True Blood(Истинска Кръв)-Цирк "Бон Темпс"-турнето п&

• 16 664
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
  • Срещу планината:)
 Whistling Попаднах на една много интерсна история (легенда) на Катка за създаването на първият вампир.

Thinking Кате ти си като пътеводител в дебрите на вампиризма,много е интересно  Hug

# 106
Кажи бе Дю, каква е тази легенда, само хвърляш стръв тука, а Mr. Green

# 107
Мислех,че всики сте я прочели,но ето ще я сложа за тези като мен които директно бяха скочили в последната тема и не четат старите:

Цитирам Катето:"Моите скромни познания ми припомнят, че има предпорожение, според което първия вампир е създаден към 4-тото хилядолетие пр.Хр. Всичко започва в Египет. Легендата гласи, че Кралят и Кралицата на Египет, мислейки да изкоренят канибализма, взели в плен две вещици от територията на Палестина, с цел да разберат техните тайни. Обяснението на вещиците не задоволило кралете и те жестого се погаврили със сестрите. Но зъл дух, желаещ да отмъсти на поругателите, се вселява в кралицата на Египет. В резултат от сливането на материалното тяло на Кралицата и нематериялния дух се получава една нова форма на живот пиеща кръв и размножаваща се чрез предаване на тази кръв на човек, намиращ се на границата между живота и смъртта. Кралицата направила и краля вампир /може това да е било Годрик"

и още една пак на Катето

"Между другото сигурно мнозина от вас са гредали "Интервю с вампир" - този филм може да се каже, че е биографичен - тъй като вампиризма си има своите поклонници, историята на създанията на мрака се проследявани от стотици години. Във филма се разказва за вампир на име Ластат, за който се знае, че е един от най-старите вампири.  В края на 18 век вампирът Лестат, се устнановява във френската колония Луизиана. Той е водил начин на живот, имитирайки този на смъртен чак до тогава, когато създава дете-вампир /Клаудия/. До колкото е известно, в продължение на 70 години Лестат и неговите потомци били единствените представители на своето племе.
Така че героите на Нийл Джордан /режисьор на филма/ не са измислени току-така. Действително от години Лестат, Луи и Клаудия са играли роля в страховете на поколения хора."

# 108
hahaha Сега съм на моменатв в който Капитана предава повода на Бил на Зиска с оправданието,че хормоните й са в друга посока (след колко ли  Thinking прочитания на сагата  и превъртане на филма )

Laughing хаха и следва официално признание

bowuu Бе то, посоката на хормоните рязко свърна в джентълменска посока още след първите две гледания, ама нали ти казвам, че срам ме беше да си призная. Mr. Green А филма по онова време го гледах ежедневно  #Crazy

Хихи, сега чак ти забелязах новата титла, много ти отива!  Mr. Green

# 109
Това съм го чела някъде, май Crazy

# 110
Това съм го чела някъде, май Crazy

В 5-та тема, Бебс, в 5-та тема  Mr. Green

# 111
 Crazy луда работа, съвсем изфъркулясах.

# 112
Бебс,ако питаш за това с легендите е от 3та тема  Thinking

# 113
в ей тоз сайт съм го чела
http://talamaska.hit.bg/ancients.htm
хлапетат, дет' са го правили имат много голямо въображение Mr. Green

# 114
Уууу Кате наричаш Дамян захаросан Crossing Arms

# 115
Уууу Кате наричаш Дамян захаросан Crossing Arms

Не й връзвай кусур, аз по-лошо го наричам  Mr. Green Ама откакто го гледах си попромених мнението, бъди спокойна, оценявам го.

А Ката да не би да я няма, защото обмисля 7-ма серия на комикса?  Whistling Намек, намек, намек

# 116
  • гр.София-Красна поляна
Малеее,така съм се заплеснала у четене,че вместо
да задуша зелето направо го изпържих. ooooh!
Довечера ше ядем пържен зелчок,мъжо ша ма бий. Whistling

# 117
Кака ви се завърна от шопинг - двама от племениците този месец са рожденници и си източих сметката направо  Tired

Дю, тая тематика ме вълнува от мноооого години. За цветущо обяснение на началото на вампиризма съм ползвала цитати от нета. Но от може би 14 годишна съм чела тези легенди. Действително една от теорииите за вампиризма засяга точно тази част - египетското начало. В Библията също е загатната тази теза.
Друга такава теория, че първият вампир се е появил като рожба на баща демон и майка човек. По-модерна и всеизвестна легенда е историята на граф Влад Тепиш, която всички знаем.
Имена като Лестат, Годрик, Ерик, Арманд и др. познати ни нам не се срещат за първи път в разкязите на Ан Райс и Шарлийн Харис. Още като гледах ИК в частта с появата на Годрик направих асоциация - действително и в други легенди е споменат като един от най-древните демони на света, роден много преди Христос. Но не си представях това момченце сладко де.
Както и да е, да не доскучавам на обществото  Mr. Green Но тези "съвпадения" на имената много ме забавлява и ме кара да си мисля, че видиш ли този вампир го познавам от някъде  Wink

Ооо, Бебс, това не е въображение на хлапета. Позовавали са се на писани факти. Но ако си права, то значи, че тези хлапета са писали това много преди да се събуди моя интерес към митовете, сиреч преди повечко от 15 години  newsm78

# 118
Cosmopolitan Magazine’s Fun Fearless Males of 2010 туй го гепсах от лейдитата  Blush

Пускано ли е че не се сещаш  Thinking извинявам се ако да  Hug

PP Ех ако Вместо Стефчо беше Дамян, а вместо Келън Роб,пък и ако Ерик беше,майкоооооо отекохме

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 14:14 от R_Dew

# 119
  • гр.София-Красна поляна
Охооо,лелееее smile3544край срутих се от либоФ.
Стефчо,Билчо дайте си адресите шъ праим тройка.

Общи условия

Активация на акаунт