Примерна схема за захранване - 23

• 23 830
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Ами в разговор с въпросната комисия ми беше намекнато, че с касовата бележка и подадена жалба можели например да ми възстановят сумата за въпросните пюрета  hahaha някви такива тъпотии, от които няма никакъв смисъл. А моята цел е да се намери начин да се лепне възможно по-здрава глоба на производителя, да се промени етикета на продукта, да се изтегли от търговската мрежа друг техен продукт (Малечко - шипки), поради факта, че в него има недопустимо количество остатъчни власинки от семенната част на плода ...

Wink Като става въпрос за сирене - то и купеното, от магазина, също не е стерилно, дори напротив. А ако не е пакетирано - практически може да са попаднали ВСЯКАКВИ микроорганизми в магазина, след отваряне на голямата опаковка. Обаче домашното няма да съдържа транс-мазнини. И домашното обаче няма да е по-безсолно, ако е истинско! Саламурата е 3,5% сол ... примерно ...

# 541
Благодаря, на които се включиха по въпроса със сиренето.. Пак не ми стана ясно, ама здраве да е. Да няма да яде по 200гр сирене на ядене, я.. Ще рискувам.. Сигурна съм си в бабенцето  Heart Eyes и масълце ми е правила и съм слагала в домашните пюренца и всичко й е много вкусничко.
Бубичка аз искам да те подкрепя на 100% за даването на дом сирене и мляко, от опит с големия ми син знам , че може и не вреди да се дават домашно приготвени /давала съм от козичка Wink/. При всички положения продуктите са многа по- здравословни, разбирай без допълнителна палмова и друга мас, без калции в огромни количества за да е по- твърдо, а и можеш да си го изчакаш 40 дни за да узрее, пък и кой знае още какви боклучи му тъпчат на купешкото /колкото и да е скъпо/. За съдовете за приготвяне- едва ли са по- стерилни и добре използвани от тези в къщи. Та това е Peace

# 542
Ох къде зачекахме тая тема с водата... мир не мога да видя!

Цитирам нещо от линка дето Франи пусна "Няма натурална минерална вода, която да е подходяща за ежедневна употреба, и ако това твърдение се рекламира, просто трябва да се игнорира. Подходящи за ежедневна употреба са трапезните, деминерализираните и чешмяните води." Виждам обаче че това е статия от 2008г. - дали нещата са се променили от тогава?  Хайде сега кажете пак питам КОИ ВОДИ СА ДЕМИНЕРАЛИЗИРАНИ???? Иначе пък Розовата Девин отговаря на всичко дето Кейт е пуснала като изискване за детска вода.

# 543
Stef, за маслото си права, че ако го добавям в закуската проблема няма да стои, но аз все още не давам закуска, точно защото не съм въвела нито масло, нито сирене. Но може би мога да пробвам да й правя овесени ядки и в тях да слагам малко масло и плод евентуално... А колко горе-долу са 5 г масло - една чаена лъжичка или по-малко?

mamadesi2, пробвала съм да слагам в домашните пюрета и АМ и пак не ги яде. Пробвала съм с картоф, без картоф, различни комбинации - резултатът е един и същ. Мисля си, че причината може да е в това, че в домашните се усеща много по-усезаемо вкуса на зеленчуците. Не съм пробвала да слагам ориз - и това ще пробвам, не съм се отказала все още.

# 544
Аз също още не съм въвеждала масло и сирене, а откакто Хриси стана на 9 м давам закуска зърнена каша с плодове. Така въведох всички глутенови зърна. Домашно сирене от моята баба бих давала, от чужда - не.  Laughing Пред мен така или иначе стои въпросът със сиренето, понеже тук не се яде така, както в БГ и няма голямо разнообразие. Ние купуваме от турските магазини, но за детето им нямам доверие. Освен това вкусът е един изкуствен... , а пакетирано био сирене не намирам.  Cry Мислех си дали да не дам био Моцарела вместо сирене?! Косе Босе май беше писала,  че може да се дава.  newsm78 Вие какво мислите по въпроса?

# 545
  Може меки сирена и аз така помня от Косе Босе- солта там е проблема, а моцарелата е безсолничка- за всеки случай можеш да я поизкиснеш половин, един час...абе аз не се сетих с какво те разсмях вчера? newsm78 Вярно,че бая трудно мисля напоследък  Wink Laughing
За маслото- 5 гр не са много за тази зъвръст.
А пък моят човек не иска чесън Sad Вчера сварих 2 скилидки в дооста количество манджа и не иска-плюеее Sick Пробвах какво ли не като усети храната с чесъна и край Sick Naughty

# 546
Благодаря, момичета!
Ами аз не мисля, че ни е рано за сирене на 8 месеца /които всъщност навършва утре/. По схемите сиренето от кога е? Имам една, в която е между 8ми и 11ти месец - това явно зависи от предразположеността към алергии. Е в нашето семейство такива до сега няма назад в поколенията, докъдето помня и съм говорила с хората. Simple Smile
Наистина до тук не яде малко неща, някой може да каже, че бързо захранвам, истината е, че всеки си избира подхода.
Интересуваше ме само има ли срок на отлежаване след като ми го даде баба. Убедена съм в чистотата на съдовете й, НЕ в стерилността. Вкъщи обаче чашата, купичката и тенджерата, в която й готвя също не са стерилни и не съм стерилизирала нищо откакто се е родила /освен залъгалката, когато я купихме/ Сиренцето ще е чисто и безсолно, затова съм му фен за детето.. аз не бих го яла, щото ям нещата с цвят за цвят, а не за вкус  Mr. Green
Дейзи, благодаря за подкрепата.  Hug
И мнението на Бибона чаках с нетърпение.
Отново благодаря на всички  bouquet

# 547
 newsm78 Бубичка, ама за да е безсолно сиренето - то трябва да е току що подсирено. Пък си спомням баба ми на времето като правеше сирене (от овче мляко) - ами то веднага се соли след като се махне тензуха - поне баба ми първо го посипваше на големи парчета, наредени в кофа, с морска сол обилно между редовете. След това така престояваше нямам представа колко (но с дни), след това се изважда от водата (която се отделя от него) и се слага в изварена саламура ... стои в нея дълго (над месец може би) ... ама това съм го виждала преди 20-тина години де, така че само за инфо - със сол и много време трябва да стои у вас. ОТ ОПИТ да те предупредя, че прясно в никакъв случай не бива да даваш на бебе ( Embarassed аз много го харесвах прясното на вкус, но ми навличаше стомашно разстройство! Същото важеше и за суроватката като си пийна една купичка, а много ми харесваше).

# 548
Е, ясно... тя го вади от тензуха и го хапваме вкъщи... Значи все пак трябва да преседи в саламура със сол известно време... После пак ще го изкисвам преди да го давам на детето.. Е, няма пълно щастие  Mr. Green

# 549
Е, ясно... тя го вади от тензуха и го хапваме вкъщи... Значи все пак трябва да преседи в саламура със сол известно време... После пак ще го изкисвам преди да го давам на детето.. Е, няма пълно щастие  Mr. Green
Преседява в саламура задължително.Със сестра ми от бебета сме яли домашно сирене и не е имало проблем никога. Правеше го баба ми. Peace

# 550
Сиренето трябва задължително да стои 1 месец(ако не беше толкова поне беше окло един месец, но мисля че това е срока) в саламура- прясното сирене не е хубаво за малки деца.....после се изкисва по 24 часа, преди хапване, то особенно домашното си е доста соленичко и затова Аз също ползвам домашно, освен това имам близък на който образнованието му е свързано с производство на сирене Simple Smile

# 551
По повод сиренето Гунди го е казала точно.
Наш семееън приятел е млечен технолог и още, когато захранвахме каката се консултирахме с него относно това какво сирене да даваме. Отговорът беше, че то трябва да е зряло. До тригодишна възраст неузряло сирене не се дава!

# 552
A знаете ли,че има грис от ориз- перфектен за разнообразие на невъвелите глутен,аз не знаех Embarassed...сраммм за "известен" готвач като мен Laughing

# 553
Добре де, а Моцарелата не е ли прясно сирене, в смисъл неузряло?!
Нещо по спмени ми е останало, че през бременността не трябва да се консумира, а сега за бебета може?! Или непастьоризирано го водят?  Thinking

# 554
Благодаря, момичета! Ще си го поръчам още утре значи  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт