Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 18 736
  • 387
  •   1
Отговори
# 225
jorjetaa, може и това да е, което е писала Rolindam.
Как приемате фолиевата киселина? Преди или след ядене?
Даже и витамини на гладно могат да доведат до гадене. Със стомаха как сте?

AnMary,

Сутрин след ставане ги пия. Преди закуска, защото не закусвам. Нямала съм проблеми със стомаха, но ще пробвам и съветите на Rolindam, за които благодаря.  Peace

# 226

здравейте! имам и аз питане по повод един малко по-стар пост - защо не е добре витамините да се вземат със сок от грейпфрут?  Thinking

# 227

здравейте! имам и аз питане по повод един малко по-стар пост - защо не е добре витамините да се вземат със сок от грейпфрут?  Thinking

Здравей jennie.to,

Това, което аз знам е, че в състава на грейпфрута влиза вещество, което взаимодейства с някои лекарства и витамини и при някои от тях увеличава скоростта на тяхното усвояване в стомашно-чревния тракт. Това не е благоприятно за организма и затова е желателно да се избягва.  Peace Peace Peace

# 228
nicktodorova, препоръчително е взимането на витамини по време на бременност.
Фолиева киселина е хубаво да се пие няколко месеца преди забременяването. (планирана бременност) При непланирана се започва още от началото. Може да се пие до 12та г.с. Някои майки я пият до края на бременността.
Витамини могат да се приемат от началото на бременността. Ако не приемате т.нар. синтетични витамини, набавяйте си витамини с храната.
absolutno to4no

------------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 15:56 от AnMary

# 229
Здравейте,

Казвам се Божидара и съм бременна в 13 г.с. Имам някои здравословни проблеми. Преди няколко дни ми се изостри цистита. Лекуващият лекар ми предписа  Eco-Zym. В него се съдържат витамини и минерали,които са безвредни за бременността.Съдържа се също и фолиева киселина. Трябва да приемам по 2 хапчета, в които има общо 300 микрограма фолиева киселина. Приемам и 400 микрограма фолиева киселина за бременни.
Според вас ще се получи ли предозиране, ако приемам и двете едновременно? По колко микрокрама максимална доза могат да се приемат на ден?

# 230
Здравейте,

Казвам се Божидара и съм бременна в 13 г.с. Имам някои здравословни проблеми. Преди няколко дни ми се изостри цистита. Лекуващият лекар ми предписа  Eco-Zym. В него се съдържат витамини и минерали,които са безвредни за бременността.Съдържа се също и фолиева киселина. Трябва да приемам по 2 хапчета, в които има общо 300 микрограма фолиева киселина. Приемам и 400 микрограма фолиева киселина за бременни.
Според вас ще се получи ли предозиране, ако приемам и двете едновременно? По колко микрокрама максимална доза могат да се приемат на ден?

Здравей! Не съм компетентна и пия фолиева киселина едва от днес, но каквото четох до вчера, за да се запозная с продукта и начина му на прием, 400мкг са препоръчителната дневна доза, която не трябва да се надвишава. Това било прието в световната практика. А за най - сигурно попитай своя лекар!  Peace
Леко бременеене!

А иначе на фолацид-а не пише сутрин или вечер да се пие, нито на гладно или след хранене, но из форума прочетох, че трябва да се пие на гладно, а по принцип за витамините знам, че се усвояват най-добре от организма, ако се пият сутрин.

# 231

здравейте! имам и аз питане по повод един малко по-стар пост - защо не е добре витамините да се вземат със сок от грейпфрут?  Thinking

Здравей jennie.to,

Това, което аз знам е, че в състава на грейпфрута влиза вещество, което взаимодейства с някои лекарства и витамини и при някои от тях увеличава скоростта на тяхното усвояване в стомашно-чревния тракт. Това не е благоприятно за организма и затова е желателно да се избягва.  Peace Peace Peace

благодаря за отговора! Simple Smile аз пък поразрових някакви неща в интернет - (стана ми много интересна темата, защото всеки ден си пия витамините с прясно изцеден сок от грейпфрут от месеци насам) - и разбрах точно, че грейпфрутът съдържа някакви вещества, които ЗАБАВЯТ разграждането и усволяването на някои лекарствени вещества и затова не е препоръчително изобщо да се консумира грейпфрут, когато се взимат лекарства, но честно казано не намерих нищо свързано с приема на витамини.. те все пак не са лекарства по същество и се чудя дали има проблем.. Thinking

# 232

здравейте! имам и аз питане по повод един малко по-стар пост - защо не е добре витамините да се вземат със сок от грейпфрут?  Thinking

Здравей jennie.to,

благодаря за отговора! Simple Smile аз пък поразрових някакви неща в интернет - (стана ми много интересна темата, защото всеки ден си пия витамините с прясно изцеден сок от грейпфрут от месеци насам) - и разбрах точно, че грейпфрутът съдържа някакви вещества, които ЗАБАВЯТ разграждането и усволяването на някои лекарствени вещества и затова не е препоръчително изобщо да се консумира грейпфрут, когато се взимат лекарства, но честно казано не намерих нищо свързано с приема на витамини.. те все пак не са лекарства по същество и се чудя дали има проблем.. Thinking

Най-добре се консултирай с твоя доктор. Моя ме посъветва да приемам каквито и да е таблети - билкови, витаминни или лекарствени с вода! Мисля, че лекарите имат най-добра квалификация за отговор по този въпрос! Въпреки, че и те понякога са на различни мнения   bouquet

# 233

nicktodorova, разбира се, ще попитам при първия удобен случай.. просто досега не се бях замисляла и темата ми стана инересна! благодаря ти отново за отговора! Simple Smile

# 234
Здравейте момичета,
виждам че в темата сте обсъждали предимно приема на витамини и лекарства по време на бременността, но мен ме гложди нещо друго.
Откакто разбрах, че съм бременна избягвам използването на препарати за почистване в дома, съпругът ми е поел тази задача.
Все пак има ли опасност, ако измия кухнята с Циф или някакъв друг препарат.Никъде не намерих листовки с данни за бременни.Изобщо, ползвате ли препарати за почистване, слагате ли маска и предпазни ръкавици.
Какви опасности крие употребата на Циф(този препарат използвам най-често, затова го давам като пример)?
Ще се радвам да споделите опит, аз имам чувство, че се вманиачавам  Crazy

# 235
  • София
След чистене с какъвто и да е препарат, и измиване с вода след това, няма да имате проблеми.
Можете да използвате домакински ръкавици. Маска - ако ви става неприятно от миризмата.

# 236
Здравейте момичета,
виждам че в темата сте обсъждали предимно приема на витамини и лекарства по време на бременността, но мен ме гложди нещо друго.
Откакто разбрах, че съм бременна избягвам използването на препарати за почистване в дома, съпругът ми е поел тази задача.
Все пак има ли опасност, ако измия кухнята с Циф или някакъв друг препарат.Никъде не намерих листовки с данни за бременни.Изобщо, ползвате ли препарати за почистване, слагате ли маска и предпазни ръкавици.
Какви опасности крие употребата на Циф(този препарат използвам най-често, затова го давам като пример)?
Ще се радвам да споделите опит, аз имам чувство, че се вманиачавам  Crazy

Привет Beba81,
Аз имах узключителна непоносимост към миризмата на всякакви препарати почти до края на бременността и затова ги избягвах. Чидтех предимно с вода и много малък разтвор от някакъв препарат, който да не усещам. Ако проветряваш помещенията докато чистиш и си миеш ръцете, както е казала и AnMary, не смятам, че ще навреди на бебето или теб.

# 237
Здравей Beba81 ,

С моята алергия от прах в съчетаване с бременността ето какво правя. Въоръжавам се с хубави ръкавици, дрехи с дълги ръкави и маска. Внимавам да почиствам бързичко и да махна мигновено екипировката след това. Simple Smile Купила съм си препарати, които се водят BIO и не би трябвало да дразнят толкова, колкото обикновените препарати.

# 238
Не мисля, че има проблем да чистиш с обикновени препарати, ако не те дразнят. Ако бяха опасни за бременните, щеше да си пише по опаковките.  Peace

# 239
Благодаря ви за отговорите!Да му мисли таткото, ще избягвам по-агресивните препарати.Взех си едни на алкохолна основа, немски.Но не смятам да ги използвам често, проблемът е, че аз съм доста луда на тема чистота и всяко петънце и мъхче ме дразнят.Но и мъжът ми се справя доста добре, скрит талант, а се спотайвал досега  Laughing

За кръста знам, какво е и мен доста ме наболява, но знам, че не е добре да се масажира по време на бременност, както и да се загрява.А повечето лечебни гелове имат затоплящ ефект.

Общи условия

Активация на акаунт