Примерна схема за захранване - 23

• 23 421
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Искам да се похваля - днес спретнах вкусна закуска с просо, сиренце и много малко масло, че го давам за първи път. Просото го накиснах от снощи и толкова бързо се свари - пасирах го и стана супер гладко, добавих сиренцето и маслото и стана наистина вкусно, дори и за мен. Александра също много го хареса, та ще продължавам така да си правим попара Simple Smile Ще пробвам с овесените ядки и елдата, още веднъж благодаря. Аз миналия път не го бях накиснала, та явно затова ми остана много зърнесто. Но сега си беше супер Simple Smile

# 331
Искам да се похваля - днес спретнах вкусна закуска с просо, сиренце и много малко масло, че го давам за първи път.

Mr. Green E спокойно де, то в сиренето се съдържа доста масло (в пъти повече от това, което ще сложиш отделно). А и мазнините в маслото не могат да предизвикат никаква реакция, ако в някой инцидентен случай има реакция - тя е към минималното количество млечен протеин в малсото.

# 332
Давам 200гр. каша, а той винаги плаче за още, та въпроса ми е дали да давам, страх ме е да не го прехранвам, защото той си суче нон стоп, за успокоение, за укротяване, за заспиване и т. н.

Писала съм го и преди- Кати беше кърмено на поискване бебе то близо годинка, и в същото време много злоядо. Пюретата /освен риба и пилешко/ много не ги тачеше. Давала съм каша с плодово пюре и по три пъти на ден по около 200 гр. порцията в съотношение 1:1. Качваше по 200-250 гр. на месец, а последните два преди годинката по 50 гр.

Бибона беше писала за кашите и тяхнтата калоричност преди няколко стр. Голям мит е това с прехранването от зърнени храни.

Ето открих:
Цитат
По повод калоричността на кашите: безмлечните каши, приготвени с вода, особено ако не са хидролизирани (например на Хипп  са подходящи) съдържат по-малко калории от почти всички пюрета! И ако това един педиатър не го знае, може да се въздържи да дава съвети просто ... още повече пък да си предписва диети за щяло и не щяло!

# 333
Според мен трябва да се два на детето да си хапва колкото иска, особенно ако не е въз дебеличко, но и да е в тая възръст мисля,че не е редно да се ограничава в храната..моето парче ядеше много , но сега на моменти му се моля да яде и вече милипсва времето когато си хапваше като пич Wink

# 334
И аз мисля, че майката трябва да се ръководи по детето. Тези точни и минималистични грамажи именно за това ми звучат абсурдно. Наистина не мога да си представя да й давам само по 30-40 гр каша или пюре. Като иска повече няма как да й дърпам лъжицата от устата  Crazy

Стелфи, Кейт: много ви благодаря за инфото. Като имаме въведени повече зърнени определено ще опитаме такава каша  Hug

Лина Прима: много добра идея, наистина звучи вкусно  Laughing А освен просото, кои други е хубаво да се накиснат от предния ден?  newsm78

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 10:56 от Yana-barborana

# 335

Проблемът е, че не иска да яде само каша, затова въвеждам няколко плода, но днес така се потресе от крушата, а аз мислех, че ще й хареса. На обяд давам основно тиква, защото моркова и картофа нали са запичащи, а тя много разреди акането, даже днес четвърти ден не е акала Sad Не знам какво да й давам, то ние нямаме и друго въведено...

Keit, и моят мъник не бе очарован от крушата в началото. Но аз му давах круша на Гербер, а тя май е по-кисела от Хип напр. Круша Сънвал определено е най-сладка и е без захар. Въведи и сливи, щом имате проблем с изхождането. От зеленчуците при нас разхлабващо действат тиквички и пащърнак.

# 336
Франчи не са ми проблем кашите и напълняването, а количеството да не би да е много  Hug
От утре ще му увелича грамажите на младежа.

# 337
Qna, само да отбележа,че аз тия вариации, които ги обсъждахме (с масло и сирене), ги давам за вечеря - сигурно затова им викам попара, а не каша Joy Така ги различавам със сутрешните каши, които не винаги са с каша WinkАбе аз доста объркано ги давам, като въвеждах киноата и сега амаранта, въпреки че съм си ги написала като каши в списъка, ги давам в обедното зеленчуково местно хранене Wink

# 338
  • София
Момичета, аз немски "не шпрехам" както се казва, има ли някой възможност да прегледа и да спомене набързо за какво иде реч в долния цитат? Става въпрос за "световно неизвестните пюрета Сънвал"

Цитат
и понеже ми стана интересно как толкова БИО не са световно известни, попитах за пюретата Сънвал в Германия. май не се използват толкова, а това са причините
http://www.schnullerfamilie.de/rund-um-babys-ernaehrung/28816-al … t-mangelhaft.html  - краткия превод гласи, тестове на пилешко пюре на сънвал през 2004 - мнооого зле;
и по-нови изследвания - съдържа бензол и е едно от двата най-лоши продукта за деца на пазара (немския)
http://www.oekotest.de/cgi/index.cgi?artnr=94231;bernr=07;co=
http://www.naturkost.de/meldungen/2004/041007ev1.htm
http://www.naturkost.de/meldungen/2004/041007ev1.htm

Yana-barborana, ето ти за пример мойто диваненце. Само си определя колко не-кърма ще иска, определено всеки ден е различно, имаше и период, дето не искаше грам. Дете, което НЕ иска храна, няма как да му я дадеш, да знаеш.

# 339
Още в някоя от предните теми писах за това, че направени тестове от ЕК показват, че пюретата на ХИПП и Сънвал са със средно и по-ниско от средното качество.

# 340
  • София
Е хубава работа, аз пък гледах такива да взимам, че нали имат етикетче "Био не знам какво си".  Rolling Eyes Тогава кои са хубавите? Аз на Семпер, да кажем, не ги харесвам - ето вчера отворих една круша от техните, ми то много гадно на вкус, така и не му дадох. Преди няколко дни му въвеждах кайсия пак с тяхно пюре - е няма такова кисело нещо. Знам, че вкусът не е всичко, но съм ги подбирала по състава, да е максимално изчистен... Не се сещам кои други марки минават за качествени...
И на мен ми е интересно какво пише в линковете, нещо не се справям и с онлайн превода.  newsm78

# 341
 Ще преведа малко по-късно и ще пиша, сега нямам възможност. Не се мъчете с онлайн преводачи.

# 342
Още в някоя от предните теми писах за това, че направени тестове от ЕК показват, че пюретата на ХИПП и Сънвал са със средно и по-ниско от средното качество.

Simple Smile Но пропусна да дадеш линк да прочетем цялото заключение, какви са били критериите (а това е много важно), защо точно Нестле ги изпреварват ... а на мен ми е любопитно (и без това почти не ги ползвам, но ще задоволя любопитството).

# 343
Имам питанка - днес дадох 2 лъж. от ябълковата каша на Хумана, за да въвеждам царевицата - ами меко казано е безобразно сладка (а аз ям много сладко). Та въпросът ми е - добра идея ли е утре да продължа въвеждането на царевицата с пюре или по-добре  е да продължа с кашата, след като с нея съм започнала?

# 344
 Wink И на мен ми се стори прекалено подсладена тая каша, с глюкоза и фруктоза (на опаковката с грамадни букви пише, че не съдържа кристална захар  Mr. Green), и има стикер - "Този продукт се препоръчва от националното сдружение на педиатрите-специалисти от извънболничната помощ". Също така ми направи впечатление, че на стикера със състава пише, че е подходяща за отбиване ( Mr. Green едва ли не това ни съветват българските педиатри).

Както и да е, кашата е много вкусна и ароматна, и като се "разреди" с оризова каша например, става перфектна. Иначе аз гледах да я давам в дните, когато дъщеря ми изобщо не иска да яде с лъжица. По-добре такава каша отколкото нищо ... все пак е доста добре обогатена с витамини, желязо и йод!

Общи условия

Активация на акаунт