ефикасен лек за запушен нос

• 5 575
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
На нас педиатър ни изписа въпросната паста Nasita, когато бяхма на 5м. Тя по същество действително е като физиологичен разтвор, така че не би трябвало да има проблем при употребата и.

# 16
Аз съм фен на Стеримар , защото е под формата на спрей с хубав накрайник и ми е лесно да го използвам . Това важи само за отпушването , а за лечение - Коларгол.

# 17
  • Sofia

Здравей и от мен WinkОсвен всички други лекове и капки като Стеримар,коларгол,вибросил и т.н.,може да се капва в нослето запарка от лайка със захар,може да използваш капки през устата "Назохил"-много са ефикасни,струват обаче към 7-8 лв и другото, което съм давала е Corazalia на Boiron.Това са таблетки,които се стриват и се дават пак през устата.Мисля,че и двете неща са хомеопатични.Вибросила са силни капки и не трябва да се прекалява с тях. Grinning

# 18
  • Севлиево
При последната хрема редувах Виброцил и Мукосептонекс Е. Преди съм капала и Ксиламетазолин.
А за пастата Низита нашият лекар каза, че по-добре се лекува с капки.

Старите жени казват, че ако детето е хремаво до възглавничката му се слагала срязана на две глава лук. Това отпушвало нослето, но аз лично не съм пробвала.

# 19
  • област Софийска
И за мен, и за дъщеря ми аз лично съм най-доволна от Ксилометазолина.

# 20
При хрема за дете и възрастни правя ето това:
В едно шишенце с капки за нос (Ксилометазолин, но може и други) се прибавя 1 ампула Гентамицин (40 мг). Разклащам и капя по 1 капка в ноздра, 3 пъти на ден. Много помага! Действа бързо и няма нужда от дълга употреба.

Общи условия

Активация на акаунт