Мартенската ни тайфа - стана вече на 1!!!

• 27 501
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Честит рожден де на Мартин, Стилиян и Тео!  Tada Да растат здрави и щастливи деца!
Да се похваля, че тази нощ всички спахме  newsm44 Е пак бяхме трима на спалнята  Embarassed
*Nikita*, идеята ми беше да покажа, че не може да ми се качва на главата, но явно може  Rolling Eyes Или е прекалено рано да се възпитаваме  Thinking Кажете вие мамите с по 2 дечица?
Алекс-мама, и аз се чудих кой се крие зад новия ник.
Gery Moore, Виктория веднъж си разби устата на уолкъра и първото нещо, за което се сетих, беше да изстудя лъжица на чешмата и да й я сложа на устата. Не знаех как ще реагира на леда  Thinking
Чесит рожден ден на мъжа на Danielkka!

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 10:44 от kris4e

# 676
 Здравейте.
Мен нещо май ме е обзела пролетна депресия ли какво ли... Ама ми е  едно ревливо. Освен това нещо и нервите ми не издържат и все викам по баткото и все сме на контра двамата. Още по гадното е че осъзнавам че причината за това положение съм аз  Cry Както и да е да не ви занимавам.
 Иво досега не ми е правил пристъпи на инат, но аз все си мислех че баткото взе и неговата дажба. Тръшкаше се по улиците ревеше ако не получи нещо абе чудо беше. С него не исках да ходя НИКЪДЕ. Тогава страшно много се изнервях виках. Даже го удрях по памперса. Изведнъж след определено време това спря така както беше и дошло. Та сега за Иво съм подготвена че ще дойде този период и ще си отмине с времето. Общо взето баткото ме е тренирал перфектно и сега няма щуротия с която малкия може да ме изнерви.

Вече си имаме и първото мартенче тръгнало на ясла. Как си отлетя времето еййй. Дано да се чувства добре. Аз хем знам че има още 1 година докато това се случи с нас и пак ми е едно такова мъчно.
  Днес с Иво ходихме да заведем бате на градина и той беше толкова впечатлен от групата, децата. През цялото време нещо си разсъждаваше на глас. Бърбори бърбори ама така и не го разбрах. Накрая Г-жата го гушна и вкара в стаята и тогава вече беше сразен. Чак не искаше да си тръгва после. Последния път в който водихме бате на градинка беше есента . Още беше топло. Ама това явно не си го спомня и сега затова беше толкова впечатлен.

Мънки като четох твоя метод та се сетих за една приятелка. Нейното дете много хапеше като беше на 2. Ама зверски. Една вечер след поредното ухапване на едно дете, майка му отишла при приятелката ми да и покаже остатъците от зъби върху ръката на детето си. Таня приятелката ми вече и беше дошло до гуша изкарала Гого хапльото пред вратата и накарала другото дете да го захапе за ръката. Първо детето се почудило ама после така захапало Гого че чак до кръв се стигнало. От този ден на татък Гого спря да хапе.

# 677
Добро утро Tired
Тази нощ се събуждахме в 4, за да играем. Направо ми се ревеше. Така ми се спеше, че след безуспешен опит да го приспя при нас го оставих в леглото и загасих сих лампата. След малко беше заспал. При нас със спането го има обратния ефект - като е при нас не може да заспи, лигави се, върти се, а в леглото се наглася, поиграва си малко си играчките и заспива.
Освен това се мъчихме един час със закуската ooooh! Е такова нещо не се беше случвало. Не знам, отдавам го на зъби, щото от сутринта не е спрял да си лапа ръката и да гризе.

Честит рожден ден на Марто, Стилиян, Тео и мъжлето на Даниелка - много щастливи мигове желая на всички, а на бъдещия татко едно вързопче септември Hug

Говорите за агресия при дребчовците - и Алек го избива. Голяма мъка винаги ни е било обличането. Да ви кажа ние все още ползваме повивалника, защото като сме на друго място е ужасно трудно...пък и спалнята тук е стара, с пружини вместо матраци и като седна потъвам. Хич не ми е удобно там. Та от повивалника шутовете в корема ми са нещо обичайно, пък да не говорим за ревовете и истериите.

Крисче, хайде честито ви прохождане running
Мънки, до колкото разбрах клипчетата са във Фейсбук, ама аз като нямам...

# 678
  • София
Честит рожден ден на Марти, Стилян и Тео!

Да са здрави и добри, усмихнати и щастливи дечица!

За теглото- не ме е наплашила педката, ами аз нещо се замислих, тези дни...

Днес пак пробвах с урината и пак не стана, утре ще сложа памуче...

За тръшкането и "лигавенето" - в Изкуството да бъдеш родител четох, че дете до 2 години не може да се разлигави и също така че периода на 2, 2и 1/2 години(може и по рано- различно е)  е най- ужасния, защото бебето преминавала в дете и си казах, че ще си щадя нервите за тогава...
А някой знае ли обяснение за сегашното тръшкане и рев?

Вили и аз използвам повивалника, не мога да си представя как иначе.

# 679
Добро утро!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАРТИ, ТЕО И СТИЛИЯН!!!!

Къде, наистина изчезнаха Бейби Мони и Натсти?  newsm78

Крисче, ти май сама си си отговорила на въпроса  Wink Правила съм и аз подобни безуспешни опити с Никол, ама видях, че няма смисъл. Като не му се спи няма как да го накараш да спи насила или каквото и да било друго насила.Става още по-зле.  Аз се понаучих да се вглеждам по-добре в поведението на София и се опитвам да отгатвам какво точно иска в момента и някак с добро успявам да я прилъжа към това, което аз съм решила да стане.Не знам дали ме разбра, ама с 2 думи, ако детето е спокойно, по-лесно ще постигнеш твоето  Peace

А и за тръшкането има малко по-различна теория. Определено не съм за принципа "зъб за зъб". Нали трябва да даваме пример с нашето поведение? Ако и аз хапя и удрям, как ще го накарам да разбере, че това не е допустимо? Просто със строг и спокоен тон казвам "НЕ" и хващам ръката.Толкова пъти, колкото посегне. Обикновено действа  Peace  Не знам дали това наистина е най-правилното поведение в такива случаи, но поне за мен е най-приемливо.

Мънки, да, 10год. съм се занимавала със спортни танци  - явно това е причината  Grinning

Хайде приятен и слънчев ден ви желая, ние ще излизаме на разходка и после я прибирам да спи вкъщи, че навън много малко вече спи.

А, Нинче, и аз щях да ти пращам инфо за диетата, ама все не остава време. Ще гледам днес по-късно да го направя! Аз се записах и в темата им, ама ние пасти да ядем с бързото изписване на теми. Тия хора пишат със скоростта на светлината, по 20-30 стр. на ден сигурно.
А докато блея тук, София наронила цялото помело на килима  Crazy

# 680
ЧРД на днешните пораснали деца - Марти, Стилиян и Тео   bouquet Да са живи и здрави и много да се забавляват на днешния празничен ден!!!

Аз като ви споделих за тръшкането на Лора идея си нямах, че толкова много има като нея  ooooh!
Определено не съм привърженик на максимата "зъб за зъб" , според мен важното е да се въоръжим с мноооого търмепие и показване на това как трябва да стане. Баткото ми се е тръшкал много, ама наистина много, но при него започна малко по-късно, на около 2 г. По улиците ми е правил изпълнения, буквално в локвите е лягал (да не ви казвам как са ме гледали хората  Embarassed) ... и да ви кажа нищо не помага. Определено с лошо нищо не става, в такива моменти те не сушат какво им се говори, просто номера е да изчакам да мине "кризата" а после, на спокойствие да обяснявам. На приказки звучи много по-лесно отколкото е в действителност. В такива случаи ми е идвало хубавичко да го ошамаря, но определено боя не върши никаква работа! Е, за щастие този период се израства, но си мисля че би ми било ужасно тежко, ако и Лора е същата. Определено ти се късат нервите!!!

# 681
Добро утро и от нас!

Честит рожден ден на днешните рожденици - Мартин, Стилян и Тео! Да са живи, здрави и щастливи. Много радост да носят на родители и близки!

Елвинг, да ви е жив и здрав Алекс! Hug

Даниелка, честит празник и на мъж ти! Най-хубавия подарък да получи през септември!!! Hug

Мънки, клипчетата са във фейсбук. Ако имаш регистрация, можеш да ги видиш, само че моите са само за приятели, та ще се наложи да ме търсиш по мейл /tony_st@abv.bg/.

Сега и аз да кажа за тръшкането и ината. Мислих, че това си е особеност на Рая, ама явно е период през който минават всички и дано да е така. Нашата пък като не стане на нейната, или ме хапе зловещо където ме докопа, или ако е играчка я мята където и падне - последствието, че ми строши едниният мобилен апарат. ooooh! И всичко това придружено с кански рев. А като ме захапе и извикам и тя започва да реве още по-силно все едно нея я боли. Имам перфорации е на двата си крака. Tired

Животинче, и твоята торта е прекрасна... Браво! Peace

Ние днес сме по-добре. Ама вчера водихме Рая на лекар за сополките, че носа и хърка, а зъб не се вижда и бях пощуряла... та доктора ни взе парите за прегледа и каза, че Рая е най-здравото дете дето са му водили на преглед. Embarassed Гърдите са и чисти, провери и гърлото и ушите - чисти, а тя пък до преди да отидем и сополките и спряха... та ни даде хомеопатични хапченца за повишаване на имунитета и си ни изпрати по-живо, по-здраво. Blush

# 682
Честит Първи Рожден Ден на Мартин, Стилян и Тео! Много здраве и щастие, да порастнат големи и много да радват мама и тати!   bouquet

Значи за агресията, тръшкането и лигвавенето: Окич и аз така знаех, но и не очаквах целенасочено детето ми да удря и бие на 1!!!! година -  просто го чаках този момент в бебешкия пуберитет, където моя милост е с богат опит от щерката! Просто се шашкам, че е толкова рано!
Мънки, на  1 г. не загряват съвсем, ако ти го плеснеш обратно, че е реакция на техните удари! Въпреки че каката накрая като й писна да я налага Марти го бутна с един пръст Simple Smile и той седна по памперс. Така се разрева от обида жално, жално, не можем да го успокоим после!
Може пък и да разбират - брей, тия сега направо със средно образование се раждат! Simple Smile Simple Smile. Но и аз не съм много фен на пляскането. Въпреки че има точно този тип пляскане - когато изпробват границата - с удряне, хапане - ама се нацелват хубаво и после ти гледат реакцията точно как ще реагираш! Най-сложните психологически книги съветват тогава да реагираш по начина който искаш - т.е. ако ти се иска да го плеснеш - пляскаш - ама лекичко, ако ти се иска да го спреш - спираш. Или пък наказваш! Винаги обясняваш! Било много важно да нямало ралика между изражение на лицето и поведение. Т.е. не можеш да кипиш от гняв и да се опитваш да се усмихнеш и да омаловажиш някоя беля или удар!

Тони, явно трябва да плашиш Рая с доктор - да й минава бързо Simple Smile))) Важното е, че е добре!

И аз мислех да се записвам в темата за 90дн. диета, ама не мога да я следя! Ако това време отделя за спорт - ще е по-практично! Пък и диетата е толкова лесна и така добре действа, че пасувам!

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 14:33 от Rila

# 683
Ама защо така не ме разпознахте?! hahahaАз пък си мислех,че с този грамаден аватар ще ви е много лесно. Mr. Green

За тръшкането,не е от сега периода при Алекс-той ми се тръшка от край време.(сякаш взе да преминава вече даже,пу-пу,да не урочасам работата)И аз много съм се нервила,ама изтръшка ли ми  се,оставям го да си лежи на земята и го подминавам.Като си пореве малко сам,отивам да го вдигна,ама му казвам много строго "ставай!".
Определено свърши работа,то ми беше писнало аз да го дърпам,той да ми се тегли по земята. Twisted Evil
Ама ние понеже не пълзим и не може да тръгне на никъде. LaughingА при пълзящите това едва ли е решение. Crazy

За Фб-много е хубаво да може да споделяме така клипове и снимки по между си,но сигурно половината от вас не знам кой-кой е. newsm78С различни имена сме и е малко объркващо...

# 684
  • Стара Загора
Мами аз влизам да ви съобщя, че преди малко загубих баща си! newsm45 След малко тръгваме за Бургас, все още съм в шок и незнам как ще шофирам, но трябва да стигнем живи.
Срещата в Пазарджик се отлага - извинявайте за което.
Нинчето ще влиза в моя профил да променя имената на темата, спрямо рожденнниците!
 Hug

# 685
Ей, днес почти никой не пише.....всички хайманосвате на хубавото време,а?  Mr. Green

Първо да честитя на всички порастнали дечица на патерици и на рожденниците от днес! Растете здрави и лъчезарни дечица! Нинче,на патерица честит рожден ден и на теб!   bouquet

Благодаря на всички мами,които харесаха тортата ми!  Hug  Ама съм си майсторка  Blush  Mr. GreenГоляма хамалогия,но си заслужаваше.Нищичко не остана по чинийките на гостите/ както се получаваше с някои купечки торти/

Митака вече прекосява сам хола, когато си иска се пуска и е  много стабилен,друг път залита като пиянде  Laughing,та незнам....аз не го броя още това за прохождане,чакам да стане стабилен та тогава да направим престъпулката. Но ако под прохождане се разбира да прави три четири крачки....значи и аз мога да се похваля със ходещо човече...прави много повече както написах!  Grinning

Гледам тръшкането обсъждате...ами Митето също може да се нареди в челните редици. В момента ,в който му взема нещо,което аз смятам за забранено се надава такъв вой и ляга на земята,започва да се извива на "ес" и така докато не му го върна или не го заменя с друго нещо също толкова интересно. Онзи ден си представях как ще ми се тръшка по земята пред лавки и магазини и ми се изправи косата. Аз с баткото такива проблеми не съм имала,той беше много спокоен и "мъдър",даваше си играчките,абе кротушка.На ясла не е ходил,но в градината като отиде казваше"моля,заповядай,благодаря..."и бързо се отучи от тези си обноски,защото се отличаваше от масата и си имаше проблеми детето.Все още обаче не е "нахакан" и ги има проблемите с т.нар."училищни тартори"ох...отплеснах се...
,даже се чудех на майките с дечица,които се тръшкат по улиците...,но ей сега явно ще съм и аз от тях с малкия дивак.

Рила,ти пък със средно,направо с по две висши се раждат. Всичко разбират дребосъците. Митето много лошо скубе.Пробвах и аз да отвръщам на скубането със скубане и на ударите с удар,но резултатът е ,че ми се хили като тиква насреща.Виж като се скарам почва да плаче обидено.
Даниелка, много хубави новини,така да е до края. HugЧестит рожден ден на мъжа ти!  bouquet

Аз пък вече един месец ходя да плувам по два пъти в седмицата, правя и коремни преси и се чувствам прекрасно. Хи,хи подпомагам Дюкан и определено има резултат.Хубаво ми е като го отбелязват околните, а и се харесвам вече като се погледна в огледалото,но съм си наумила, че ще се пробвам да сваля още 7 кг./и да стана почти толкова,колкото бях на 19 г. Blush/
Всичко това е добре,но опитите ми да си намеря нова работа удрят на камък... Sad...от тук нататък явно ще сме в позицията "Баба знае две...."до тук знаеше двеста   Tired

Леле какъв пост заформих....но така е като съм самичка...пратих малчо с баба навън и докато работят пералня и съдомиална вместо мен,а аз пак загорях в нета  Whistling

Слънце,сега прочетох... Cry,дръж се мила  Hug  
Flowers Rose Flowers Rose Моите съболезнования за татко ти!

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 14:50 от mama_bebcho

# 686
Слънце, най-искрени съболезнования!!! Flowers Rose Flowers Rose Ужасна новина!!!  Flowers Rose

Карай внимателно и ще се моля да стигнете живи и здрави. Praynig

# 687
Слънце миличка имаш и моите съболезнования и подкрепа  Flowers Rose  Flowers Rose

Наистина карай внимателно!!!

# 688
Злати  Hug Hug Hug!Нека почива в мир твоя баща,той е на по добро място  Flowers Rose Flowers Rose

# 689
Златинка, не можах да ти кажа колко съжалявам за загубата ти по телефона, защото в такива моменти онемявам... Embarassed
Мир на праха му! Flowers Rose Flowers Rose
Внимавай като караш и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ми прати смс, че сте пристигнали!

Общи условия

Активация на акаунт