Поздрави!
,не е задължително да се ходи на ортопед
.Следващият стадий е вече характерен с рахитичната броеница,,рах.гривни и т.н.Профилактиката е много слънце,вит д и в начален стадий калциев фосфат,и да не забравя много гимнастика.Кърмата има малко кол вит д,за това е необх внасянето му,както и се препоръчва по ранно захранване със зел.пюрета и жълтък,при съмнение.Все пак да не омаловажаваме това заболяване,защото бебетата са ни зимни,а някои са с особено буен растеж
.Надявам се ,че не прозвуча като лекция моят пост,но съм мед.лице и го казвам от опит.Желая на всички здрави сладки бебчета!
аз също съм от тези мами които ви четат редовно и ви чувствам близки но все не се решавам да пиша по редовно,а е толкова хубаво при вас:)моето момче Иван днес прави 4 месеца и съм радостна да споделя това с вас:)
аз отивам да се развличам до магазина
, надявам се да ме приемете сред вас.

ама сподели как се казва твоята принцеска 
Ние пробвахме преди татито да му даде ама безуспешен опит.Скоро не сме го пробвали.. 

Дразнеше ме, че не знаех кои показатели се следят. Но на колко деца се изследва кръв преди да им предпишат 4-8 капки вит.Д? На николко по мои наблюдения. Точно защото рахит е една сериозна диагноза, лично аз при съмнение ще настоявам за кръвни изследвания+задължително мнение от ортопед
4 капки вит.Д е твърде висока доза, която не бих дала ако не съм сигурна, че е нужно. Искам просто и другите майки да са наясно и да не се предоверяват на педиатрите си 
Малко съм гадна аааа.Ама те не ме питат как се оправям сама...Даже свеки не се обажда да вземе децата за един час,че да се епилирам 
.
.