Опит да се съсипе малкия и среден бизнес

• 15 765
  • 311
  •   1
Отговори
# 210
Няма да имам нищо против,да приличам на който и да е,ако някой ми разтълкува това:
http://portal.nap.bg/files/file_download.pubdocument?p_doc_id=2491

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 12:48 от Зоя

# 211
  • Ямбол
Няма да имам нищо против,да приличам на който и да е,ако някой ми разталкува това:
http://portal.nap.bg/files/file_download.pubdocument?p_doc_id=2491
Не знаеш как да тълкуваш, обаче призоваваш към протест.
Т.е. не знаеш за и срещу какво протестираш.
Или въпроса е просто да се протестира, щото не са от ваш'те.

# 212
  • Варна
Ето срещу какво е протестът:
http://novini.dir.bg/2010/03/11/news6024345.html

# 213
Сега се зарових да си разтълкувам, ами ето какво пише в допълнението:
Не е непременно задължително възнаграждението да се дължи по силата на договор и са посочени членове разни.
Т.е. не е нужно да има договор за управление, за да счетат те, че има дължими възнаграждения за управителя, т.е. дължими суми за осигуряване.
После пишат: При установяване на дължими възнаграждения с оглед дължимост на усигурителните вноски ....се прилага предвидения в ДОПК ред за събиране на доказателства и доказателствени средства.Т.е. за всеки ще гледат под лупа да намерят основание, че е извършвал управленска дейност и съответни доказателства и ще си искат осигуровките, аз така го разбирам.
Т.е. аз никъде не виждам по какъв начин е отменено първото указание.

# 214
  • Варна
Именно. Замазаха положението още повече.

# 215
Да но вследствие на шумотевицата по медиите, че е отменено, доста намаля темпото на петицията, дано поне протестите да се състоят...

# 216
Да но вследствие на шумотевицата по медиите, че е отменено, доста намаля темпото на петицията, дано поне протестите да се състоят...
Това не зависи ли от нас? Аз ще съм там , пък ще видя.....

# 217
  • Варна
Ами от нас зависи, но много хора се вързаха на гръмкото заглавие "НАП отмени указанието", което те сами са си написали в сайта, в пълен разрез с действителността.

# 218
Ето горе долу как нападжиите искат да станат нещата:

1. Собственика на дружеството е длъжен по Търговския закон да има писмен договор за управление.
2. Задължително дължи осигуровки за „трудова дейност по чл.4, ал.7, т.1 от КСО), т.е. за управлението!
3. Посочва се минималният размер на осигуровките за управлението.
4. В договора за управление се отразява „дължимото” възнаграждение за извършваната трудова дейност.
5. Ако не се спази т.4, т.е. договора за управление е без възнаграждение за извършваната трудова дейност (управление)- собственика на дружеството подлежи на глоба
6.Настоящото указание допълва Указание изх.№24-00-7/25.02.2010г. на Изпълнителният директор на НАП и се прилага като неразделна негова част.
ИЗВОДИ:
1. Договорът за управление се приравнява на трудов договор!
2. Ако управляваш фирмата си, но и извършваш допълнителна трудова дейност, например постригваш в салончето си, трябва да се осигуряваш и върху допълнителната трудова дейност.
3.Никъде не пише,че нещо отменя друго.
4.Совите не са това което са!

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 19:05 от Зоя

# 219
Скъпи мами,

Не се карайте заради това, че един случайно попаднал човек в политиката си е оставил ръцете правейки "Бюджет 2010" и след има-няма 100 дни вече му искат оставката.
Няма нищо лошо в това много от нас да приемат спокойно новината и да искат да разсъждават без излишни емоции.
Проблемът за останалите, които реагират по-бурно (като мен), е че виждат прекалено много опасности и съзнават, че за малките фирми може и да няма утре. За семействата на тези хора също.
Защо ?
Дълбоко се съмнявам, че тези, които са замислили тази игра имат нужда от 400-те лева месечно за осигуровки на малките фирми.
Моето мнение че искат всичко, на един път... чрез убийството на тези малки фирми.
Безумието няма обяснение и в случая нещата стоят точно така. Защото, ако финансистите в управлението искат да пълнят хазната, а НАП фондовете си, то това може да стане само еднократно.
От нас искат не просто пари, които нямаме във фирмите си. Това указание е скрито от очите на обществото посягане на личното ни имущество, автомобилите ни, домовете ни и т.н.
Десетки хиляди българи са заплашени за няколко месеца да останат без никакво имущество и да се окажат длъжници до гроб или на държавата или на банките.
Само с написаното на един лист хартия!!!

Дано разбирате защо се намират тука таме хора, които от 2 седмици не могат да спят.
И защо стават все повече.

# 220
Незнам дали тук е мястото да умувам, но защо и на мен ми се струва, че тази работа с Указанието крие нещо доста по-дълбоко в себе си, нещо което както и да се стараем да преборим или разберем, все ще се намери вратичка да остане и да смаже хората, които искат да се развиват или поне оцеляват засега със свой бизнес...Ако четем между редовете за тази световна криза, новите наредби и указания в страната ни, май ще видим, че  истината и целта на този свят, в частност нашата държава, е да има повече зависими, смирени, приведени до земята РАБОТНИЦИ, роби на бакните и огромните фирми, а не хора със бизнес (дори и  малък) и човешко самочувствие....
Та чудя се как ще се противопоставим, ако конците се дърпат от някъде където дори не подозираме? И както някои беше казал по-горе - се въртят и много пари!?
Дано  успеем да се наложим и дано не съм права (както и други, които подхвърляха подобни на моите мисли)....
Знам....и при мен параноя явно се развива.....

# 221
  • Добрич
Arizona, напълно подкрепям тълкуването, което правиш на  Указанието. Самата аз по същия начин разбирам информацията, която то съдържа. И според мен нищо не се отменя.

Днес със съпруга ми умувахме дали е възможно да се назначи фиктивно някой за управител примерно на половин щат или ако е възможно за по- малко работно време, за да падне осигуровката, която се дължи за управителя. За малките ЕООД-та практически не е необходим управител на пълен щат.

# 222
Да и аз мисля,че на там са тръгнали нещата.Пропусна да споменеш най важните:образованието на първо място за съсипване-произвеждаме не хора а работна ръка,Нататък продължаваме със земеделие,промишленост,армия,и тн.Ставаме зависими от всичи.И какво следва,ако това указание остане в сила?:
1.Много дружества ще намалят персонала-безработица
2.Много дружества  ще затворят-безработица
3.Много дружества ще минат в сивият сектор
4.Много дружества ще станат ЕТ
5.Ще намалеят приходите в НАП
6.НАП ще погнат ЕТ-тата
7.Ще се увеличи престъпността(щото хич я няма)
8.Ще се увеличи корупцията(щото хич я няма)
9.Ще има нужда от специалисти (няма образование-няма специалисти)-внасяме от вън
10.АНАРХИЯ
11.НЯМА ДЪРЖАВА

# 223
Точно така Зоя.

С риск да се повторя и да ме обвинят, че съм бунтар ще кажа: ако сте от тези, които смятат, че в България е досадно да си отстояваш правата постоянно. Че като го правиш притесняваш другите и че ставаш досаден дори на себе си:

1. Ако всички го правехме от години, отдавна хората от обслужващия персонал щяха да са си научили урока!

2. Вашите права са техни задължения!

3. Права, които не се отстояват се отнемат!

# 224
Иначе много е лесно:седнеш пред телевизора гледаш тъпо новините и приемаш за чиста монета всяка дума от екрана.
Ами,ако не е така?Ако е конспирация?Ако ни маниполират чрез екрана?...Ко'прайм тогава?
Толкова ли е сложножно да се сетиш,че щом след толкова време мълчание на медиите в един и същи момент се сетиха ,че има такова указание и на всичкото отгоре вече отменено.Иначе знайм да се съмняваме във всяко едно нещо,ама на тв-то вярваме безрезервно.Малко трябва да си психолог и малко управляващ и тогава не е трудно да се сетиш къде е най уязвемата точка на народа и там да удариш.Знаете ли кока-кола как са ги осъдили за психотронна реклама
през 60-те години на миналия век?В кината преди филма хората гледат прегледа.Лентата се върти с 24 кадъра в сек.Това е скороста,която за нас хората е нормална за да видим естествено движение.Кока-Кола слагат 25-ти кадър -рекламния тяхен натпис.След завъртането на този преглед само в един щат - драстично увеличаване на продажбите- естествено приходите също.
Така че совите не винаги са това което са.

Общи условия

Активация на акаунт