Отговори
# 135
ЧЕСТИТ 3-ТИ МАРТ

Девойки,как ги пъбликувате тези снимки от диагностиката?На диск ли са ви дадени?  newsm78

Aз имам диск със всички прегледи на които съм била Simple Smile Тази снимка е от там, на нея сме в около 21 гестационна седмица Simple Smile Много е готино, разглеждам си снимките от както е точица Simple Smile

Гледах всички репортажи снощи за асансьора и хубавото е поне, че всички са добре. Дано майчетата бързо се възстановят от шока  Praynig че несъмнено е голям.

За съжаление попаднах и на новина как един баща е убил двете си деца (едното е в много тежко състояние) и после се е самоубил Sad А дечицата съвсем мънички Sad Sad Sad Ужасяващото в цялата история е, че дядото е подавал сигнали в полицията, че бащата редовно малтретирал децата и единствените мерки които били взети са 5-6 предупредителни протокола Sad Това ако не беше в БГ още след първият сигнал щяха да отнемат децата на това чудовище, а сега ...... Sad И Бойко Борисов тази сутрин в предаването на Гала защити полицията Sad  а децата кой ще защити  Cry

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 10:47 от Iulchence

# 136
Честит празник на всички!

# 137
  • IT
здравейте от мен,
честит празник Simple Smile
аз работя....

# 138
Здравейте и от мен
Честит празник на всички!При нас грее слънце-време за разходки Flutter

# 139
Честит празник момичета!
Вчера не можах да мина, ама сега намерих минутка, между багажи и т.н.
Среща на варненки на входа на мола, където е Пикадили, Билла или каквото там било. Момичета ако, ги има и двата магазина, моля решете сами, не мисля че е толкова трудно и ми пратете едно на лични! Просто нямам толкова време да чета форума, все пак съм си в Бг от дъжд на вятър  Confused

# 140
Здравейте, момичета! Честит 3-ти Март  bgи от мен! И Честита Баба Марта! Пожелавам на всички най-вече здраве и едни здрави бебенца юли месец!
Не съм писала от миналата седмица първо защото бях много разстроена след ФМ в сряда, а после заминахме за няколко дни при нашите в Бургас, а там интернет нямаме (освен ако не успеем да хванем от някой съсед, но този път не стана  Blush).
Сега да ви разкажа за ФМ- аз вече се поотърсих от шока, така че е време да се оплача. Ако някой е по-чувствителен към неприятни изживявания по време на бременността, по-добре да не чете, за да не се разстройва.
 Значи гледа си ме Балев на ехографа и нищо не казва (за което аз бях подготвена от разказите на други момичета) и си чаках търпеливо добрите новини. По някаква странна причина бях убедена, че всичко ще е наред. Само че като свърши прегледа ме попита ходила ли съм на БХС, и аз казах да. Обясни ми, че в мозъка на бебенцето има две кистички (2мм и 3мм в десния плексус), и това можело да значи генетично заболяване. Каза, че подобни образувания се срещат и в малък процент от нормалните бременности, и щом съм ходила на БХС и резултатите ми са добри моят случай явно е такъв. Въобще не изглеждаше притеснен, но това съвсем не ми подейства успокоително. Попитах го дали е необходимо да направя амниоцентеза, но той каза да се консултирам с генетичните специалисти в Терапията. Беше късно за тях този ден (те приемат до около 1-1.30 ч.), така че едвам издържах да се приберем, за да си поплача. След няколко часа тормоз (за което бебчето след това ми се сърди няколко дни и почти не се обаждаше), се поуспокоих и реших да попрочета на интернет. Намерих разкази на майки, който са имали този симптом и се е оказало, че всичко е наред. Тези кистички сами по себе си не са опасни и в повечето случаи изчезвали до около 26-28 г.с. Но Балев каза, че и да не изчезнат не са притеснителни. Опасността е дотам докъдето те може да са признак за Синдрома на Едуардс (и по-рядко на Даун), но в тези случаи обикновено има и други симптоми видими на ехографа. Това е накратко синтезирана информацията, която събрах от нета. На следващия ден сутринта отидохме в Терапията- лекарката беше изключително мила, разгледа снимките, резултатите от ФМ и резултатите от БХС-то, и каза, че според нея рискът от амниоцентезата в този случай не е оправдан. Според нея, тъй като са добри резултатите от БХС и всичко друго от ФМ е нормално, няма достатъчно основание да ни препоръча амниоцентеза. След разговора с нея се поуспокоихме и се отказахме от амниото. Приятелят ми много настояваше да отидем на друг лекар, но го разубедих, защото Балев е добър, доволна съм от него и не мисля, че другият лекар ще е по-компетентен. Засега сме решили да стискаме палци и да вярваме, че всичко ще е наред. Балев препоръча контролен преглед в 29-32 г.с. , но си мисля, че по-рано ще отидем да видим дали са изчезнали.
Това е, момичета, преживяването ни от миналата седмица. Много се надявам да не съм стреснала някоя бъдеща майка- това се случва явно наистина рядко, така че няма място за безпочвени притеснения.
А сега добрите новини- прихванала съм от розовия прашец (както много се надявах  Mr. Green) и ще си имаме момиченце  4470  Heart Eyes!
Хубав и слънчев ден на всички и само хубави новини да носите  Peace Hug Hug!

# 141
 angelv,  spoko
 Една позната има живо и здраво детенце (на 4-5 месеца) ,което има кистички в мозъка.Казаха й,че това се случва някой път и после изчезват от само себе си.....
 Честита ти бъдеща мома! Hug

# 142
И аз имам позната с такива премеждия. И в нашият случай бебенцето е добре и няма помен от кистичките.
angelv и на Вас пожелавам такъв изход от неприятната ситуация  Praynig

# 143
Пиша бързо, че ни застигна новата буря и нямаме ток, телефона св скоро.
Angelv, аз напълно разбирам какво ти е в сърчицето сега, но честно да ти кажа в мига, в който ни казаха, че има вероятност за генетично - веднага се насочихме към амниото, защото това е единственото изследване, което дава отговор. БХС е статистика, не е генетика все пак. Ваша работа, но помисли дали няма да ти е тежко да живееш в неизвестното още 4 месеца??? Пиши на Марков на е-мейла - дай му вс инфо + снимките и виж и неговото мнение!
Дано не съм те стреснала, но като лежиш една седмица след амниото и внимаваш - няма страшно! Обмисли Wink Прегръщам те и не плачи, заради бебата - принцеса !

# 144
  • Stavanger, Norway
Първо - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!
angelv , дано всичко се оправи, ноа з съм убедена, че ще е така  Hug Щом и Балев е бил спокоен и убеден, че на този етап няма нужда от притеснение, всичко ще е ОК.
Честито на разбралите пола.
Аз днес съм на работа и сега отивам да свърша още някои неща!

# 145
ааа боби вече съм се приготвила и съм в пълна бойна готовност за болницата.само преди това ще минем да си купим някой неща за ядене вкъщи,че тези застрахователи ни ошушкаха и гледам да не пазарувам така яко,та сме привършили запасите. мерси,че помниш с такива подробности чак и желанията ми хахаха...хайде сега се надявам да ме прихваща от теб в този момент. ти лежи и внимавай със свекървището Crazy

angelv много,много,много стискам палци и се надявам това да е една от многото фалшиви тревоги,които бременността поражда!!!! контролирай се,както те съветва и боби и мисля,че ще сведеш тревогите до минимум!  Hug

Честит празник на всички!!!!! дано за мен се превърне в личен празник

# 146
angelv, не знам за какви кисти става въпрос, но при нас имаше подобен проблем. Имаше CPC /choroid plexus cyst/ в едната половина на мозъка. Това всъщност е течност, която нормално е там при формирането на мозъка, но към 18 седмица е редно да се абсорбира. При 1-3% от бебетата тава става по-късно. На нас ни казаха да не се тревожим, при положение, че е само една изолирана CPC  и няма други проблеми - сърдечни, бъбречни или малоформации на крайниците. Това относно Синдрома на Едуардс, защото при  50 % от случаите има такива кисти, но заедно с другите проблеми. За синдром на Даун, доктора каза, че е важен теста от 12 г.с., както и наличието на назална кост на ФМ. При добри резултати на БХС казаха, че няма нужда от амниоцинтеза, а само проследяване на кистата. При нас  изчезна в 20 г.с. , но четох че това обикновено става доста по-късно.  Малко объркано стана  newsm78 Така, че не се тревожи, всичко ще бъде наред. Ако имаше наистина сериозен проблем биха ти предложили амнио.  Heart Eyes Hug

# 147
  • IT
angelv стискам палци всичко да е наред

# 148
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК  bouquet

За асансьорната драма-не ми се коментира.За мен вина има и в двете страни.

Снимката на ехо-ми е на хартия.Преснимах я с фотото и я качих тук Peace

Ангелв-не се притеснявай за тези кистички.Една мама от Августки,коятоще ражда второто си през Април също сега имаше подобен "проблем".
Ходи на хиляда лекаря и всички и казаха,че щом другите показатели са ОК,това не е страшно и НЕ ГОВОРИ за генетично заболяване.Изчезват до 26 г.с.Тя вече е в 31 и няма и помен от тях.При тях бяха в двете полукълба.Всичко ще е наред Peace

Аз няма да имам комп,тези дни.Ако някой има празник или РД,да му е честито от сега  bouquet
Сю,лек път и другият път като се включиш да е от Бг земя.Представям си как се вълнуваш Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Лек ден,момичета Hug

# 149
Благодаря на всички за милите думи! Ние вече сме определено по-спокойни, а и при положение, че има явно толкова случаи, в които ги е имало и са изчезнали, вярвам, че и при нас ще се случи точно това.
Боби, мислихме си за амнио първия ден като разбрахме, даже почти се бяхме решили точно защото е най-сигурният начин да разберем какво става. Още повече, че не съм правила ранен БХС, нито ранната ФМ, и това добавяше към несигурността. Някакси обаче страха от усложнения в резултат на евентуално амнио и вярата, че в крайна сметка всичко ще е наред надделяха. Сега вече окончателно сме се отказали да рискуваме, и сме решили да чакаме до следващия преглед, когато вече ще са се махнали  Praynig Praynig.
Благодаря ви отново  Heart Eyes Heart Eyes, и съжалявам ако съм досадила  Tired!
Siiu, лек път !

Общи условия

Активация на акаунт