Прекрасна пролет идва и обзема пролетното настроение наш'та Юнска тема!

• 39 401
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Галче да хапва си всичко което съм му сготвила, но да е пасирано, рядко хапва филийка намазана с нещо, може би и проблема с яденето идва при нас от зъбите, сигурно ние сме с най-късно избилите зъбки и доскоро беше само с 4 зъба сега всички на веднъж и може би от там идва неразположението му, Това което учудва всички и незнам дали е за притеснение  е, че не слага нищо в устата дори солети не яде показвам давам а той бяга предпочита да играе с храната отколкото да яде. Аз съм позитивен човек и винаги си казвам че няма дете което не се е научило да се храни да говори и ходи на гърне и т.н. всичко с времето си някой деца по-лесно други по-трудно, шарен свят остават само тревогите за майките.
Лека и спокойна нощ на всички  Hug

# 76
magi_bs, хайде и аз да се произнеса като един вид "капацитет" по въпроса с неяденето hahaha и особено, отглеждайки най-елегантото юнче, което, както наскоро писах е малко над 9кг  Crazy

След като в продължение на много месеци се терзаех с теглото на Ина, вече престанах да се вълнувам по този въпрос.
Най-важното е детето да е здраво, жизнено, да има апетит поне за малко хапване.
Все си мисля, че ако са гладни децата, няма да стоят така и да търпят, отказвайки храна.
Ина също яде все с някакви уговорки, все я гоня с лъжицата, защото хапва 3-4 залъка и после тича да си играе, още нялколко под формата на игра и това е.
От друга страна има отношение към храната, когато нещо и хареса си иска, когато правя супа повтаря "ам-ам" и "папа" и т.н.

Не се притеснявай, че детенцето ти не слага нищо в устата - до преди 5-6 месеца моята мишка си играеше със солетките, ако и дам. После в един момент разбра, че може да се яде и и стана интересно, но много след другите деца около нас. Бях доволна, че поне буклуци не лапа, но сега вече слага в уста копчета и всякакви дреболии.
Мисълта ми е - не се тревожи излишно, ако детето е здраво, жизнено и енергично, дори и да хапва по мънчко, всичко е наред.
Явно малко по-късничко пр вас, но ще започне да яде и непасирана храна, и сам да се храни, всичко с времето си  Peace

И честито на Галитата - разбрах, че днес празнуват!  bouquet

# 77
Здравейте юнски мамчета!!!

Периодите, тръшканиците не спират, просто трябва да имаме необходимото спокойствие, търпение и нерви здрави като корабни въжета Mr. Green. Напълно нормално е в това забързано ежедневие да изпускаме парата понякога, но защо трябва да се самообвиняваме за това, как сме реагирали. Учебник за това как се става родител няма. Напълно съгласна съм с МаЛе- трябва да усещаш детето си, за да реагираш. Според мен никаква си там литература не може да помогне в различните ситуации, в които изпадаме с децата си- у дома, на обществено място и т.н Тези ми ти там книжлета могат единствено да информират за нещата, които да очакваме, но методите не действат при всяко едно дете. Всяко дете реагира по различен начин на едно и също нещо...

Аз понякога дори имам резервен "план", предвиждам ситуацията, за да не стане напечено и да се сърдим после и двете страни. Само не си мислете, че и аз не съм си мислила, че съм лош родител, изпадала съм в ситуации на безпомощност...Децата са много активни и искат своето, но ние като родители не трябва да се превръщаме в техни "роби". Всичко трябва да е в нормалните граници. НО...всичко написано винаги е по-лесно от реалното и случващото се.

Така че мили момичета важно е да са здрави децата ни. Умни са, забавни, чаровни и избретателни- с другото ще се справим някак си!

Прекъснаха ме така че сега добавям- за храненето преди си хапвахме всичко от кухнята, сега хапва по малко от каквото й предложа, но често. Точно така Мишленце- децата гладни няма да останат- те вече могат да си кажат и да си поискат. Мирела понякога готвено не иска, а взима от масата една филия хляб и започва да я яде Laughing; и ние не закусваме- е пие малко мляко още и това е, основен е обяда и вечерята, също много течности и плодове и плодови млека м/у храненията. Някои са манекенки Wink, ама ние сме пухкавелки Simple Smile)))) затова и не се притеснявам много.
Маги ако сега Вал не се научи. ще свикне в детската със сигурност да хапва храната както се предлага; сина на братовчеда на мъж ми е бил по същия начин- само пасирана храна...докато не тръгнал на градина и там иска не иска се е научил.

Вчера бяхме на лекар че и двете ми кокони кашлят ужасно, а голямата е с хрема. Но преди да посетим тази педиатърка/при която Ще ходим от сега нататък/, нашата така уважавана лична отказа в най- големия студ да отскочи до вкъщи и да ги прегледа с извинението, че имала ангажимент, а болницата била близо - да ги облека двете добре и да ходя. Естествено при такъв отговор- отказах, юни със сигурност ще си търсим нов ЛЛ. Самата аз излязох същия ден навън за малко и едва не ме отнесе бургаския вятър.....

Браво и от мен на Диди за пъзелите - аз дори вече намерих такива книжки и скоро смятам да й взема на  Мирела.

Ужасно време е навън - такъв сняг по това време на годината скоро нв бяхме виждали - искааааам пролет вече!!!!

А да и щях да ви питам -тъй като смятам да се гледаме с Мирела и да не почвам работа по рано от есента, когато тя ще тръгва на ясла, та знаете ли как стоят нещата след изтичане на майчинството?

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 13:49 от miona

# 78
  • Стара Загора
А да и щях да ви питам -тъй като смятам да се гледаме с Мирела и да не почвам работа по рано от есента, когато тя ще тръгва на ясла, та знаете ли как стоят нещата след изтичане на майчинството?

Oтпуски, платена колкото се е натрупала през периода на майчинсвото и неплатена(осигурена здравно от работодателя) 6м. Ако не си си ползвала 6те месеца от каката(имаш право до навьршване на 8годишнината и) можеш да вземеш и тях.  Peace

# 79
Ужасно време е навън - такъв сняг по това време на годината скоро нв бяхме виждали - искааааам пролет вече!!!!
А тук е пролет от седмица някъде. Сняг и студ много малко имаше тази година.

# 80
Е, няма да се плашите сега от зимата, още малко сняг до края на седмицата и от другата седмица до края март завръщане на пролетта с тенденция към 20-25 градуса предричат метеоролозите. По този повод каним всички на плаж Laughing

И по въпроса с докторите и ЗК, да ви честитя новата ни здравна осигуровка от 10%, считано от 1-ви април. Няма шега, няма измама. Пак ще ставаме спонсори на ЗК. Но дали това увеличение ще доведе до по-качествени услуги, едва ли Thinking Но това ще е поредното нещо, което просто ще преглътнем или ще избягаме тихомълком в "сивия сектор" да си спестим подобни главоболия Tired

Пак за тръшканиците да кажа аз, според мен неговорещите са по-склонни на такива "номера" на тази възраст от вече говорещите такива. Вие как мислите?

# 81
Те  са дошли  при  нас  Вери  Wink ,толкова  сняг  тук  е  нямало  от  десетина  години  насам,  една  баба  ми  разправяше  в  метрото  че  когато  живеела  в  Канада  само тогава е  виждала  толкова много  сняг,та  тогава  се  сетих  и  за  вас  Wink
 Ние  нямаме  проблем  с  храненето като  обядваме  заедно  само  двете ,но  като вечеряме .... ooooh!  първа  се  е  навечеряла  винаги  и почва  да дърпа  леля  си  да  си  играят,мира  не  и  дава.Като  тръгна  на  детска  не  даваше  да  я  храни  никой  и  до сега  си  яде  самостоятелно,и  преди  май казах , че  рядко слагаме  лигавник  вече ,съобразяваме  с  манджата  Simple Smile, а и  забелязвам  че  моите  гозби  не  ги  яде,само  ако  и напомнят  за  тези  от  детската - предимно макарони  ooooh! чат пат  и  риба,но  готвено  ли  е  от  леля  и  и  е  ужасно  вкусно,само  дето  се  пържи  на поразия  Close ,наложи  ми  се  да  тропна с  крак  и   да  изисквам  да  се  съобразяват , че  иначе  не  виждам  как  ще  удържа  фронта,но  се  надявам  скоро  и  да  сме си  по  самостоятелни-  ще  си  търсим  наша  си квартира- шегувам  се  че  аз  и  децата  ще  се  местим,а както  Зара  е  болна  цяла  седмица  Спайки  е единственият  който  може да  я разсее от  гледането  на  телевизия-  снощи  си направих  експеримент и  излезе сполучлив -изгледа  цял  филм - "чудовища  оод",с  "немо"  пробвах  ,но  не  успявахме  и  първата  част  да  изгледа  до  края,само  крещи  немо  немо  Laughing
Иначе  и ние  имаме 6 дървени  пъзела, най  интересен и  е  часовника и  учим  числата  доста  успешно  ,днес  броихме  от  2  до  6 много  успешно, остренето  на  молив  и   е  най- забавно  в  момента  Laughing  
Пак за тръшканиците да кажа аз, според мен неговорещите са по-склонни на такива "номера" на тази възраст от вече говорещите такива. Вие как мислите?
Галче права  си ,все  по  рядко  забелязвам  у  Зара  нещо  такова ,но  за  сметка  на  това  пък  става  все  по  качествени  Whistling

# 82
Галче,
честит ти имен ден!

За здравната вноска и каса - нямам думи, знам само, че като ми се наложи навсякъде си цакам здраво кеш, оня ден малкия водих на УНГ - бам 30 лв., гинекологът ми - за добър ден 30 лв., да не говорим ,че съм и самоосигуряваща се. Болна тема ми е.

# 83
И аз да се запиша, поне да ви чета, когато мога. Wink

# 84
  • Miami
Честит имен ден на Галитата   bouquet

За възпитанието какво да кажа и ние пробваме варианти, горе долу се припокриват с вашите Simple Smile
За храненето - и Жорко яде трудно, особено на обяд. Занимавам го с различни неща и тикам в устата. Задължително обаче трябва да има прибор и за него и от време на време и сам се храни. За вечеря почти никога не яде, чоква от тук от там по нещо и толкова. Пие мляко преди сън. Най-добре си хапва сутрин попарата или овесени ядки със сирене, никога не отказва. Обаче напоследък като огладнее и си отваря сам хладилника да си вземе нещо - най-често сиренето, хляб и маслини. И много обича луканка и суджук. Ако не иска нищо да яде и му давам от тях.

Гали, браво на Диди, аз чак сега го видях това клипче  Simple Smile И аз ще взема на Жорко да го пробвам  Grinning
Иначе и той си реди(от време на време) пъзели каквито е показала Вери.

# 85
Здравейте моми4ета,
аз не пиша защото някак си нямам настроение но ви 4ета винаги когато имам малко време.
Та макар и със закъснение-4естита Баба Марта  bouquet
4естит 8ми март на вси4ки мами,бъдете здрави,щастливи и оби4ани Hug  bouquet

Присъединявам се към вси4ки тръшкащи се-Алекса до сега беше кротко детенце,никога не е правила сцени но сега от както се поразболя вси4ко е с краката нагоре,рев,истерия,хапане,тръшкане-и вси4ко това си има при4ина,трябва да сме търпеливи докато отмине този период-надявам се да е период де.Вси4ко запо4на с висока температура която трая 24 4аса и тялото само се пребори с нея.Текнаха после едни сополи и запо4на кашлица,лекувахме се вкъщи 2 дни но нищо,Алекса повръщаше сиропа за кашлица,не ядеше.Отидохме при педи и стана ясно 4е е хванала някакъв вирус и я боли корем4ето,трябва6е да е на диета-само 4ай и бишкот,и никакво кърмене.Първия ден вси4ко мина ок,явно дето и беше лошо не потърси цици и си заспа ве4ерта та цяла нощ и мислехме 4е е ок.На другия ден все спеше,заспиваше права милата и запо4на да повръща и 4ая та хайде пак на др и направо в болницата,там бяхме три дни и много се ядосах 4е никои нищо не ми обясни какво и е.В4ера ходихме да я види педи и 4овека ми обясни вси4ко доколкото може де,та никакво мляко и кърменето да спираме помалко ина4е може да се влоши и да полу4и алергия на мляко.В4ера през деня направи такава сцена 4е не и давам цици но просто я игнорирах и сама спря да крещи и да се тръшка,опитах се да и обясня 4е цици е само за малки беб4ета а тя е ве4е голяма и за целия ден имаше ефект,предложих и за хапване сушени сини сливи,ябълка,бисквитка,солтки и взимаше си когато си поиска.Нама4ках и дори авокадо с банан и него яде.Ве4ерта се приспивахме два 4аса а кърмих само веднъж през ноща.Сутринта пак сцена но някак трябва да преодолеем това нали е за нейно добро.Та оплаках се де....
Надявам се да успея по 4ести4ко да пиша newsm78

Целувки и Hug на вси4ки наши де4ица.

# 86
Сами&Коки Мами благодаря за информацията - да съм наясно аз, че знам ли как могат да ме метнат, никой нищо не ти казва...още е рано но все пак ..сигурно молба ще трябва да се пуска за неплатения.

Аз с това лошо време и висене само в къщи вече не ме свърта, затова така си пиша, а наистина такъв сняг скоро не сме виждали тук. Дано се затопля наистина скоро, че с децата само до лек. кабинет отскочихме тази седмица. И в тази връзка от днес Мирела е на антибиотик Sad((, само със сироп се размина кака й и в понеделник ще си е на градина и гимнастика по график Wink
И мойте само пред ТВ- то висят- Мирела е фен на музикалните канали, по цял ден само това може да се върти, кака й предпочита анимациите. Мноооого телевизия гледат, ама за сега е така като сме по цял ден у дома. Поиграваме иначе с конструктора най-редовно, сега и старата магнитна дъска открихме на село и сме много доволни Simple Smile))

Крея - всички са на тази тарифа  Mr. Green- 30 лв.

Кори - и ние сме на солено и пикантно, май затова вече не сме ценители на дет. кухня Wink

Ивелинка - така и не разбирам защо трябва да спреш кърменето.

.... аааа нашата кака е доста отдавна говореща, ама не се е отказала от тях Mr. Green

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 19:31 от miona

# 87
Миона-кърменето трябва да спрем защото Алекса доколкото съм разбрала поема прекалено много кърма и не и работи стомах4ето както трябва,има колики,отказва да яде каквото и да било друго и имало опасност да полу4и алергия на мляко.4естно казано и аз не съм много наясно с тези неща но вярвам на нашия педи,Алекса не е единствена пациентка с този проблем и сега за тези два дни виждам промяна в нея,яде през цялото време и то добре си хапва и дори ве4е не си ма4ка корем4ето 4е я боли.А в болницата пък ми казаха 4е след известно време пак трябва да и направят кръвна картина да се види дали трябва да и се дава желязо.Аз съм доста объркана от вси4ко това но важното е детенцето да е здраво,весело,пълно с енергия-а тя е,днес е станала в 6.30 и още бесней,на обяд не е спала.А кърменето бих казала 4е не и липсва толкова,според мен при нея това е предимно навик затова и е малко трудно но това е положението. Hug

# 88
И  аз  да  се  оплача- излекувахме  вирусът,последните  два  дни  по - ниската  температура  отшумя  и  си  свърши  работата ,но днес  се  установи, че  Зара  отново  е  с  бронхит  и  док  ми  излезе  с  теория  че  може  да  е  на  алергична  основа,а  вирусите  които  лови  в  детската  да  отключват  целия  процес   Confused , сега  сме  на  сиропче отново, ако  се  повтори  това   следващия  път  ще  правим  и  ние  кръвни  картини  да  се  установи  защо   се  получава  така..... искам да  се  стопля  вече  че  аман  от  вирусииииии  Close ,но  за това  пък  но  и  с  бронхит  обърна  праксиса  с  главата  на  долу,утре  сме  на  детска  да  поразведри  малко  духа  в  бутилката   Laughing

# 89
Ивелинка, не съм съгласна с вашето педи.
В такива ситуации точно кърмата помага щом все още кърмиш. И изобщо не виждам връзка м/у кърменето и неразположението/вируса.
За повече информация можеш да погледнеш в кърмаческия или да се допиташ до някой консултант по кърменето.
Не знам по колко пъти се кърмите, но отбиването е хубаво да става плавно и без стрес и за двете страни.

Моето педи още около 6-я месец на Ясен ми каза да спирам с нощното кърмене, защото му развалям стомахчето. От нея и други дивотии съм чула относно този процес.

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 02:01 от Вери

Общи условия

Активация на акаунт