Примерна схема за захранване - 23

• 23 782
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Мислех си нещо - гледам че пишете са конкретни калории и дози и т.н. - ако на детето се дава да яде колкото иска, и твърда храна, и мляко - това гарантира ли, че си набавя достатъчно от всичко на ден? Или трябва да се смята всяко ядене колко калории съдържа, колко грама трябва да бъде, а милилитрите на денонощие също да се смятат?

# 76
Мислех си нещо - гледам че пишете са конкретни калории и дози и т.н. - ако на детето се дава да яде колкото иска, и твърда храна, и мляко - това гарантира ли, че си набавя достатъчно от всичко на ден? Или трябва да се смята всяко ядене колко калории съдържа, колко грама трябва да бъде, а милилитрите на денонощие също да се смятат?

Mr. Green Разбира се че не трябва да се смята ... (всъщност подсъзнателно смятам ... то ми е изкривен мозъка, кво да направя  Twisted Evil).

Много отдавна някаква психоложка правила точно такъв експеримент, давала на децата да си избират какво и колко да ядат, и смятала какво всъщност са изяли. Е, стигнала точно до извода, че така децата всъщност успяват да си направят доста по-здравословно меню, отколкото възрастните биха им направили.

# 77
  • варна
Момичета какъв сухар да дам на бебо за първи път - има ли пълнозърнести такива или е по-добре с бял. Относно млякото и аз не съм сигурна, че давам необходимото количество защото сме на кърма и на вече три твърди хранения с по 200 мл., но съм решила, че след като бебо се чувства добре всичко е ок, а и смятам скоро да го отбивам.

# 78
Стелфи, това за пръв път го чувам, ами то затова пюрето от банан има толкова странен вкус и най-вече цвят....ами ще знам за др. път Wink Относно кашите с плод, сега съм купила една млечна с потрокал и ананс и аз не вярвам в ценните качества на тия плодове в кашата, но по-скоро за вкуса съм я избрала, отделно аз винаги (от една определена възръст) слагам пресен плод

# 79
  • not found
Колко време варите елдата ? Аз я накиснах 24 часа  Wink

# 80
Ами малко тя доста набъбва и омеква след накисване, така че доло горе, докато заври водата

# 81
Колко време варите елдата ? Аз я накиснах 24 часа  Wink

Около пет минути не повече.

# 82
  • вече Пловдив
Момичета какъв сухар да дам на бебо за първи път - има ли пълнозърнести такива или е по-добре с бял.
Боре, давам пшеничен. Педиатърката ме предупреди да започна с такъв, защото бил по-лек за стомахчето, а към годинката да давам пълнозърнест.
С елдата ние преди 2-3 месеца претърпяхме пълен провал. Плюеше и чак се потрисаше - направо се изненадах, нищо до сега не е приемала така зле  ooooh! От тогава не съм й предлагала - давам оризова или глутенови каши.

# 83
Здравейте момичета Hug

Нямам много време за четене, защото бебка по стечение на обстоятелства (не най-приятни) се научи само на моите ръце.
Захраних на 6м. с тиква на хип, после тиква с картоф, сега морков и картоф. Изцяло сме на кърмене на поискване, като нощем цока през 2-3 часа, по мое усещане доста като количество.
Въпросът ми е - трябва спешно да се връщам на работа, когато бебка стане на 7 м. и ще отсъствам по 6 часа - от 10 до 4. С яденето сме до никъде - хапва макс. по 30 мл., а вече станаха  2 седмици захранване.  Какво да правя??? С АМ ли да я дохранват на обяд??? Освен това бебка няма никакъв режим и си иска гърда по всяко време. Като ме няма 6 часа вода ли да й предлагат???

Ще съм ви благодарна за всякакви съвети.

# 84
Вариант е да се изцеждаш и да дават на бебето кърма от шише, докато те няма.

# 85
Аз да питам как въведохте глутена? С каша, попара, друго?  newsm78 А мисля с каша засега, но не знам по колко да й правя - половин доза?  newsm78

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 18:47 от Yana-barborana

# 86
Да догоня новата тема,че скоро ще започваме с пюретата. Simple Smile
Аз,с баткото,въведох с каша.

# 87
Ехеееееее два дне ме нямаше и не мога да насмогна с четенето.... Браво на вас!

Да се похваля - от големия град с пюрета по-различни не можахме да се снабдим с изключение че и накупих на Сънвал но просто бяха пообрани и в двата детски магазина /за повече време не остана/ но ...... за сметка на това в един голям магазин /май не мога да кажа кой?! да не е нещо раклама/ си намерих всякакъв вид замръзени зеленчуци и то поотделно  newsm44 и какво варене падна вчера.......... Вече няма да се тревожа - като свършат знам къде да търся.......  Peace

Само да се оплача: Докато били при моите родители нашите да вземат да й дадат бисквита на малката /че с тая водичка /кърмата/ съм щяла да уморя детето/ - бисквитата е без масло чисто обикновена но... на другия ден пак акахме дарадонки - цели две след цял ден напъване... Е скарах се ама кой да ме чуе... И другото което искам да се оплача - днес бебка изяла крайчеца на едно гланцирано листче /от рекламните листовки/ - не повече от два квадратни сантиметра - може ли нещо да й стане? Личната каза че не е проблем - било малко количество! ама аз да ви питам и вас.

# 88
Здравейте отново! Провокирана от вашите цифри и сметки днес реших да направя и аз изчисление колко калории горе-долу приема моята бебка на ден. И какво се получи: ми то не се събират и 600 калории, а до колкото знам трябва да са 750-800. Тя действително почти не е наддала последния месец, но аз мислех, че е заради различните кантари, на които е теглена. Освен това и трудно издържа дори 3 ч. между храненията, независимо дали е яла пюре, каша или мляко. Но пък и тя не изяжда големи кол-ва де - зора й е да хапне малко и после започва да се помайва. Всичко това ме кара да си мисля, че май трябва да въведа и трето твърдо хранене - закуска. Но каква да е тя?   Thinking Освен пак каша засега не виждам какво друго. Другият вариант е да започна да въвеждам масло и сирене и да давам разни попари, обаче тях мислех да ги въведа по-късничко, защото малката докато беше само на кърма имаше от време на време слузести акита, а има и екзема... Вие какво бихте ме посъветвали?

# 89
И аз като Янчето да ви питам с какво е най-добре да се въведе глутена? И кога трябва да станат 3 храненета дневно(трърда храна)? Мерсиииии
Хем да се запиша в новата тема   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт