Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да включа кашите в диетата на бебето си и как да въведа каши с глутен в диетата на бебето си?
Мога ли да давам на бебето си авокадо?
Кога може да се въведе третото твърдо хранене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да включа кашите в диетата на бебето си и как да въведа каши с глутен в диетата на бебето си?
За да въведете каша в диетата на вашето бебе, следвайте принципа за въвеждане на нови храни за 3-4 дни, като постепенно увеличавате количеството. Някои майки предпочитат да въведат каша като първия зеленчук, увеличавайки количеството с една лъжичка всеки ден. Следващата каша, като например елда, може да бъде въведена по същия начин за 3-4 дни, за да се наблюдава реакцията на детето. За да въведете каши с глутен, следвайте препоръчителните възрастови насоки. Например оризовата каша се въвежда около 6 месеца, елдата на 7 месеца, а пшеничната или царевичната каша по-късно, след 7-8 месеца. Наблюдавайте реакцията на детето и се консултирайте с педиатър при въвеждането на нови храни.
-
Мога ли да давам на бебето си авокадо?
-
Кога може да се въведе третото твърдо хранене?
-
Какво е подходящото количество мляко за дете на 8 месеца?
-
Как се приготвя каша от брашно от елда?

Аз прочетох, че е трудно за намиране, но все пак питам АКО някой го е намирал да сподели къде 
Само един тъп въпрос - оризовото брашно абсолютно същото ли е като нишестето? 
но ти ми каза, че точно еди какво си сте били писали, демек да не питам това, което питах.
Може ли да ви помоля тези, които сте почнали захранването след навършване на 6 месеца (ние - на 6 м. и 1 седм.), да ми изпратите схемите си, или поне да споделите какво сте въвели до момента и по колко дни сте ги въвеждали, за да се ориентирам.
Хем давам инстантна, а не да варя елда и т.н, с което предполагам вкусът е по-наситен.
Кажете ми има ли смисъл да започвам да давам пуешко месо като в къщи не хапваме подобно... Ядем пилета риби телета и прасета