Лили Иванова- горгона или примадона на българската естрада

• 23 616
  • 385
  •   1
Отговори
# 135
Лили, какво да кажа за нея...
Че има глас - има... Харесвам песните й и уважавам таланта й, но - до там!
Всичко останало толкова много лъха на байганьовски манталитет, че чак ти загорчава и ти идва да повърнеш...

# 136

По-нагоре се споменават Марги Хранова и Йорданка Христова. МАрги наистина не си спомням да е правила концерти в зала 1, но тя си има нови песни, които, уви, не се излъчват по медиите. Същото мога да кажа и за Й. Христова - тя всъщност е правила 3 такива концерта и трите имаха коренно различна концепция и визия. Изобщо имат си нови песни, имат си и изяви т. нар. стари естрададжии, но просто не се въртят по медиите толкова много и съответно тях си ги помнят и знаят ценителите (дърржа да отбележа от всякакви възрасти!).

Ами Маргито тихо и кротко понапълня, стана баба, пее за удоволствие - за себе  си и за нас, старите фенове.  Страхотен дует направиха с Искра Радева - и двете с дълги, безумно елегантни, черни рокли.

# 137
  • Ямбол
...
Въпрос на личен избор, който не харесва нея или творчеството и има избор не е като да няма , наЛ' тъй  Wink

Ами не е баш тъй.
Да, аз избирам да не я гледам и слушам, но тя ми се навира постоянно в ефир, тя говори и обижда мен в изказванията си, не лично и поименно, но ни споменава като цяло.
Освен това аз данъци плащам, а тя не. Откъде накъде?
Тя постоянно има за какво да хленчи и мрънка. Ами не ме интересуват нейните бабешки болежки и вълнения.

# 138
  • Tам през Атлантическия океан
Лилянa Wink

имаш дистанционно , ползвай го  Hug

..... примерно не харесвам чалга , но тя е почти навсякъде просто
"Цък" и сменям канала  Wink

Въпрос на избор  Peace

# 139
  • гр. Шумен
Ами Маргито тихо и кротко понапълня, стана баба, пее за удоволствие - за себе  си и за нас, старите фенове.  Страхотен дует направиха с Искра Радева - и двете с дълги, безумно елегантни, черни рокли.
Ами аз нали това казвам - и в България и по света, звездите на възраст пеят предимно за удоволствие, а не да се доказват (те вече са се доказали, какво повече на тия години). А дуета на Марги и Искра е наистина страхотен, най вече заради оригиналната песен. Изобщо Марги има интересни, необичайни песни (къде другаде сте чували в поппесен да се пее "мразя те").
Лили има между другото шампионски характер, което наистина ценя в нея и смятам, че при един друг биограф (не КАрбовски), а и при по-друг неин поглед върху нещата от живота, би се получила наистина интересна книга за нейния живот и успехите й (нещо като книгите за НЕшка Робева на Маргарита Рангелова) - без жълтини, но пък с много човешки и творчески изживявания.
Жалкото е обаче, че промените в характера й с възрастта не са от най-симпатичните. Бе винаги съм смятала, че човек може да остарее като се вдетини или като изтрещи. ПЪрвия начин е привлекателен - ставаш симпатичен, ведър, разбираш се прекрасно с децата и тийновете, докато при втория ставаш досаден, мнителен, мърморко и си мислиш, че все някой ти пречи и не ти се обръща достатъчно внимание. При Лили, уви, се получава второто!

# 140
  Понеже е празник, хайде малко българска музика да послушаме. Най-доброто !

Една от най-хубявите песни на Лили Иванова е "Стари мой приятелю", по музика и аранжимент на големия Митко Щерев. Те днес са скарани, водят дела и той уж и е забранил да изпълнява пред публика тази песен. Но въпреки, че е "забранено", ние пак можем да си я чуем песента, страхотна е:

http://www.youtube.com/watch?v=wVm9qaDFZEg

Впрочем, на този концерт е с дълга черна рокля...както си му е реда... Grinning  

Поздравявам всички в темата и със следващата прекрасна песен.
  Може да не сте съгласни съсвсем с мен, но Лили Иванова винаги ще бъде част от нашето "у дома"...така е.

Лили Иванова - "У дома"

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 15:14 от С О Н Я

# 141
 Сега като понавърших малко повече години и започнаха разните ми  телесни болежки , на Лили Иванова много искрено й се възхищавам на енергията и здравето, които демонстрира  и й пожелавам дълги години да си ги има жената. На тези години да подскачаш на сцената на 15 сантиметра ток, все ми се струва , че е голямо геройство. Но иначе, Лили Иванова за мене е един дълбоко комплексиран и и спрял образователното си  развитие човек.Комплексите й бликат от всякъде - от сценичното й облекло, от манталитета й на уж жертва,а същевременно хитра и пресметлива като селянка, в почти всяко интервю тя разказва за книгите,които "чете"/в кавички, защото словесно не й личи/ , като се почне от Хемингуей, та се стигне до история на съвременна България и пр.Общо взето духовно беден човек, претърпял развитие единственнно в материален план. И затова, въпреки шампионския й характер, Лили си остана една регионална в европейски мащаб певица. Все ми се струваше , че големите таланти са и големи като хора.

# 142
добре де, обикновенно певците пеят ... а като гледам Лили, тя колкото пее толкова и приказва, тя се интересува от това кой какво казал и как го казал - това са неща които отдавна никой не се интересува от писано или казано по него в адрес

# 143
  • Ямбол
Не само кой какво казал, а и защо някой нещо не е казал.
Беше много обидена и пак мрънкаше, защо президента и политиците ни не й пратили букети и поздравления, когато пя в зала Олимпия.
Тя е Лили Иванова, как така ще я забравят, не ги е срам, бързо да спретнат венци и да й се кланят, на колене ....  Sick

# 144
По принцип избягвам да давам мнения за музикални изпълнители...

Ще се дистанцирам от това кой какъв стил музика харесва и дали ми допада творчеството и гласът на Лили Иванова.

Оставям коментар по две от точките засегнати в темата.

1. Лили Иванова не пее на плейбек... с изключение на песента "Ветрове"... твърдя го със сигурност, защото това ми е професията, без да навлизам в подробности.

2. Суми за авторски права не се изплащат от изпълнителите, а от агенцията за авторско право "Музикаутор"... те са тези, които разпределят сумите събрани от медийте за масова комуникация, музикалните компании, заведения и т.н.

... нещо от мен... много негативизъм се сипе тук от неосведомени хора... стана ми тъжно... това е...

# 145
  • София
Добре де, негативизъм се сипел тук! Ами, каквото повикало - такова се обадило! Не вярвам избирателно да орязват интервютата й и да показват само лошото. Още повече, че нещата, на които съм попадала са били точно на живо. Как не спря тази жена да сипе обиди по хората, с които е работила, как едно благодаря не каза! Тя и да не беше станала толкова известна певица, характерът й пак щеше да се същият.

# 146
   Аз харесвам Лили Иванова. Мрънкала, изкуфяла..каквато и да е..не е на малко години.Има хубави песни, има стил.  Peace

# 147
... да... и понеже законът за авторското право е недодялан, а Музикаутор си прави  каквото си иска авторите решиха да се направят на обидени на изпълнителя и да искат пари от него... кой от вас, ако попадне в подобна ситуация би се направил, че не му пука (ако това е животът ви)...

... господин Митко Щерев колко пъти разпада и събира Диана Експрес... когато му скимне размотава цялата група насам-натам... сега и затова мрънка, че Максим Горанов регистрира най-накрая на негово име бандата и всички там си отдъхнаха...

... Асен Гаргов не замъкна ли цялото оборудване от студиото, което Лили му беше поверила...

... има мнооооого неща за които не знаете, а така отгоре-отгоре гадаете и давате мнения...

... спирам да пиша в темата, че достатъчно се изложих и аз тук...

Успех на всички...   bouquet

# 148
Не ме вълнуват човешките слабости на Лили Иванова. Един умело и използван докрай талант.
"Дори една "Мадона" от Рембранд /ппогледната от близичко е грозна/и целия и гений и талант/е в нейната далечна грациозност"  Поздрав с "Интимно" с текста на  Д. Дамянов http://vbox7.com/play:a784419a&al=1&vid=934829

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 14:29 от valerie

# 149
  • София

С огорчение споделям, че този иначе нелош композитор напоследък изглежда гони славата на омаскаряваната от него певица, списвайки за жълтата преса и жонглирайки с името й.
Лили поне пее... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт