Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 18 771
  • 387
  •   1
Отговори
# 15
Аз пиех фолиева киселина от самото начало на бременността до 3 месец и мисля, че трябва да се пие задължително. Повреме на бременноста пиех единствено Магнезии и Желязо, други витамини не съм пила.  В момента също не пия, само отвреме на време ако се почувставам по отпаднала. Но мисля, че няма нищо лошо да се взимат.

# 16
Здравейте,мами  Simple Smile
Бременна съм вече в четвъртия месец,но от както забременях ми се гади от почти всичко,притесняваме най-вече това,че гаденето ми е свързано с думичката "месо".Винаги много съм обичала месо,не само аз,а цялото семейство.А сега  дори не искам да си помислям за месо,не искам да го готвя,или да го ям.За три месеца ядох веднъж свинско и веднъж телешко.Знам че месото е много важна част от менюто на бременната и се чудя дали витамините(Матерна) който ще започна тези дни да приемам ще са достатъчни да наваксат липсата на месце.Истината е че ми се яде месо,а просто не мога да го приемам  Confused

# 17
Здравейте,мами  Simple Smile
Бременна съм вече в четвъртия месец,но от както забременях ми се гади от почти всичко,притесняваме най-вече това,че гаденето ми е свързано с думичката "месо".Винаги много съм обичала месо,не само аз,а цялото семейство.А сега  дори не искам да си помислям за месо,не искам да го готвя,или да го ям.За три месеца ядох веднъж свинско и веднъж телешко.Знам че месото е много важна част от менюто на бременната и се чудя дали витамините(Матерна) който ще започна тези дни да приемам ще са достатъчни да наваксат липсата на месце.Истината е че ми се яде месо,а просто не мога да го приемам  Confused

Здравей galaxy,

Много ми е познато това, за което говориш! Гадеше ми се от всичко: храна, парфюми, прах за пране и какво ли не. Мислех, че  никога няма да свърши, но в края на четвъртия месец започна неусетно да намалява. На мен ми препоръчаха да пия много течности, за да не се дехидратирам. Те в комбинация с хубави витамини определено ще помогнат на организма да не отслабва и лишава бебо. Можеш да си пуснеш кръвни изследвания, за да провериш и как ти са хемоглобина и другите стойности. 
Много успех ти желая с бързото преодоляване на това състояние!  Simple Smile Close

# 18
Здравейте мамчета,

Някоя от вас да е имала проблеми с ноктите и зъбите по време на бременност? Ноктите ми са станали доста чупливи, а зъбите ми каточели са потъмнели. Скоро отивам на лекар и зъболекар, но исках да разбера дали се е случвало и на други? Sad

# 19
Здравейте мамчета,

Някоя от вас да е имала проблеми с ноктите и зъбите по време на бременност? Ноктите ми са станали доста чупливи, а зъбите ми каточели са потъмнели. Скоро отивам на лекар и зъболекар, но исках да разбера дали се е случвало и на други?

Проблема ми е познат, ноктите ми са в ужасно състояния, много са меки, чупят се и се делят, венците ми кървят, зъбите потъмняха( а не пия кафе, не пуша), на преглед при зъболекар ми откриха 7 кариеса, приятелят ми се майтапеше, че бебето щяло да ме изяде и че съм се разпадала. Какво да правим, природа!

# 20
  • София
Здравейте мамчета,

Някоя от вас да е имала проблеми с ноктите и зъбите по време на бременност? Ноктите ми са станали доста чупливи, а зъбите ми каточели са потъмнели. Скоро отивам на лекар и зъболекар, но исках да разбера дали се е случвало и на други? Sad
Проблема ми е познат, ноктите ми са в ужасно състояния, много са меки, чупят се и се делят, венците ми кървят, зъбите потъмняха( а не пия кафе, не пуша), на преглед при зъболекар ми откриха 7 кариеса, приятелят ми се майтапеше, че бебето щяло да ме изяде и че съм се разпадала. Какво да правим, природа!

Пресни плодове и зеленчуци, допълнително витамини и калций и картинката ще се подобри. Бременните и кърмачките трябва да приемат по 1 грам калций на ден.  Той е много важен елемент, който организмът си изтегля от вас за осигури материал за костите на бебето и резултатът са описаните проблеми плюс допълнителни, за които не знаете.

Чупливите нокти мажи с някакво масло за нокти.

Ееех, бебенца сладички...  Hug

# 21
  • Bulgaria
Проблемът със зъбите съм го имала и аз. И на мен ми откриха 7 кариса в осми месец. Бях много нещастна. Мисля, че при мен си беше от липсата на допълнителен прием на витамини по време на бременността. Трябва да се приемат много продове, зеленчуци и витамини!!! Все пак нашия организъм храни още един, а понякога и повече.  baby_neutral

# 22
А с този ужасен сърбеж по растящия корем как се справяте?  Laughing #Crazy

# 23
А с този ужасен сърбеж по растящия корем как се справяте?  Laughing #Crazy
[/quote

Мажеш обилно коремчето и стискаш зъби!  Peace Има всякакви козметични масла, кремове и мазила, които облекчават сърбежа и спомагат за увеличаване еластичността й против стрии. Аз лично харесвам крема на Мустела.

# 24
Mart1i1 ,
Мажи със зехтин и ще ти е по-добре! Hug

# 25
моят лекар пък нищо не ми изписа да пия нито фолиева киселина, нито витамини...
май не му пука много...

# 26
Здравейте, аз съм нова бъдеща мама Simple Smile Аз почнах да пия фолиева киселина, когато решихме да работим за бебче Simple Smile От 2-рия месец докторката ми изписа някакви френски витамини "Топ Левюр", а в 7-ми ми изписа витамини "Сюпле маман", които така и не намерих в нито една аптека, така че си самоназначих "Пренатал", които са икономични и стигат за 3 месеца, все още ги пия, а съм в края на девети месец. Дано не съм сбъркала с избора си.

# 27
През моята бременност се разболях само веднъж. Shocked ShockedОбикновено боледувам поне по 2-3 пъти зимата, 1-2 пролетта.. с две думи не се радвам на кой знае каква имунна система, нооооооо докато бях бременна бях здрава като бик/ Никога не съм пила витамини . Приемах единствено фолиева киселина до към 4 месец.
Пазех се от контакти с настинали хора и това е !

# 28
Боледувам рядко, ям много плодове и зеленчуци. Знаех добре и за фолиевата киселина. При първата ми бременност не съм пила абсолютно нищо. С втората, понеже беше планирана, пих фолиева киселина около два месеца преди забременяване. Никога, ама никога за себе си не бих си позволила да приемам изкуствени витамини при бременност, които алергизират например, но това е защото се храня богато.

Интересно ми е, как имам здрави кости, нокти , коса и зъби, след като мразя мляко и млечни продукти, много рядко хапвам малко сирене или кашкавал, а децата ми не са "обрали" целия ми калций newsm78

# 29
Здравейте момичета,

като цяло по време на първата ми бременност непрекъснато се чувствах отпаднала, косата и ноктите ми бяха направо трагични, но започнах редовно да взимам мултивитамини и малко позакрепих фронта....иначе нямах спасениееееееее....сега отново правя този курс, защото и пролетната умора която се задава ще ми измука силите.....

Н е си збъркала с избора си, аз също пия пренатал...първоначално ми изписаха центрум матерна, но много ми дразнеше стомаха и ми ставаше лошо и реших да премина на пренатал и нямам никакъв проблем.като цяло продукта е доста изчистен, няма  никакви химии, казват че всичко е естествено в него, така че не се притеснявай, не си збъркала

Zdraveite momi4eta,

kato cqlo po vreme na pyrvata mi bremennost neprekusnato se 4uvstvah otpadnala, kosata i noktite mi bqha napravo tragi4ni, no zapo4nah redovno da vzimam multivitamini i malko pozakrepih fronta....ina4e nqmah spasenieeeeeeee....sega otnovo pravq tozi kurs, za6toto i proletnata umora koqto se zadava 6te mi ismuka silite.....

N e si zbyrkala s izbora si, az su6to piq prenatal...pyrvona4alno mi izpisaha centrum materna, no mnogo mi drazne6e stomaha i mi stava6e lo6o i re6ih da premina na prenatal i nqmam nikakuv problem.kato cqlo produkta e dosta iz4isten, nqma  nikakvi himii, kazvat 4e vsi4ko e estestveno v nego, taka 4e ne se pritesnqvai, ne si zbyrkala

----------------------
Последно предупреждение - пишете на кирилица.

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 23:36 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт