Отговори
# 75
Благодарим за прашеца ,нас вече ни хвана

# 76
мдаа...и аз д акажа,че 5000 лв са за глезотийки и луксозни неща.тази сума ще ми стигне на мен тук,където съм.някои неща са същите цени,както в българия,но някои са ужасно скъпи.например едно легло струва 300/500 франка (1фр е равен на 1.30 лева),количките са същите цени,и мебелите май общо взето,но....дребните неща са скъпи тук.дрешки (ако не ходиш да търсиш намаления и тем подобни),хавлийки,одеалца...ужас.например имам един каталог от магазина до нас и гледам вчера една хавлия,която е просто обикновенна кърпа с бродирано мече на нея струва 50 франка,а тези с триъгулника,дето като качулка,но пак просто кърпа е 60 фр. аз именно тези са съвсем малко бебе харесвам,но...няма да дам 120 фр само за хавлийте му.ще ми пращат от българия май.една вана със стойка струва 90 фр.аз мислех да взема смао стойка,че вана ни подариха,но сега като прочетох,че е много нестабилна и се ползва кратко се отказвам.ще си го слагам на една маса и там ще го къпя...или пък в голямата вана като поотрасте.абе какво да ви кажа...глупости на търкалета няма да купувам и аз.това бебефони (в апартамент живеем),стерилизатори и всякакви гъзомийници,както обича баща ми да казва за ненужни съдинки не ми трябват.ще стерилизирам по старите методи и така......помпа за кърма,ако се наложи ще купя,но не преди това.предишния път ми трябваше,но тук в болницата дават всичко,а се стои 4 дена там.демек таткото има време да заприпка да ми купи,ако преценя,че ще ми трябва вкъщи. и аз от легло,повивалник,количка и нещата,които са от пурва нужда няма да пестя обаче.количката з амен е супер важна и повивалника,че хванах дископатия със сина ми без този мебел.сега го купих първо него хахахахахха

Хексе давай от прашеца,че съм 60/50 за момиче и искам да се увеличи Grinning утре съм на лекар и дано ми кажат вече със сигурност! честито на теб!

# 77
Момичета, няма ли да направим една софийска среща Grinning

Бъги, която се позагубила от много време, се беше наела да ни организира предния път. Ама февруари нали захвана люта зима и последно се разбрахме час, място и ден от седмицата да останат същите. Само конкретния ден да уточним като се позатопли...

Ето тук е старата тема Софийска среща на очакващите бебета през ЮЛИ 2010

Та кажете как да процедираме  Wink Аз сега съм отпуска 2 седмици  newsm18 и би ми било мн приятно да се видим  lalalala

Хексе
, много се радвам, че резултатите ви са такива, каквито ги чакахме  Hug Peace

# 78
Аз имам същата помпа на авент, гледам че е паднала цената даже! Това с помпата е много индивидуално. Помпата ми е вършела страхотна работа, но чак след три-четри месеца, когато целта ми беше да изцедя голямо количество; в първите дни можех единствено на ръка да цедя. Има един начин, който се задейства много лесно - палеца и показалеца се слагат около ареолата, да прилепнат колкото може повече към кожата; натиска се леко "надолу" - към гръдния кош и чак тогава се стискат леко пръстите един към друг. А с помпа в началото е малко рисково, именно защото може да се предизвика хиперлактация, докато с цедене на ръка не е толкова лесно това. Но всяка ситуация е различна и индивидуална  Peace  (естествено, ако ми се наложи да храня само и единствено с изцедена кърма, и това за много месеци напред - без да се замисля ще дам и 300лв за хубава електрическа помпа, за да си улесня живота!)
Едно време не помпите, а татковците вършели тази работа - хем евтино, хем приятно   Laughing hahaha Joy
А туй хич не е смешно  Mr. Green В началото, когато ми се препълваха гърдите, никаква помпа не помагаше - започваше да тече единствено докато бебето е на гърда; така че точно мъжът ми беше натоварен с дейсността Помпа - аз кърмя от едната гърда, а той цеди от другата в една чашка  Crazy Пълен цирк бяхме...  Сега съм наумила да си слагам бебето да суче от първата минута още, да го държа цяла нощ закачено ако трябва, но да не си причинявам такива чудесии като предния път - паузи по 4 часа (щото то спи) изчакване да ревне, съответно препълване и прочие... да седи залепено да суче три дни, да се регулира системата и после Атака по градинките  Mr. Green То и без друго в болницата друга работа нямам  Crazy

# 79
Ох,аз съм като бомба със закъснител,но ще ме извините... Crazy
Моля,тази количка Хаук с трите коша да ми я покажете за 450 лв ,че адски ме интересува,аз харесах една триколка за 320,не помня каква марка беше,но като гледам 3 коша и 450 лв се заинтригувах адски Peace

Честито на Пчеличка,много здраве   bouquet
Честито на разбралите пола  Hug

# 80
  • Бургас
Здравейте момичета.
Днес си е ден за  лежане,добре че вече не ходя на работа.
Гледам че някакви космически суми обсъждате,как само не са ви нужни толкова скъпи неща,но всеки знае себе си.
acid,количките на Хаук са хубави и удобни,единия модел е Малибу,другия Condor едната е цяла дръжка Кондора е с две.
http://www.hauck.bg/hauck/road-2-3b-6.html
http://www.hauck.bg/hauck/road-2-3d-6.html
Това са линковете,но в магазина в който работя са 539лв,има и промоции когато стават 519лв.
Също да напомня,че се продават и комплекти от помпа за кърма,стерилизатор,шишета,залъгалки и де,за 159лв,така че не е необходимо да се взимат отделно.
За бебефона,200 лв е този с видеонаблюдението май,напълно ми е бил излишно да купувам такова нещо.
Също съм на мнение,че най скъпото за едно бебе е АМ и аксесоарите необходими за да се осъщестява изкуственото хранене.
Моето трето дете първите 6 месеца се нуждаеше само от памперси и гърдите ми,дори залъгалката ни беше излишна.
Пчеличка,честит рожден ден,много здраве и успехи ти желая
Хексе,честито ти здраво момиченце,може ли да мина под арката от розов прашец Grinning

# 81
Честити розови гащи.   bouquet

За помпата на Авент - страхотна е. Ползвах я много първите месеци по стечение на обстоятелствата. Пробвах и други модели, но с тях ми беше мъка. Заслужава си паричките, а и гледам по-евтина е вече.

# 82
  • София
Пчеличка, ЧРД! Да си жива и здрава и разкошно бебче през юли!

Сега за бюджета. Аз се хванах и си направих една табличка в ексел. Сметката ми излезе 3100 лв, като включвам следните неща:

За стаята - 800 лв.
Включва: масивно дървено легло (красотите от ПДЧ за по 500 лева изобщо не са ми по вкуса, защото знам как се чупят, отлепва им се ламината, отврат), матрак Магнифлекс, две подложки за матрака, два пълни спални комплекта с обиколници и два комплекта чаршафи, маса за повиване (най-обикновена масивна дървена маса, скриновете с повивалници са: 1 от ПДЧ и 2 тесни), кош за пране, пелени

Количка - 1350
Чико Трио С3; надявам се да не ми се налага да купувам друга до края

За хранене - 50 лв.
Ще купя 1 шише за всеки случай. Много ми се иска да кърмя. Ако се наложи после ще докупувам.
За стерилизиране смятам да ползвам нормална кухненска пластмасова кутия с капак. Слагам нещото вътре, 250 мл вода и малко сода, и хоп в микровълновата. Ще купя и комплект лъжички за всеки случай - 5 лв.

Дрешки - 150 лв.
Включва боди с къс ръкав - 3 бр.; боди с дълъг ръкав - 3 бр.; ританки - 6 бр.; блузка с копченца - 2 бр.; гащеризон с къс ръкав - 2 бр.; гащеризон с дълъг ръкав - 4 бр.; чорапчета - 6 бр.; шапка - 2 бр.; ръкавички - 3 бр.

За хигиената - 200
Включва вана, хавлийки - 2 бр., гъбка за къпане, козметика (първоначално зареждане, разбира се..), прах за пране

Разни аксесоари - 350 лв.
Включва четка и гребен, нокторезачка, 2 бр. биберони залъгалки, шезлонг, бебефон. Тази група май най-лесно се орязва при необходимост. Първо ще отрежа шезлонга, ако се наложи.

За мен - 200 лв.
Включва помпа за кърма на Авент, подплънки, 2 бр. сутиени, 2 кутии еднократни бикини

Всичко 3100 лв.

Разбира се тук не включвам колко ще струва самото раждане. Всъщност нямам никаква идея по този въпрос.

# 83
тази коичка Хаук "Кондор" я гледах в Хиполенд. Много искам да вземем 3 в 1, и отначало много я харесах, ..докато не я пробвахме обаче. Защото зимния кош се слага върху летния..и така се ползва. Количката става много обемна и летния кош много неприятно те ръчка в колената. Изобщо що за идея е да слагаш единия кош върху другия?!?! За съжаление май това е най-евтината количка която намерих 3 в 1. Всички други ги намирам на цени 750-800 и нагоре.

# 84
Момичета, благодаря ви за отзивите за помпата на Авент! В сайта тази цена 61.50 е промоционална само до 30.03, след това ще се продавя на редовната си цена от 80-82 лева. В магазин я видях за 80 май. Така, че аз мисля да си я поръчам от сайта преди да изтече промоцията (по случай 25 години Авент)

Хексе Hug много се радвам, че всичко е наред с госпожицата Simple Smile

# 85
Честита Баба Марта и от мен малко позакъсняло !
Пчеличка,ЧРД !Да си жива и здрава,лека бременност,много усмивки и здраво бебче през юли!
Аз лична не съм се замисляла за съставяне на списък за необходимото ми за бебчо,предполагам,че се успокоявам с идеята,че има още време,но дали... newsm78Като гледам,ще трябва да се замисля в най-скоро време за това.

# 86
  • Тук и сега
acid, да не съм те подвела, моделът е този:

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/10862

но го гледах вчера в Комсед мисля за 450лв. Но може да е бил миналогодишният, който даже е по-лек с 1.5 кг.

vtrendy, тези еднократни бикини са като килоти. Защо ги предпочиташ пред обикновените?

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 14:39 от murzel

# 87
Puma, благодарности за новата тема, която пак светкавично бързо напредва Rolling Eyes Мен ми стига само да ви чета, защото обсъждате всичко, което ни вълнува, пък и трудно смогвам с изчитането Wink

# 88
  • София
murzel, нищо не разбирам от еднократните и нямам предпочитания, просто избрах някакъв модел, за да имам заложена цена в бюджета; всъщност не съм сигурна дали ми трябват, но за в болницата сигурно е удобно от хигиенична гледна точка;

# 89
Опаааа,още една мандама в списъка HugКирова,ЧЕСТИТО  bouquet

Хеске,радвам се,че всико е ОК Peace

Бебефон на нас ни подариха и си е чисто нов.Изобщо не съм го ползвала.Според мен е нужен,ако живееш в къща.В 2-те стаи на апартамента,май не ми е нужен.

Освен еднократните бикини  си сметнете и лигнина.В Родилното се харчи като топъл хляб ooooh!

Еднократни аз си бях взела на Чико-то май други нямаше тогава.Найстина са удобни за в родилното,защото не переш-сменяш и хвърляш.Подплънки на Авент-много удобни.

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 14:53 от ***Ади***

Общи условия

Активация на акаунт