Примерна схема за захранване - 23

• 23 507
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
 Sad Stelfy, да се оплача, че изеята против хапане не помогна! И то защото явно госпожицата само за 20-тина дни ... напълно е забравила как се суче! Учудващо направо!

# 91
  • Пловдив
mamadesi2 моята дъщеря беше глътнала една панделка от фиба и на другия ден я изкара. Няма страшно.
Jenivas аз сега въвеждам маслото, а след него сиренето и ще започвам с попарата, но в вашия случай, не бих могла да ти дам съвет.
alegoria аз въведох с овесена каша на Хипп. След като въведа маслото и сиренето ще започна да й давам попара, и ще ни станат 3 хранения. Това е и трети месец от захранването ни. т.е всеки мес от захранването вкарвах по едно хранене с твърда храна.

# 92
Чакам аз, чакам на старата темичка... А то- 50-а страница и вече има нова  Embarassed

Sad Stelfy, да се оплача, че изеята против хапане не помогна! И то защото явно госпожицата само за 20-тина дни ... напълно е забравила как се суче! Учудващо направо!
Bibona , След като тръгнах да предлагам вода с биберон и синът ми започна да ме хапе. Сега съм минала на чашка и нямам проблем. Мислих си че е рано, но явно не е и при нас върши работа. Не че пие много вода, но поне не се гнуси от нея като му попадне в устата както беше при първото предлагане.
Вече три дена давам овесена каша. Малкия яде в символични количества - към 50-60 мл каша, но смесена 1:1 с плод. Да считам ли че е въведена и да продължа нататък с другите глутенови? А при такова количество проблем ли ще е да  мина на пшенична каша?
Stelfy, какво даде след овеса - нали търсеше с нещо да въведеш ръж, ечемик - намери ли?  

# 93
  • София
Ам намерих разбира се - все пак търсенето ми беше преди 2 месеца и половина Grinning Т.е. тогава не намерих ечемик и въведох овес, ръж, пшеница, но това е напълно достатъчно за да се счита глутена за въведен Peace
Овес въведох с овесена каша инстантна (и затвърждавах с пюре/каша на Сънвал с круши, ябълки и овес), ръж въведох с препечено ръжено брашно (може би не най-удачния вариант, но тогава нито ядки, нито семена, а опита ми да направя каша от брашно беше пълно фиаско), затвърждавах с ръжен хляб без месене от блога на Еспа, който съм подхванала от единия край Grinning Ето рецептата: http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/15/flat-rye-bread/
После пшеницата я въведох с инстантна каша Пшеничен грис на Био Бамбини.
И понеже аз слагам малко каша в обедното меню, не ми беше трудно почти всеки ден да се включва и глутена. Хем знам, че няма нужда, ама ей така - за презастраховка Grinning
След това си купих едни глутенови миксове от ядки - единия съдържаше ечемик, а другия спелта, та се въведоха и тези храни. А отделно вече се бях сдобила и отделно със семена на всичките неща, които периодично варя и даже не ги пасирам... и така...

Бибона
, съжалявам за развръзката  Tired

# 94
Вчера се ровичках из нета да намеря ифо кое от двете е по-глутеново - пшеницата или спелтата - и със следобедната овесена каша цопнах мъничко спелта...Ръж и ечемик пропускам, са добро или лошо. Био бамбини пшеничена каша имам и аз, тя за след спелтата.
Всъщност, обяснението за спелтата беше, че е с друг тип протеини (или нещо такова) и е по-безопасна откъм алергии и непоносимост към глутен, т.е. може да се даде като лек нвариант на пшеницата.

Бибона -  Hug

# 95
Stelfy  smile3501 Ако някога успея да направя всичко това което ти си направила.... направо не знам - сигурно ще издам наръчник по захранване... Толкова сложно ми се вижда и толкова се тревожа да не сбъркам някъде, да не "повредя" детето и дали яде достатъчно... Вече изяждаме почти цяло бурканче зел. пюре с 30 мл. АМ и то след кърмене /сама си определя количеството/ а плодовото пюре й го давам между две кърмения и все едно е какпа в океана - изобщо не го усеща. Явно трябва да побързам с кашите....

ninand благодаря за успокоението. Мен ме беше повече страх не че няма да го изака а заради мастилото по листа... Но ба я пази Бог че явно аз няма да мога от всичко да я опазя....

Queen L от каква чашка му предлагаш вода на човека? Нашата иска само то човешки чаши да пие но става.... Бебешките чаши и шишета те... явно ги вижда като играчки и само ги ближе и осмуква но не пие нищо от тях. Бях започнала преди да заспи като е сънлива и крива да й предлагам с биберона и минаваше номера за около 30сек. но сега вече и това не иска - ей големи са тарикатчета! И сега се мъча с една лъжица цял ден ходя след нея и ... капково напояване дето се вика правим  Laughing Но изпива много малко водичка.

# 96
Дами, има ли други бебета със сбъркан вкус като моята девойка? И дали е проблем, че овесените ядки за закуска ги яде с масло, сирене и продово пюре? Rolling Eyes
Нали под и зеленчук не било хубаво да се смесват...та в този ред на мисли... Embarassed

То вярно, че сиренето е изкиснато и че майка и докато бременнеше живееше почти на макарони с мед и сирене, ама все пак? newsm78

# 97
Още не съм през глутена, но така и така го коментирате, та да питам:
- мисля да въведа ръж със сухар, но не предвиждам попара още, та по какъв начин да предложа сухара (като изключим ръфането)?
- твърдата пшеница и спелтата мога ли да ги въведа заедно с мултизърнестата каша Хип (има каша на Плазмон само с твърда пшеница, но не ме кефи, че има ароматизатор)?
Стеф, откъде си купи пшеничения грис Био бамбини? Не открих никъде в Пловдив кашите на Сънвал.

# 98
Queen L от каква чашка му предлагаш вода на човека? Нашата иска само то човешки чаши да пие но става.... Бебешките чаши и шишета те...
Давам от "човешка" чаша. Слагам кърпа под брадичката и така ... Като започне да духа навън и да си прави балончета - махам чашата.  Peace
тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=478528.0 - консултация с ЛЛЛ по въпроса

# 99
Кампанула, можеш да въведеш което искаш с въпросната каша, стига да е 1 ново нещо (т.е. другите зърна да си ги въвела вече). Аз имам такава каша, но на Милупа - от там няма да съм въвела ръж и ечемик, но..не знам дали да я дам, когато минем спелтата, предполагам, че като са с по-малко съдържание на глутен в сравнение с пшеницата, сигурно ще може. А за пшеничената каша - от Вис Виталис я взех, там имат някои неща на Сънвал (естествено, не тези, които ми трябват редовно Laughing)

# 100
Stelfy: както и друга мама беше написала по-горе, ако направя всичко това, което ти си направила само с въвеждането на глутена, ще съм герой!  Laughing Аз мислех, че дам ли един вид глутенова каша, примерно овесена, глутенът е въведен и после просто си продължавам с ръж, пшеница и т.н.  newsm78 Но ти май си ги давала всяко като нова храна по известно време??

2. Сиренето се въвежда с попарата, след глутена съответно? По същия начин и маслото ли??  newsm78

3. Следобедното даване на плодово пюре счита ли се за 'хранене' само посебе си?? В смисъл, нали плодовото пюре не е пълноценна храна за наяждане и за това се дава между кърменията или като десерт селед кърмене и за това не го броя като отделно хранене за целия ден. Правилна или тотално грешна ми е логиката??  newsm78

# 101
Здравейте отново! Провокирана от вашите цифри и сметки днес реших да направя и аз изчисление колко калории горе-долу приема моята бебка на ден. И какво се получи: ми то не се събират и 600 калории, а до колкото знам трябва да са 750-800. Тя действително почти не е наддала последния месец, но аз мислех, че е заради различните кантари, на които е теглена. Освен това и трудно издържа дори 3 ч. между храненията, независимо дали е яла пюре, каша или мляко. Но пък и тя не изяжда големи кол-ва де - зора й е да хапне малко и после започва да се помайва. Всичко това ме кара да си мисля, че май трябва да въведа и трето твърдо хранене - закуска. Но каква да е тя?   Thinking Освен пак каша засега не виждам какво друго. Другият вариант е да започна да въвеждам масло и сирене и да давам разни попари, обаче тях мислех да ги въведа по-късничко, защото малката докато беше само на кърма имаше от време на време слузести акита, а има и екзема... Вие какво бихте ме посъветвали?
За третото хранене и аз се допитах до форума, въпреки че според педиатърът отдавна трябва да сме с такова. Но аз захранвам малко по-баво дъщеря ми - тя е на почти 9 и от няколко дни и й давам й закуска. Тоест след сутрешното кърмене предлагам овесена каша или елда. Но сме въвели глутен, попара още не, но като го направим, тогава ще редувам с попара и кус кус с масло и сирене.  За храненето и ние имаме съмнения, понеже тя е кърмена изцяло, доскоро не ядеше почти нито пюре, нито каша. Сега си ги хапва с удоволствие, пу-пу! За последния месец и 20 дни беше качила има няма 300 грама, което не е много, но... тя и много боледува!
Дано да съм ти била полезна.

# 102
ninand , как въвеждаш маслото?

vance, аз също съм въвела глутен (овес и спелта, следващото мисля да е пшеница вече). Ти даваш 2 пъти на ден каша доколкото разбрах, така ли е? А кус-куса как мислиш да го даваш? И аз съм мислела за него, но се чудя дали ще може да го яде, той нали не е гладък като каша? И дали може да се дава от този арабския тип кус-кус, който е съвсем дребен и по-различен от нашия? Някой давал ли е такъв?

# 103
  • София
Mама Деси и Яна - Бърборана - при въвеждането на глутена далеч не съм се ръководила от някакви идеи за разнообразие (в случай, че така е прозвучало), точно обратното - действах според това, с какво разполагам в момента и точно това исках да кажа - че има много варианти за действие и нищо непоправимо няма да се случи ако не въведете всичко в определен ред, за определени дни, с определи храни и т.н. Wink

Тони, от овесените ядки, маслото и сиренето кое броиш за зеленчук? Grinning Споко, и моето дете обича тези неща с плод, а ако ти ги опиташ ще се убедиш, че действително е вкусно. Ябълка или круша със сирене (и лук Laughing ) е много вкуснМо! Има едно предаване - Kitchen Chemistry се казва - там обясняват защо такива на пръв поглед странни комбинации (като синьо сирене и шоколад) са вкусни, не е нещо сбъркано или невероятно.

Кампанула, сухара можеш да го начупиш или счукаш в зеленчуковото пюре?

Мама Деси, и моя не можеше да пие от чаша с чучур, докато не махнах клапата против разливане. От тогава няма проблеми с пиенето, но има с разливането Simple Smile Е, не е толкова зле като да се разлее нормална чаша все пак Peace

Яна-Бърборана, разбира се, че съм въвеждала едно по едно зърнените храни - това са отделни биологични видове, към всеки един може да се прояви алергия Peace
Сиренето не е нужно да го въвеждаш с попара, можеш да го предложиш в зеленчуково пюре например. Или в ябълково или крушово Grinning
Плодовото пюре си е хранене, само че допълващо, а не заместващо. Може да го броиш за "пълноценно хранене", когато добавиш зърнена храна към него (и ако не кърмиш - АМ).

И да ви се "похваля" - моето дете почна да не си изяжда целите манджи докрай и на мене ми е много тъпо Rolling Eyes
Не знам дали са зъби или не са.. има 3 броя долни резци от средата на 6ти месец и от тогава няма никой. Сега горния му венец е набъбнал като за световното по набъбване и имам чувство че всички зъби ще излязат едновременно, ама де да знам дали е от това........ Миналия път като поникваха зъбаци не е отказвал храна cry

# 104
Стелфи:  Hug аз понякога просто не мисля като пиша. Аз и безглутеновите култури въвеждам една по една, камоли глутеновите  Mr. Green но просто ми се вижда мноооогоо дълъг процес, че са доста култури и имам чувството, че ще се захранваме до 2г  ooooh!  Joy

Сирене в плодово пюре? Ужасно ми звучи  Mr. Green но въпрос на вкус, казал Шаро  Laughing

Ох, щом плодовото пюре си се бори за хранене, то ние значи все още ядем 7пъти за денонощие с тези 2 кърмения през нощта, на мама ящничката  Whistling Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт