116 Мартенички празнуват Деня на жената в САЩ!

• 35 249
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
цоне, ще те водя на пазар Wink
приклю4их с про4истването, запо4нах и да опаковам, но с Ейдж процеса е доста бавен.

Може една първомайска среща да си спретнем Simple Smile

Вики, 4естито на Елла!
На въпроса ти нямам на идея, може би истината...

Лени, забравих да ти благодаря за отговора ти, май няма да поръ4вам от този сайт, много се дразня на шипингите, не знам защо..

Пикси, разбирам радоста ти за супата, у дома  сме на вълна лайк и но лайк, доста зор виждам..

# 211
Не следя Оскари. Не само заради време, което си е фактор, но и олицетворяват аспекти на поп култура, от които се опитвам да избягам когато е възможно.  

Вики, в последния брой на Click, едно от детските списания, които получаваме, "the feature" материал беше на тема как бебета растат и как излизат (риби, влечуги, бозайници, и хора, разбира се). Имаше даже картинка на едно кученце, току-що излязло от мама куче. За хората показваха стадии от развитието на зародиша и накрая заявиха, че бебето излиза от "специално място."   Е, дечка вече знаеше откъде тя е излязла, но пак преговорихме терминологията. Има и специални книги. Съседката с ново бебе и момченце на 4.5, скоро беше накупила няколко заради въпросите, които валяха покрай бебето. (Той искал и за "влизането" да знае--техници!)

Бенсън, заедно сме писали! Аз съм се научила да оценявам такива дребни открития.  Затова питах по-рано дали наистина децата ви ядат боб и кисело зеле.  Не се шегувах за чикън-а на П.Ф. Ченг изобщо. Ако някой има точната рецепта, давайте.... Успех с опаковането!  

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 07:06 от Pixie

# 212
Вики, аз и преди съм я препоръчвала, но пак да кажа:
http://www.amazon.com/Its-Not-Stork-Families-Friends/dp/07636333 … 139062&sr=8-1

Тази книга докато беше дребен Калин беше предостатъчна. Сега търсим вече за по-големи, защото и въпросите се промениха.  Laughing
Честити обици на Елла!

Пикси, за пилето нямам, но имам на P.F Chang lettuce wraps ако те интересува? newsm78
http://food.anniesartbook.com/2009/06/pf-changs-lettuce-wraps-attempt.html

Ванхорн
, мерси! То е всъщност изложба, не фестивал. Simple Smile

# 213
  • Чикаго / София
Муцунка, много са ти хубави момичетата! Като кукли са!

Вики, аз съм обяснила истината. Не използвах точно медицинските термини за органите, а използвах думи които да разбират. Сега и двете знаят от къде излизат, знаят и как влизат - когато мама и татко се обичат много и се гушкат - се правят бебета. По-подробно не съм обяснявала, не са ме и питали.  Но ако ме попитат, ще обясня. Имат и книжки в нас за човешкото тяло, там има и за бебетата, та общо взето имат някаква представа, която е о.к за сега.

Боб едното яде, другото-не. Кисело зеле никой в нас не яде, но прясно - всички.

Я кажете как се готви супа от артишок? Ядох в едно заведение и толкова ми хареса, че сега само се чудя как да сготвя таквоз чудо.

Оскарите гледах с едно око, ама като не съм гледала нито един от филмите, нищо не мога да се изкажа.

Вики, браво за на Елла ушите. Щом се радва. И аз чакам моите деца сами да си поискат.  Когато-тогава. Хич и не бързам даже.  Бяха проявили интерес преди известно време, ама да видим дали ще искат тази година, или ще остане за друг път.

# 214
Тандури, благодаря! Тхе рапс също са вкусни, но издирвам рецептата на техния chicken fried rice. Пробваха се у дома различни други варианти, но явно някаква съставка липсва.  Ще трябва да се сприятеля с някой там от кухнята или сървър!   Успех за изложбата!

Като говорим за храна, четох за nursery schools (public!!!) във Франция и техните гурмей обеди от 5-корс менюта. Пъблик!!! За 32 дни не повтарят опции на менюто:  http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1967060,00.html    
Искам да знам какво сервират в частните.

Оу, Тандури, сега видях на твоя линк Десперо супата! newsm10     Изглежда страхотно и ще я пробвам. Няма офис тези дни и събирам идеи за готвене Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 18:42 от Pixie

# 215
Привет,Пикси за Франция мога много да изпиша.
Преди две,три години започна масова кампания за здравословно хранене,като се наблегна на столовете в детски градини и ясли.
От тогава и политика за вкусна и качествена храна.
Не вярвам да има разлика в менютата в пъблик или прайвит детски заведения,ако не греша дори правят поръчка в една и съща кухня.
Въобще дори и откъм интериор/персонал не виждам голяма разлика.
Просто идеята е,че в пъблик ясли/градини се влиза трудно,подават се молби година преди приема поради големият наплив,докато в частните -имаш ли евро,там си и когато пожелаеш.

Хубав ден ви желая,аз съм с ужасно главоболие и леглото ме зове.

П.С БЛАГОДАРЯ ЗА МИЛИЯТ ПРИЕМ.
Не съм се адаптирала на 100%,езика трябва да оправя,още не ми идва отвътре да им говоря и наистина,четейки ви,чувствам че не съм сама и ме мотивирате.

# 216
Мис Дива, чудесно! Аз ще имам въпроси Simple Smile   В Париж ли си живяла?

Питах се дали никът "Дива" е свързан с музика... Все още ли има шоута на Нотръ Дам? (Беше любимата книга на майка ми.)

Поздрав с песен от един от любимите ми Френски мюзикъли:
 http://www.youtube.com/watch?v=aBXeXBpTVOk

# 217
Много мерси за отговорите,супер сте!   bouquet
И аз искам да  кажа на Елла истината но не знаех дали е правилно на 4 да знае точно от къде излизат бебетата за да не отиде в у-ще и да започне да разказва  ....само заради това не бях сигурна.Явно обаче не мога да се съобразявам какво знаят другите деца и как подхождат техните родители.  Crazy
Иначе как е влязло бебето вече ме попита  Laughing докато бях бременна -и аз като ирка обясних за  силната прегръдката   Laughing

Пикси ,Тандури...мерси за предложенията за четивата,задължително ще ги потърся!

-------
муцунка...много са ти сладки принцесите !  Heart Eyes
---------
Вчера си намерих кадаиф и сега майка ми го приготвя,това ми е любимият десерт! Mr. Green

# 218
1 nesto к до момента съм установила че ния откровено не яде е на яйцето жълтъка ; брат и е тотален здрав.фрик и не кусва хамбургери,инак проблем нямаме,дори със странни за моя вкус решения като супа от кисело мляко(турска кухня) , печен дивеч и пр. newsm78
*
за бебетата сме се сговорили от много отдавна,гледахме филмчета по ю тюб,не сме привърженици на пеперуди и прегръдки; голямо значение има как реагира родителя и колко "голяма работа"се прави по темата,ние я обсъждаме доста рационално и честно казано интересът е много мимолетен..

# 219
Някой друг има ли проблем с наелектризиране на косата?! Направо не знам вече какво да я правя! Някой знае ли препарат или нещо друго, което да помогне?! ooooh!

# 220
Tandoori, при мен наелектризирането е пряко свързано с влажността на въздуха. Падне ли у нас под 40% и ставам ужас. Но имах и един шампоан, който ми я правеше много суха допълнително и като го спрях, видях разлика също. Ползваш ли балсам или някакъв продукт, които да задържи влага в косата ти? (нещо като leave-in conditioner би могло да помогне)

Някой ходи ли да гледа Алиса в страната на чудесата? Ние го гледахме в неделя. Хареса ми как беше направен филмът, но по смътни спомени историята някакси не беше като в книгата. Най ме изкефи котката  Joy. А Джони Деп пак изигра ролята си невероятно, аз съм му фенка.

# 221
Tandoori, при мен наелектризирането е пряко свързано с влажността на въздуха. Падне ли у нас под 40% и ставам ужас. Но имах и един шампоан, който ми я правеше много суха допълнително и като го спрях, видях разлика също. Ползваш ли балсам или някакъв продукт, които да задържи влага в косата ти? (нещо като leave-in conditioner би могло да помогне)

Някой ходи ли да гледа Алиса в страната на чудесата? Ние го гледахме в неделя. Хареса ми как беше направен филмът, но по смътни спомени историята някакси не беше като в книгата. Най ме изкефи котката  Joy. А Джони Деп пак изигра ролята си невероятно, аз съм му фенка.

Ох, ами ползвам все един и същи шампоан обаче през зимата съм така. Особено ако се опитам да я издухам за някакъв обем! Става ужас! пробвах да оставям мокра и да завивам с кърпа на главата да стои така и после пак да издухвам...не става!
А наскоро се подстригах и коста ми е по-къса и искам да я издухам като хората, за да не седи сплескана като палачинка.  Rolling Eyes

# 222
Наелектризирането според мен няма връзка с шампоани и прочие, а с носене на дрехи от изкуствени материи и допир до такива, както и ползването на пластмасови гребени в/у суха коса.

# 223
Не обичах особено часовете по физика и не мога да споря, но това намирам като малко по-научно обосновано:

http://www.school-for-champions.com/science/static.htm

Static electricity is formed much better when the air is dry or the humidity is low. When the air is humid, water molecules can collect on the surface of various materials. This can prevent the buildup of electrical charges. The reason has to do with the shape of the water molecule and its own electrical forces.

# 224
Наелектризирането според мен няма връзка с шампоани и прочие, а с носене на дрехи от изкуствени материи и допир до такива, както и ползването на пластмасови гребени в/у суха коса.

Клеърет, аз ползвам само дървена четка за коса и тя ми се наелектризира по всяко време, независимо какво нося, а дрехите ми повечето са естествени материи. Аз знам като са наелектризирани дрехите как направо "пукат" като ги вадиш от прането, но моите не са така, съвсем нормални са си. Sad И наистина през зимата ми се получава в пъти повече от през лятото. Ама ако знаех каква е причината...да я оправя.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт