116 Мартенички празнуват Деня на жената в САЩ!

• 35 377
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Ирка Телешко Варено , Леща, Боб.
Правя и пуешка супа, както пилешката, но има друг вкус. И ти си като мен, ако няма супа все едно не съм сготвила. Все това им бутам на децата  Simple Smile.

Много правилно си го казала за "помощта"!

# 601
  • Boston, MA
И моят прави всичко. Но не беше така в началото, като се събрахме, имаше съквартирантка, която му готвеше, чистеше му стаята Rolling Eyes. Преди децата като че ли нямаше толкова работа за вършене из нас (а какво сме правили с всичкото това свободно време просто не помня, спяли сме  Laughing) - готвехме си когато и каквото ни е на кеф, чистехме заедно, пазарувахме.... сега всичко просто трябва да се направи, и веднага! няма начин да няма манджа, зеленчук, плод, памперси, изпрано и т.н. Сдобихме се и с един куп люлки, скачалки, играчки и подобни боклуци, които помагат никога да не е напълно подредено, а котаракът (нещо много косми взе да пуска) помага никога да не е напълно изчистено. Ах, ох, въздъх.  Grinning

Та аз винаги съм оставяла ММ, ако има желание, да сготви, да подруска бебе, всичко, без да му намирам кусури, напротив, само съм го хвалела. И така с практика се научава. В началото всичките му манджи бяха разварени, препечени, месо=дъска. Сега вече е вкусно. Примерът (обратният) е майка ми, според която никой не може да направи нещо по-добре от нея (то си е така де), и след известно време всеки спира да опитва. И аз, и брат ми, и мъжът й. Ако искам да измия някоя чиния - ще я счупиш, не знаеш къде да я сложиш и т.н. Ми... мий ги тогава.

Обратната страна на медала, ако може така да се нарече, е, че ММ има мнение за всичко, от кърмене и захранване до пазаруване и т.н. И ме кара да сменям лампичките на таблото на радиото в колата.  Laughing

# 602
  • usa
Като стана дума за супи, анет кажи какви правиш, че аз имам 4 вида и вече се чудя какво да сготвя. Моите са - топчета, пиле, картофена и крем супа.

аз готвя много супи, защото момчето яде зеленчуци единствено в супа и всяка от тях може да се назове с едно от имената, които си изброила Simple Smile. просто слагам различни зеленчуци в тях. днес ще бутна зелен боб в супата топчета, утре - тиквички в пилешката, вдруги ден ще направя грахова крем супа, деня след това - броколи ще разнообразят картофената супа и така Simple Smile. и да не забравя спаначената супа, доста популярна у нас. понякога е постна и я разбърквам ссс смачкано сварено яйце и кисело мляко преди да я сервирам, понякога е с топчета, понякога е с пилешко. въобще супите са нещо, с което може да се импровизира неограничено Simple Smile.

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 03:13 от миз

# 603
Мики, Мишолина и Кюбит са го казали, но и аз да си вдигна двете ръце за Х&М, Олд Нейви и Гап.
Не знаех, че в бейбис ар ас има секция за бременни, така или иначе имам път тези дни натам, ще проверя какво има. Мерси, Niki1    bouquet
В Х&М има много свежарски бебешки неща, изборът не е много голям, но са по-европейски и в различни цветове.

# 604
Пикси написаното от теб ми припомни нещо и се разсмях от сърце  Laughing. Моят мъж се хвалеше на ляво и дясно с мен и един негов колега взе да пита за сестри и приятелки. Няма, около мен, но той надуши една Българка в работата и докато не я свали не миряса. Да де, но тя му изпи мозъка със сламка  Laughing и той на 2-рия месец рече  ooooh! не ще да е от националността  Laughing

Бубка има го това, участват във всичко, но и са опиниънейтед!

# 605
  Здравейте, момичета! Искам да се присъединя към вашата групичка, защото през месец юли ще се местим цялото семейство в Чикаго! Имам малка дъщеричка, която във вторник става на 1 година. Казва се Калия. Малко раничко се включвам, но искам да следя темата.
  Hug Hug Hug

# 606
  • САЩ
Като стана дума за супи, анет кажи какви правиш, че аз имам 4 вида и вече се чудя какво да сготвя. Моите са - топчета, пиле, картофена и крем супа.

vuobshte supite sa neshto, s koeto moje da se improvizira neogranicheno Simple Smile.

Импровизирах и аз един, два пъти с едно броколи в пилешката супа, хем пасирано и мъжа ми от първата лъжица започна с въпросите "тази супа има различен вкус, ама какво си сложила в нея? нещо странно ми е на вкус? друг пат не е ставала така." Души я, сърба по малко, то цяло разследване беше. Но аз така и не си признах  Grinning Следващия път пак така я направих, че имаше още от пустото броколи и пак така с въпросите, е тогава вече не се сдържах и му казах, и той доволееен че видиш ли бил усетил. Голямо геройство! И вече не експирементирам че не ми се слуша мрънкане.  Tired

# 607

....Сдобихме се и с един куп люлки, скачалки, играчки и подобни боклуци, които помагат никога да не е напълно подредено,....

Laughing  Затова всичко предавам на следващите, които очакват бебе. Като давахме с басинета, погледнах с носталгия няколко пъти, но да се надявам....ммммм да. И времето! Ах, времето. Преди....., сега .... . Обаче успях да измия огромна стъклена врата/стена и  като, че ли ми огря къщата  Simple Smile Толкова пролетно ми стана. И още цветя искам да си взема, а като погледна опитващото се вече да пълзи бебе и се отказвам.

Какво е ММ?

Ирка, виж супата на Танита с чедър и шунка. Прави се за 30 мин и е много вкусна.

# 608
Сакън, Ники, не раздавай още, пази за второ  Laughing На това почти пропълзяло съкровище снимка няма ли да покажеш?

(ММ = "моето мило" съпружие, поне аз така го чета  Mr. Green)

# 609
Бенсън! Това е супер, супер новина! Нали знаеш, че имаме 2-ра спалня, винаги имате резервен вариант  Hug

Мъжът си го избирах по можене, беше поживял 10-ина год далеч от мама (това не е никаква гаранция обаче, трябва да се проверява  Mr. Green) и си може всичко, човека и приема за нормално да го прави; да не говорим, че за всичко има мнение, та по логиката му "това не е оптимално и бързо гладене" сега глади той, милият... абе всичко прави и почти всичко по-добре от мен, макар, че понякога му правя показно да не вземе да се възгордее твърде много. Още се сеща след репликата "супер са ти сармите, но си загубила 2ч да ги правиш, аз ще направя по-добри за 1/2ч" как готви по часовник и не успя да ги докара като моите  Mr. Green

Супите хмммм, за да не гледам детето как заобикаля зеленчуците хвърлям наедро и после пасирам това, на което ще се мръщят, вкл в боб, леща, грах, етц. И понеже никога не готвя по рецепта и все модифицирам няма ядене дето 2 пъти да има 1 вкус! Но онзи ден изимпровизирах тиквички и червени чушки на скара, мариновани с балсамико, соев сос и 1 лъжица песто и плеснати върху спагети - за мой шок се ядоха!

Казах ли, че като е вбесен се успокоява с готвене, поне по 2-3 манджи накуп и аз най-безсрамно се възползвам да канализирам отрицателната му енергия към печката  Grinning

И двамата са много избирателни и ми убиват творческите импулси и мераци редки за готвене, но като се случи слагам на масата и казвам "да се изяде, друго няма, вкл. сладко"! Ако са наистина гладни ядат  Mr. Green

Ники да дава снимкИ и дори да раздава да помни кому какво, не се знае какво кога  Hug

# 610
  • Boston, MA
ММ=моят мъж, поне за мен де.  Grinning

Раздавам дрехи като се израстат, скоро и gear-a ще разкарам. Имам няколко най-любими дрешлета, които ще искам да запазя за спомен.  

# 611
И моят мъж(ММ?) нау4ен си дойде(с изкл. на 4орапите), свеки се е справила 4удесно, и за домашни задължения и за дете, 4есто ми се напомня, 4е са общи.

За супи- пробвайте минестроне, вкусна с доста зелен4уци, рецепти в нета много могат да се намерят според вкуса. Правим и тако супа в слоу кукъра, но тя се яде с 4ипс и не е баш от най-здравословните, но е хубава Simple Smile

Ето тук идеи:
http://www.williams-sonoma.com/recipe/soups/?cm_type=lnav

този сайт е с много добри отзиви, авторката е привърженик на органик и вегитариански рецепти. Това са супите:
http://www.101cookbooks.com/archives.html#Soup Recipes

от Н&М са ми любимите новородени дрехи на Ейдж.

Ники, много бързо раздаваш..за 4етвърти път ще пренасям една люлка и бъмбо сийта Simple Smile

стаси, добре дошла и леко местене!

ПС. докато публикувам, Бубка е писала за ММ

# 612
Стаси добре дошла, къде в Чикаго идвате? Моята дъщеря и тя на 7ми април ще прави 1 годинка Peace
На всички мами благодаря за ценните съвети, ще пробвам с дипломация да го включа в домакинството Peace

# 613
irka, kopiram spisyka  Laughing l извини маймуницата,но такова е меню-то
Gubena supa
Luchena supa
Leshta
Pileshka supa
Supa topcheta
Minestrone
Karfiol/kartofi/sirene krem supa
Spanachena s oriz/qinoa
Gaspacho
Bob
Shkembe chorba
Chili mestno/ postno
Grah krem supa s bosilek i kopur
Tiwvichki s oriz/ sirene/kis.mlqko
Zelenchukowa s chicken broth i fide
Teleshko vareno
Angelska chorbica
Brokoli cheddar na panera
Domatena studena s magadanoz
Tarator
Lqtna Studena s avokado
Krem supa ot sweet potatoes i tikwa
Kiselo mlqko turskq supa s oriz

# 614
  • usa
Импровизирах и аз един, два пъти с едно броколи в пилешката супа, хем пасирано и мъжа ми от първата лъжица започна с въпросите "тази супа има различен вкус, ама какво си сложила в нея? нещо странно ми е на вкус? друг пат не е ставала така." Души я, сърба по малко, то цяло разследване беше. Но аз така и не си признах  Grinning Следващия път пак така я направих, че имаше още от пустото броколи и пак така с въпросите, е тогава вече не се сдържах и му казах, и той доволееен че видиш ли бил усетил. Голямо геройство! И вече не експирементирам че не ми се слуша мрънкане.  Tired

Laughing синковецът обикновено ми яде импровизациите, рядко ги отказва. a MM стига да не е нещо мазно, ще яде всичко поне по веднъж. a и аз вече след толкова години семеен живот имам вгръдени тапи в ушите и оплаквания от това какво съм сготвила дори не достигат до съзнанието ми...

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 03:16 от миз

Общи условия

Активация на акаунт