Примерна схема за захранване - 23

• 23 464
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Изцяло на АМ е .
Ако спра овеса, с кое глутеново е подходящо да опитам да продължа? От спелта има ли готова каша, че директно на пшеница ми изглежда много брутално?

# 271
Лактана имат безмлечна каша от пълнозърнеста спелта.

# 272
Мами скоро ми предстои въвеждане на глутен с овесена каша. Мисля да я давам 4-5 дни. Хипотетично питам мога ли след това веднага да дам попара? (Макар че имам тепърва масло и сирене да въвеждам).

# 273
  • София
Можеш да дадеш овесена попара.

Имам въпрос малко страничен: днес тръгнах да готвя 2 вида рибни филета, които купих замразени и стоят в хладилника 2ри ден (става днес) размразени. Като отворих пакетите рибата изглеждаше странно - едната и страна стои като разкашкана такава, не е на стегнато филенце. Обаче няма никакъв обезпокоителен аромат или промяна в цвета на рибата. Според вас това дали се дължи на замразяване/размразяването и мога ли да дам от манджите на детето или по-добре да се въздържам?

# 274
Можеш да дадеш овесена попара.

Как се прави? Аз имах предвид с обикновен хляб, демек така да въведа пшеницата (или пък ръжта).

# 275
Според мен е от размразяването. Почти винаги филето ми става така. След като няма друг проблем с миризмата например давай смело. Много рядко замразена риба стои на стегнато филе, особенно от страната на която е лежала (дано си ме разбрала  Mr. Green)

# 276
Стелфи, това е една от причините вече да не купувам замразена риба, другата е че два пъти кухнята ми стана като едно голямо мазно петно NaughtyИ третата е,че като се размрази се оказва, че е едно мъничко парченце Naughty
Вили, ами моят човек се е поразхлабил и би трябвало да е пт просото, понеже го яде вчера вечерта. За авокадото намерих това:
 неутрално действие (не запича)

# 277
И просото и овеса при нас действат доста разхлабващо, а бяхме от най-запечените
рекорда ни е 10 дена и то като беше само на кърма.

Стелфи ще те помоля да дадеш рецептата за овесена попара, за да разнообразим малко
с тези каши.
Искам и идеи за вкарване на ечемик, някъде назад се коментираше за ечемичени ядки,
става ли гладка кашата след пасиране или по-скоро е като при елдата и ориза?
И да уточня, че готови каши не ползвам, та варианта с тях отпада засега.

# 278
Стелфи, и аз мисля, че е от размразяването, при мен редовно се получава така. Важното е да не мирише.

Имам много бърз въпрос - днес мислех да дам спанак за първи път, от пюре, Съдържанието му в пюрето е 28 процента =- мога ли да дам цяло бурканче, или да дам само 2 лъжички?

Просто ни действа разхлабващо...

Шайн, ще ти пиша после Heart Eyes

# 279
Анелия, аз не съм Стелфи, но я правя така-сварявам ядките, към тях добавям сирене, масло и ам или вече малко кис.мляко(е с мляко още не съм я правила, но вчера правих такъв вариант с просо,така че е същото).

# 280
Анелия, аз не съм Стелфи, но я правя така-сварявам ядките, към тях добавям сирене, масло и ам или вече малко кис.мляко(е с мляко още не съм я правила, но вчера правих такъв вариант с просо,така че е същото).
Аз така си правя кашите без млякото обаче - царевична, овесена, с елда, с просо,
но мислех че има вариант на попара с овес и чай примерно, хлебчета някакви от овес
или овесените ядки накиснати с чай и директно така да предлагам  newsm78

# 281
Гунди, а може ли без АМ? И как е по-добре всъщност?

И още нещо да питам: може ли вместо към готова каша да се добави плодово пюре, да се направи обратното, т.е. към плодово пюре да се сложи примерно една лъжица суха каша? Кашите в бурканчета не са ли направени точно по този начин?

# 282
И още нещо да питам: може ли вместо към готова каша да се добави плодово пюре, да се направи обратното, т.е. към плодово пюре да се сложи примерно една лъжица суха каша? Кашите в бурканчета не са ли направени точно по този начин?

Joy E те са си достатъчно гъсти плодовите пюрета ... а между другото много от тях са си точно плод с каша де  Joy то като има нишесте или оризово брашно вътре ... ама гледам да не ползвам такива пюрета!

Wink може в сок да се разтваря кашата ... или ако е по-течен пасиран плод - да се сгъсти с лъжичка суха каша ...

# 283
  • София
Е, не всички са толкова гъсти.  Simple Smile  Аз даже чак наскоро попаднах на тези, сгъстените, досега съм взимала само чист плод, който е почти течен - на Сънвал например. Мисля, че няма проблем, даже май и аз съм го правила веднъж-дваж с малко оризова каша в пюрето.

# 284
Разбира се,че може и без Ам, особенно за който кърми,аз добавям все още мляко и в трите яденета-затова до скоро слагах ам в тоя вид хранене-въпреки сиренето...иначе конкретно за попара, всарявам чай, разтварям в него сухари или хляб и пак същите съставки

Общи условия

Активация на акаунт