Отговори
# 60
Nativentsi, Bambiniq, и аз като вас - имам едни миниатюрни чорапета - като за кукла са...и едно жилетче, което купих като ми казаха за резултата от амниото...сега плета, имам шапка и пантофки...а и мен ме стреснахте със тази сума, количката и стола+коша не са повече от 1000-1100 лева, легло, повивалник със комод, вана със стойката и кукуна, дето искам да взема - още 600-700, та с дрехите не могат да ударя и 3000, тези чаршафи и неща, които могат да се ушият даже мисля ако съм по-добре към май месец да си ги шия. Също и летни и зимни торби (тук им казват риталници буквално), които да "растат"с бебата. Как ги сделахте тия 5000 - убихте всичко детско в мен!!!

Честит рожден ден на Пчеличката! Здрава и засмяна с румено бебе на лято!

# 61
да попитам за помпата за кърма. От предния път имам много лош спомон от болницата когато гърдите ми се бяха надули ужасно много, бяха станали като камък, а нищо не изтичаше. Тогава една акушерка ми се накара и ми каза, веднага да си купувам помпа, зщото можело да получа... мастопатия..или какво каза там. И наистина само с помпата (колкото и гадна да беше) успях да оправя положението. Та въпроса ми е, как така някой от вас не ползват помпа в такива моменти? Аз на ръка нищо не можех да изцедя, освен капчици...само с помпата излизаше на струйка. И другото което се сещам, е че ми се е случвало да изляза и да изцедя предварително кърма в шишенце за бебето. Ако не е помпата не знам как би станало това... Така, че според мен това, че майката кърми, не значи, че не и е нужна помпа...Особено в първите дни, когато, бебето не може да изсуче много, а гърдите са прекалено напълнени.

Конкретно имам въпрос за помпите - харесала съм си една на Авент - ето тази: http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1212&products_id=1212

имате ли впечатления от нея?

# 62
Здравейте!

Честито на рожденничките  newsm59 !!!
На Селма на патерици ...
Да сте живи и здрави, много щастливи и с пухкави и сладки бебчета през юли  baby

Среща на юлските бременни коремчета. 06.03.10 в 16:00 часа, на по кафе в малкия мол в Младост. Среща на входа  Peace

На кой вход? Този на Била или другия?

# 63
Едно време не помпите, а татковците вършели тази работа - хем евтино, хем приятно   Laughing hahaha Joy

# 64
Ч.Р.Д.,пчеличке!  bouquet
И на мен ми се виждат завишени нещо тези цени......ама да всеки , според чергата дето се казва Joy
Аз също мисля да  шия чаршафчетата и всичко де става за шиене Joy, та свекърва ми ми е подарила италианска шевна машина.... Mr. Green
Гадно и влажно време е, ама пак ще изляза да се разхождам, казват движението е полезно ....
Хубав ден Grinning!
Едно време не помпите, а татковците вършели тази работа - хем евтино, хем приятно   Laughing hahaha Joy
hahaha Joy

# 65
Здравейте момичета,
Пчеличке ЧРД бъди жива и здрава   а подаръка ще гополучиш юли месец  Laughing smile3525
Селама и на теб ЧРД на патерици да си ни жива и здрава   bouquet
Аз имах помпа ръчна не помня каква марка беше но ми вършеше чудна работа ,с ръце не можех и капка да изцедя , но съм я дала на някоя мама и не помня на коя точно , пък и след толкова години ме е срам да питам  Embarassed , аз смятам смятам и такава сума не изкарвам , недейте така момичета  Wink прилоша ми , още си обзавеждаме новоя апартамент и вече почна всичко скъпо да ми се вижда  Shocked , ако свекърите не ни бяха купили апартамент , а трябваше ние , сега щяхме да сме като от една реклама със надуваемия дюшек и кофа за маса  Mr. Green , но както и да е живи и здрави да сме и бебка да се роди жива и здрава пък нещата се подреждат  Grinning
Лек ден от мен  Hug

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 12:16 от desivalko

# 66
  • Тук и сега
#CrazyЕеееееееее, вие ме разбихте с тези цифри, честно #Crazy Добре, че ходя по магазините и знам, че има и по-евтини неща. Вярно и мен ме блазни по-скъпото, но с каката минахме доста тънко. Дали сме 1000 лв общо. Всичко, което бяхме купили от първоначалните покупки беше на прилична цена. Сега съм малко по-претенциозна, но ако ви чете някоя бъдеща бременлийка със сигурност вече се е стресирала. Какви са тези 5000 лв newsm78 Хората, които ги нямат сигурно не трябва да раждат ooooh!

Ето един приличен пример.

Количка Хаук + 3 коша - 450 лв
Креватче - 150лв
Дрешки - 200-300лв
Помпа обикновена - 20 лв
Шишета и биби - 20 лв.
Пелена и чаршафи - 30лв
Хавлийка, напикавка, ваничка - 50лв

Тези цени съществуват и не ги пренебрегвайте. Специално вчера ходих до Комсед и имаше на Вис Виталис и на Захи бодита и гащеризончета - между 7 и 12лв от хубаво трико.

А бебето постоянно спи, така че прекалено много гъзарийки ще са излишни. 2-3 костюма се ядват.

Съвсем спокойно можете да минете без стерилизатор, бебефон и още куп неща, които са плюс, вярно, но човек си може и без тях. Плюс това предварителният списък помага да си набавите от близките нещата, от които наистина имате нужда. А не само дрешки.

Ето Ви и един "високопарен" /както казва баща ми/ списък:

Количка Стоке или Куини или друга по-усукана - с кошове - 1500-2000
Креватче - 400-600, може и по-скъпо
Помпи, шишета и др. екстри - 500-1000
Дрешки - Майорал, Фокс Кидс, О Азис Grinning, Бебето и др. по-така - едната по 40 лв.
И няма смисъл да продължавам зак.щото дотук съм над 4000 Rolling Eyes

Забравих, Пчеличке, да си ни жива и здрава, много усмивки и положителни емоции! И за подаръка - вече ти го пожелаха!

енлайт,
това е една от най-добрите помпи. Всичките ми приятелки ползваха такава. Само аз преди години не се прежалих да дам 100лв и си взех една обикновена спринцовка, но пък ми вършеше чудесна работа. Няма да съжаляваш. Този път и аз ще взимам тази.

# 67
Среща на юлските бременни коремчета. 06.03.10 в 16:00 часа, на по кафе в малкия мол в Младост. Среща на входа  Peace
На кой вход? Този на Била или другия?

Идея нямам, аз не съм била там никога, централен вход няма ли  newsm78 Ако има на него  Crazy

Който е писал скоро си е получил личното съобщение. Това беше от мен. Утре тръгвам и няма да ви чета следващите дни, но ще се постарая днес вечерта и след това преди срещата в събота. Ако има нещо моля, пишете ми на лични!

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 12:20 от Siiu

# 68
Здрасти на всички!!!

Ама какъв дъжд се сипееееее ooooh!

Аболютно не съм съгласна,че не трябва помпа.Не всички бебета се закърмват лесно.Някои се раждат по-малки и необходимо хранене от шише и цедене,други се раждат секцио и пак е необходимо цедене,поне в началото,може да ти се наложи да излезеш някъде и да оставиш кърма,може да имаш свръх лактация,а със сстискане да не излиза нищо (както бях аз).Помпата си е абсолютно необходима Peace

nlight, аз имам тази помпа-много съм доволна.Купих я в комлект с контейнерчета за съхраняване на кърма. Peace

За сумата която твърдите,че е много,сметнете я накрая.Повчето евтини неща ,поне в Бг,изискват повторна покупка после.В Сф креватчето ни струва 420 лв,в Сандански 150 лв.Това в Сандански вече се крепи на магия,защото е предимно от талашит.За количките-повечето ми познати си купиха колички за по 250 лв,след което си купиха и по още 1 лятна.Това беше 2007 год.Сега не знам каква количка по-сносна можеш да намериш за под 500 лв.
За дрешките и джундурийките,пишете си паричките от сега и накря сметнете всичко на финала (говоря за първескините).
За тези като мен,естествено сумата е различна Peace

Мързелче,найстина ги има тези цени,но въпроса опира и до качеството.За количка и креватче едва ли някой би пестил пари,защото това се ползва доста дълго време и при това ежедневно.
Аз също съм купувала дрешки предимно от Вис Виталис (любими са,както знаеш Peace).Бебефони и стерилизатори найстина може да се спестят.Евтините шишета (като тези на КАмера),не мисля,че бих си тормозила детето с тях,и т.н.
Как успя да купиш пелена и чаршафи за 30 лв Shocked

# 69
  • Тук и сега
Момичета, няма ли да направим една софийска среща Grinning

# 70
  • Плевен
Аз съм съгласна с мързел и списъка и. Само дето за креватче ще дам малко повече, а за количка, по-малко. Стерилизатори и скъпи помпи за кърма  - едва ли ще взема. В крайна сметка ние на времето все с такива глезотии  и незнам си кви работи сме гледани, пък сега какви жени сме. Вярно и аз искам за първото си дете да имам от всичко най- най, ама наистина си е всеки според чергата си.

# 71
Баба Марта бързала, мартенички вързала, на момиче и кокиче, на момче и на дръвче!Аз пък връзвам на теб,с пожелание за късмет!Честита баба марта и от мен.

# 72
  • Варна
Днес ми излезе и цитогеничния анализ - всичко ни е наред, здрави сме. Ще помоля Пума за един розов щъркел. 4470

Ето и ако някой има нужда от розов прашец:

newsm06 babydust7 babydust7 babydust7 newsm06

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 12:44 от Хексе

# 73
  • Плевен
Хексе, честити розави гащи.
Пускай прашеца, че довечера и аз съм на док и да видим какво ще е.

# 74
Момичета,запишете ни към госпожиците stork-girl:.Ще си имаме момиченце и много се радваме моят мъж.

Общи условия

Активация на акаунт