Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 62-ра тема

• 119 882
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Добър ден, момичета и дядо хаджия!

mery_poppins1, благодаря за похвалата!  Hug
labrex, мислех, че тези ушки са по-трудни, а така както си го обяснила... ще тичам пак за извара!  Embarassed

Диянче, всичко изглежда много вкусно! А тортата е като по конец! Направо ме разби!
Трейси, може ли да живея у вас? Ще съм много послушна!  Praynig
краси.мира, трюфелите изглеждат разкошно! Може ли рецептата, а също и за този хляб с пармезан?!   bouquet

От мен едни снимки от онзи ден, забравила съм да ги кача:

Солени палачинки, поръсени с кашкавал и запечени на фурна и ориз със спанак (мнооого малко спанак, че да не го забележат  Laughing):

Приятен ден на всички!

# 196

Леля Ог, и палачинките, и оризчетто изглеждат ммм Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes! А сладчиците са едни от най-простите руски, наричат ги ушки, гъши лапки, има доста разновидности, но основното е извара, маргарин, брашно. В много рецепти изварата и маргаринът са еднакви количества, в други маргаринът е наполовина на изварата, в някои има сода, в повечето май няма. Както и да ги направи човек, все са бързи, лесни и вкусни. Grinning

Вкъщи кифличките на пеп-4о. Мнооого отдавна им се каня, та се наканих. Пеп-4о, много ми хареса и тестото, и резултатът, и това, че пишеш, че не съхнат. Просто трябва да се занесат и да изтраят ден-два.  bouquet

И тутманикът на майка, разчупен съвсем горещ. Grinning

# 197
пухкави като истински кифлички си ги направила   bouquet

Няма да изсъхнат, аз пращам на студента - отчета е докато не свършат са меки. Но това са 4-5 дни най-много  Wink  Носи ги, не бой се  Peace

Леля Ог-Нина, и яйца ли има на ориза?

# 198
Леля Ог-Нина, и яйца ли има на ориза?

И яйца! На очи Laughing Целта им е да привлекат вниманието и съответно го отвлекат от спанака  Laughing

# 199
Ох,Лабрекс,с тия месени вкусотии...ужасно ме изкушавате ,бе хора!

Леля Ог,трюфелите са само от сметана и шоколад , 1:1.
Сметаната се загрява до завиране и се залива натрошения шоколад.Бърка се ,докато се разтопи шоколада.Може да се сложи малко масло,за блясък.
После се слага да стегне в хладилника.Оформят се топчета и се овалват в какао,смлени орехи...могат да се потопят в шоколадова баня-разтопен шоколад...

А ето и рецептата на хляба

Италиански хляб с "Пармезан"

# 200
didnik много ти благодаря!! Още в събота ще го забъркам   chef

# 201
  • В градината...

Това сготвих за рождения си ден. МММ, беше вкусно.

# 202
краси.мира, много благодаря   Hug   bouquet

perunika, много красиви торти, особено солената! Можеш ли малко да увеличиш размера?

# 203
  • В градината...
ами мъча се, нещо не ми се отдава; а тирамисуто няма как де е красиво, но за сметка пък на вкуса!

# 204
  • В градината...
да видим сега как ще излезе 

# 205
така излезе, че да посегне човек да си вземе маслинка  Peace

Много е хубава   bouquet

# 206
  • В градината...

# 207
  • София
А сега ако дадеш и рецептата на това чудо,цена няма да имаш   bouquet Говоря за солената торта,по сладкото не си падам  Mr. Green

# 208
  • В градината...
Ами то, на практика рецепта няма. Каквото имаш - тази торта е с варени картофи.
 Най-отдолу, намачкани варени картофи, майонеза, грах, надробено месо /или колбас/, тази е със сварено пуешко филе, майонеза, кисели краставички, настъргани яйца, настърган кашкавал /в случая - от овче мляко, мн.по-вкусно стана/, пак картофи, намачкани и майонеза. Отгоре - настърган кашкавал и украсата се вижда - според фантазията. А в майонезата добавям и малко сокче от краставичките, желирано, че да държи по-здраво тортата  /на 150 гр. някъде сокче - 1 желатин/. Между пластовете-сол и черен пипер.

# 209
ето моята Салата-торта,  подобна е и подробно описано.

Общи условия

Активация на акаунт