Примерна схема за захранване - 23

• 23 813
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Изцяло съм зад Франчевска и за качеството и за цената, аз самата си купувам Данонино за мен, но също мисля,че докато не започне да си иска Naughty Naughty
А за кремвирщите- НИКОГАААА!!!!!!!!! Имам братовчед , който завърши технология на храните(или нещо подобно) и той каза, че откакто са ги водили в един завод за производство на колбаси не иска да чуе вече за такива и особенно за кремвирши, а да не казвеам, че май е вярно за тоалетната хартия Shocked Twisted Evil Naughty
Не само за тоалетната хартия, ами ако ти кажа, че съм чувала (с ушите си) как цвърчат плъхове в мелницата на шпековия салам, дали ще ми повярваш? Ама е истина! От тогава не ям колбаси никакви! Не вярвам да успея да го лиша на 100% от тях защото баща му ги яде и не му пука, ама ще направя всичко възможно. А данонино според мен е мързеливия вариант на нишестето, ама с бая стабилизатори. В никакъв случай, не вярвай че е полезно, моля те!!

# 586
ами ако ти кажа, че съм чувала (с ушите си) как цвърчат плъхове в мелницата на шпековия салам, дали ще ми повярваш?
Peace оо, да вярвам  Peace

# 587
Благодаря ви за отговорите  Hug
Никакво Данонино  Naughty

# 588
 Sad Е то и в хляба падат плъхове ... вярно изхвърлят ги ...

# 589
Sad Е то и в хляба падат плъхове ... вярно изхвърлят ги ...
Joy защото цапат иначе нямаше Joy Joy извинявай, да не се обидиш. Но да и там се намираха болтове, мишки - ама всички го помним - те и по новините ги даваха. Не това е важното. Естествено, че не можем да ги спрем, ама ако успеем да ги ограничим пак е нещо  Peace

# 590
  • София
Като говорите за "чистотата" в производството на храните, и особено хляба... Какъв хляб давате (тези, които вече дават) на дечурлигата? Аз самата понякога се погнусявам от явни следи как се е въргалял хлябът незнайно къде, а за малкия съвсем ще се втелявам сигурно...

# 591
 Mr. Green лято!, не се впрягай чак толкова ...  Sunglasses то ако тръгнем и кренвирши да не ядем, и хляб, и ... ... ... Аз давам какъвто е купен в момента ... (вкъщи се купува само пълнозърнест или типов, ако няма - меся пица).

# 592
  • Варна
Може да ви се види смешен въпроса ми, но елдата чистите ли я от примеси и миете ли я преди сушенето във фурната?? Имам предвид варианта на приготвяне, когато се изсушава във фурната и се смила на брашно.

За кренвиршите - четох за технологията им на приготвяне и даже без плъхове и тоалетна хартия си е гадно. Ние не ядем кренвирши, пък и всякакви колбаси гледаме да ограничаваме. Малко встрани от темата, но ми се е приял боб с наденичка, а не смея да купя, защото досега винаги съм се разочаровала... Случайно да сте попадали на някаква марка читави такива или единствената гаранция отново са домашно приготвените... ?

# 593
Изпуснах ви няколко дни и каква гадна тема сте подгванали  Mr. Green

Въпрос 1. Някой дали знае освен шипки ( и май коприва), какъв друг чай може за бебе на 8м??  newsm78

Въпрос 2: като започна да й правя кисели, трябва ли да давам като нова храна няколко дни? (дори да съм въвела ориза и царевицата като храни) ??

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 23:25 от Yana-barborana

# 594
Qna,провери боровинаката от кога можеше, става суперски чай- много ароматен, а и плодовете ползвам аз- тях ги слагам в кашата..... с едно варене ейти манджа за почти 2 хапвания Joy
Лято, купувам от Слънце Луна хляб или по-често спретвам някакво хлебче сама-оня ден забърках едно с малко мая, брашно (половината ръжено) и кисело мляко-без сол, без нищо друго...малко прилича на подметка, но е много вкусно и Виктор пищи за още и още Wink

# 595
  • Варна
Яна, има ли причина, за да даваш чай от коприва? Не съм много убедена, че е подходяща за бебета. А и казват, че трябва да се внимава много с дозировката, дори и за по-големи дечица. (http://nettle-tea.net/2009/11/is-nettle-tea-safe-for-children/)
Аз знам за липа и лайка, но пак след 1 година май. Може би мента също? Не знам обаче дали трябва да се въвеждат като нов вид храна всеки поотделно. Сякаш би трябвало. Дано се включи някой по-запознат, че и на мен ми е любопитно.

Ако правиш кисел с царевично нишесте и плод и си въвела и царевицата, и въпросния плод, няма какво да въвеждаш повече.

# 596
  • Видин
Последно трябва ли да се прави пауза между въвеждането на различните видове меса?
И има ли дечица с атопичен дерматит в темичката? Как върви захранването при вас?

# 597
Последно трябва ли да се прави пауза между въвеждането на различните видове меса?
И има ли дечица с атопичен дерматит в темичката? Как върви захранването при вас?

за мен е хубаво да се прави пауза с цел затвърждаване на вида въведено месо. Т.е. въвела си пилешко за например седмица и не виждам защо трябва да се бърза на деветия ден да се дава пуешко. Може да се изчака около седмица и тогава да се предложи новия вид.
Детенце с атопичен дерматит е това на Амореволе.

Чай от липов цвят е подходящ за тази възраст. Копривата е преди всичко билка и с нея внимателно.

# 598
  • Видин
Да, и на мен това ми е идеята. Въвеждам месото, въвеждам още 1-2 зеленчука и после ново месо. Защото бях чела за пауза от 20 дни, което ми се струва доста... То ако въвеждам в месеца по едно месо къде ще му дойде края, като току що дадох първото  Mr. Green
А извара кога мога да предложа? Пише 8-10 месеца и мисля след 1-2 зеленчука да предложа  newsm78 С цел после да слагам в нея плодово пюре и да хапва дечко...

# 599
... Детенце с атопичен дерматит е това на Амореволе.

Франчи вече е отговорила.  Wink В общи линии, захранването ни върви нормално - просто малко по-бавничко, изчаквам си поне по 3 дни при въвеждането на нов продукт.
Аманита, ако те интересува по-конкретно, мога да ти напиша какво точно съм въвела до момента.

Между пуешкото и пилешкото направих пауза от 6 дни (но при пилешкото вече имаше навършени 9 месеца).

Общи условия

Активация на акаунт