Примерна схема за захранване - 23

• 23 781
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • вече Пловдив
Франческа, благодаря ти за отговора за жълтъка! Давам го от 5-6 дни и сега стигнахме до половинка.
За чушката - по-вкусна става печена, но аз я давах преедимно варена (разрязана на едри парчета, почистена и преди пасирането обелена).
За сиренето - аз режа малки парчета от буцата (горе-долу за около 2-3 порции) и обезсолявам във вода, а останалата буца оставям в опаковката. Купувам сирене Съединение, което е в найлон.
Тони, няколко пъти давах нещо средно между супа и по-течно пюре, в което натрошавах малко сухар. Бела си го изяждаше с апетит.

# 676
  • Силистра
Момичета, дайте идеи как да въведа втора каша? До сега съм давала оризова с плод в нея, разтварям 2-3 лъжички /чаени/ с вода и прибавям плод или пюре. Сега мисля да въведа елда, но колко да сложа?

# 677
  • София
Аз добавям по една малка лъжичка от новата каша към другата, и увеличавам всеки ден.

# 678
Тина от 2 дни спретва гладна диета smile3518 . Дори и проклетите любими банани се броят за отровни. На приспиване пробутвам мляко, чат-пат по-сладка каша по малко и това е (дори любимия жълтък отказва, месо пробутвам в каша) smile3514 smile3515 .

ДА Я ОСТАВЯ ГЛАДНА?

Тотално превъртам! Нищо здравословно не ме притеснява, не вярвам да й расте 9-то зъбче (евентуално кътник ...) ... ака нормално ... (поради факта, че в кашите, които й предлагам, има достатъчно целулоза ... вероятно ...) ...

Чувствам се идиот! На всяко хранене предлагам твърда храна, дори и по 5 различни вида (като откаже последователно няколко ...).

Момичета, давайте идеи че ...

# 679
Бибона сигурно много пъти са ти го казвали но... злоядите деца какво и да ги правиш не ядат... Моята братовчедка е имала дни в които е изяждала по една бисквитка - и това за целия ден. Спомням си леля как ревеше и готвеше ту пюрета ту каши ту супи и само ходи я гони с лъжиците а тя като и се упре нещо в устата и направи "прууууу" и омаже всичко...`Даже шоколад си спомням че не искаше... И така беше до първи клас. В градината другите ядат а тя се сърди. И нищо не я съблазняваше - нали казват че като ядат две деца и гледат едно от друго и искат това което яде другото... /явно принципа че чуждото е по-хубаво/ но при нея и това не помагаше... Докато един ден се върна от училище /в първи клас/ и каза - "Гладна съм" и да видиш как и леля и баба почнаха коя супа коя манджа коя крем коя принцески... Сготвиха за цяла армия... А тя хапна много добре... И сега си яде всичко и няма проблеми нито със здравето нито с теглото. Само до първи клас дето беше като вейка. Като духаше вятър аз й носих чантата до училище - и това сериозно го казвам! Извинявам се че изписах такъв роман .... но не знам има ли решение този проблем....
Пробвала ли си с друго дете да ядат заедно? Тя и Тони май имаше такъв проблем?!

# 680
 Sad тук е студено и ... няма с кое друго дете на нейната възраст да яде. Сещам се само за едно, но то изяжда за 10 минутки 400 мл каша примерно (или цялата кухня на веднъж), нищо че е 3 месеца по-малко ... Тина за тия 10 минутки ще изяде примерно 5 лъжици ...

# 681

Момичета, давайте идеи че ...

Да престанеш да й тикаш храна в устата и да предлагаш по пет различни вида. Ако е гладна, ще яде. Ако не е гладна, каквото  и да й предложиш, ще отказва. Може да прави криза на растежа, може да е период на липса на апетит. Всеки минава през такъв /дори аз с моя вълчия/. И бебето все пак е човек.  Wink
Дете гледано от съветни родители в домашна обстановка, умряло от глад няма.  Wink

Голямата ми щерка, ей, на жива и здрава е, а яде по-малко от сестра си. Е, на 5 г. и половина тежи 16 кг., но и няма на кого да е пълна.
И да яде с друго дете едва ли на тази възраст ще й повлияе /е, ако е като Катрин и на пет ще й е все тая срещу нея детето яде ли или не/.

# 682
  • Силистра
лято!, благодаря  Hug
bibona, момичетата вече са ти отговорили, но и аз да ти кажа, няма място за притеснение, просто си имаш малка злояда принцеса  Hug . Знам, че няма много да ти мине, но опитай. А, после като се започне едно вадене на зеленото - пипера, оранжевото-морковите и т.н. Снощи правих руло стефани, големия ми син половината го остави в чинията, защото имало моркови, гъби и др., а после яде сладка бисквита с лютеница  Crazy
Споко  Hug

# 683
  • София
и аз съм на мнение да не я насилваш. Синът ми е от доста ящните деца, НО когато му растат зъбки отказва всякаква храна, дори и мляко. Много се бях притеснила, НО той сам започна да си яде като минаха болките или сърбежа (той си знае какво е точно).

# 684
Мами, как давате червено цвекло и целина? Аз съм взела и сега варя и мисля пасирано във формички за лед, както с всичко друго съм правила и после по 1 кубче в някакво пюре, но какво??? newsm78 Примерно червеното цвекло не ми се връзва с никакъв друг зеленчук, не съм му фен, не го ям и не знам с какво бих могла да го предложа.  newsm78 Дайте акъли и за двете, плийс  Simple Smile

# 685
  • София
П.П. Леееееко почва да ми писва от мерки, порции, дози, калории, грамажи, количества, обеми, пропорции, часове, бройки, съмнения и колебания. Искам да се отърсят от мене тея дивотии като вода от изтръскващо се куче и някой да ми каже как да си храня детето точно и това да е абсолютната истина.
.. Но знам, че ще продължа да рия....

Децата са тооооллкова различни... от теб зависи единствено какво може д апредложиш Simple Smile

Гунди
, в био магазина има вече амарант и киноа, вкл. има смес киноа с червена леща Simple Smile Може би аз не съм видяла добре предния път, че то малко магазинче, пък много работи има Simple Smile Хайде сега сподели как предлагаш тез работи  Mr. Green Между другото, Иван Звездев миналата седмица наготви киноа май беше... едното от двете, но не можах да гледам  Tired

Тони, ти поне знаеш откога се боря проклетото ядене... не става бързо  Rolling Eyes

Бибона, добре дошла в клуба. Просто предлагай и това е. Всякакви трикове, които се сещаш и чакаш. При нас имаше близо 2 месеца безплодни опити и един ден просто стана  Peace Всъщност при вас беше по-шантаво с млякото, поне мляко приема ли?

Сиренето държа във вода открай време, само дето преди й слагах сол, а сега не слагам. На 2 дни изливам водата и наливам нова.

Оффтопик: потресена съм:
http://missby.wordpress.com/2010/03/16/anticrisis-bull/#comment-5851

# 686
Момичета, дайте идеи как да въведа втора каша? До сега съм давала оризова с плод в нея, разтварям 2-3 лъжички /чаени/ с вода и прибавям плод или пюре. Сега мисля да въведа елда, но колко да сложа?
Слагаш първия ден една трета, например 2 лъжички ориз и една елда, втория ден може пак така, третия повече елда по- малко ориз и така, докато дадеш цяла доза от новата каша..аз така правех с кашите, дори като стигнах до овеса я въвеждах много плавно и много бавно.

# 687
Яна, цвеклото може със морков и карфиол.
Момичета да ви попитам:Имам 1кутия АМ,кажете ми как да го оползотворя?
Дали мога утре за закуска да направя кус-кус,но как става ако може?

# 688
Яна, цвеклото може със морков и карфиол.
Момичета да ви попитам:Имам 1кутия АМ,кажете ми как да го оползотворя?
Дали мога утре за закуска да направя кус-кус,но как става ако може?

Червено цвекло + картоф. Но да не бъде повече от 1/8 от пюрето. И да се има предвид, че то /цевклото/ оцветява в кърваво червено изпражненията и урината.
Целина само корен в пюре, но малко като количество, по-скоро като подправка, защото е с много натрапчив и силен вкус. Връзва се с картоф, морков, телешко месо /тип телешко варено/, пилешко. Не върви на зелен фасул, броколи, карфиол, грах....

Ам може да сложиш във всяко едно зеленчуково пюре, което няма мляко, в продове пюре, безмлечна каша, кус-кус/вариш го с вода и после му добавяш мляко/, грис, нишесте.....
И аз имам един останал пакет Милумил и мисля даму видя сметката.

# 689
Благодаря за отговорите! Това за изпражненията и урината го знам, да, кофти звучи  Thinking

Друга дилема, но вече истинска: детенцето ми категорично се оказва, че има алергия към царевицата.  Sad Преди 2 месеца пробвах да дам с каша и се обрина, но не бях сигурна дали е от царевицата или типа мляко в кашата на Хип. Мина време, днес пак пробвах да дам с пюре и излезнаха няколко различни по големина пъпчици по гърдичките и коремчето Sad ТА дилемата ми е, че в почти всички пюрета има царевица под някаква форма. Питам се, ако не давам директно с пюре/каша, където я има в по-сериозни количества, а само под формата примерно на кисел с цар. нишесете, пюре, в което го има или пък има цар. олио това безопасно ли е или трябва категорично нищо царевично в каквото и да е количество да не давам поне до годинка???  newsm78 Моля за повече мнения   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт