Отговори
# 90
  • Плевен
кирова, честито и на теб за момата. Хвърли и ти прашец, че да ме прихване  Laughing.

# 91
  • София по рождение
Боже колко сте изписали, не мога да ви смогна...

Пума, това вече надмина всичко! Браво за темата и за оформлението, адски полезни линкове! Бравос! Peace

Някоя от вас още в предишната тема беше писала, че ще взима количка Хаук от представителния магазин в София. Къде се намира той? Аз разбрах само къде е офиса им в София, но не и да имат представителство тук? Аз също ще купувам такава.

А що се отнася до модела "Кондор", тази с трите коша, не струва 400 лв, а е към 700 лв. Това еми отговориха в отговор на запитване до фирмата по мейл.

Да ви се похваля, моето бебче получи своята първа мартеница...един щъркел от баба си...Толкова е сладко, вече го броят и него Joy bowuu

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 15:02 от helli_sun

# 92

А що се отнася до модела "Кондор", тази с трите коша, не струва 400 лв, а е към 700 лв. Това еми отговориха в отговор на запитване до фирмата по мейл.

Аз я видях за 600, но честно предпочитам да дам малко повече пари и да взема количка, чийто кошове се сменят а не да се редят като щайги един върху друг, както е при този Хаук.

# 93
Кирова, Хексе - браво за радостната вест с розов цвят! Тъй де, да се позатвърдят и дамските редици Wink и за изследванията браво! Така с хубави новини е много сладко!

Маритааа, тез хавлийки от 60 франка при нас са 12 евро 70/70 и 16 - 100/100, даже може името да ти избродират. Влез в www.autourdebebe.fr мисля че гледах Wink има чудни цветове. Ако имаш машина - 3,95 е двойната ширина на хавлиената материя на руло, която се продава, трябва ти същия цвят памучна панделка 4,5 метра да обточиш и дори в ателие да дадеш да ти ги ушият за 20 евро ще имаш 3! Защото винаги си трябват хавлийки, 2 са малко според мен.
А моята любима количка е 229 + кош зимен 129 + 169 е стола за кола, който се щрака на количката (лятната екипировка се сваля), което е 530 евро, т.е 1050 лева близо, ако хвана някоя промоция - още по-тънко, да видим какво ще е накрая.

Аз съм на 8.3 понеделник на ехограф, прегледа докторката ми го отмени да не трамбовам и на 9-ти, щяла да говори с ехографиста да ме "замери" и прегледа - та ще има 2 в 1;-) ще знаем подробности за тоз етап, дано казват тук тегло и ръст по ехограф да сравня с вашите гиганти (по книга трябва да бъдем 27 см и 650 грама максимум, но тя нашата в началото вървеше тънка и дълга, та да видим сега).
Марита, пращам ти и аз женски прашец за утре!

Изучавам ви сега списъците и ме хвърлихте в питанка...в икеа леглата са от 59 до 119, матрака най-скъпия е 60 евро, което излиза 350 лева, до 600 ще ги докарам с комод и повивалник...уф, ще мисля по-натам, мисля, че ми е празна тиквата малко. Вече от 24 часа свеки е тук и ме мори главоболие...

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 15:40 от bobi40

# 94
А какво мислите за количките X-LANDER 3 in1 ?

Ето този модел ми харесва http://www.kasidabg.com/3-1-xt-red-2009-x-lander.html

Харесва ми, че е 3 в 1,  че е с големи помпащи се гуми, и така като гледам кошовете се сменят. Не съм я виждала на живо обаче и се чудя къде мога да я намеря във Варна ?

Цената също е добра спрямо останалите модели 3 в 1

# 95
А пропо, fl0, има ли някаква закономерност, че при второто бебе по-леко минават първите дни за гърдите? В смисъл, имам ли шанс този път да се размина с огромните болезнени гърди, непрестанното изтичане на кърма и подобните неприятни работи през първата седмица-две? Времето между края на първото кърмене и началото на второто ще е 6 месеца +/- две-три седмици;  принципно съм решила да си помъкна в болницата помпата и малки контейнерчета в термо чанта, ако се налага пак изцеждане между храненето или преди него поне да не хвърлям, а да събирам и да замразявам за по-натам, коластра/кърма, каквото е, ще е повече от полза отколкото в мивката. Но ако може да се размина с това ще съм доста доволна  Mr. Green

Закономерността е, че сега знаеш какво да правиш и как да избегнеш всички тези неприятни моменти  Grinning отговорила си си в следващ пост, аз нямам какво да добавя  Peace

"Сега съм наумила да си слагам бебето да суче от първата минута още, да го държа цяла нощ закачено ако трябва, но да не си причинявам такива чудесии като предния път - паузи по 4 часа (щото то спи) изчакване да ревне, съответно препълване и прочие... да седи залепено да суче три дни, да се регулира системата и после Атака по градинките  Mr. Green То и без друго в болницата друга работа нямам  Crazy"

това е истината, когато бебето се постави на гърда възможно най-скоро след раждането и се кърми често, при първи сигнали за глад ,а при сънливо бебе дори се буди, то много по- вероятно е да се майката да се размине с препълнените гърди и дискомфорта  Peace за това и помпата може да ви е излишна, а в крайна сметка за да сте по-спокойни можете да си изберете да покажете на таткото и при нужда да ви я купят и да ви я донесът в болницата.

малко личен опит, 4ти ден след секцио гърдите са камък нищо не излиза с помпата, гърдите са толкова твърди, че помпата не може да направи вакум, бебето не може да захапе такава гърда, аз седя с препълнени гърди и ми се реве, бебето седи гладно и го тъпчат с АМ  ooooh!

Ето и план за действие с препълнени гърди
  приложим в РО Grinning
- топли компреси( напоен памперс с топла вода върши страхотна работа)налага се на гърдата без да се засягат ареолата и зърното!
- изцеждане на ръка колкото да омекне ареолата за да може бебето да засуче  http://video.about.com/breastfeeding/Hand-Expression-Technique.htm техника за изцеждане на ръка, лесна и щадяща гърдите
- кърмене
- доизцеждане след като бебето се е нахранило САМО ако има още напрежение или бучки!!!
- студен компрес за да успокои тъканите
- почивка

# 96
Фло, и при мен стана така - 4ти ден след секцио..силно препълнени гърди, които обаче само с помпа успях да изцедя малко. Тази техника...защо ми се струва неефективна... newsm78, че то тече едва по капка...има да се стискам така до посиняване.. Иначе точно по този начин съм пробвала и аз, но..уви ..само капки..точно както е на видеото. С помпата течеше на струя. На мен все ми се струва, че трябва да има засмукване..така само със стискане на ръка... де да знам..при мен не стана де Sad Сега след като ми е второ раждане е възможно да не се стигне до там, но след като пак ще бъда секцио, пак 4 дни ще седя с пълни гърди..определено ще ми трябва помпа... поне да дават на бебето от коластрата, а не както миналия път да го хранят с АМ в първите дни.

# 97
Да се отчета, че съвсем ще ме забравите  Crazy
ЧАСТИТА БАБА МАРТА със закъснение, да сте здрави, румени и усмихнати!
Ч.Р.Д. на Пчеличка и на Селма ( на патерица ), само хубави емоции да ви спохождат и след някой месец - най- сладките бебоци!!
На Хексе и на Кирова честити моми!

За отчета - в петък бях на консултация, отговаря на 23-та седмица, 600грама, аз съм вече 7кг отгоре, с нисък хемоглобин и все още с контракции, явно така ще си го карам до края  ooooh!
За покупките да кажа, разглеждах разни примерни списъци и поразпитах мойте приятелки ( всички са с малки деца ), та тяхното общо мнение е, че има доста излишни неща, има списъци по 2 и повече страници. Иначе мене ми се искаше всичко да си купим ние по наш вкус, но сме в ново жилище, имаме още неща да докупуваме по обзавеждането, живеем в два града, като и в двата плащаме сметки и май множко ни дойде, та ще взема всичко,което ми предложиха приятелките ми, без дрехи и количка, тях държа да си ги вземем ние, а пък за количката не ми е удобно, повечето са с по едно дете, все ще си им потрябва и отказах на тези, които предложиха.
Май станах многословна, ама нали всичко да си кажа... Embarassed

# 98
момичета, моята количка за първото бебе я взех на старо от продавалника. дори пътува от софия за варна. беше наистина като нова и смятам, че направих сполучлива покупка. мн избирах и се чудих тогава. информирах се и бутах чужди колички. сега съм щастлива че ще изгледа без проблем още едно бебе. нова струва доста. говоря за Queeny Speedy. исках да е триколка, защото са доста по-маневрени, да е с голям летен кош и големи гуми. не е много малка и компактна, но се свалят гумите и без проблем влизаше в багажника на старата ни Fiesta. исках да ви обърна внимание на това, че много от новите модели са кунструитани по следния начин: летния кош , когато детето заспи, вместо да му се пуска плавно гръбчето назад, се килва целия кош. и всъщност детенцето спи с 2 чупки - веднъж дупето и кръста и втори път - в коленцата. аз държах страшно много летния кош да има почти пълно легнало положение, а не да е като катурнат стол. зависи кой колко смята да се мота по улиците, но аз лятото живях в морската градина почти  Joy за съжаление малко преди да забременея продадох коша за новородени и сега мисля да карам с кошничката за кола. има много бебета изгледани по-този начин, ако ми се стори неудобно ще му мисля после. така или иначе първите месец - два разходиките няма да са мн дълги, че има и батко за гледане, но ще видим. само да сме здрави  Grinning

# 99
А какво мислите за количките X-LANDER 3 in1 ?

Ето този модел ми харесва http://www.kasidabg.com/3-1-xt-red-2009-x-lander.html

Харесва ми, че е 3 в 1,  че е с големи помпащи се гуми, и така като гледам кошовете се сменят. Не съм я виждала на живо обаче и се чудя къде мога да я намеря във Варна ?

Цената също е добра спрямо останалите модели 3 в 1

не съм ги виждала във варна, но цената е много добра наистина. пише че е промоционална за поръчки през сайта обаче. много ми допадна на мен, ама все пак доста прилича на моята  Grinning

исках и друго да кажа на тези, които са се спрели на по-едри колички. мерете колко са им широки задниците (демек при колелата) и си измерете и отворите на асансьора. защото аз буквално минавам на 3 см. но предварително знаех че ще стане.

# 100
Бубурина, аз това забелязвам, 4е дори пълното легнало на комбинираните коли4ки, не е съвсем равно.. винаги има една неравност, която се пада точно на кръстчето на бебето, дори и да е покрита със нещо пак не е равно. Аз много се чудих  кое е по-добре, дали да взема комбинирана със кошничка за кола, или модулна 3 в 1. Вярно е, че коша ще се ползва една зима, но пък си мисля, че ще е удобно да може бебето да се пренася (особено като е заспало по време на разходката) директно с коша, или ако се ходи някъде на гости на пример баби дядовци, то ще може да си спинка в коша..изобщо..много мислих и стигнах до извода, че определено си струва зимния кош. Въпроса е, че като гледам хубавите модели са над 800-900 лева..

# 101
Да,това с асансьорите е проблем.Обаче аз като питах в различни магазини,ми казаха,че количките се правели по стандарт,да влизат и в Асансьорите на старите панелки (като нашата),дори и тези за близнаци..Сигурно в чужбина си имат панелки.........ама както и да е.

В Айко има намаление на колички-43%.Мисля,че имаше и тази дето сте показали сега,но в бежово.Имаше доста модели,ако някой го интересува,може да види.

Относно цените на количките-марковите модели са си с каталожни цени и шмекерии няма.
Такива като "Чиполино" и "Бертони",които имат немски и китайси продукции,варират в цените,съответно и в качеството.
Не казвам,че не стават разбира се,някой да не се обиди.

# 102
Aз понеже не мога да се включа в разговора за количките и креватчетата, реши да Ви покжа нашият малък юнак Simple Smile
Моля запознайте се Simple Smile
http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs414.snc3/24989_34 … 781_3210226_n.jpg

# 103
Ехааа,Юлченце,колко е миличък и нежен.Нашият изглежда един сериозееееен Laughing

# 104
Бубурина, аз това забелязвам, 4е дори пълното легнало на комбинираните коли4ки, не е съвсем равно.. винаги има една неравност, която се пада точно на кръстчето на бебето, дори и да е покрита със нещо пак не е равно. Аз много се чудих  кое е по-добре, дали да взема комбинирана със кошничка за кола, или модулна 3 в 1. Вярно е, че коша ще се ползва една зима, но пък си мисля, че ще е удобно да може бебето да се пренася (особено като е заспало по време на разходката) директно с коша, или ако се ходи някъде на гости на пример баби дядовци, то ще може да си спинка в коша..изобщо..много мислих и стигнах до извода, че определено си струва зимния кош. Въпроса е, че като гледам хубавите модели са над 800-900 лева..
определено 3 в 1 е по-добре. бях така първия път. но сега не ми се купува на нова сметка пак кош за новородено, но ще видим. аз лично първия път го ползвах до януари месец (децата живот и здраве ще са с точно 2 години разлика и първото също е родено края на юли). после вече не ги свърта вътре. искат да се кокорят. на са и вече почти човечета, та им е време да се преместят в по-отворения вариант. ааа и при мен има и друго нещо. тъй като столчето за кола на баткото си стои монтирано на задната седалка, незнам дали би имало място там и за коша за новородено, ако е заспало бебчето. май по-скоро не, въпреки че старата Fiesta я сменихме с уж по-голямо комби  Joy . казвам уж, щото пак няма място за нищо. абе я по-добре кажета какъв автомобил да си купим ние многодетните  Joy

Общи условия

Активация на акаунт