Лили Иванова- горгона или примадона на българската естрада

• 23 622
  • 385
  •   1
Отговори
# 105
С нас или без нас, Лили ще пее докато е жива. Това и баба Ванга й го беше казала приживе.

Често мисля, че именно заради това все още пее. Присърце взе предсказанието.

# 106
Стига бе! Ти си ми набор и не се сещаш коя е Маргарита Хранова?

Е, Гугъл ми помогна, да помня и "козлетата" на Мими Иванова, ама и нея не помня визуално. И чак ама чак икона...

# 107
  • София
Аха, Слънцето ще изгасне, Лили - не!  Wink

# 108
   Не мога да изпитам омраза към баба Лили.
  Признавам, че ми е доста смешно, когато слушам  интервютата и  напоследък. Забавно е, не отричам. Но само толкова. Някаква смесица от състрадание и снизхождение, и съжаление, че старостта не винаги е благосклонна към всички.
  Онзи ден в предаването по БТВ беше с някакъв смайващ тоалет, нещо като рицарска броня, кожено, отдолу бяла риза...абе, смешна беше. Но ми беше много мъчно, като я слушах.

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 18:57 от С О Н Я

# 109
Козлетата не бяха ли на Мими Иванова? Или аз бъркам нещо?
Дадох ти линк на предната страница, не е за козлета.

# 110
Израснахме на нейните песни, тя е част от детството ни, заслужава малко уважение.

# 111
Да де, добавих връзката ми се рестартира, сори... Simple Smile

# 112
Примерно, може и други.
Преди години, повече от 20г, помня, че Маргарита Хранова беше спечелила Мелодия на годината. Може и да греша, бях много малка. А, предната година май беше Лили Иванова. Та, исках да кажа, че и те са достойни, особено в момента по- достойно се държат. А, като гласове не отстъпват.
Аз, преди 20 години я харесвах Лилито, но сега ми стана трудно, даже невъзможно. Но, и когато я харесвах, чак толкова единствена и незаменима не съм я намирала.

Разбирам те, но според мен не важи кой е по-достоен, а кой е оцелял като артист в новите условия, кой е правил албуми, концерти и т.н. Много ясно, че като те няма на сцена изчезваш.
"Културата" ни е пълна с примери за такива изчезвания след 10 ноември - съставите на двореца на пионерите, които бяха страхотни изчезнаха, след като спряха кранчето, но пък детския радиохор и досега си съществува и развива. Тоест, има една адаптивност която или я имаш и продължаваш напред в творческата си кариера, или си построяваш една автомивка и се издържаш.
Иначе по какво мериш 'достойно', освен по това кой какво е изпял, издал, изяви на сцена и т.н.... по това дали е добър човек, или не..

# 113
  • София
радиохорът е на издръжка на радиото. логично е да го има все още

# 114
Достойни като глас и песни.  Няма да скрия, че страничните изяви на Лили не ми дават вече да я чувам. Даже много меко се изразявам сега. Но, дори само концерти да гледаш, без изобщо нищо друго да знаеш, то пак е луда и дива работа.

Че оцелява е вярно. Не знам колко точно концерти прави годишно, но Кичка Бодурова също прави всяка година и пълни зала 1 на НДК. Йорданка Христова не се старае толкова, но и тя прави и тя пълни.
Може и точно това да скапва цялата работа - оцелява, но на всяка цена. Май повече оцелява в жълтата преса, колкото на сцената и на пазара.

# 115
радиохорът е на издръжка на радиото. логично е да го има все още

тя и бодра смяна е на издръжка на двореца, но я няма вече.
а не е по-малко достоен хор. просто едните се адаптираха, а другите не.
маргарита хранова ( или беше мими иванова?) предпочете да си построи автомивка, лили иванова предпочете да се изявява и до ден днешен на сцена, прави музика , работи, опитва се да е адекватна откъм стайлинг , лифтинг и прочие  Grinning
оставям настрана това , че явно е кофти човек, но например и на Стинг му се носи слава ( и име) на уникална гад...

# 116
  • София
Точно за Бодра смяна мога да ти разкажа много неща през последните години, още Бочева като беше жива, но не е тема на този разговор. Във всеки случай историята е много грозна.

# 117

знам, че знаеш, срещали сме се и по други теми за хора.
опитах се да дам пример просто.

# 118
А, аз се опитвах да кажа  Laughing  , че Лилито по- скоро се опитва, да бъде на сцената, отколкото в действителност да е там. Повече е по пресата, повече на хората им е любопитна и чудата, с удоволствие се разнообразяват с битието й, и не чак толкова (или изобщо) с музиката й.

# 119
Композиторите на Лили, живеят на стари успехи, от преди 20 или 30 години. Нищо ново не са създали с днешна дата, а бе стари интриганти. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт