Баба Марта бързала,на НОЕМВРИйче мартеничка вързала! - 6

• 34 459
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
Добър вечер.

Относно храненията - 5 или 6 хранения през 3 часа по 150мл., а понякога се случва едното от тях да е по-малко (120-130мл). Обикновено Мони заспива към 10.30 - 11.00 часа и се буди за хапване между 6 и 9 часа - за това се случва да пропуска по 3 хранения.

Зъби не знам дали се готвят да никнат, но определено й е кеф да си чеши венците. Има 3 гризалки и в момента са й любимите играчки /като изключим ръчичките, разбира се/.

Секса... в началото беше пълна скръб  ooooh! Горкият ми мъж! 6 месеца жена не беше виждал и накрая какво... Бях като девствена. И така поне 7-8 пъти. И сега си ме наболява, но вече посвиквам. Ако щете вярвайте, но имам чувство, че са ме зашили повече от необходимото  Mr. Green

Заради зачервеното гърло Мони трети ден е на Стодал. Давам й го с лъжичка. Първите два дни не знам дали изобщо нещо остана в устата й, но тази вечер вече ми хареса. Май ще стане номера и с пюретата. Хванах му цаката вече. Днес дори й купих две пюренца тиква на Хип. Мисля с това да започна, че тя има нужда и от разхлабване. Само не разбрах последно тиквата плод ли е или зеленчук и не зная после с какво да продължа  newsm78 Та все още не мога да преценя с какви да стартираме твърдата храна - ни така, ни така...

Сладки сънища  Hug

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 23:30 от steysi86

# 706
elvireste: храним се на около 2 часа.Ако сме на вън държи и по 3-4,но вкъщи максимум 2 като разбира се има и изключения.

Ох,за първи път вдигна температура от ваксина(38.2),но си цокна и заспа,като преди това дадох Панадол и сега ще следя.

Наближава времето за нова тема и коя ли мама от можещите ще я пусне?  newsm78

Лека!

# 707
Добро утро!

Знам, че ви е рано, но аз отивам на изпит и съм будна от преди час  Crazy

Целувки и хубав, слънчев, топъл ден!  bouquet

# 708
Добро утро!
Днес нали е почивен ден,та станах раничко да ви направя фрешче от портокалчета!Уф,голям зор това цедене!

Стеле-мерси за кафенцето и да ти върви по вода на изпита!Чакаме да се похвалиш!
за сънищата кво да кажа-май нямам много време за сън,камо ли за сънуване,но не се оплаквам-милото си ме събужда ако съм се отнесла .Но ако сънувах си мисля,че и аз ще съм от тези дето си сънуват мъжа
Тук едно слънчице се усмихва!Ще му се усмихнем и ние към обед като излезем на разходка!Днес съм само с мойте две момиченца и нещо ми е мноооого спокойно,чак скучно.Като го няма онова чудо племеницата-моите са твърде кротки,а тя е такъв вулкан от енергия!Но пък като сме си само трите женички така си почивам-какичката ми се занимава с бебето и си гугукат двечките,а аз си цъкам на компа,направих и закуска,и леглата оправих,и пералня пуснах......сега ще ида да си направя едно 3 в 1, да си го изпия блажено и да ги гледам как се обичкат на мама сладурките!
айде чао!
Слънчев и мнооого усмихнат ден от нас!

# 709
Хилооооууууу  днес с Мишко и тати ши гоним пипирудите  Mr. Green

Малииии кафета  фрешчета голяма глезотийка а закуска ? eat мен ме мързи ама ако някоя мама сервира да боцна нещо че да не заслабна  

Мишко нуна таз нощ от 21ч до 3ч. и после като заспа..лелеее като се оцъклих Shocked ей няма заспиване и цъках на компа до 7ч. когато бузан се събуди да папка.Спах шест часа и ми стигна егасимус  ooooh! hahaha

темата е подготвена само трябва да стигнеме поне до 49стр. и ши я пусна...пък ако друга мама е подготвила да сФирка.Аз ще запазя моята за другия път

хайде мързи ме да пиша до после

# 710
Добро да е!!!
Стеле стискаме палци за изпита! Мерси за кафето!
Яничка тъкмо вчера си мислех за вас и,че се позагуби  Laughing,ама разбирам те и аз понякога нямам време  Mr. Green Радвам се ,че съм ти била от полза.То наистина поне е малко систематизирано,иначе инфо без край.....И каша после в мозъка  Confused

Благодаря за споделения опит за храненията.Значи не сме само ний с 8 хранения,от които 2 нощни  Mr. Green Mr. Green Да се успокоя де.Мислех си че не е нормално.

За разходките... Да ви кажа тук последните дни студено,не студено вече последвах дивото. Миналия ден излязох в 9 и се прибрах в 16,а вчера беше върха... Излязох в 9 и се прибрах в 19.30 Изкъпах ги и нунииии.То друго си е с хора да се срещаш и да побъбриш.Свикнах им вече.Храним се даже и в движение в количката.Те милите даже си придържат шишетата... Laughing Laughing Дa свикват и в други обстановки и на шум.Държаха се страхотно. На гости,на кафе и по магазините мама да хвърли едно око... Wink
  Мойте не реват.Като видят космонавтите и им се приспива  Mr. Green Знаят ,че ще се друсат ха/ха
Е вълканова малей вий май ще сте най големи.... Май сме тема с ударници мъже...  hahaha
Стейси тиквата е зеленчук. И аз смятам с нея да пробвам,че моркова нещо не им се хареса.

# 711
Добро утро Simple Smile
Чудото спи в количката и му е вдигната с едно ниво още от самото начало, че иначе не иска да стои в нея и това си е. Знам, че не е добре по принцип, но също така мисля, че ако детето се чувства некомфортно в напълно легнало положение няма да е грешно да се съобразим с него.
Яничка, ако успееш да накараш Криси да пие от биберон - сподели хитрината! И гадта не иска да пие нищо от шише, а не ми се иска да кърмя докато пропие от чаша егати.
Нещо не се радвам, че се стопля времето, свикнах със студа, а не обичам промените. И децата ми обичат да е студено, особено голямото - цяла зима изкара по една тениска, дано и малкото да е такова, че знаете ли колко се пести от дрехи  Mr. Green
За излизането - същото нещо - рев, рев, рев... Не понася да го обличам, космонавт и дума да не става, такова нещо не може да търпи и секунда, за шапките същото се отнася.
Растат бебетата, не се шегуват. Моето не знам докъде е, но следщата седмица ще идем на консултация, да не ни забрави докито.
И напредък с банята - вече не реве, не се и радва, но някак понася без да изпада в истерии. Ще почна да го къпя по 3 пъти в седмицата.

# 712
  • София
Здравейте и от мен.

Да дам и аз отчет: на 11.03 бяхме на консултация и резултата е 6200 гр. /качила е 670 гр. - само на кърма е/ и е 58.5 см /2 см/ - май тапичка ще бъде..Биха ни втория Пентаксим, реакция нямаше пак, слава богу. И при нас доки редува крачетата.

Елист - благодаря за труда. Определено и на мен ми се изясниха някои неща.

За яденето -  храня я на поискване, та незнам по колко пъти яде. Горе долу на 3 или 4 часа денем, а нощем различно. И ние имахме явно усилен растеж преди 2-3 седмици, понеже ядеше на 2-3 часа нощем, но сега нещата се пооправиха.

И аз ще се радвам, ако някой успее да прилъже бебето да яде с биберон да сподели. Аз от 2 седмици се опитвам да й давам по 20-тина мл кърма от шише, когато не е много гладна, за да почне да свиква с биберона. Изпива млякото, но с триста зора, а на последните 5 мл изпада в истерия. Явно я обиждам като й давам някакви си гуменяци Mr. Green. Надявам се да успея докъм май-юни, понеже тогава ми се иска де преустановя някои неща, като например: кърмене, гладене, стерилизиране и всякакви подобни досади  Mr. Green. Всъщност за стерилизацията съм чувала, че като почне да яде с лъжичка няма смисъл вече. Вие какво мислите?

За количката - ние сме още със зимния кош, който няма други положения, освен напълно легнало. Смятам да сложа летния кош като стане на 6 месеца.

За секса - срам не срам още е мираж. Първо не изгарям от желание, второ като пробвахме се оказа, че имам някакъв малък проблем. Ходих на доктор и така. Еротични сънища нямам.

Навън кишаво ли е пак? Че днес смятам да излизам.

Лек ден, момичета

# 713
Привет!

Сега се прибрах - отчет за изпита в петък!  Peace Хапвам и излизаме на разходка

# 714
Здравейте!
Ние сега се прибрахме от разходка,която беше около 40 мин.т.е една обиколка на езерото.Оказа се доста ветровито.Мен ме заболяха ушите от тоя вятър.
И при нас съществува проблема с биберона,но тази сутрин се изцедих и реших да пробвам,не се получи.После заспа и след като се събуди вече беше прегладнял и баща му успя.Може би не му меришеше на цици и затова зацока. newsm78

Приятен ден!

# 715
И ние днес ходихме на разходка, но метнах дъждобрана на количката, че много духаше.

Янечек, в книгата за родители, която имам пише, че при бебета, които неискат шише е най-добре да ги храни някой друг. Като виждат майка си и както казва e_valkanova, им "мирише" на цица. Аз май ще удостоя майка ми с тази чест, че тя държи на рев. На първо време мисля да заменя изцяло обедното хранене с пюре. Криси преди ядеше от шише на Нук. Като излизахме я хранех от шише без проблем, но като се застуди и спряхме разходките и дълго време само я кърмех. Пробвах я с няколко вида шишета и неще диването. Ако знаех, че ще стане така щях по веднъж на ден да я храня със шише, че да незабравя за какво е това гуменото, дето й го тикам в устата.
За килата на бебетата - страх ме е другата седмица на консултацията Емил да несчупи кантара. На преднта консултация (на 4 месеца) беше 8200 гр  Shocked Останах без кръст, а ръцете ми стигнаха до коленете. Свекъра постоянно ме обвинява (не директно), че държа Емил гладен, понеже от известно време започна да яде на 4 часа и че бил заслабнал  ooooh! Всеки път, когато някой от двамата ревне, свекъра почва да дудне, че били гладни. Е как ли не се опитвах да му обясня, че едно бебе нереве само, когато е гладно.
За гладенето и стерилизирането - не ги извършвам аз тези дейности и не ми пречи. Иначе аз отдавна да съм спряла поне с гладенето. Те вече навират в устата си всичко, до което се докопат, та невиждам смисъл и от стерилизацията.

Вчера бях сложила дрисльовците на спалнята да си играят с играчките на достатъчно голямо разстояние един от друг, че да не си бъркат из очите. По едно време като се обръщам и гледам Емил се е изместил до Криси и й лапа ръката  Joy От скоро и тя се научи да "пърди" с уста и е много смешна - поема си дълбоко въздух, притваря очите и започва да бръмчи и да плюе.

# 716
О привет и от нас  Hug
Относно стерилизацията вече се чудя има ли смисъл, моя всичко лапа и пипа, ама може би и тоя месец и стига толкоз? Има ли някаква правило докога да се стерилизира?

# 717
Вълканова, и ние на езерото бяхме - много кално и много мокро е там, а и духаше. Този път Чудото не рева, само тихо скимтеше, та все едно сме били под прикритие Simple Smile Нещо нямаше хора обаче.
Яничка, ще накарам таткото да го храни от биберон, той е пробвал де ама пак ще пробва, но гадината го гледа в очите и избутва биберона с език, уж от не знам си каква революционна материя, дето е досущ като кожата на допир, издължава се в устата на бебето като зърното, бля, бля, ама пак прави разлика. Хубаво, че е от бързите и за 5 мин. се е наял, не ми виси като маймунка на циците. Единствено вечер - аз затова почнах да гледам Листопад  Mr. Green
Хайде, хубав ден, аз, то се знае, отивам да гледам корейски сериал и да се ентусиазирам. Голямото иска да го записвам да учи корейски, къде да го записвам и аз не знам, все английски и немски предлагат, скука.
пп: нито гладя, нито стерилизирам.

# 718
Янечек,трябва да се настоява с бибероните.Нашечкия поревава и трябва малко твърдост,с упоритост ще успеем да ги  надхитрим.  WinkА днес може и да сме се разминали,но .......Много жалко ако е така!
До скоро!

# 719
О привет и от нас  Hug
Относно стерилизацията вече се чудя има ли смисъл, моя всичко лапа и пипа, ама може би и тоя месец и стига толкоз? Има ли някаква правило докога да се стерилизира?
Няма такова правило! Аз отдавна спрях, защото просто не виждам смисъл. Моята красавица лапа всичко, което се доближи до устата й. Ръцете и ръкавите й са постоянно мокри от лапане, включително и моите дрехи около раменете (когато я гушкам и нося)  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт