Примерна схема за захранване - 23

• 23 786
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Яна, при явна алергия към царевицата е желателно да избягваш АБСОЛЮТНО всичко с царевица. След време можеш да пробваш дали към нишесте ще има реакция (тоест някога, когато отново решиш да даваш царевица, предложи именно нишесте, а не царевично брашно или царевица на зърна).

# 691
Сега искам да питам за киселите и нишестетата. Уж четох, но явно нищо не помня от това. Та..ядем каши следобед а предиобяд пюре. Не сме яли глутен до сега, но кашите без глутен ми се изчерпаха. Иска ми се да разнообравя с нещо ново следобед. Чудех се за кисел или нищесте. Нищо незнам за тях. С какво се почва? Какъв вкус? Полезно ли е? Как се приготвя? На каква марка да е? Знам, че вече писаха за това, но ми се иска малко повече инфо. Също дали е подходящо за нас сега? Благодаря ви много отново за отговорите.

# 692
Alegoria, а защо не въведеш глутена? Мисля, че не е рано за твоя юнак, освен ако няма някакъв проблем ...

# 693
Сега искам да питам за киселите и нишестетата. Уж четох, но явно нищо не помня от това. Та..ядем каши следобед а предиобяд пюре. Не сме яли глутен до сега, но кашите без глутен ми се изчерпаха. Иска ми се да разнообравя с нещо ново следобед. Чудех се за кисел или нищесте. Нищо незнам за тях. С какво се почва? Какъв вкус? Полезно ли е? Как се приготвя? На каква марка да е? Знам, че вече писаха за това, но ми се иска малко повече инфо. Също дали е подходящо за нас сега? Благодаря ви много отново за отговорите.

Киселът се прави от нишесте. Е, има и готови прахообразни смеси, наречени кисели, но те са  Sick
Може да правиш кисел от царевично нишесте или да приготвяш царевичен грис.
Обикновено киселът се прави с плодово пюре, но може и с пресен плод, съобразен с възрастта на детето.
А дали са полезни?  newsm78 Ами едва ли повече от кашите, но не са и вредни  Mr. Green

И аз като Queen L също те съветвам да въведеш глутена.  Peace

# 694
Кисела с банан у нас е хит от вчера... така сладко го излапа.  Party Аз го рпавя с натурално пшенично нишесте и суров плод. До сега само банан и ябълка. Банана го мачкам с вилица, а ябълката я пасирам. Слагам повече плод, а по-малко нишесте. И според мен няма да е проблем да въведеш глутена вече. В нашия живот той влезе на 7месеца и 4 дни. Не съм въвеждала кисела малко по малко, защотоооо... ми де да знам бях си въвела глутена с каша преди това. Първи път не й се понрави чак толкова и не изяде цялата порция. Тогава нишестето беше повече, от тогава слагам основно плод и малко нишесте колкото да заприлича на кремче. Чела съм рецепти, в които плода се вари в нишестето. Това те съветвам да го рпавиш, ако коремчето се бунтува срещу суровите плодове още. Иначе аз съм фен на суровите плодчета! Успех Simple Smile  Hug

# 695
Глутена смятам да го въведа след жълтъка, който въвеждам сега. Тоест скоро ще е, но ми се иска сега да направя някое друго без глутен. Освен царевицата (царевично нишесте) какво друго има без глутен? Гледах някакви плодови, ама съм почти 100% сигурна, че имат глутен вътре.
Много благодаря на всички за отговорите   bouquet

# 696
По повод жълтъка....кога е по-правилно да се въведе- след месото или успоредно с него /но в дните, когато не се дава месо/?
И друго да попитам- при първоначалното захранване всеки ден ли се дава жълтък или през ден? Чета, че до достигане на количество от 1/2 жълтък, се дава в продължение на седмица-две, но не е уточнено дали всеки ден. Вече след достигане на 1/2 се почва през ден, това ми е ясно.

# 697
  • София
Според Косе Босе след месото, всеки ден.

# 698
Оризовото е без глутен... не знам къде има обаче...

Джорджина, аз жълтъка го въведох преди месото, давах 1 седмица всеки ден, след това през ден. Ако ги въвеждаш успоредно и има реакция няма да разбереш от кое е /дано не се случи!/ Само дето аз не знаех, че се започва с по няколко трошички, а тръгнах с 1/4 направо... то и тая четвърт не е кой знае какво количество все пак Wink

# 699
Аз пък да се оплача: малката прихвана някакво вирусче от мен, един ден имаше малко темп., а нослето тече като чешмичка... И това в комбинация с 4-те зъба, които й избиват наведнъж в момента! Сами си представете каква е картинката вкъщи! Яде съвсем малки количества, незивисимо какво е - дали твърда храна или мляко. Аз и не я насилвам де, радваме се, че в тази ситуация, дори и малко поне хапва нещо. Само се надявам да не стане тенденция и всичко да се нормализира, когато минат тези сополи и зъби.
А тъкмо щях да почвам да й давам закуска сутрин, да въвеждам масло, сирене... Но засега сме в застой.

# 700
alegoria , ами то освен царевичен, пшеничен и оризов грис/нишесте други май на пазара няма.
Даваш ли елда, просо, пълнозърнест и обикновен ориз? С последните две стават страхотни десерти.  Peace

# 701
alegoria , ами то освен царевичен, пшеничен и оризов грис/нишесте други май на пазара няма.
Даваш ли елда, просо, пълнозърнест и обикновен ориз? С последните две стават страхотни десерти.  Peace
Да всичко изброено, да давала съм. Ама пшеницата има глутен нали така. Тоест освен царевицата друго не остана. А си мисля мога ли да варя ориз вместо да купувам каша чист ориз? И после да го пазирам примерно? Ама то пак си е като кашата. Явно няма как да е много по-различно..

# 702
Вкусът определено е различен.
Аз правя десерт на детето си- ориз с плодове. Варя ориза и пасирам с банан, ябълка, круша, плодово пюре.
Ако стане много гъсто добавям и мляко.
Пшеницата- да с глутен е.

# 703
Франческа, а този десерт става ли и с пълнозърнет ориз? Имам предвид, хубаво ли е на вкус с него? И плодовете сурови ли ги пасираш?

# 704
Франческа, а този десерт става ли и с пълнозърнет ориз? Имам предвид, хубаво ли е на вкус с него? И плодовете сурови ли ги пасираш?

Става и с пълнозърнест ориз. А плодовете първоначално съвсем леко ги бланширах, сега ги пасирам сурови.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт