Примерна схема за захранване - 23

• 23 484
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Стеф, според мен по-добре си започни с няколко лъжички. Сигурно вече малкият е обядвал.

# 286
И още нещо да питам: може ли вместо към готова каша да се добави плодово пюре, да се направи обратното, т.е. към плодово пюре да се сложи примерно една лъжица суха каша? Кашите в бурканчета не са ли направени точно по този начин?

Joy E те са си достатъчно гъсти плодовите пюрета ... а между другото много от тях са си точно плод с каша де  Joy то като има нишесте или оризово брашно вътре ... ама гледам да не ползвам такива пюрета!

Wink може в сок да се разтваря кашата ... или ако е по-течен пасиран плод - да се сгъсти с лъжичка суха каша ...

Аз не искам да сгъстявам пюрето, а да въведа по този начин някаква нова зърнена храна. И тъй като кашите в бурканче ми изглеждат точно по този начин направени си помислих, че и аз мога да си приготвя такава.

# 287
Здравейте момичета,
моля за съвет.
Бебка е на 8,5 месеца, скоро въведох месото.
Въпросът ми е, как да въведа глутена, с каша или с попара. Може би с някаква каша, съдържаща глутен?
Всъщност от кога се започва с попарата. Ясно е, че първо трябва да въведа глутена, а после сиренето и маслото. Вие как действате?
Благодаря ви:)

# 288
  • София
Можеш да го въведеш с овесена каша.
Като стана дума за попари - с какъв чай ги правите? Има ли "разрешени" и "забранени"?

# 289
обикновено с шипков чай знам, че се правят попарите:)

# 290
  • Пловдив
Jenivas аз съм въвеждала така овеса. Преварявах си вода. Отсипвах си много малко количество и си разтварях кашата. След това, така готовата каша която е към 3-4 лъжички я прибавях към пюрето. Каша в прахообразно състояние не съм прибавяла към пюрета.
kris-kros аз въведох глутена с каша-Овес на Хипп. Овеса е с най-ниско съдържание/така да се изразя/на глутен. След това въведох маслото и сиренето. Сега за закуска давам овесена каша с масло и сирене, но скоро ще започна и попарата. Тук може да прочетеш за въвеждането на глутена и за попарата: http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

# 291
Здравейте, момичета Simple Smile Много полезна тема сътворявате, за което ви благодаря!

Искам да попитам за просото, аз съм купила едно био просо и ми се искаше да започна да давам на моето момиченце сварено и пасирано, с малко сиренце, нещо като попара, да но тя не иска да го яде така, защото не става еднородно, стои на зрънца. Някой от вас дали го е приготвял така? А елдата засега съм я давала като купена каша, но ми се иска и нея така да давам ,но не съм пробвала. Дали и тя става така - нееднородна? Иначе да кажа, че сме на 8 месеца и 9 дни, засега от глутените съм въвела само овеса, имаме едно зъбче, уж трябва да се научава да дъвче, ама хич не й се иска май Simple Smile

Дано не ставам досадна, ако сте го обсъждали това вече  Peace

# 292
Здравейте и от мен,
чета много по темата за захранването и колкото по- вече чета толкова по- голяма каша ми става в главата  Crazy, какво пюре, каква каша и от кога, плодове ли зеленчуци- направо ужааааас #Crazy.
Та конкретно въпроса ми беше може ли да се дава картофено пюре, приготвено от сухата готова смес, това за  началното захранване?
Разреждате /добавяте/ ли си кърма /имам замръзена/ към пюрета и каши?
Засега това и предварително благодаря за ориентирането  bouquet

# 293
Да , при елдата е същия проблема и дори има и люспа, която при пасирането не се пасира, но пък вс. самата елда е мека...обърках ли те..ако не иска да яде просото може и елдата да не иска-именно заради люспата, моето дете дълго не искаше не гладки консист. И много майки казват,че техните не искат да ядат елдата, но се бърка да пробваш

# 294
  • София

Та конкретно въпроса ми беше може ли да се дава картофено пюре, приготвено от сухата готова смес, това за  началното захранване?

Имаш предвид тези на Белла и какви там имаше още полуфабрикати ли??  Rolling Eyes Не мисля, че е добра идея!!
Кърма ако имах замразена, бих добавяла, да.
За чая - аз пък съм чувала и за липа, за лайка ... Затова питам.

# 295
Никой не ми отговори за попарата дали мога да дам след въвеждане на глутен с овесена каша, тоест да въведа така и пшеница или ръж??  newsm78   chef

Моля мамите, които са давали попара да споделят как направиха най-първата попара. (Допускаме, че маслото и сиренето са въведени)  Hug

# 296
lina_prima, аз така правя кашите точно от това био просо, от елдата на зърна и фините овесени ядки, но винаги в комбинация с царевично брашно варя, пасирам и детето ми винаги реве за ощеее. Не са 100% гладки просото и елдата след пасиране, но това е един чудесен начин да се научат постепенно на по-груби консистенции.

Deizil никога не бих дала на дете, а и аз не бих яла де, готовите картофени пюрета,
това са пълни боклуци.
Купи си му на детето или бебешко пюренце с картоф или си свари с картофи от пазара.

Никой не ми отговори за попарата дали мога да дам след въвеждане на глутен с овесена каша, тоест да въведа така и пшеница или ръж??  newsm78   chef

Моля мамите, които са давали попара да споделят как направиха най-първата попара. (Допускаме, че маслото и сиренето са въведени)  Hug

Да аз така ще въведа попарата, а наред с нея и ръжта с ръжени сухари.

# 297
Та конкретно въпроса ми беше може ли да се дава картофено пюре, приготвено от сухата готова смес, това за  началното захранване?
Ами аз не бих давала най-вече заради многото Е-та, които със сигурност присъстват в тия смеси. Освен това възможни следи от яйца и др. подобни...Иначе да, разреждаме-особенно в началото с мляко/кърма и отделно кърмиш, като посвикне може просто да кърмиш преди или след храненето, но пък ако имаш замразена кърма в излишък я добавяй нея. За пюрета -зависи какво ще избереш,ако решиш зеленчуково-морков,тиква ,картоф са началните зеленчуци. Ако с плодови-ябълка, круша...абе май по-добре зеленчук, но това е мое мнение. Каша-оризова като първа. Избери с какво искаш да започнеш и питай пак, ако искаш Wink

# 298

Та конкретно въпроса ми беше може ли да се дава картофено пюре, приготвено от сухата готова смес, това за  началното захранване?

Имаш предвид тези на Белла и какви там имаше още полуфабрикати ли??  Rolling Eyes Не мисля, че е добра идея!!
Кърма ако имах замразена, бих добавяла, да.
За чая - аз пък съм чувала и за липа, за лайка ... Затова питам.
Примерно на белла-не знам, навремето за баткото /което беше мнооого отдавна/, си спомням, че имаше някакво френско Натурално пюре Мамма нещо си , от което съм му правила, но сега дали се практикува това незнам, за Е-тата съм съгласна

# 299
Благодаря gundie,

бебчо от време на време /разбирай през 2-3 дни/ хапва по 3-4 лъжички плодово пюре с круши, но в него има и други плодове -давала съм предимно на Ганчев и на Гербер и това за да си регулираме изхождането, иначе не ходи по- вече от 5-6-7 дена. Не сме имали неблагоприятни реакции и затова си мисля , че би приел безпроблемно и други видове пюрета.
Все пак съм решила да започна да захранвам със зеленчукови пюрета и затова питах за картофеното, предполагам след него ще предложа картофено с моркови и нататък ще видим...

Общи условия

Активация на акаунт