Проблем с биберона

• 1 587
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте,
Обръщам се към вас за съвет.Имам бебе на 4 месеца, като се роди не искаше да суче и се хранеше с биберон (изцеждах и и давах). Когато направи 2 месеца каза не на биберона и започнах да я кърмя. Сега не иска да близне от биберона и не знам как да я излъжа.Ако някой е имал подобен проблем нека помага.

# 1
Може би трябва да опиташ на различни фирми,може пък формата да не се харесва на бебочето.Моето не е имало проблем с бибите,когато се е налагало да изцеждам и друг да го храни,но винаги предпочитам директното кърмене.Успех!

# 2
Дъщеря ми не искаше суче от шише  Rolling Eyes , освен гърда друго не признаваше .... Може да пробваш различни накрайници, силиконови, каучукови, различни като форма също. 
Даването на кърма с лъжичка също е решение, въпреки, че на практика въобще не ми е ясно как става  Embarassed !

# 3
Купихме почти всичко което се предлага на пазара. Пробвахме да дадем и биберон залъгалка. Нищо което е биберон не иска.

# 4
Освен да пробвате с лъжичка .... Аз не бях намерила решение на проблема. Чак към 9ия месец, когато започнах да я отбивам започна да пие мляко от шише !

# 5
Аз имам същият проблем.Моето детенце също не иска никакъв биберон-нито залъгалка, нито на шише.Пробвах както теб всичко което се предлага на пазара, но не иска.Аз и давам по 1 лъжичка вода след кърмене да си изплакне устата, но не знам какво ще правя,ако трябва да я храня с шише.Не мога да мръдна никъде без нея.А да се храни с лъжичка ми се струва много трудоемко.Колко време ще ти отнеме да дадеш цялото количество кърма с лъжичка newsm78

# 6
  • София
Много време ще отнеме, а и доста може да се разлее навън, та и детето ще остане гладно.
Повечето кърмени бебета от един момент нанатък отказват биберон/шише и друго, различно от гърда, но това може само да ви ласкае - явно сте по-добрия избор. Grinning
Знам, че е много досадно понякога да сте залепени за бебетата, но с добро планиране може да откраднете час-два, че и три за себе си - накърмвате бебето и веднага излизате, или пък го взимате с вас при възможност /в слинг например/. Освен това 4 мес. бебе може да поиздържи без кърма - моето веднъж седя 4-5 часа, докато бях на сватба, защото не е искала да суче от биберон.

# 7
Беба започна да пие от биба,чак когато започнах да предлагам вода(към 7-ми месец),дотогава категорично отказваше всякакви други залагалки и признаваше само цица.
Ако все пак се налага да даваш от шише,обърни внимание на размера на бибата(може да е малък номер бибата и да не пуска достатъчно или пък голям)
За бебе на 4 месеца размера трябва да е 3 ако не бъркам.Продавачките на бебешките магазини са наясно,кога какъв размер трябва.

# 8
  • sofia
Аз също не намерих решние,пробвах всякакви биберони,но без успех.Давах сок със накрайник за шише-лъжичка има такива на Camera,и се примирих че моето кърмаче от шише няма да пие.Поне за сега Simple Smile Simple Smile

# 9
Ох, като чета и се отчайвам вече....моето бебе също не иска да яде от шише(а преди месец го правеше с охота Thinking), а и "млеконадоят" явно не е достатъчен като количество и се храним по-начесто (макс. на 2 часа, най-голямата нощна пауза е 3 часа). Опитах различни шишета, но ако успее да изсуче нещо и го изплюва веднага(така, че и с лъжичката няма да е вариант)....
Последно беше с баща си за 2 часа и е посиняла да плаче...
А тя вече суче не само от глад, а и за успокоение ....Лошото е, че ми се налага да я оставям веднъж седмично за 3 часа, а не може да се храни от шишето. Изпадам в ужас като си помисля, какво ще стане ако по някаква причина не мога да я накърмя? newsm78

И аз съм от чакащите "обнадеждаващ" съвет ...

# 10
Здравейте мами! И аз ще се присъединя към вас. Моето бебе, когато се роди, не можеше да захване гърдата. Първата седмица ме измъчи, цедих му в биберон и така ядеше. Една седмица след като се роди, реших да го науча на гърда, макар и трудно да беше за него. И оттогава до сега, /а той вече е почти на 5 месеца/ не иска нито биберон, нито залъгалка. Пробвали сме по какви ли не начини и не иска. Нито сокчета иска, нито вода, но забелязвам че като му ги дам с лъжичка-всичко си изпива. Това е голям проблем за мен, аз не мога да мръдна на никъде. 5 месеца си седим само вътре и никъде не ходя без него, понеже няма и никакъв режим на хранене-на поискване си е и до сега. Просто вече не знам как ще го науча поне сокчетата и водичката да пие.  newsm78

# 11
  • София
Girl from Ipanema - когато кърмата не е достатъчно - бебето започва да суче по-начесто, за да вдигне количеството - храни я начесто и не я ограничавай. Сучене на 2 часа за 4 месечно бебе не е странно и ненормално, а пък нощното хранене спомага най-много за увеличение на кърмата - заради хормона пролактин. Всички бебета сучат и за успокоение - това им е най-сладкото занимание, независимо дали са на 1, 4 или 24 месеца. Grinning Ако смяташ, че кърмата не достига - следи напишканите памперси, както и общия вид на бебето - все пак спокойно ли е през по-голямата част от времето? Недей да се шашкаш дали ще можеш да я накърмиш - със сигурност ще можеш винаги, докато тя иска - мляко има, докато бебето суче - спре ли да суче, спира и млякото. Simple Smile
Velislava89, страхотно е, че сте се справили въпреки трудностите и бебето е засукало от гърда, нямаш представа какво си си спестила - да цедиш е досадно, неприятно и трудоемко. Hug На 5 месеца е нормално да иска само мляко от гърдата на мама и да не приема сокчета и вода - всъщност според Световната Здравна Организация преди 6 м. не би трябвало да яде/пие друго освен кърма, следвай бебето- то е достатъчно умно и си знае най-добре. Simple Smile Моята дъщеря пропи вода едва 2-3 месеца след захранването - и то по съвсем мъничко, защото кърмата й стигаше като течност - т.е. на 8-9 месеца. А сокчетата преди 1 г. са си направо вредни - ето, виж тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119547.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0
Защо седите само вътре - излизайте на разходка в парка - все ще можеш да го накърмиш на някоя пейка навън, е, ако на теб не ти е студено Wink, иначе в парка има доста кърмещи майки, няма да си единствената, ако това те притеснява. Пък и те навън обикновено спят по 2-3 часа, можеш да го накърмиш и тогава да излезете, и после вкъщи като се върнете. Ето малко за кърменето навън:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23953.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24525.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20536

# 12
Бебо също не иска биберон-залъгалка. Откакто започнах да предлагам водата с шише настана една игра и едно хапане на биберона... Тръгна да се опитва да ме хапе като се кърмим  Shocked Вече предлагам водата с обикновена чашка - нека да се пробва нея да хапе  Mr. Green 

# 13
Да не те отчайвам, но и мойта беба е така, а до двумесечна възраст си цокаше от него без проблем всичко (АМ 3-4 пъти като се е налагало, чай за колики, водичка). Безуспешно се опитвам да я отбия 2ри месец вече. Сега съм й оставила пауза от 2-3 седмици без да й го предлагам, скоро ще пробвам пак  Praynig
Не иска и чашка с накрайник.  Tired

# 14
Girl from Ipanema - когато кърмата не е достатъчно - бебето започва да суче по-начесто, за да вдигне количеството - храни я начесто и не я ограничавай. Сучене на 2 часа за 4 месечно бебе не е странно и ненормално, а пък нощното хранене спомага най-много за увеличение на кърмата - заради хормона пролактин. Всички бебета сучат и за успокоение - това им е най-сладкото занимание, независимо дали са на 1, 4 или 24 месеца. Grinning Ако смяташ, че кърмата не достига - следи напишканите памперси, както и общия вид на бебето - все пак спокойно ли е през по-голямата част от времето? Недей да се шашкаш дали ще можеш да я накърмиш - със сигурност ще можеш винаги, докато тя иска - мляко има, докато бебето суче - спре ли да суче, спира и млякото. Simple Smile
Тя си наддава, но е много неспокойна през целия ден (характер от сега Wink), кърменето е страхотно нещо, но понякога се налага да не сме на "разположение", колкото и да ни се иска.....за това и имам притесненията за шишето и биберона Grinning Да не се случва човек да е около нея като огладнее- посинява от плач, но шишенце не иска...

Общи условия

Активация на акаунт