Примерна схема за захранване - 23

• 23 502
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Яна - просто не се усетих навреме да се снабдя с ечемик и ръж, а дойде ред за тях, затова реших да скоча на спелта, след това пшеница, а ръж и ечемик да въведа после с мултизърнена каша на Милупа, като ще се надявам да няма проблем с въвеждането на двете едновременно (за първи път ще го правя...) Друг вариант е, както Стелфи е писала - с брашно да въведа едното предварително...

Момичета, пак въпрос ми изникна: вие купувате ли месни пюрета или правите месото вкъщи, конкретно пилешкото имам предвид?

# 136
Момичета, благодаря за отговорите! Тук няма продукти на Плазмон (и изобщо избора на бебешки храни е твъъърде ограничен, та се налага да импровизирам). Затова питах и за арабския кус-кус, защото тук няма като нашия, а само такъв.
Но иначе аз вече няколко пъти съм й давала да яде с ръка нещо (резън ябълка, парче банан, ивица сварен морков) и тя с двата си зъба си отгризва малки парченца, които преглъща без проблем, но няколко пъти отхапа по-големи и се задави. Тези оризовите тостове (тук така се наричат) мисля да ги пробвам, да видя дали ще може да ги яде. А пюретата за над 8 мес. съм ги виждала и Стелфи, знам какво имаш предвид, но мисля да ги предложа след месец най-рано.

# 137
  • София
момичета,

тотално ви изпуснах. Връщам се да чета  Peace

# 138
  • Пловдив
.:.Stef.:.  аз купувам само пуешко. Пилешко и заешко си имам домашни. Сварила съм ги и съм пасирала заедно с бульона и съм замразила във формички за лед. Сега си взимам по едно кубче и си добавям към зеленчуковото пюре.

# 139
Момичета, пак въпрос ми изникна: вие купувате ли месни пюрета или правите месото вкъщи, конкретно пилешкото имам предвид?
И двете - купувала съм и готови месни с пилешко, правила съм и в къщи месно с купено от магазина пиле. Peace

# 140
Започвам да се замислям има ли смисъл да давам по 3,50 за бурканче пилешко..и дали мога да ползвам пилетата, от които ядем ние - не им вярвам на качеството, макар че си ги поръчвам от една смолянска "ферма", но пък в един момент всички ще ядем едно и също и се чудех дали да не започна вече да предлагам от нашето месо и на малкия. Само дето ние само пилешко ядем, другите меса рядко присъстват в менюто ни, мога да купувам телешко примерно, на пюре имам предвид...
Благодаря ви Grinning

# 141
Ей това е супер идея с варенето на месо, пасиране с бульон и замразяване на кубчета. Така правя със зеленчуци и някои плодове, но за месото не бях сигурна ок ли е??  newsm78

Стеф: аз току що въведох месото и за това засега ще го караме само на купешки за всеки случай. По-натам ако ми изпадне домашно няма да се замислям и ще правя вкъщи, пък както казваш и ти и недомашно ще ядем. 3.50лв за бурканче определено няма да ни е по джоба, то още лев-два и ще вземем цяло пиле...  #Crazy

Да питам има ли сред вас такива,които купуват замразени зеленчуци, варят ги, после пак пак ги замразяват във формички и после размразяват?  newsm78 Аз по принцип не съм 'за' замразените зеленчуци, особено за бебе и особено с тази схема на постоянно замразяване и размразяване, но със зеления фасул се наложи, че купешки пюрета няма с него (има, но с мноооого малко съдържание), а и сезонът му още е далеч... Знам, че мога да варя всеки път и така вероятно ще се запазят повече витамини, но не мога да се занимавам всеки път да варя 20-30гр фасул примерно...

# 142
Yana-barborana, аз до сега не съм правила пюре от замразени зеленчуци, но знам, че няма проблем да се прави и после пак да се замрази самото пюре. Е, не е същото като с пресни зеленчуци, но не е проблем иначе. А иначе не знам защо си против замразените зеленчуци, те са много добра алтернатива, когато няма пресни. Още повече, че те са замразявани, когато съответния зеленчук е бил в сезон (тогава е най-евтин) и плюс това са по-малко пръскани с разни неща, защото не се цели да имат търговски вид.

# 143
Яна - аз ползвам отскоро замразен грах, царевица и зелен фасул - като правя пюрето днес например, чопвам от пакета шепичка царевица и буфкам в уреда за готвене...и така всеки ден. Не мисля обаче че е добре да се замразява нещо повторно, при условие, че вече веднъж е размразено Thinking Това го пише на някои от замразените продукти...Иначе за качествата на замразените зеленчуци, и аз знам, че се замразяват когато са в най-добрия си сезон, така да се каже...и са по-малкото зло от зеленчуците, продавани на пазара, които не са сезонни Laughing

# 144
Иначе за качествата на замразените зеленчуци, и аз знам, че се замразяват когато са в най-добрия си сезон, така да се каже...и са по-малкото зло от зеленчуците, продавани на пазара, които не са сезонни Laughing

Peace да, много по-малко зло са.

# 145
  • Пловдив
Yana-barborana аз имам замразени зелен фасул, морков, пащърнак, тиквичка, зелена чушка/може и други да имам, но не се сещам в момента/. Замразени са ми сурови. Всеки ден си вадя каквото реша. Например морков и зелен фасул, обелвам си и един картоф и слагам да се вари, а после пасирам. Аз така процедирам.  Peace

# 146
Дайте идеи за зеленчуци за 7-ми - 8 - ми м. (въвела съм тиква, морков, картоф, пащърнак, тиквички).

Замразения зелен фасул на Бондюел един вид ли е? Търсих да е мини/бейби, но не открих.
Зелените чушки по това време замразени ли купувате? Купешките замразени дали са обелени?

# 147
Бейби има на Бела, хубав е.
Чушки - гледам, че сега са пуснали зелени, но май не са хубави...аз ще чакам пресните сезонни.
Можеш да въведеш царевица, грах, броколи, карфиол, спанак евентуално...
 Hug

# 148
Не мисля обаче че е добре да се замразява нещо повторно, при условие, че вече веднъж е размразено Thinking Това го пише на някои от замразените продукти...

И аз се притеснявам именно за това.  Tired Аз направих така само със зел. фасул и броколи, но май ако ще ползвам замр. зел. занапред ще се наложи всеки път да варя. Голама досата и ток ще пада, но какво да се прави.

Иначе снощи изчетох форума за замр. зел. Пише това, което казвате и с цел да не си усложнявам живота ще се доверя на теориите за фабрично замразяване, замразяване в сезона и предположенията за използвани по-малко изкуственяци, но все пак имайки си едно на ум... Ааа и дойдат ли сезонните зеленчуци голямо замразяване ще падне  за следващата година Grinning

Едно въпросче, просто любопитство: Бу и Косе Босе какви са по принцип? Питам понеже са изписали страшно много за захранване, храни и т.н., но все пак 'професионални' съвети ли дават и от къде цялата тази инфо? С това ли се занимават в живота?  newsm78

Ninand и другите мами: a като варите картоф и замр. зеленчуци на едно място ли варите всичко или картофът отделно? Питам понеже той има нужда от повече варене, а замр. зеленчуци стават за 5мин като заврат и си мисля, че ако варя всичко заедно ще се разкашкат...  newsm78

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 10:55 от Yana-barborana

# 149
Бу е консултат по кърмене към Ла Лече Лига, а Косе Босе не знам каква е по професия, но е доста в час Mr. Green

Яна, ти всъщност как готвиш, в смисъл, готвиш в тенджерка или...?

Общи условия

Активация на акаунт