Примерна схема за захранване - 23

• 23 497
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Стеф, да мила, готвя в тенджера. А ти как ? С уред за варене на пара ли? Аз такъв нямам...

За Бу знаех, че е консултант по кърмене, но учат и за храни, видове, състояния и т.н. ли??  newsm78
Освен любитка съм и Тома неверни, извинявам се   Embarassed Mr. Green

# 151
Някой въвел ли е червено цвекло, и как се отрази той на децата ви?

Ето коя е Бу:
http://missby.wordpress.com/about/

# 152
Яна, ето тук има отговор на въпроса ти Can I safely use frozen vegetables or fruits to make baby food purees and refreeze them?

http://www.wholesomebabyfood.com/FreezePage.htm
На английски е обаче. В общи линии се казва, че щом зеленчуците са сготвени преди да бъдат замразени отново няма проблем.

# 153
  • Пловдив
campanula, .:.Stef.:.  ти е дала добра идея за видовете зеленчуци, които може да въведеш. Зелен фасул съм си купила на Бондюел/като солетки е  Grinning /, взех го от Била. Зелена чушка съм си замразила от лятото/домашно производство/. Сега тези на пазара са най вероятно нитратни.
Yana-barborana слагам всичко в тенджерата в варя заедно. Никога не съм отделяла един зеленчук от друг. Не съм имала проблеми и не са ми се разкашквали. Само проверявам с вилица дали са омекнали и пасирам с водичката в която са се варили/там са витамините/. Имам и уред за готвене на пара, но не го използвам вече. Използвах го в началото когато разреждах пюрето с кърма, но сега предпочитам да го правя с водата в която са се варили зеленчуците/плодовете.
Франчи не съм въвеждала още червено цвекло.

# 154
Яна - от любопитство питах, ей така просто Blush

Jenivas - интересно...значи, няма проблем да се размразява и замразява после пак, което е супер за Яна Grinning

# 155
Стеф, да, така излиза, стига да имаме доверие на авторите на сайта, но не виждам причина да нямаме.

# 156
Франческа, а кой лук все пак въведохте пръв-нали с мъжа ти имахте различно мнение...иначе има доста майки давали цвекло, да знаеш,че якоооо цапа.
Яна, когато зеленчука се вари по-различен начин аз първо слагам най-твърдите и постепенно добавям другите, така че накрая всички да са поврели поне малко заедно.
Стелфи, какво става с твоето дете-нали беше наддал много преди време, моят син сега май пък е отслабнал? Wink

# 157
Здравейте!
Не знам дали тук е подходящо да попитам кога мога да дам чай от шипки?Бебо е на 5м. и 4дена,не е захранен с нищо,само на кърма е.Питам за шипките,защото в момента е с гадна настинка и искам да му осигутя витамин Ц.Може ли да се  окаже алергичен към шипките?

# 158
Здравейте!
Не знам дали тук е подходящо да попитам кога мога да дам чай от шипки?Бебо е на 5м. и 4дена,не е захранен с нищо,само на кърма е.Питам за шипките,защото в момента е с гадна настинка и искам да му осигутя витамин Ц.Може ли да се  окаже алергичен към шипките?

може да му дадеш чай от шипки, но имай предвид, че доста запича, а голямата ми дъщеря се и подсичаше от него.

Гунди, след доста спорове дадох праз лук.

# 159
Здравейте!
Според мен е рано за шипки

# 160
Yana-barborana аз имам замразени зелен фасул, морков, пащърнак, тиквичка, зелена чушка/може и други да имам, но не се сещам в момента/. Замразени са ми сурови. Всеки ден си вадя каквото реша. Например морков и зелен фасул, обелвам си и един картоф и слагам да се вари, а после пасирам. Аз така процедирам.  Peace
И аз общо взето така приготвям храната им. Или варя от замразените зеленчуци и ориз (ориза вече го варя отделно). Зеленчуците ги варя в тенджера и с джаджата за пара - много съм доволна, а ми струваше около 5-6 лв. (май  newsm78). Изглежда така и става за всякакъв размер тенджери.

# 161
  • София
Здравейте, имаме проблеми с компютъра и ми се получи един ферман... ще прощавате  Embarassed Embarassed Embarassed

Queen L, с Калин дълго време бяхме "известни" именно с липсата на режим. Така си беше и при започването на захранването. Сравнително от скоро (няколко месеца) има груб режим, който, разбира се, се променя средно на две седмици и, естествено, точно когато съм разчитала на него... В началото предлагах не-кърма между кърменията, не само за да не целя заместване на хранене, ами и защото той дъъълго време отказваше не-кърма, когато е гладен. Постепенно нещата с режима се случиха от самосебеси. В твоя случай бих си заплюла да кажем: 1 час след първото кърмене или нещо подобно, а не "11 ч.". Така хем няма да има проблеми с кърменето, хем няма да е съвсем гладен и ще има по-голям шанс да хапне. И на всяка цена давай с лъжичка, храненето с шише е за краен случай  Peace

Дами, има ли други бебета със сбъркан вкус като моята девойка? И дали е проблем, че овесените ядки за закуска ги яде с масло, сирене и продово пюре? Rolling Eyes
Нали под и зеленчук не било хубаво да се смесват...та в този ред на мисли... Embarassed

И питаш  Mr. Green Аз плюх в пазвата и към зеленчуците добавям малко плодово пюре - ами има ефект...

За пиенето, Калин пропи от пластмасово шише 0,5 л. После от обикновена чаша. Наскоро му подариха чаша със сламка - веднага се сети как става и се справи без проблем. С нея най-малко се мокри. А с чашите с накрайник само си чеше зъбките...

Храна за ядене с ръце давам почти от началото на захранването - не съм имала проблемни ситуации  Peace Предлагала съм всякакви въведени (сварени или на пара) зеленчуци, суров морков обелен (предимно за чесане на венците и смукане, трудно се отхапва от него), при глутена - сухари на СЗА, оризовки, корички, вълшебните филийки на Тони (Господ здраве да ти дава  Hug Hug Hug ), ябълка на лентички и на кубчета, общо взето каквото имам под ръка - НО ДА Е ВЕчЕ ВЪВЕДЕНО ИЛИ ДА СЪМ В ПРОЦЕС НА ВЪВЕЖДАНЕТО МУ!!!

Ел, аз няколко пъти давах на Калин от моята зеленчукова супа - не пържа, слагам малко сол и подправки, фидето ми е 100% пшеничен грис. Ако Влади харесва вашата храна, защо да не му готвиш? Май Рая на Тони направи същата "врътка". Ето, и при Тони е така  Peace

И аз ползвам точно такъв уред за "на пара"  Peace И накрая тихичко да се пУФаля, че мойто диваненце днес прояде риба - сьомга, ама риба. Риба, ама сьомга. Това е положението. И жълтък прояде. Останаха зеленчуците....

# 162
Момичета, успокоихте ме и ме обнадеждихте, че нещата ще потръгнат що се отнася до режима.  Hug Съвсем съм се зомбирала - малкия заспива късно - към 2 и след това, а сутрин ставам да приготвя и изпратя баткото на градината. Понякога успявам да си открадна 1 час сън през деня, но рядко ... 
А сега да ви се похваля - след месец и половина пробутване на зеленчукови пюрета най-накрая днес хапна цяла порция. При това сготвено от мен - с лук!!! Съвсем на вдъхновение - картоф и тиквичка, съвсем малко морковче и лучец + 2-3 лъжички пащърнак. Пасирано с водичката, добавих малко АМ и оризова кашичка за сгъстяване, че се получи малко течно... И диването яде с кеф!!! Много съм щастлива  Grinning

# 163
  • София
Мили дами, гответе си картофите нарязани на дребно, така ще ви увират по-бързо! Mr. Green

Замразените зеленчуци не се замразяват повторно, защото в домашни условия не могат да се замразят шоково, както в завода, а водата като замръзне в камерата на хладилника да речем, молекулата й (леле, много спечено се чувствам да говоря по предмети от които не разбирам, ама има кой да ме поправи ако греша), та молекулата и се уголемява и става на един остър леден кристал, който промушва съседните молекули и ги разрушава и така храната се прецаква (Бибона, много ли се изложих? Има ли нещо вярно в това дето казах? Simple Smile )

Гунди, абе оня ден го мерихме човека.... еми или миналия месец сме сгрешили в сметката (което ме съмнява), или тоя месец не е наддал хич?! Чакам още един месец да мине да се ориентирам какво се случва с наддаването му в действителност. Тежи 9 килца и някакви там грамове по-малко от 100 отгоре, висок е 74 см. За височината не мога да кажа с колко е пораснал (щото дето викаш има вариант да е дръпнал на височина и затова да не е наддал), щото педиатърката го мери с някакво шивашко метърче едно към гьотера и даже го изкара че се е смалил с няколко см Simple Smile Ама не е.. дрехите му омаляха...

Иначе днеска (и вчера) и Светлин яде риба - треска само че - от пюре на Хип "треска с талятели, броколи и сметана". Не я връща, ама на мен ми вони ужасно  Sick... на риба Grinning

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 18:30 от Stelfy

# 164
Охх, много вонят тия пюрета с риба...аз се чудя дали има риба в тях или само миризма Joy и да ни лъготят нещо с някакви рибени есенции Joy
Стелфи, явно това е нормално за тая възръст, аз нали ти казвам,че според нашия кантар -който има и грамове Виктор или е свалил,ако предположим,че не са верни грамажите съвсем поне не е качил...но педи ни предопреди,че сега ще е така, ще ти кажа на 30 март-живот и здраве да не ни се налага да ходим преди това Praynig

Общи условия

Активация на акаунт