където спи, то е дървено и въпреки че е на най-ниското ниво...той подскача вътре и вече на 2 пъти беше на косъм да падне....отделно си навежда главата напред и надолу и увисва...в проходилката седи, само докато съм в кухнята на печката  Mr. Green или докато ям...но не го оставям вече без надзор, защото въпреки обезопасяването на шкафовете ги отваря , вярно само с 1 см, но си слага пръстчетата и дори има мазол на левия показалец на ръката /това е от вчера, случи се пред очите ми/...стол за хранене не ползва-яде прав или гушнат полулежащ /вечер/....с една дума спасението е кошара за игра Hug

# 639
  • Пловдив
Франческа и ние си взехме преносимата кошара от Карлово. Стана малко тясно с нея, но поне съм спокойна, че там е в безопасност, а и всичките й играчки сега са там, а не из цялата къща. Заиграва се за 15-20 мин. И аз се страхувам да я оставям сама на земята, защото започва да се катери. Другото което действа при нас е да я сложа на килима в кухнята/ако правя нещо там/ и й давам кошницата с щипките или разни пластмасови лъжици и купи или бутилки от бира  Mr. Green Много са й интересни. Нямам проблеми да я оставя и в столчето за хранене. Даже понякога й пускам и Тули да гледа на компа. Но така като чета положението при вас, май само кошарата би ти помогнала.
Минди, много ми е мъчно за Юли. Стискам палци.  Hug

# 640
И Нелито пише в темата за захранването.  Wink

Франчи, никога не оставям Алекс сам в стаята, освен ако е в сгъваемата кошара на най-долното ниво. Скоро и там няма да е безопасно, но това е друг въпрос (да не се повтарям, че и преди съм писала защо). Понякога, само понякога - кротува там, и то ако има някой друг в стаята. Иначе временното ми спасение засега е лятната количка - вързвам го вътре и мога да сготвя или да пооправя, като си го разнасям из апартамента (хихихи, не винаги, де).

Минахме преглед и консултация днес, само бистра хремичка остана, всичко е ОК (+300гр и 2см).

Минди,  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 641
Здравейте и от мен Simple Smile

Франчи и при нас положението е същото. Иска постоянно да пълзи, а то няма и къде, не иска да седи в столчето за хранене и в  развлекателния център, абе пълен кошмар. За капак си ляга към 12, изпуска си бибероната на всеки час, като кукувица и започва да мрънка, като има и нощи в които става към 2 и заспива към 4. Аз ходя на работа, като парцал.

В столче за кола също не обича да седи, но е и разбираемо. Синът ми в Америка беше се срастнал с неговото, но там без кола няма къде да мръднеш и той нямаше голям избор.

Не знам, но тия Близнаци/зодията/ са голям кошмар. Майка ми казваше, че аз съм била същата и кво ми трябваше да раждам същото хиперактивно и любопитно чудовище Grinning
Дори са ме пратили на 11 месеца на детска ясла. Май и Адка може да я сполети същото Peace

Скорошно оздравяване на всички болни и честито на именяците днес!!!

# 642
Албена, как се справя Мануела? Липсва ли ти? Сигурно пада яка веселба като се върне и се заеме с Адка...

# 643
Oхооо, гледам обсъждате поразиите...моята мишка бели не прави (ако за малко забравим за хапнатия найлон),обаче сам не остава...въпреки, че все още не пълзи, а се влачи по корем(и то със завидна скорост, баба му не го стига) е много подвижен и буквално за секунди е от единия в другия край на стаята. Естествено всичко се опитва на вскус, даже болкуците от пода...преследва си ги, навежда се и облизва пода  hahaha тя кажете ми как да го оставя сам....Другия хит е да хукне на някъде и да си блъсна главата в нещо. Обожава да си вземе играчка и да си я хвърля напред и да си я гони  newsm78 пак като се влачи по корем! Всеки ден сменяме една пералня дрехи....а аз си мислех, че като чистя всеки ден е чисто....Не съм купиула кошара за игра, а килимче и все там го бутам да седи ама на, не ще  hahaha

# 644
gmarinova, благодаря, че попита за Мануела Simple Smile За сега се справя добре. Взе си всички изпити от първата сесия. Мился да я изпратя и на бригада в Амерка. Нали пустия бойфренд е в Австрия и само мрънка да отиде при него. Той си дойде за няколко дни и не мога да и видя очите, а и там са едни драми....
В петък нашият татко замина да лови риба в Гърция и ние с Мони се изпокарахме кой да излезе и кога, та си направихме график Grinning
И аз намазах петък, но само до 11 часа Cry Поливахме ново бебе в компанията та  Simple Smileдръннах две ракии на екс, но като се прибрах изтрезнях много бързо с Адка.

А за протокола, Мони вече не ще да пази Ади щото и е много трудно. Всъщност всеки и се радва колко е сладка, цунка я по бузките и бяга...

Общи условия

Активация на акаунт